merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak ben özgüveni çok yetersiz bir insanım ve bunu dışa çok yansıtıyorum özellikle yeni tanıştığım birisiyle konuşurken ya da toplum önünde konuşurken bunu çok belli ederim hemen yüzüm kızarır rezil olma korkusu vardır hep içimde her defasında şimdi kim bilir benim hakkımda ne diyorlar diye düşündüğüm olmuştur bena rtık bunlardan kurtulmak istiyorum insanlarla ve toplum önünde rahat rahat konuşabilmek istiyorum bana yardım edebilecek olan var mı?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
özgüven eksikliği mi bilmiyorum :(((
- Konu Sahibi g_e_p_e
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?sevgili gepe,
seni anlayabiliyorum çünkü bir zamanlar bendede aynı özguven problemi vardı.çok yuksek derecede olmasada..
ögrendimki..herşeyden öte kendimizi sevmemiz gerekiyor..ki bu çok kolay olmuyor biliyorum..hep sunu dersem bnm hakkımda ne düşünürler, bunu giyersem böyle derler gibi hep etrafımızdaki insanların düşüncelerine değer veriyordum o donem..benım hakkımda ne dusunurlerse dusunsunler ben kendımı bildikten sonra..beni isteyen sever istemeyen sevmez..ben kendimi sevdikten sonra..
burada uzun uzun yazmak kolay olmuyor....eski ben ve şimdiki ben iki apayrı insan bir tek bunu biliyorum.şimdi tam aksine kendine güvenli biri olarak görülüyorum etrafta..
en önemli kısım nasıl değiştim???
değişmek istedim...
korkularım,kaygılarım ve utançlarımla yuzleştım
5 yıl boyunca duzenlı olarak psikolog ve çalışma guruplarına gittim..kolay olmadı ama değdi..bence sende kendini tanıma adına yardım alabilirsin...
sevgiyle kal....
seni anlayabiliyorum çünkü bir zamanlar bendede aynı özguven problemi vardı.çok yuksek derecede olmasada..
ögrendimki..herşeyden öte kendimizi sevmemiz gerekiyor..ki bu çok kolay olmuyor biliyorum..hep sunu dersem bnm hakkımda ne düşünürler, bunu giyersem böyle derler gibi hep etrafımızdaki insanların düşüncelerine değer veriyordum o donem..benım hakkımda ne dusunurlerse dusunsunler ben kendımı bildikten sonra..beni isteyen sever istemeyen sevmez..ben kendimi sevdikten sonra..
burada uzun uzun yazmak kolay olmuyor....eski ben ve şimdiki ben iki apayrı insan bir tek bunu biliyorum.şimdi tam aksine kendine güvenli biri olarak görülüyorum etrafta..
en önemli kısım nasıl değiştim???
değişmek istedim...
korkularım,kaygılarım ve utançlarımla yuzleştım
5 yıl boyunca duzenlı olarak psikolog ve çalışma guruplarına gittim..kolay olmadı ama değdi..bence sende kendini tanıma adına yardım alabilirsin...
sevgiyle kal....
insan herzaman sorunlarının üzerine gitmelidir.sen rezil olurum düşünceleriyle istediklerini yapamayıp,söyleyemessen asla burdakiler ne söylerse söylesin başarılı olamassın bir psikolog yardımıyla bu sorununu ortadan rahatca kaldırabilirsin ama önce kendin başaracağım diyerek başlarsan.
canım özgüven eksikliğim var diyorsun ama ne derece?şöyleki;fiziksel bir özelliğinden dolayımı?yoksa sadece ruhsalmı?mesela kimi der burnum çok büyük bu yüzden özgüven eksikliği yaşıyorum;kiminin ruhsal çekingenliği vardır?sen hiç sebebini düşündünmü?
ruhsal olduğunu düşünüyorum fiziksel özelliklerimle problemim yok ama şöyle bir durum var insanların benim hakkımdaki görüşlerini çok önemsiyorum galiba birisi bişey dese günlerce onu kafama takıyorum ve kendime hiç güvenemiyorum=(((((
ruhsal olduğunu düşünüyorum fiziksel özelliklerimle problemim yok ama şöyle bir durum var insanların benim hakkımdaki görüşlerini çok önemsiyorum galiba birisi bişey dese günlerce onu kafama takıyorum ve kendime hiç güvenemiyorum=(((((
reddedilmekten, dışlanmakta,yalnız kalmaktan mı korkuyorsun?
her insanın beğenisini kazanamazsın ki? yani illa ki birileri seninbi huyunu beğenmeyecek,fikirlerini düşünce tarzını beğenmeyecek.sempatiksalakcinni
e birilerine kendini beğendirmek uğruna kendin olmaktan vazgeçmesüprizzzzz
olduğun gibi ol. "benim ağzımdan çıkanlar benim fikirlerim, benim dış görünüşüm bana ait" sositososito
kimse bunlardan dolayı seni sorgulayamaz ki?opuyorumnanaktan
ne yazılır ki sana. uzman yardımı alman en güzeli:lepi:
ama kendini ezik hissetme
her insan özelzemuszemus
söyledikleriniz sayesinde biraz gaza geliyorum aslında bu aralar pek vaktim olmadığı için psikoloğu bi süre arka planda tutmam gerekecek
söylediğiniz şeyler çok hoşuma gitti gerçekten neden takıyorum ki başkalarını kendim olmam lazım kim ne dersin dimi bundan sonra hep böyle düşünücem
söylediğiniz şeyler çok hoşuma gitti gerçekten neden takıyorum ki başkalarını kendim olmam lazım kim ne dersin dimi bundan sonra hep böyle düşünücem
- 23 Nisan 2009
- 4.060
- 11
- 156
bende aynı dertten yanıyorum valla eyvahedigeldismileruhsal olduğunu düşünüyorum fiziksel özelliklerimle problemim yok ama şöyle bir durum var insanların benim hakkımdaki görüşlerini çok önemsiyorum galiba birisi bişey dese günlerce onu kafama takıyorum ve kendime hiç güvenemiyorum=(((((
Bi de ben çok pısırık biriyim :kedi: :1ninca:
reddedilmekten, dışlanmakta,yalnız kalmaktan mı korkuyorsun?
