Bazen annem gibi davranıyorsun, çıktıları alıp alıp eve gelirdiTabii ki sigara
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bazen annem gibi davranıyorsun, çıktıları alıp alıp eve gelirdiTabii ki sigara
Çünkü seni seviyoruz anlamiyo musunBazen annem gibi davranıyorsun, çıktıları alıp alıp eve gelirdi
Anlık bir duygulanma yaşadım :)Çünkü seni seviyoruz anlamiyo musun
Benim 7 yıldır gogusumde fibroadenomlarim var hemde 5 taneyle başladığım bu yolda şuan 13 tane iğneli biyopsi yaptirdim ve uç kerede kitle aldırdım ama hala devam ediyor genel bi agrim yok sadece adet döneminde hassasiyet oluyor korkuyorum bunlar kötüye donermi dha 24 yasndyim kimi doktr dönebilir bilemeyiz diyo kimi rahat ol doğumdan sonra inş geçer diyohangisine inanicamBu başlık altında sohbet te edebilirsiniz, konuyu istediğiniz bir kategoriye de taşıyabiliriz.
Fibroadenomlar iyi huylu kitlelerdir, kötüye dönme ihtimalleri yoktur. Ama mutlaka yakından takip edilmeleri gerekir. Bunun nedeni de fibroadenomların yanında oluşabilecek kötü huylu kitlelerin gözden kaçmaması. Yani sizde ya da fibroadenom olan başka bir hastada meme kanseri oluşma ihtimali diğer hastalardan fazla değildir, ama dediğim gibi gözden kaçabilir. Doğum ve emzirmeyle fibroadenomların kaybolacağına dairse net bir bilgi yoktur.Benim 7 yıldır gogusumde fibroadenomlarim var hemde 5 taneyle başladığım bu yolda şuan 13 tane iğneli biyopsi yaptirdim ve uç kerede kitle aldırdım ama hala devam ediyor genel bi agrim yok sadece adet döneminde hassasiyet oluyor korkuyorum bunlar kötüye donermi dha 24 yasndyim kimi doktr dönebilir bilemeyiz diyo kimi rahat ol doğumdan sonra inş geçer diyohangisine inanicam
Fibroedomlar kansere çevirmez.Benim 7 yıldır gogusumde fibroadenomlarim var hemde 5 taneyle başladığım bu yolda şuan 13 tane iğneli biyopsi yaptirdim ve uç kerede kitle aldırdım ama hala devam ediyor genel bi agrim yok sadece adet döneminde hassasiyet oluyor korkuyorum bunlar kötüye donermi dha 24 yasndyim kimi doktr dönebilir bilemeyiz diyo kimi rahat ol doğumdan sonra inş geçer diyo hangisine inanicam
Güzel bir çalışma olmuş bilgilenmek lazım önemli konular bunlarGebelikte ortaya çıkan meme kanseri, gebelik sürecinin vücutta yarattığı fizyolojik değişiklikler ve bebeğin varlığı nedeniyle tanı ve tedavi aşamasında özel yaklaşımlar gerektirir. Amaç, anneyi hastalıktan kurtarırken bebeğe zarar vermemek olmalıdır.
Gebelik meme kanserine karşı koruyucu değil midir ?
Erken yaşta gebelik, hormonların meme dokusunun gelişimindeki olumlu etkisi dolayısıyla uzun dönemde meme kanserine karşı koruyucudur. Otuz yaşından önce ikinci doğumunu yapmış kadınlarda meme kanseri gelişme riskinin %30 azaldığı bilinmektedir. Ancak geç yaştaki gebeliklerde memedeki kanserleşme potansiyeli olan hücreler gebelik hormonlarının etkisiyle hızla farklılaşıp çoğalabilir. Emzirme ise meme kanserine direnci arttırır ve koruyucu etkisi vardır.
Gebelikte meme kanseri sık mıdır ?
Meme kanseri gebelikte görülen kanserler arasında, rahim ağzı kanserinden sonra ikinci sıradadır. Ancak sık görülmez.
Meme kanseri gebelikte görüldüğünde, daha mı kötüdür ?
Çoğu zaman gebelik hormonlarının ve süt birikiminin neden olduğu büyüme, memede oluşan kitlelerin erken fark edilmesini önler ve hastalar geç dönemde başvurur. Gebelikte görülen meme kanserlerinin geç tanı konması nedeniyle daha yüksek evrede olması ve bebeğe zarar verir endişesiyle gebelikte standart tedavilerin uygulanamaması, halk arasında bu kanserlerin daha kötü seyirli olarak bilinmesine neden olmuştur. Oysa sağ kalım, gebe olmayan kadınlarda görülen aynı evredeki meme kanseri ile aynıdır.
Erken tanı için önerileriniz nelerdir ?
Gebeliğin başlangıcından itibaren hastanın jinekoloji uzmanının kontrolünde olması önemlidir. Doktor vizitlerinde genel muayeneye ilaveten meme muayenesi de yapılır. Memede sebat eden bir kitle fark edildiğinde hasta genel cerraha yönlendirilir ve ileri tetkik uygulanır. Hastaların yaklaşık %90’ında ilk bulgu memede kitledir. Ancak gebelikte ortaya çıkan kitlelerin yaklaşık %80’inin, süt kisti, yağ bezi, fibroadenom gibi iyi huylu lezyonlar olduğu unutulmamalıdır. Meme cildinde ortaya çıkan renk değişikliği, kabartı, çekinti, ödem gibi durumlarda ve meme başı akıntılarında da hasta mutlaka cerrah tarafından değerlendirilmelidir.
fibroedommudur bilmiyorum ama bendede 2 tane fibrokistik kist varFibroedomlar kansere çevirmez.
Benim de bir tane var artık.
Bebeğin olunca bol bol emzireceksin o kadar.
Sorun yapma
çok geçmiş olsun aynı kaderi paylaşıyoruz anneminde sol göğsünün yarısı alındı ve kemoterapi görüyor çok zorlu süreçler ama kendini sakın ihmal etme çünkü risk altındayız Allah yardımcınız olsun... bu arada kemoterapiye başladınızmı?Şuan da annem de bu hastalıkla savaşıyor farketMedi yıllardır göğsünü alırdık yeni ameliyat oldu.hızla iyileşmeye başlıyor çok zor süreçler önümuz de atlatmamiz gereken daha uzun bir surecimiz var allah ugrasan herkese yardım etsin
Çok teşekkürler bilgilendirme için yarın tekrar doktora gidicemFibroadenomlar iyi huylu kitlelerdir, kötüye dönme ihtimalleri yoktur. Ama mutlaka yakından takip edilmeleri gerekir. Bunun nedeni de fibroadenomların yanında oluşabilecek kötü huylu kitlelerin gözden kaçmaması. Yani sizde ya da fibroadenom olan başka bir hastada meme kanseri oluşma ihtimali diğer hastalardan fazla değildir, ama dediğim gibi gözden kaçabilir. Doğum ve emzirmeyle fibroadenomların kaybolacağına dairse net bir bilgi yoktur.