Popüler Konu ÖZMUAYENE

Bende kendim kontrol ettiğimde elime bişey geldi. Sağ koltuk altımdan memenin içine doğru Bi ağrım oluyor sık sık.
Ayrıca annemin sol memesinin 3/1'i alındı sağdan iki kist alındı kemoterapi radyoterapi Işın tedavileri vs. Geçirdi şuan yine kontrol altında yeni Bi kist çıkmış neyse bende Dr a randevu aldım Bursa onkolojiden usg bakıldı iyice ama bişey çıkmadı sevindim tabii ama o şey kaybolup tekrar ortaya çıkıyor mesela Bi ay var iki üç ay kayıp ama ağrı var özellikle koltukaltından sağmemenin içi bayaa ağrıyor. Dr. Omuz ile ilgili fizik tedaviye görün dedi şaşkınım ama kitle filan yokmuş ya çok şükür önemsemedim gitmedim omuz için de açıkcası

Sizce gitmelimiyim omuzumdan yoksa başka bir genel cerraha gitsem diye düşünüyorum ne dersiniz?
 
çok geçmiş olsun aynı kaderi paylaşıyoruz anneminde sol göğsünün yarısı alındı ve kemoterapi görüyor çok zorlu süreçler ama kendini sakın ihmal etme çünkü risk altındayız Allah yardımcınız olsun... bu arada kemoterapiye başladınızmı?

Daha başlamadık 2 hafta oldu ameliyat olalı göğsü tamamen alındı lenflerde dahil onun için iyileşmesini bekliyoruz kemoterapiyı nasıl aliyorsunuz çok mu zor oluyor :KK43: çok cok gecmis olsjn sizede tez vakitte şifa bulsun anneniz
 
meme_kanseri_kemoterapisi_gorecek_kadinlara_tavsiyeler-(1).jpg

Kemoterapi meme kanseri tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Meme kanseri kemoterapisi görecek kadınlara tavsiyeler makalemizde bu tedaviye başlayacak kadınlara bazı önerilerde bulunduk. Kemoterapi ağır bir süreç olduğundan, fiziksel ve ruhsal olarak yan etkilerini de beraberinde getiriyor. Meme kanseri kemoterapisi için hazırlıklı olmak, neyle karşılaşacağınız hakkında bilginiz olduğundan stresi azaltabilir ve seansların daha rahat, kolay geçmesini sağlayabilir.

1.Adım Kemoterapi öncesi
1.Tedavi planınız ve kemoterapinin vücudunuza etkileri konusunda mümkün olduğunca çok şey öğrenin.Tedavinin ne kadar süreceğini ve kaç seans olacağını doktorunuza sorun.
Kemoterapinin parçası olacak ilaçlar hakkında doktorunuzla konuşun. Araştırma yapın. Kullanacağınız ilaçlarda söz hakkınız olduğunu unutmayın.
Endişelerinizi paylaşmak ve diğerlerinden bir şeyler öğrenmek için internetten meme kanseri olan kadınların buluştuğu forum sayfalarından bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz.
meme_kanseri_kemoterapisi_gorecek_kadinlara_tavsiyeler-1.jpg


2. Kemoterapi öncesi testler alın; X-ray ve kalp taraması gibi. Kemoterapinin nasıl verileceğine karar verin, Düzenli IV ya da bağlantı noktası üzerinden olabilir. Bağlantı noktası kemoterapiden önce küçük ameliyat gerektirir.

