Popüler Konu ÖZMUAYENE

Benimde 5-6 sene önce iki göğsümde ve koltuk altımda kitleler görüldü ulrasonda altı ayda bi kontrole gitmem gerektiğini söylediler ama en son gittiğimde sonuçlarımı gösteremedim randevusuz bakmıyolarmış randevuda alamayınca (doluydu)kızdım ve o oldu iki sene geçti üstünden gitsene diceksiniz ama bayan dr bulamıyorum bu konuda malesef geri kafalıyım takıntılarım var hala randevu almaya çalışıyorum...
 
Merhaba, ben de şuan ilk kez kontrol ettim ve kitle değilde sağ göğsümde şuan bir ağrı oluştu kontrol ederken. Tam kol altı ile göğüsün başlama noktasındaki yerde . Dokunduktan sonra oluştu ve şuan epey hassas.
Yaşım 24. Sizce doktora görünmeli miyim? Yoksa normal midir? Daha evvel birşey hissetmemiştim. :KK17:
yuksek ihtimal ile sut bezesidir ancak yine de en azindan bir ulturasyon ile baktirmanizi tavsiye ederim, yasiniz cok genc oldugu icin mamografiye ancak ultrason da supheli bir sey gorulurse yollayacaklardir sizi
 
Bende yarın mamografi sonuçlarını alıcam inşallah iyi çıkar herhangi bi kitle vs. yok ama, geldim 37 yaşına burada bu konu açılmasa okumasam bi 30 yıl daha çektirmezdim heralde:)
 
2 kez kitle ameliyatı oldum, meme kontrolü çok önemli, asla atlamayın derim.. Hele emziren anneler süt bezesidir diye hiç mi hiç düşünmesinler :) Sağlıklı memeler diliyorum :):)
 
merhaba, iki ay önce kontrol için doktora gittiğimde el ile kontrol etmişti. yanılmıyorsam belli bi yaşın altındaysanız meme filmi (tam adını anımsayamadım) cekilmiyor. yazılar dışında nette nasıl kontrol edeceginizin resimli anlatımıda var. meme kanseri haftasına dikkat cekmek için bir cok kurumda verilen konferansLarda pratik olarakda gösteriliyor. saygılar
 
1. derece akrabalarımda göğsü alınanlar oldu fakat şu an bende bi sıkıntı yok şükür
 
MEME KANSERİNİN TEDAVİSİ
meme-kanserinin-tedavisi-130.png

Meme kanserinin tedavisi cerrahi, radyoterapi, kemoterapi ve hormon tedavisini içermektedir. Tedavi seçeneklerinin sırası ve önceliği;

  • Tümörün büyüklüğü ve yayılma alanı- evresi
  • Yapısal özellikleri
  • Cerrahi sınırları
  • Mikrokalsifikasyon (hücre düzeyinde) oluşumların varlığı
  • Yaş
  • Meme başı akıntısı
  • Memenin yapısı (yoğunluğu)
  • Biyopsi sonucu
  • Hastanın tercihi
  • Kozmetik endişelere göre şekillenir.
MEME KANSERİNDE CERRAHİ TEDAVİ
Meme kanserinde cerrahi tedavi tedavinin temelini oluşturur. Özellikle erken evrede yakalanan kanserlerde ilk tercihtir. Diğer tedavi seçenekleri cerrahi tedavinin destekçisidir. Cerrahi tedaviye karar verirken tıbbi gerekçeler ile beraber hastanın tercihi de göz önünde bulundurulup hasta ile ortak karar verilir.

MEME KORUYUCU CERRAHİ
Erken evre meme kanserlerinde meme koruyucu cerrahi kanser oluşumu-tümörün güvenli bir sınır oluşturacak şekilde etrafındaki bir kısım sağlam doku ile beraber alınmasıdır. Meme koruyucu cerrahide temel amaç memenin şeklinin korunmasıdır. Genellikle Evre1 ve Evre 2 olan hastalarda sentinel lenf nodu ya da koltuk altı lenf nodlarının alınmasıyla birlikte yapılır. Sonrasında radyoterapi tedaviye eklenmektedir. Meme koruyucu ameliyatlarda kanserin yayılması ve sağ kalım oranında mastektomi (tüm meme dokusunun alınması) ile aynı sonuçlar elde edilmiştir.

Meme koruyucu cerrahide;

  • hastanın tercihi,
  • tümörün boyutu
  • tümör boyutu ile meme hacmi arasındaki oran,
  • mevcut diğer hastalıklar ve hasta yaşı belirleyicidir.
Meme koruyucu cerrahi bazı durumlarda uygulanamamaktadır;

  • Memede birçok alanda tümör varsa,
  • inflammatuar meme kanseri,
  • daha önceden göğüs duvarı veya memeye radyasyon alınması veya
  • radyoterapi alamayacak hastalar,
  • gebelik esnasında radyoterapi gerekliliği ve
  • güvenli cerrahi sınır oluşturulamayan hastalarda
Genel olarak meme koruyucu cerrahinin tümör boyutu 5 cm’nin altında olan ve kabul edilebilir kozmetik sonuçla güvenli cerrahi sınır elde edilebilen hastalara uygulanması önerilir.

Meme koruyucu cerrahide tümör boyutu ile meme boyutu arasındaki oran önem kazanmaktadır. Büyük boyutlu bir memede dış tarafa doğru yerleşmiş 5 cm. boyutlu bir tümör kolaylıkla uygun kozmetik sonuçla alınabilirken, küçük boyutlu bir memede yerleşmiş 2 cm. boyutlu bir tümör alınırken istenmeyen kozmetik sonuçlar gerçekleşebilmektedir.

Meme koruyucu cerrahi kadrantektomi, lumpektomi, tümörektomi, parsiyel mastektomi, segmenter mastektomi gibi çeşitli yöntemleri kapsamaktadır. Uygun yöntem tümör ve meme boyutu göz önünde bulundurularak tercihler doğrultusunda şekillenmektedir.

Meme koruyucu cerrahide telle işaretleme:

Ele gelmeyen, görüntüleme yöntemleriyle tespit edilen tümörlerin alınmasında telle işaretleme kullanılmaktadır. Başarılı bir cerrahi ve en iyi kozmetik sonuçlar için ameliyat öncesinde mamografi, ultrasonografi ve ya MR (manyetik rezonans) eşliğinde tümör olan bölge tespit edilerek tel ile işaretlenir. Tel oldukça ince bir yapıya sahiptir. İşlem sırasında soğutucu sprey ile bölge uyuşturulur. Telle işaretleme sonucunda tümör tüm hatlarıyla çıkarılabildiği gibi sağlıklı dokuda mümkün olduğu en üst sınırda korunmaktadır.

Meme koruyucu cerrahide sentinel lenf nodu işaretleme

Sentinel lenf nodu tümörün bağlantı kurduğu ilk lenf nodu (nöbetçi lenf nodu) olarak adlandırılır. Meme kanseri tedavisinde kanser yayılımını önlemek amacıyla koltuk altı (aksilla) lenf bezlerinin alınması önem taşımaktadır. Ancak koltuk altı lenf bezlerinin alınması kolda ödem, kol ve elde oluşan his kaybı oluşturmakla beraber, kol ve el kullanımında sakınmaları beraberinde getirmektedir. Sentinel lenf nodu işaretleme ile koltuk altında kanser oluşumu saptanmayan nodların çıkarılmasına gerek kalmıyor. Tümör içine verilen ilaç ya da mavi boya ile en yakın komşu lenf nodu tespit ediliyor ve ameliyat sırasında çıkarılıyor. Ameliyat devam ederken pataoloji uzmanı tarafından inceleniyor. Yayılım olduğu düşünülürse koltuk altı lenf nodları alınıyor.

  • Enjeksyon ile sentinel lenf nodu işaretleme: hasta ameliyat öncesinde nükleer tıp bölümüne götürülür. Nükleer tıp uzmanı tarafından ultrasonografide işaretlenen tümör bölgesinde enjeksyon yapılır. Enjeksyonun en yakın lenf noduna ulaşması için yaklaşık 20 dakika beklenir. Gama kamera ile ilacın yayılımı takip edilir. Tespit edilen sentinel lefn nodu işaretlenir. Ameliyat sırasında gama prob ile işaretlenen bölgede yüksek sayımda olan lenf nodu aranır. Lenf nodu çıkarıldıktan sonra doğrulama için hem çıkarılan lenf nodu hem de geri kalan dokuda sayım yapılır.
  • Mavi boya ile sentinel lenf nodu işaretleme: ameliyat sırasında uygulanır. Ameliyatı gerçekleştiren cerrah tarafından meme başına ve tümörün olduğu alana bir miktar metilen mavisi verilerek uygulanır. Metilen mavisi tümör hücresi gibi lenf kanallarını izleyerek en yakın lenf noduna ulaşıyor ve alanı maviye boyuyor. Ameliyat sırasında boyanan lenf nodu bulunuyor ve çıkarılıyor.
Meme koruyucu cerrahide sentinel lenf nodu diseksyonu

yayılımın olmadığı durumlarda koruma amaçlı koltuk altı lenf düğümlerinin çıkarılması ameliyatın yapıldığı kolda birçok güçlük meydana getirmektedir. Bu nedenle tümöre en yakın olan, yayılımın başlayacağı lenf düğümü tümöre enjekte edilen nükleer maddenin yayılımının takip edilmesiyle saptanmakta ve ameliyat sırasında çıkarılmaktadır. Aynı şekilde işaretleme ameliyat sırasında cerrah tarafından mavi boya ile yapılabilmektedir. Alınan lenf düğümü ameliyat sırasında pataloji uzmanı tarafından incelenmekte, yayılımın olduğuna karar verilen durumlarda koltuk altı lenf düğümlerinin tamamı alınmaktadır.

Mastektomi

Mkc nin yapılmasının uygun olmadığı durumlarda tercih edilir. meme dokusunun tamamının ve yayılım olduğu durumlarda koltuk altı lenf düğümlerinin alındığı ameliyatları ifade etmektedir. Büyük çaplı tümörler ve ya memede birkaç odakta yayılım göstere kanser oluşumlarında uygulanır. Tümörün yayılımı ve büyüklüğü dikkate alınarak yöntem seçilir.

Mastektomi yüksek risk taşıyan hastalarda koruma amaçlı tercih edilebilir. Plastik cerrahi işbirliği ile aynı ameliyatta meme başı korunarak mestektomi yapıldıktan sonra protez yerleştirilerek etkili kozmetik sonuçlar alınmaktadır.

Kemoterapi

kanser hücresi memede oluşturduğu tümörden koparak kan dolasımı yoluyla diğer doku ve organlara yayılmaktadır. Hücre düzeyinde olan bu yayılımlar tarama ve muayene ile saptanamamaktadır.

Kemoterapide amaç kanser hücrelerini yok etmektir. Damar içine verilen ilaçlarla ve haplarla tüm vücuda yayılmış olabilecek kanser hücresine ulaşmak hedeflenir.

Ameliyat sonrasında kemoterapi uygulanması meme kanseri tekrarlama ve yayılma riskini azaltmaktadır. Kemoterapinin zamanına ve tedavi planına kanserin meme ve koltuk altı yayılımına ve tümörün yapısına göre karar verilir.

Ameliyat öncesinde tümörün büyük olduğu durumlarda kemoterapi uygulanarak tümörün küçülmesi hedeflenir. Bu tedavide ilacın etkinliği de değerlendirilir.

Kemoterapide kanser hücreleri yok olurken sağlıklı hücrelerde zarar görebilmektedir. Kemoterapide en sık karşılaşılan yan etkiler bağışıklık sisteminin baskılanması sonucu kan değerlerinde (lökosit-akyuvar) düşmedir. Bulantı, kusma, iştahsızlık, saç dökülmesi sık görülür. Kemoterapi ilaçlarında oluşan yenilikler yan etkilerin yaşanmasını azaltmaktadır. Etkileri azaltmak için tedavi süresinde destek tedavilerde uygulanmaktadır.

Radyoterapi

radyoterapi yüksek enerjili x ışınlarının kullanılarak kanser hücrelerinin yok edilmesi yada küçültülmesiyle beraber tümörün ortadan kaldırılmasını sağlar. Işınlar kanser hücrelerinin yapısına zarar vererek çoğalmasını ve büyümesini engelliyor.

Meme kanserinde özellikle meme koruycu cerrahi sonrasında uygulanmaktadır. Ameliyat sonrasında kalan meme dokusunda kanserin tekrar etme olasılığını azaltmak hedeflenir. Cerrahi sonrasında koltuk altı lenf düğümlerinde tutulum olduğunda koltuk altı bölgesine uygulanır.

Radyoterapi ameliyat sonrasında meme ve koltuk altında olabilecek kanser hücrelerini yok etmek için uygulanabileceği gibi ameliyat öncesinde tümörü küçültmek ve cerrahi için uygun sınırlara getirmek içinde uygulanır.

Tedavi genel olarak ameliyattan ortalama 1 ay sonra başlar ve 6-7 hafta sürer. Tedavi planı tümörün yapısı ve yayılım alanına göre planlanır.

Radyoterapi memede şişlik, ağrı ve yanık izi şeklinde yan etkiler yapar. Bu etkilerin 1 yılın sonunda kaybolması beklenir.

Hormon tedavisi

Hormon tedavisi hrt (hormon replasman tedavisi) değildir.

Hormon tedavisinde amaç östrojen hormonunun salgılanmasını ve meme kanseri oluşturan hücrelerin artışını engellemektir.

Hormon tedavisi ilk tedavi olan ameliyat, kemoterapi ve radyoterapiden sonra vücudun herhangi bir yerinde kalmış olabilen kanser hücresini yok etmeyi hedefler. Hormon tedavisi yineleme riskini azaltmaya yönelik koruyucu bir tedavidir.

Hormon tedavisi yapısında hormonal reseptör içeren tümörler de etkilidir. Bu nedenle yapısal olarak hormonal reseptör içerdiği saptanmış tümörlerde ameliyat öncesinde tümörü küçültmek için de kullanılmaktadır.

Menapoz öncesi ve ya sonrası dönemde olma tedavi kararını ve planını belirlemektedir.
 
Merhabalar günaydınlar arkadaşlar,
Bu konu tam yerinde ve zamanında kime göre neye göre derseniz kadın olan herkes için hepimiz için ...
Ben günlerdir KK"ne gelemiyorum çünkü az kalsın farkedilemeyen bir başlangıç benim sonum olabilirdi.
Sağ ve sol göğsümde sayıları çok fazla olmakla birlikte fibrokislerin varolduğunu ve bunların önemsiz olduğunu öğrendim ilk önce.Fakat ben durmadım ve açıkçası tetkikler nedense beni tatmin etmedi desem yeridir.
Hikâyem şöyle gelişti ;
Her zamanki #özmuayene sırasınsa ufak ama farklı bir sertlik farkedince ve buna eşlik eden meme başı akıntısının rengi griden siyaha dönünce (yani hafif kanlı) olayın üzerine gittim.
Yapılan tetkiklere inanmadım çünkü içim rahat değildi.Ultrasonlu mamografi de sayısı çok fazla fibrokist tespit edildi ve çok yoğun bir meme dokusuna sahip olduğum söylendi risk faktörü en yüksek guruptaydım çünkü doğurmamış kadın gurubuna giyordum nedenmi? Bebeklerimi sütüm acı olduğu için emzirmediğim ve aile hikâyemde kanser vak"ası olduğu için.
İçim rahat olmadığı doktorun bişeyin yok dediği halde ben farklı arayışlara girdim.Kontrastlı mamografi denen ve sonrasında da MR çektirmeye kadar giden bu hikâyede çok yeni başlayan bir meme kanseri hikâyesini inadımla ve teknolojinin güzelikleri sayesinde sonlandırdım çok şükür :)
Mutlaka işin peşini bırakmayın ve daima #özmuayene'ninizi yapın ...
Gülün ki yüzünüzde güller açsın kadın olmak zor zenaat ancak bu dünyanın biz kadınlara çok ihtiyacı var unutmayın:KK39::KK36:
Sevgilerimle...Amy
 
