Popüler Konu ÖZMUAYENE

Çok önemli bir konu teşekkürler bilgilendirme için.gögsümde kitlelerim var zararsız ama 2 senedir düzenli ultrasonla kontrol ettiriyorum zararsızmış Nasıl olsa dememek lazım.banada doktorum sigara kafein ve kakao tüketmemem gerektiğini söyledi çok dikkat ettiğimi söyleyemem ama en azından kontrollerimi aksatmıyorum
 
Benim 7 yıldır gogusumde fibroadenomlarim var hemde 5 taneyle başladığım bu yolda şuan 13 tane :KK43: iğneli biyopsi yaptirdim ve uç kerede kitle aldırdım ama hala devam ediyor genel bi agrim yok sadece adet döneminde hassasiyet oluyor korkuyorum bunlar kötüye donermi dha 24 yasndyim kimi doktr dönebilir bilemeyiz diyo kimi rahat ol doğumdan sonra inş geçer diyo hangisine inanicam
 
Bu başlık altında sohbet te edebilirsiniz, konuyu istediğiniz bir kategoriye de taşıyabiliriz.
Benim 7 yıldır gogusumde fibroadenomlarim var hemde 5 taneyle başladığım bu yolda şuan 13 tane :KK43:iğneli biyopsi yaptirdim ve uç kerede kitle aldırdım ama hala devam ediyor genel bi agrim yok sadece adet döneminde hassasiyet oluyor korkuyorum bunlar kötüye donermi dha 24 yasndyim kimi doktr dönebilir bilemeyiz diyo kimi rahat ol doğumdan sonra inş geçer diyohangisine inanicam
 
Benim 7 yıldır gogusumde fibroadenomlarim var hemde 5 taneyle başladığım bu yolda şuan 13 tane :KK43:iğneli biyopsi yaptirdim ve uç kerede kitle aldırdım ama hala devam ediyor genel bi agrim yok sadece adet döneminde hassasiyet oluyor korkuyorum bunlar kötüye donermi dha 24 yasndyim kimi doktr dönebilir bilemeyiz diyo kimi rahat ol doğumdan sonra inş geçer diyohangisine inanicam
Fibroadenomlar iyi huylu kitlelerdir, kötüye dönme ihtimalleri yoktur. Ama mutlaka yakından takip edilmeleri gerekir. Bunun nedeni de fibroadenomların yanında oluşabilecek kötü huylu kitlelerin gözden kaçmaması. Yani sizde ya da fibroadenom olan başka bir hastada meme kanseri oluşma ihtimali diğer hastalardan fazla değildir, ama dediğim gibi gözden kaçabilir. Doğum ve emzirmeyle fibroadenomların kaybolacağına dairse net bir bilgi yoktur.
 
elle_meme_muayenesi.jpg


Evde Kendi Kendine Meme Muayenesi Nasıl Yapılır?

Erken teşhis tüm kanser türlerinde hayati öneme sahiptir, her yaştan yetişkin kadın ayda bir kez elle muayene yapmalıdır. Elle meme muayenesi resimli anlatım makalemizde adım adım bu muayenin yapılışını anlattık. Bu uygulama ile kendi meme yapınız ve dokunuz hakkında bilgi sahibi olursunuz, böylece değişiklikleri kolayca anlayabilirsiniz. Meme muayeneleri uzanarak, duşta ve ayna karşısında yapılmalıdır.
1.Adım ayna karşısında
1.Ayna karşısına geçin ve sütyeninizi çıkarın. İyi aydınlatılmış bir ortamda tüm göğüs bölgesini net göreceğinizden emin olun.
2.Kollarınız yandayken göğüslerinizi bakarak inceleyin. Göğüs kontüründe değişiklikler, anormal bir şişlik, deride çukurlaşma ya da göğüs ucu şeklinde değişiklik var mı bakın.
3.Kollarınızı yukarı başınızın üzerine kaldırın. Tekrar ğöğüs kontüründe değişiklikler, anormal bir şişlik, deride çukurlaşma ya da göğüs ucu şeklinde değişiklik var mı kontrol edin.
elle_meme_muayenesi_resimli_anlatim-3.jpg