3.Kemoterapinin yan etkilerini azaltmak için genel sağlığınıza odaklanın.
Gece boyunca iyi uyuyun ve mümkün olduğunca gün içinde dinlenin.
Stresli durumları en aza indirin. Yoga, meditasyon, namaz kılma gibi rahatlatma teknikleri, köpük banyosu, yeşillik alanda yürüyüşler bu konuda size yardımcı olabilir.
Tam tahıllar, sebze ve meyveler içeren iyi bir beslenme planı uygulayın.
Enfeksiyon kapmamak için hasta olan insanlardan uzak durun. Diş hekiminden randevu alın ve kemoterapi sırasında vücudunuzu korunmasına yardımcı olabilecek ek aşı gerekiyorsa doktorunuza danışın.
meme_kanseri_kemoterapisi_gorecek_kadinlara_tavsiyeler-3.jpg


4.Yan etkilerle başa çıkmaya hazır olun.
Bulantı önleyici ilaçları hazır edin. Doktorunuz kemoterapi tedavisi öncesinde birkaç gün bu ilaçlardan almanızı önerebilir.
Kemoterapi bazen saç kaybına neden olur. Saç dökülmesine hazırlıklı olun, başınızı bandana veya eşarpla örtebilirsiniz.
meme_kanseri_kemoterapisi_gorecek_kadinlara_tavsiyeler-4.jpg


5. Yorgun hissedebileceğiniz durumlara yönelik iş, okul ve çocuk bakımı gibi günlük sorumluluklar için yedek planlar yapın.
meme_kanseri_kemoterapisi_gorecek_kadinlara_tavsiyeler-5.jpg


6. Bu tedavi hakkında olumlu düşünün ve tümörün yok olacağına inanın.
meme_kanseri_kemoterapisi_gorecek_kadinlara_tavsiyeler-6.jpg


2.Adım Kemoterapi günü
1.Kemoterapi günü neler yiyip içebileceğiniz nelerin yasak olduğunu bilin. 12 saat öncesinden aç kalmanızı doktor önerebilir.
meme_kanseri_kemoterapisi_gorecek_kadinlara_tavsiyeler-7.jpg


2.IV kullanılması ya da port kemoterapisi için kolay ulaşılabilen bol kıyafetler giyin.
meme_kanseri_kemoterapisi_gorecek_kadinlara_tavsiyeler-8.jpg


3.Destek için kemoterapiye bir aile üyesi ya da arkadaşınızla gidin.
meme_kanseri_kemoterapisi_gorecek_kadinlara_tavsiyeler-9.jpg


YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.
 
Gebelikte ortaya çıkan meme kanseri, gebelik sürecinin vücutta yarattığı fizyolojik değişiklikler ve bebeğin varlığı nedeniyle tanı ve tedavi aşamasında özel yaklaşımlar gerektirir. Amaç, anneyi hastalıktan kurtarırken bebeğe zarar vermemek olmalıdır.


Gebelik meme kanserine karşı koruyucu değil midir ?

Erken yaşta gebelik, hormonların meme dokusunun gelişimindeki olumlu etkisi dolayısıyla uzun dönemde meme kanserine karşı koruyucudur. Otuz yaşından önce ikinci doğumunu yapmış kadınlarda meme kanseri gelişme riskinin %30 azaldığı bilinmektedir. Ancak geç yaştaki gebeliklerde memedeki kanserleşme potansiyeli olan hücreler gebelik hormonlarının etkisiyle hızla farklılaşıp çoğalabilir. Emzirme ise meme kanserine direnci arttırır ve koruyucu etkisi vardır.

Gebelikte meme kanseri sık mıdır ?

Meme kanseri gebelikte görülen kanserler arasında, rahim ağzı kanserinden sonra ikinci sıradadır. Ancak sık görülmez.

Meme kanseri gebelikte görüldüğünde, daha mı kötüdür ?

Çoğu zaman gebelik hormonlarının ve süt birikiminin neden olduğu büyüme, memede oluşan kitlelerin erken fark edilmesini önler ve hastalar geç dönemde başvurur. Gebelikte görülen meme kanserlerinin geç tanı konması nedeniyle daha yüksek evrede olması ve bebeğe zarar verir endişesiyle gebelikte standart tedavilerin uygulanamaması, halk arasında bu kanserlerin daha kötü seyirli olarak bilinmesine neden olmuştur. Oysa sağ kalım, gebe olmayan kadınlarda görülen aynı evredeki meme kanseri ile aynıdır.

Erken tanı için önerileriniz nelerdir ?

Gebeliğin başlangıcından itibaren hastanın jinekoloji uzmanının kontrolünde olması önemlidir. Doktor vizitlerinde genel muayeneye ilaveten meme muayenesi de yapılır. Memede sebat eden bir kitle fark edildiğinde hasta genel cerraha yönlendirilir ve ileri tetkik uygulanır. Hastaların yaklaşık %90’ında ilk bulgu memede kitledir. Ancak gebelikte ortaya çıkan kitlelerin yaklaşık %80’inin, süt kisti, yağ bezi, fibroadenom gibi iyi huylu lezyonlar olduğu unutulmamalıdır. Meme cildinde ortaya çıkan renk değişikliği, kabartı, çekinti, ödem gibi durumlarda ve meme başı akıntılarında da hasta mutlaka cerrah tarafından değerlendirilmelidir.
teşekkürler....
 
Davetiniz için teşekkürler çok yararlı Bilgiler paylasmissnz. En ufak bir şüphe bile varsa mutlaka doktora gidilmeli derim geç kalırsanz tedavi zor.
 
meme_kanseri.jpg

Meme hücrelerinin kontrolsüz gelişmesi ve kötü huylu tümörler meme kanserine neden olur. Kadınlarda meme kanseri belirtileri nelerdir? makalemizde size bu konuda bazı bilgiler verdik.
1.Adım Göğsünüzü muayene edin
1.Muayene zamanlarınızı takvimde işaretleyin. Ayda bir kere tercihen adetin bitiminde 5-7 gün sonra yapabilirsiniz. Bu muayeneler göğsünüzün normal hissini tanımanız için önemlidir. Takvimi banyo ya da yatak odası gibi görebileceğiniz bir yere koyun.
kadinlarda_meme_kanseri_belirtileri_nelerdir-1.jpg

2.Görsel muayene edin. Ayakta durun ve ayna karşısına geçin. Göğüsleriniz normal şeklinde, boyutunda ve renginde mi? bakın. Aşağıdakilerden biri varsa doktorunuza başvurun.
Adet dönemi haricinde göğüslerde şişlik
Deride çukurlaşma, kırışma veya şişlik
Ters meme ucu
Meme ucunun yerinin değişmesi
Kızarıklık, döküntü, ya da hassasiyet
kadinlarda_meme_kanseri_belirtileri_nelerdir-2.jpg

3.Kollarınızı kaldırın ve önceki muayeneyi tekrar edin. Meme ucunda akıntı var mı kontrol edin. Varsa rengin ve yapısına bakın. Göğsünüzü sıkmadığınızda olan akıntıları doktorunuza bildirin.
4.Göğüslerinize dokunun. Sağ elinizin orta, işaret ve yüzük parmaklarını bir araya getirin. Sol göğsünüzü üç parmağınızla dairesel hareketler yaparak kontrol edin. Dairelerin çevresi 2 cm olmalıdır. Köprücük kemiğinden karnınızın altına kadar kontrol edin. Diğer elinizle diğer göğsünüz için tekrarlayın. Tüm bölgeyi iyice incelemek için dikey hareketlerle şeklinde de muayene edin. Çoğu kadın bunu duşta yapmaktadır.
Yumru ya da başka değişiklikleri doktorunuza söyleyin.
Dairesel hareketlerle çizerken her bölge için az, orta ve çok basınç uygulayın. Cildin yüzeyine yakın doku için az basınç, daha derinden hissetmek için orta, kaburgaya yakın bölgeler için çok basınç uygulayın.
kadinlarda_meme_kanseri_belirtileri_nelerdir-3.jpg

2.Risk faktörlerini bilin
1.Risk faktörlerini bilin, erken tanı çok önemlidir. Yumrunuz varsa, risk faktörünüz yüksekse ya da 40 yaş üzerindeyseniz mamagrofi çektirin.
kadinlarda_meme_kanseri_belirtileri_nelerdir-4.jpg

2Genetik yatkınlıkları göz önüne alın.Anne kız kardeş gibi yakın tanıdıklarınızda bu hastalık görüldüyse sizin için risk fazladır. BRCA1 ve BRCA2 gen mutasyonlarının meme kanseri riski çok yüksektir. Meme kanserinin %5-10’u bu genlerden kaynaklanır.
kadinlarda_meme_kanseri_belirtileri_nelerdir-5.jpg

3. Sağlık geçmişiniz önemlidir. Hastalık geçmişiniz meme kanseri üzerinde etkisi vardır. Önce tek göğsünüzde geçirdiyseniz tekrar yakalanma ihtimaliniz yüksektir. Gençlik ve çocukluk döneminde göğüs bölgesinde radyasyona maruz kalanlarda risk daha yüksektir. Ayrıca 11 yaş ve öncesinde adet olmaya başlayanlarda da risk daha fazladır. Ortalamadan sonra menopoza girenlerde de durum aynıdır.
kadinlarda_meme_kanseri_belirtileri_nelerdir-6.jpg

4.Yaşam stiliniz de etkilidir. Obezlerde meme kanseri riski daha yüksektir. Haftada 3 kez alkollü içecek tüketen kadınlarda meme kanseri riski %15 artar. Sigara içenlerde ya da ilk çocuklarında önce sigaraya başlayanlarda risk grubundadır.
kadinlarda_meme_kanseri_belirtileri_nelerdir-7.jpg

3.Adım Meme kanserini önleme
1.Jinekoloji doktorunuzu düzenli ziyaret edin. Jinekoloji muayenesinde doktor göğsünüzü de muayene edecektir. Normal olmayan bir şey saptarsa mamogram isteyebilir.
2. Düzenli mamogram çektirin. 50 yaşına basınca 74 yaşına kadar her iki yılda bir mamogram çektirmelisiniz.Erken tanıda iyileşme şansı daha yüksektir. İşlemin acılı olduğunu duymuş olabilirsiniz ama sadece anlıktır. Ayrıca hayatınızı kurtarır. Yüksek risk altında iseniz doktorunuzla mamogram sıklığını konuşun
3.Yardım isterken uyanık ve hızlı olun. Meme kanseri belirtilerini anlamak için göğüslerinizi iyi bilmeniz önemlidir. Eğer belirti bulduysanız hemen doktora gidin.
4. Önleme grubu oluşturun. her yıl bir parti düzenleyerek arkadaşlarınıza ve ailenize mamogram çektirmesi konusunda teşvik edici olun.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.
 
aydınlatıcı bir paylaşım en etkili fark etme yolu ise vazelin tarzı kremleri sürüp parmakla kontrol etmektir
 
Herhangi bir kitle gelmiyor elime kontrol ediyorum aklıma geldikçe kendim ama meme başında arada sırada kırmızılık görüyorum suan normal rengınde. Adet olmadan ve adet sırasında bazen cok agrı oluyor ona da normal denıyor bır de deodorant mutlaka kullanıyorum hep rısklerden soz edıyorlardı korkuyordum bende okuyunca bıraz ıcım rahatladı.
 
Çok yararlı bir konu olmuş. K Kazen in mesajını okuduğumdan beri inceleme yapıyorum. Ve tedirgin oldum. Sanırım kendimi takip etmem gerek.
Bilinçsizliğime de diyecek bir şey yok.
 
meme_kanserini_onlemenin_dogal_yollari.jpg

Meme kanseri tüm dünyada milyonlarca kadını etkileyen bir hastalıktır. Meme kanserini önlemenin doğal yolları makalemizde bu kansere yakalanmamak için neler yapabiliriz konusu hakkında bilgiler verdik.