çok önemli bir konu. ara ara elimle yokluyorum ama tam olarak nasıl kontrol yapmam gerektiğini bilmiyordum çok aydınlatıcı olmuş.
Merhabalar günaydınlar arkadaşlar,
Bu konu tam yerinde ve zamanında kime göre neye göre derseniz kadın olan herkes için hepimiz için ...
Ben günlerdir KK"ne gelemiyorum çünkü az kalsın farkedilemeyen bir başlangıç benim sonum olabilirdi.
Sağ ve sol göğsümde sayıları çok fazla olmakla birlikte fibrokislerin varolduğunu ve bunların önemsiz olduğunu öğrendim ilk önce.Fakat ben durmadım ve açıkçası tetkikler nedense beni tatmin etmedi desem yeridir.
Hikâyem şöyle gelişti ;
Her zamanki #özmuayene sırasınsa ufak ama farklı bir sertlik farkedince ve buna eşlik eden meme başı akıntısının rengi griden siyaha dönünce (yani hafif kanlı) olayın üzerine gittim.
Yapılan tetkiklere inanmadım çünkü içim rahat değildi.Ultrasonlu mamografi de sayısı çok fazla fibrokist tespit edildi ve çok yoğun bir meme dokusuna sahip olduğum söylendi risk faktörü en yüksek guruptaydım çünkü doğurmamış kadın gurubuna giyordum nedenmi? Bebeklerimi sütüm acı olduğu için emzirmediğim ve aile hikâyemde kanser vak"ası olduğu için.
İçim rahat olmadığı doktorun bişeyin yok dediği halde ben farklı arayışlara girdim.Kontrastlı mamografi denen ve sonrasında da MR çektirmeye kadar giden bu hikâyede çok yeni başlayan bir meme kanseri hikâyesini inadımla ve teknolojinin güzelikleri sayesinde sonlandırdım çok şükür :)
Mutlaka işin peşini bırakmayın ve daima #özmuayene'ninizi yapın ...
Gülün ki yüzünüzde güller açsın kadın olmak zor zenaat ancak bu dünyanın biz kadınlara çok ihtiyacı var unutmayın:KK39::KK36:
Sevgilerimle...Amy
çok geçmiş olsun. bu tip konularda farklı tetkiklere başvurmak çok önemli gerçekten.
 
K Kazen Ben her ay kkdan öz muayene hatırlatma mesajı gelecek sanıyordum. Yine de bu ayki kontrolümü yaptım.

Yalnız protezli memelerde öz muayene için farklı yöntemler var mı, bilen varsa paylaşırsa sevinirim. Benim kendi meme dokum hiç olmadığı için, protez de dokuyu daha fazla yaydığı ve ön tarafa ittirdiği için kontrolün daha kolay ve net olduğunu düşünüyorum ama dediğim gibi farklı yöntemler varsa bilmek isterim. Kendim de araştırıp paylaşmaya çalışırım.
 
çok önemli bir konu. ara ara elimle yokluyorum ama tam olarak nasıl kontrol yapmam gerektiğini bilmiyordum çok aydınlatıcı olmuş.

çok geçmiş olsun. bu tip konularda farklı tetkiklere başvurmak çok önemli gerçekten.
Çok teşekkür ederim sağol arkadaşım mutlak farklı tetkiklere yönelmeli bazen baştan savma olabiliyor çünkü..
 
Merhaba..
Benim ismim Meme Kanseri..
Umarım benimle hiç yüzyüze tanışmazsınız.
Benimle tanışmak ve gerçek yüzümü görmek istemiyorsanız, aşağıda yazdıklarımı çok iyi okuyunuz. Okumakla yetinmeyiniz, annenizle, annanenizle, kızınızla, kızkardeşinizle, kadın akrabalarınızla, kız arkadaşlarınızla ve komşu hanımlarla paylaşınız.
Çünkü, ben kadınlarda en sık görülen kanserim. Siz de dahil olmak üzere çevrenizde bildiğiniz her 9 kadından birini yakalarım. Sakın sadece başkalarında görülürüm sanmayın, bu 9 kadından biri de siz olmayın.
Hatta o kadar hain bir kanserimdir ki, her 100 kadına karşılık, 1 erkekte de karşınıza çıkabilirim. Üstelik erkeklerde çok saldırgan olurum, çabuk ilerlerim. Bir erkek, memesinde eline gelen bir kitleyi asla hafife almasın, söyleyin onlara..
Memenizde sadece süt bezleri yoktur. Damarlar, yağ, destek dokuları ve lenf dokuları da vardır. Bu nedenle ben çok kolayca damarladan ve lenf yollarından diğer organlara da ulaşabilirim. İlk ziyaret ettiğim yer, koltuk altınız olur.
Eğer ihmal ederseniz, karaciğerinize, akciğerinize, kemiklerinize ve beyninize yolculuklar düzenler ve oralarda yerleşirim.
En çok kimleri severim biliyor musunuz?
Meme sağlığını ihmal edenleri çok severim
Yaşı ileri kadınları çok severim
Birinci derece akrabasında meme kanseri olanlara özel bir ilgim vardır
Daha önce meme kanseri olanların öbür memesine de çok yakın ilgi gösteririm.
Özellikle şu kadınları seçmeye özen gösteririm:
İlk adet kanamasını çok erken yaşta görenlere bayılırım
Geç menopoza girenleri çok sık ziyaret ederim
Size defalarca, “Doğurun ve uzun süre emzirin!” deyip duruyorum. Doğurmazsanız ve emzirmezseniz, benimle tanışma olasılığınız artar
Alkol, sigara, şişmanlık ve sağlıksız diyetin kokusunu çok uzaklardan alabilirim
Aslında beni uzak tutmak çok kolay. Başlangıçta çok yavaş büyürüm. Yedi yılda ancak bir santim boyuna gelirim. Bu aşamada muayene, ultrason ve mammografi ile çok kolay yakalanırım. Ama beni hafife alıp büyümeme izin verirseniz, birden bire nasıl hızlandığıma inanamazsınız.
Büyürken kendimi aslında ele verecek çok belirtiler veririm:
Memede bulunduğum yerde bölgesel sertleşme yaparım
Bulunduğum yerde kızarıklık yapabilirim
Meme başından akıntı yaparım
Üzerimdeki damarlarınızı çok belirgin görünür hale getiririm
Her iki memenizin büyüklüğünü farklı hale getiririrm, biri durup dururken büyük, biri küçük olur
Bulunduğum yerin üstündeki deriyi portakal kabuğu gibi kabarık ve nokta nokta yaparım
Bulunduğum yerde cildinizi içeri doğru çekerim ve çukurlaşmalar yapabilirim
Bulunduğum yerde büzüşme yapabilirim
Üzerimde, iyileşmeyen yara açabilirim
Ve elinize kitle gelecek şekilde büyürüm
Koltuk altınızda ve köprücük kemiğinizin altında ve üstündeki lenf bezlerini şişiririm
Ama aslında o kadar hainimdir ki, bu belirtilerin hiç birini vermeden de sinsice büyüyebilirim
Ama uygun aralıklarla yapılan muayene, ultrason ve mammografiden pek kaçamam, yakalanırım.
Benden korunmak kolaydır ama diyelim ki, gözden kaçsam bile erken yakalanacak kadar da basit olabiliyorum.
20 yaşın üzerindeki her kız ve kadın, her ay kendi kendine meme muayenesi yaparsa, beni küçükken yakalayabilir.
40 yaşına gelen bir kadın her yıl meme muayenesi ve jinekolojik muayene olursa, beni kendisinden uzak tutabilir veya yakalanmışsa bile benden kolay kurtulabilir.
40 yaşından itibaren her yıl düşük radyasyonlu dijital Mammografi ve gerekirse Meme Ultrasonografisi yaptırırsa, benle tanışma olasılığı oldukça azalır.
Mammografide görülen küçük kireçlenmeler, (mikrokalsifikasyonlar) beni kolayca ele verir. Çok hainimdir ama iyi saklanamam. Saklanmama izin verirseniz, sizi ve sizi sevenleri üzerim.
Beni küçükken yakalarsanız, % 98 olasılıkla benden kolayca kurtulursunuz. Ama büyüdükçe çok sıkı tutunurum. Beni oradan söküp atamazsınız.

Prof. Dr. Esat Orhon
Jinekologdan Alıntıdır...
 
K Kazen Ben her ay kkdan öz muayene hatırlatma mesajı gelecek sanıyordum. Yine de bu ayki kontrolümü yaptım.

Yalnız protezli memelerde öz muayene için farklı yöntemler var mı, bilen varsa paylaşırsa sevinirim. Benim kendi meme dokum hiç olmadığı için, protez de dokuyu daha fazla yaydığı ve ön tarafa ittirdiği için kontrolün daha kolay ve net olduğunu düşünüyorum ama dediğim gibi farklı yöntemler varsa bilmek isterim. Kendim de araştırıp paylaşmaya çalışırım.


Her ayın son perşembesinde :)
 