4.Kollarınızı aşağı yanlara indirin. Göğüs kaslarınızı gevşetmek için avuç içinizle kalçanıza bastırın. Göğüste çukurlaşma, büzülme ya da herhangi bir değişiklik var mı bakın.
elle_meme_muayenesi_resimli_anlatim-4.jpg

5.Herhangi bir değişikliği doktorunuza bildirin ve randevu alın.
2.Adım Duşta
1.Sağ kolunuzu başınızın üzerine kaldırın ve sol elinizle sağ göğsünüzü muayene edin. Parmaklarınızla tüm göğüs üzerinde dairesel hareketlerle muayene gerçekleştirin. Herhangi bir yumru, kalınlaşma, düğüm ya da sertleşme hissettiniz mi?
elle_meme_muayenesi_resimli_anlatim-5.jpg

Meme dokusu koltukaltından meme ucuna uzanır. Tüm göğsünüzü, göğüs yanları ve koltukaltını da kontrol ettiğinizden emin olun.
2.Kolunuzu aşağı indirin ve aynısını diğer göğüs için tekrarlayın. Dairesel hareketlerle yumru, kalınlaşma, düğüm ya da sertleşme var mı kontrol edin.
3.Herhangi bir değişiklik varsa doktorunuza gidin.
3. Uzanarak
1. Sağ omzunuzun altına yastık ya da havlu koyarak uzanın. Sağ kolunuzu başınızın altına alın.
elle_meme_muayenesi_resimli_anlatim-7.jpg

2.Sol elinizle tüm göğüs dokusunu dairesel hareketlerle nazikçe hissedin. Yanları ve koltukaltını da kontrol edin. Düğüm, kalınlaşma ya da yumru var mı kontrol edin.
elle_meme_muayenesi_resimli_anlatim-8.jpg

Az, orta ve çok basınç uygulayın.
3.Sol elinizle sağ göğüs ucunu hafifçe sıkın. Bir akıntı var mı ya da göğüs ucunda yumru varmı kontrol edin.
4.Aynısını sol göğsünüz için tekrarlayın. Dairesel hareketlerle düğüm, kalınlaşma ya da yumru var mı kontrol edin.
5. Herhangi bir değişiklik varsa doktorunuzla irtibata geçin.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.
 
Son düzenleme:
cumartesı gunu doktora gıtmeyı dusunuyorum
2 ay gecmek uzere kontrol suremı astım
umarım bısey yoktur
sankı kıstler buyumus gıbı hıssedıyorum
elle muayne yapmıyorum korkuyorum
 
Benim 7 yıldır gogusumde fibroadenomlarim var hemde 5 taneyle başladığım bu yolda şuan 13 tane :KK43: iğneli biyopsi yaptirdim ve uç kerede kitle aldırdım ama hala devam ediyor genel bi agrim yok sadece adet döneminde hassasiyet oluyor korkuyorum bunlar kötüye donermi dha 24 yasndyim kimi doktr dönebilir bilemeyiz diyo kimi rahat ol doğumdan sonra inş geçer diyo hangisine inanicam
Fibroedomlar kansere çevirmez.
Benim de bir tane var artık.
Bebeğin olunca bol bol emzireceksin o kadar.
Sorun yapma :KK66:
 
Gebelikte ortaya çıkan meme kanseri, gebelik sürecinin vücutta yarattığı fizyolojik değişiklikler ve bebeğin varlığı nedeniyle tanı ve tedavi aşamasında özel yaklaşımlar gerektirir. Amaç, anneyi hastalıktan kurtarırken bebeğe zarar vermemek olmalıdır.


Gebelik meme kanserine karşı koruyucu değil midir ?

Erken yaşta gebelik, hormonların meme dokusunun gelişimindeki olumlu etkisi dolayısıyla uzun dönemde meme kanserine karşı koruyucudur. Otuz yaşından önce ikinci doğumunu yapmış kadınlarda meme kanseri gelişme riskinin %30 azaldığı bilinmektedir. Ancak geç yaştaki gebeliklerde memedeki kanserleşme potansiyeli olan hücreler gebelik hormonlarının etkisiyle hızla farklılaşıp çoğalabilir. Emzirme ise meme kanserine direnci arttırır ve koruyucu etkisi vardır.

Gebelikte meme kanseri sık mıdır ?

Meme kanseri gebelikte görülen kanserler arasında, rahim ağzı kanserinden sonra ikinci sıradadır. Ancak sık görülmez.

Meme kanseri gebelikte görüldüğünde, daha mı kötüdür ?

Çoğu zaman gebelik hormonlarının ve süt birikiminin neden olduğu büyüme, memede oluşan kitlelerin erken fark edilmesini önler ve hastalar geç dönemde başvurur. Gebelikte görülen meme kanserlerinin geç tanı konması nedeniyle daha yüksek evrede olması ve bebeğe zarar verir endişesiyle gebelikte standart tedavilerin uygulanamaması, halk arasında bu kanserlerin daha kötü seyirli olarak bilinmesine neden olmuştur. Oysa sağ kalım, gebe olmayan kadınlarda görülen aynı evredeki meme kanseri ile aynıdır.

Erken tanı için önerileriniz nelerdir ?

Gebeliğin başlangıcından itibaren hastanın jinekoloji uzmanının kontrolünde olması önemlidir. Doktor vizitlerinde genel muayeneye ilaveten meme muayenesi de yapılır. Memede sebat eden bir kitle fark edildiğinde hasta genel cerraha yönlendirilir ve ileri tetkik uygulanır. Hastaların yaklaşık %90’ında ilk bulgu memede kitledir. Ancak gebelikte ortaya çıkan kitlelerin yaklaşık %80’inin, süt kisti, yağ bezi, fibroadenom gibi iyi huylu lezyonlar olduğu unutulmamalıdır. Meme cildinde ortaya çıkan renk değişikliği, kabartı, çekinti, ödem gibi durumlarda ve meme başı akıntılarında da hasta mutlaka cerrah tarafından değerlendirilmelidir.
Güzel bir çalışma olmuş bilgilenmek lazım önemli konular bunlar
 
Fibroedomlar kansere çevirmez.
Benim de bir tane var artık.
Bebeğin olunca bol bol emzireceksin o kadar.
Sorun yapma :KK66:
fibroedommudur bilmiyorum ama bendede 2 tane fibrokistik kist var
ben acıbadem maslakta kontrollerımı yaptırıyorum bana oradakı doktorum yuregını karartma fakat tabıkı kansere cevırme ıhtımalı var ama yok gıbı yasa bazen 1 ay once baktıımız sey 1 ay sonra farklılasabılıyor dedı
paylasmak ıstedım
 
Şuan da annem de bu hastalıkla savaşıyor farketMedi yıllardır göğsünü alırdık yeni ameliyat oldu.hızla iyileşmeye başlıyor çok zor süreçler önümuz de atlatmamiz gereken daha uzun bir surecimiz var allah ugrasan herkese yardım etsin
çok geçmiş olsun aynı kaderi paylaşıyoruz anneminde sol göğsünün yarısı alındı ve kemoterapi görüyor çok zorlu süreçler ama kendini sakın ihmal etme çünkü risk altındayız Allah yardımcınız olsun... bu arada kemoterapiye başladınızmı?
 
Bende kendim kontrol ettiğimde elime bişey geldi. Sağ koltuk altımdan memenin içine doğru Bi ağrım oluyor sık sık.
Ayrıca annemin sol memesinin 3/1'i alındı sağdan iki kist alındı kemoterapi radyoterapi Işın tedavileri vs. Geçirdi şuan yine kontrol altında yeni Bi kist çıkmış neyse bende Dr a randevu aldım Bursa onkolojiden usg bakıldı iyice ama bişey çıkmadı sevindim tabii ama o şey kaybolup tekrar ortaya çıkıyor mesela Bi ay var iki üç ay kayıp ama ağrı var özellikle koltukaltından sağmemenin içi bayaa ağrıyor. Dr. Omuz ile ilgili fizik tedaviye görün dedi şaşkınım ama kitle filan yokmuş ya çok şükür önemsemedim gitmedim omuz için de açıkcası
 
1e4a4fadfd59ccd01bfc4dad77b1b79e.jpg

Meme kanserinin belirtilerini bilmek sizin ya da sevdiklerinizin hayatını kurtarabilir. Erkeklerde meme kanseri evde nasıl teşhis edilir? makalemizde erkekler için evde meme muayenesini anlattık. Eşinize, erkek kardeşinize ve babanıza muhakkak bu muayeneyi uygulamasını tavsiye edin. Tedavi ve sağlığa kavuşma konusunda en önemli ayrıntı hastalığın erken teşhis edilmesidir. Herhangi bir belirti hissediyorsanız ya da göğsünüzde kalıcı değişimler olduysa vakit kaybetmeden derhal doktorunuza başvurun.

Kendinize meme muayenesi uygulayın
1.Sırt üstü uzanın ve sağ kolunuzu başınızın altına koyun. Uzandığınızda göğüs dokusu olabilecek en ince şekilde göğüs duvarına yayılır, dokuyu daha net ve rahat hissedersiniz.
erkeklerde_meme_kanseri_nasil_teshis_edilir-1.jpg

2.Sol ortadaki 3 parmağınızın uç kısımları ile sağ göğsünüzü muayene edin ve yumru hissettiniz mi kontrol edin. Göğüs dokusunu hissetmek için dairesel hareketler uygulayın.
erkeklerde_meme_kanseri_nasil_teshis_edilir-2.jpg

3. Tüm göğüs dokusunu hissetmek için 3 kademe basınç uygulayın. Cilde yakın doku için az basınç, biraz daha derini için orta, göğüs ve kaburgaya yakın doku için kuvvetli basınç gerekir. Ne kadar sert bastırmanız konusunda doktora danışabilirsiniz. Diğer noktaya geçmeden önce tüm basınç seviyelerini uygulayın.
erkeklerde_meme_kanseri_nasil_teshis_edilir-3.jpg

4.Koltukaltlarından başlayarak göğse ve göğüs kemiğinin ortasına doğru yukarı aşağı hareketlerle kontrol edin. Tüm göğüs bölgesi, boyun, köprücük kemiği ve kaburgayı hissedene kadar devam edin.
erkeklerde_meme_kanseri_nasil_teshis_edilir-4.jpg

5. Sol göğsünüzü sağ elinizin parmaklarını kullanarak aynı şekilde kontrol edin.
erkeklerde_meme_kanseri_nasil_teshis_edilir-5.jpg

6.Koltukaltlarınızı otururken ya da ayaktayken kolunuzu hafifçe kaldırarak kontrol edin. Böylece dokuyu daha iyi hissedersiniz.

erkeklerde_meme_kanseri_nasil_teshis_edilir-6.jpg


YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.
 
Konuya davetiniz için teşekkür ederim.
Kadınların bu konu hakkında bilgilendirilmesi yeterli değil ne yazık ki...
Oyle bir bilince sahibiz ki, kadınlar bunu farketseler bile "amaaaan" deyip önemsemiyorlar. "Yağ bezesidir o", "Süt bezidir"...

Kedidir o kedi.

Şu çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır klişesine dönelim şimdi de. Bütün mevzuların özü buna dayanıyor.
Kadınların duyarsızsızlığı yüzünden herşey. Çirkin kadın yoktur, bakımsız kadın vardır. Hasta kadın da yok aslında, kadınların hassasiyetsizliği diz boyu.
Sokakta, on kadından dokuzu bilir, meme kanseriyle ilgili neler yapılması gerektiğini, bunu temin edebilirim.
Bana kalırsa yukarıdaki bilgiler yerine, kadınların akıllarına nasıl işlenebilir bunlar, bu konu tartışılmalı.

Yine de, akıl akıldan üstündür dedim ve hem saygı hem de sabırla okudum. İlla ki varmış eksik bildiğim birşeyler.
 
Fibroadenomlar iyi huylu kitlelerdir, kötüye dönme ihtimalleri yoktur. Ama mutlaka yakından takip edilmeleri gerekir. Bunun nedeni de fibroadenomların yanında oluşabilecek kötü huylu kitlelerin gözden kaçmaması. Yani sizde ya da fibroadenom olan başka bir hastada meme kanseri oluşma ihtimali diğer hastalardan fazla değildir, ama dediğim gibi gözden kaçabilir. Doğum ve emzirmeyle fibroadenomların kaybolacağına dairse net bir bilgi yoktur.
Çok teşekkürler bilgilendirme için yarın tekrar doktora gidicem
 
Teşekkürler bilgilendirme için :KK52:
 
X