Özgüvensizlik-eziklik duygusu :/

Thebalm-

Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2016
235
123
32
Merhaba sevgili kk üyeleri

24 yaşında özel kurumda öğretmenim. Benim sorunum başlıktan da anlaşılabileceği gibi özgüvensizlik...

Derslerimde, öğrencilerimle ve velilerimizle sıkıntı yaşamıyorum ama ilk tanıştığım öğretmenlerle birlikte bir muhabbet ortamında kendimi çok kasıyorum. Nedenini bilmiyorum. Direk muhabbete rahat bir şekilde giremiyorum. Millete bakıyorum ilk tanışılan ortamda gayet rahatlar. Ben samimi olursak rahat konuşurum ama insanlarda bir ön yargı oluyor malesef... Önce mesafeli oluyorum sonra beni tanıyan ve samimi olduğum arkadaşlar vayyy be ilk tanıdığımda böyle değildin, çok eğlencelisin gibi şeyler söylerler.

Genç hocalardan 4 kişiyiz. Bugün müdür görüntü olarak kalabalık olsun, veliler etkilensin diye öğretmenlerden birini çağırdı. (konuşmak için değil, arkada toplantıda oturmak için) bütün hocalara teklif etti, bana teklif etmedi ve demoralize oldum.

İdareyle 4 kız öğretmen konuşurken bana pek bakarak konuşmazlar. Öyle sert bakışlı ve de insanları itecek bir davranışım yok. Güler yüzlüyüm, elim ayağım düzgün ve iyi olmaya çalışan biriyim.

Güzel olduğumu düşünüyorum, etrafımda bu tarz duyumlar alıyorum. Sanırım iddialı değilim. Biraz özgüvensizlik ve eziklik duygusu da var. Giyim tarzım, hal ve hareketlerim çok mütevazi. Tamam bu iyi bir şey kabul ediyorum ama biraz havalı olmak, dikkat çekmek de güzel!

2 yıl öncesine kadar böyle değildim. Topuklular, takılar, parfümler... neden böyle oldum? Şimdi işe giderken hafif makyaj yapıyorum. İyi kötü bir mesleğim var. Önceden öğrenciyken bile daha havalıyım ve özgüvenim yüksekti. Şu anda eski halime göre 5 kilo fazlam var. Bazenlerim genişledi. Alışverişte kıyafetleri kendime yakıştıramıyorum... (boy:1.62, kilo:58-60)

Bunu aşmak için, tarz sahibi ve havalı olmak için ne yapabilirim?

Alışverişe çıkabilirsin mesela cnm yeni şeyler almak kendine yakıştırmak kafanı dağıtabilir. Eskisi gibi olabilirsin. Bende özelde öğretmenim ilk zamanlar bu sıkıntıları çekmiştim. Kendini şımart aynaya bak güzelliğinin farkında ol kendini sev diğerleri sona kalsın :KK200:

Ya bnde okulu yeni bitirdim birde küçük gösteriyorum. Ezikçe bişeyim. Bir ay sonra göreve başlıycam ama pek doktor gb değilim. İnternlükte bile hemşiremisim sağlık meslekden misin yorumlarını aldıkça sıkıldım :/ özgüven küçüklükten olan birşey bnce. Bnde hiç olmadı. Kndimi güzelde bulmuyorum. Daha iyi durumdasın yani:KK14:

İnsanların ne dedığı nasıl bildiği önemli değil senin kendini tanımandır. İnsanların içine karışmak bazen zor olabilir. Neden siz yapmayasınız mis gibi mesleğin var sağlığın yerinde daha ne istenır ki Allahtan :21:

Evet kesinlikle kendimi şımartmalıyım. Güzelim, işimde iyiyim ve ahlakımı da beğeniler, rabbime şükürler olsun. Ama insanlara ye kürküm ye muamelesi yapılıyor.
Canım bide ben bu yıl farklı bi okula atandım kimseyi tanımıyorum acayip endişeleniyorum

Canım bide ben bu yıl farklı bi okula atandım kimseyi tanımıyorum acayip endişeleniyorum
Aman ilk izlenimin iyi olsun.Hemen karis.Ozguvenli dur.Ben yeni bir yere basladigimda psikolojik olarak bitik bir haldeydim.Sevgilimden yeni ayrilmis ve evimle ailemle ilgili cok can sikici sorunlarim olmustu.O icekapanik imajimi hala duzeltemiyorum gozlerinde.!!Allah kahretsin benim nemrut isarkadaslarimi zaten!.Benim gelisimimin ayaga kalkisimin bir engeli de onlar oldu!

Ya bnde okulu yeni bitirdim birde küçük gösteriyorum. Ezikçe bişeyim. Bir ay sonra göreve başlıycam ama pek doktor gb değilim. İnternlükte bile hemşiremisim sağlık meslekden misin yorumlarını aldıkça sıkıldım :/ özgüven küçüklükten olan birşey bnce. Bnde hiç olmadı. Kndimi güzelde bulmuyorum. Daha iyi durumdasın yani:KK14:

Yeni işiniz hayırlı olsun, doktorluk ismi bile çok havalı:KK54: Türkiye şartlarında tıbbı kazanmak bile mesele siz 6 yıl okuyorsunuz. Giyin beyaz önlüğü, sürün kırmızı rujuohh miss...

Aynen öyle yapıcam inşallah endişemi belli etmiycem ben de boşandım baya oldu şimdi erkek arkadaşım var bi tane oğlum var bide bunları falan anlatmayı düşünmüyorum çünkü dedikodudan nefret ediyorum okuldan eve sosyal hayatıma iş arkadaşlarımı karıştırmıycam daha önce öyleydi yanlış yaptım

Aynen öyle yapıcam inşallah endişemi belli etmiycem ben de boşandım baya oldu şimdi erkek arkadaşım var bi tane oğlum var bide bunları falan anlatmayı düşünmüyorum çünkü dedikodudan nefret ediyorum okuldan eve sosyal hayatıma iş arkadaşlarımı karıştırmıycam daha önce öyleydi yanlış yaptım

İş ortamında ailevi sorunları paylaşmak doğru değil insanlar dedikodu yapıp ön yargılı davranabilirler. O yüzden bence de çok yakın arkadasınız hariç iş ortamında özel sorunlarınızı anlatmayın.

X