1. Vücut kitle indeksi açısından ideal kilonuzu koruyun. Kilolu kadınların meme kanseri riski daha yüksektir. Vücut ağırlığı ve meme kanseri oranı arasındaki ilişki, menopoz sonrası kadınlarda daha güçlü hale gelir.
2. Düzenli egzersiz yapın. Maksimum yarar için haftada en az 5 gün 45 ila 60 dakika egzersiz yapın. Aerobik egzersize ek olarak haftada en az 2 kere kas güçlendiri sporlar yapmaya devam edin.
meme_kanserini_onlemenin_dogal_yollari-1.jpg

3. Alkolden uzak durun. Günde 2 bardak alkol içmek meme kanseri riskini %20 artırır.
4. Hormon tedavisi almaktan kaçının. Eğer HRT kullanmanız gerekiyorsa, mümkün olan en düşük dozda alın ve mümkün olduğunca çabuk sonlandırın.
meme_kanserini_onlemenin_dogal_yollari-2.jpg

5. Doğum kontrol haplarına alternatif yöntemler tercih edin. Araştırma oral kontraseptif yani doğum kontrol haplarının meme riski artırdığını ve bu riskin bıraktıktan sonra 10 yıl devam ettiğini gösteriyor
6. Bir yıl ya da daha fazla emzirin. (2 yaşından sonra emzirmek doğru değil) Emzirmek östrojen seviyenizi dengeleyip, sizi meme kanserinden korur.
meme_kanserini_onlemenin_dogal_yollari-4.jpg

7. Sigara içmeyin. İçiyorsanız bırakın. Pasif içicilik de oldukça etkilidir özellikle de menopozdan sonra maruz kalındığında kadınlarda meme kanserini tetikleyebilir.
meme_kanserini_onlemenin_dogal_yollari-5.jpg

8. D vitamini seviyelerinizi kontrol edin, D vitamini eksikliği ile meme kanseri riski arasında bağlantı tespit edilmiştir. Doktorunuzdan d vitamini testi yapmasını isteyebilirsiniz.
9. Gece ışığa maruz kalmaktan kaçının. Gece lambası kullanacaksanız düşük voltajlı ya da kırmızı kullanın. Eğer yapabilirseniz, tuvalete gittiğinizde ışık açmaktan kaçının. Eğer kullanacaksanız riski azaltmak için düşük volt kullanın. Perdeleriniz kalın, yattığınız oda muhakkak karanlık olsun.
meme_kanserini_onlemenin_dogal_yollari-6.jpg

10. Heterosiklik aminlerden kaçının. Bunlar etin yüksek derecelerde pişmesiyle oluşur. .En sık, ızgara mangalda, füme ya da yanmış olan etlerde bulunur. Izgara yaparken düşük sıcaklıklar kullanın ve et termometresiyle sıcaklığı kontrol edin.
meme_kanserini_onlemenin_dogal_yollari-7.jpg

11. Suyu arındırmak için filtre kullanın.
meme_kanserini_onlemenin_dogal_yollari-8.jpg

12. Yemekleri plastik kapta pişirmekten ve plastik şişeden su içmekten kaçının. Yapılan araştırmalar plastik şişelerin kanseri tetikleyici rol oynayabileceğini saptamıştır.
meme_kanserini_onlemenin_dogal_yollari.jpg


YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.
 
Ben de yaşayıp, atlatanlardanım...Kontrollerinizi ihmal etmeyin, ola ki şüphelendiniz vakit kaybetmeyin, olmaya ki sizde de rastlandı korkmayın, insan herşeyi yenebilir bu tecrübeyle sabittir...Erken teşhis önemli. Tüm yüreğimle kimseye bulaşması diliyorum...
 
bence mutlaka herkes etmeli çok güzel bir başlık olmuş.
ne kadar erken teşhis o kadar hızlı tedavi
 
Merhaba, ben de şuan ilk kez kontrol ettim ve kitle değilde sağ göğsümde şuan bir ağrı oluştu kontrol ederken. Tam kol altı ile göğüsün başlama noktasındaki yerde . Dokunduktan sonra oluştu ve şuan epey hassas.
Yaşım 24. Sizce doktora görünmeli miyim? Yoksa normal midir? Daha evvel birşey hissetmemiştim. :KK17:
 
X