Bence elle kontrolden sonra doktora gidip görünmekte fayda var diye düşünüyorum. Ben de de kitle vardı ama mühim birşey değildi anneannemde göğüs kanseri olduğu için biraz korktum açıkçası doktor 6 ayda bir kontrole gel Dedi ben tabi aksattım baya işten sürekli izin alınmıyor özel sektörde sonuç olarak en son gittiğimde büyüdüğü için doktor alıcam Dedi küçük bir ameliyat oldum ve alındı. Patolojik olarak incelendi ve bir sorun çıkmadı çok şükür erken teşhis hayat kurtarır duşta yatarken kendinizi sürekli kontrol etmenizi tavsiye ederim. Elinize birşey gelirse hemen bir doktora görünün Canlar öpüyorum hepinizi
 
yaşım 34..
9 yıldır yılda 2 defa ultrason çektirip doktor kontrolüne giderim çünkü 20 li yaşlarımda fibroadenom aldırmıştım .
gögüs yapım itibari ile kontrol altında olması gereken gruptayım.
ailemde bu hastalık yok , anne tarafımda .
doğum yapmadım ,emzirme yok .
bana 2 hafta önce meme kanseri teşihisi kondu .
fibroadenom aldırdım büyüme yapıyordu çünkü , bu ameliyat esnasında kitlenin olduğu bölgeyi genişçe temizlemişler , fibroadenom temiz ama etrafında oluşum var .
mamografi ve meme emarı alındı , aynı belirtiler başka yerde de var ..
o bölge alınacak , ardından radyoterapi ve hormon tedavisi ..
böyle duyarlı , bu kadar titiz takip edilen biri olarak bunu yaşıyor olmak büyük piyango sanırım :)
kendi kontrolünüzü mutlaka yapın ama mutlaka mamografi ve doktor kontorlü şart..
ultrasyon yetersizmiş benden görüleceği üzere..
ah vah edip isyana da gerek yok hiç , gripten farkı yok artık, erken teşhis edilirse tabi..
bu da sizin elinizde sevgili bayanlar ..
kendinizi ihmal etmeyin lütfen .
yılda 2 defa bu kontrole ayıracağınız bütçe çok bir şey değil ama sizin hayatınızı kurtarabilir.
ben çok şanslıyım daha en başlarında fark ettik , ilerlemeden büyümeden sıçramadan alınacak .
sevgiler ,
 
yaşım 34..
9 yıldır yılda 2 defa ultrason çektirip doktor kontrolüne giderim çünkü 20 li yaşlarımda fibroadenom aldırmıştım .
gögüs yapım itibari ile kontrol altında olması gereken gruptayım.
ailemde bu hastalık yok , anne tarafımda .
doğum yapmadım ,emzirme yok .
bana 2 hafta önce meme kanseri teşihisi kondu .
fibroadenom aldırdım büyüme yapıyordu çünkü , bu ameliyat esnasında kitlenin olduğu bölgeyi genişçe temizlemişler , fibroadenom temiz ama etrafında oluşum var .
mamografi ve meme emarı alındı , aynı belirtiler başka yerde de var ..
o bölge alınacak , ardından radyoterapi ve hormon tedavisi ..
böyle duyarlı , bu kadar titiz takip edilen biri olarak bunu yaşıyor olmak büyük piyango sanırım :)
kendi kontrolünüzü mutlaka yapın ama mutlaka mamografi ve doktor kontorlü şart..
ultrasyon yetersizmiş benden görüleceği üzere..
ah vah edip isyana da gerek yok hiç , gripten farkı yok artık, erken teşhis edilirse tabi..
bu da sizin elinizde sevgili bayanlar ..
kendinizi ihmal etmeyin lütfen .
yılda 2 defa bu kontrole ayıracağınız bütçe çok bir şey değil ama sizin hayatınızı kurtarabilir.
ben çok şanslıyım daha en başlarında fark ettik , ilerlemeden büyümeden sıçramadan alınacak .
sevgiler ,
Geçmiş olsun, memeye yayılım mı var? Yoksa bir bölge mi temizlenecek. Cerrahınızla sonrası Hakkı'nda iyi bir plan yapmanızı tavsiye ederim. Alınan tümör parçası hormona duyarlı mı? Bunu şimdiden bilmek mümkün mü?
 
Geçmiş olsun, memeye yayılım mı var? Yoksa bir bölge mi temizlenecek. Cerrahınızla sonrası Hakkı'nda iyi bir plan yapmanızı tavsiye ederim. Alınan tümör parçası hormona duyarlı mı? Bunu şimdiden bilmek mümkün mü?

merhaba,
çok teşekkürler.
belli bir bölge temizlenecek , yayılma olmadan fark ettik biz erken tanı ile ..
bu bahsettiğiniz hormona duyarlılık nedir bilemiyorum ilk defa şimdi okudum , araştıracağım .
bu akşam randevum var hocayla zaten ameliyat tarihini ve tedavi programını görüşeceğiz , bunu da soracağım.
sevgiler..
 
X