her insanın beğenisini kazanamazsın ki? yani illa ki birileri seninbi huyunu beğenmeyecek,fikirlerini düşünce tarzını beğenmeyecek.sempatiksalakcinni
e birilerine kendini beğendirmek uğruna kendin olmaktan vazgeçmesüprizzzzz
olduğun gibi ol. "benim ağzımdan çıkanlar benim fikirlerim, benim dış görünüşüm bana ait" sositososito
kimse bunlardan dolayı seni sorgulayamaz ki?opuyorumnanaktan
ne yazılır ki sana. uzman yardımı alman en güzeli:lepi:
ama kendini ezik hissetme
her insan özelzemuszemus
Ve yorumları okumak gerçekten iyi geldi, neden böyle basit şeyler bile birileri bize söylemeyince aklımıza gelmiyor ki? bilmiyorumkismile
Hepiniz çok sağolun gerçekten opuyorumnanaktan
- 12 Temmuz 2008
- 1.004
- 114
- 363
söyledikleriniz sayesinde biraz gaza geliyorum aslında bu aralar pek vaktim olmadığı için psikoloğu bi süre arka planda tutmam gerekecek
bak sen çözmüşsünkaydirigubbakcemile5
aynı durum bendede var ve ben burun estetiğine takmış vaziyetteyim burnumu yaptırınca sanki herşey mükemmel olacakmış gibi ki burnum çirkin değil sadece insanlar beni daha çok beğensin istiyorum.çok kötü bi durum kurtulmak çook zor özgüven çocukken kazanılan bişey.ama altında yatan sebep kendinle barışık olmamak
Gepecigim bende Aynen senin gibiydim
kalabalik icinde kendimi soyutluyordum tek bir kelime konusmuyordum,konusursam dalga gecerler,benim hakkimda kötü düsünürler yada ne düsünürler,ya yanlis konusursam yada hatta yaparsam v.s.a liste gidiyordu cekildikce cekiliyordum kendi dünyama,cabuk alinip kiriliyordum..
canim 24 yasindayim hamd olsun cok cok daha iyim toplum icinde konusuyorum fikrimi söylüyorum hatta tartisabiliyorumda aklinialirimsmile he kendimi hala daha eksik buldugum yönlerim illa vardir ama arkama dönüp baktigimda iyi yol katetmisim kendi cabam ile..
sana tavsiyem ilk olarak samimi arkadasin ile yada aile icinde bol bol konus her konuda herseyi bu seni acar ve rahat olmani saglar ve gülümseme yüzünden eksik olmasin ondan sonra yavas yavas hafiff zorluklarla asarsin tepeleri hersey gönlünce olsun canim
kalabalik icinde kendimi soyutluyordum tek bir kelime konusmuyordum,konusursam dalga gecerler,benim hakkimda kötü düsünürler yada ne düsünürler,ya yanlis konusursam yada hatta yaparsam v.s.a liste gidiyordu cekildikce cekiliyordum kendi dünyama,cabuk alinip kiriliyordum..
canim 24 yasindayim hamd olsun cok cok daha iyim toplum icinde konusuyorum fikrimi söylüyorum hatta tartisabiliyorumda aklinialirimsmile he kendimi hala daha eksik buldugum yönlerim illa vardir ama arkama dönüp baktigimda iyi yol katetmisim kendi cabam ile..
sana tavsiyem ilk olarak samimi arkadasin ile yada aile icinde bol bol konus her konuda herseyi bu seni acar ve rahat olmani saglar ve gülümseme yüzünden eksik olmasin ondan sonra yavas yavas hafiff zorluklarla asarsin tepeleri hersey gönlünce olsun canim
- 23 Nisan 2009
- 4.060
- 11
- 156
aynı durum bendede var ve ben burun estetiğine takmış vaziyetteyim burnumu yaptırınca sanki herşey mükemmel olacakmış gibi ki burnum çirkin değil sadece insanlar beni daha çok beğensin istiyorum.çok kötü bi durum kurtulmak çook zor özgüven çocukken kazanılan bişey.ama altında yatan sebep kendinle barışık olmamak
ben de nedense kilo verince öyle olacağını düşünürüm hep. kaydirigubbakcemile2
belki kendimize olan güvenimiz bu şekilde artacak.en azından fiziksel olarak bi problemimiz olmadığında kendimizle daha barışık oluruz.
ben de nedense kilo verince öyle olacağını düşünürüm hep. kaydirigubbakcemile2
belki kendimize olan güvenimiz bu şekilde artacak.en azından fiziksel olarak bi problemimiz olmadığında kendimizle daha barışık oluruz.
canım bunun sonu yokki burnumu yaptırınca mutlu olcam zayıflayınca mutlu olcam ee sonra.sonra yeni arayışlar içine giricez çözüm değil yani bunlar .bu sorun tedavi edilmedikçe geçmez:1no2: