Kolay affedilmemesi gerektiğini söyleyen eşiniz miydi terapist miydi? Yumuşamak derken mizaç olarak neşeli biriyimdir, bu süreçte neşemi kaybettim, yüzümün gülmesi için çabalıyor ama benim aklıma bu konu geldikçe ki bazen laf dönüp dolaşıp oraya geliyor, o kadına da bunu bunu dedin mi, derken buluyorum kendimi. Kin tutmayan biriyimdir, aslında inanın başıma gelen bir çok olumsuzluğu unuturum, arkadaşlık ilişkilerimde de böyledir. Çocukluktan beri, benim affettiğim her ilişkimde mutlaka bir dostum hatta ailem uyarmıştır, o sana böyle böyle yaptı ne çabuk unutuyorsun diye, kişilik olarak affedici ve hataları örtücü bir yanım var. Bu yapıda biri için tek şey vardır o da uzatmadan terk edip gitmek ama terkedemiyorsam mutlaka bir süre sonra mutlu anlarıma dönüyorum. Düşündükçe aklıma gelip huzurumu kaçırıyorum huzurum kaçınca da asla susamam papağan gibi tekrarlarım üzüldüğüm şeyleri. Sonra yine gün içinde düzeliyorum. Sinirlenince avazı çıktığı kadar bağıran sonra da hiç bir şey olmamış gibi oyun oynamaya devam eden bir çocuk gibi.
Biraz KK forumda dolaştım bugün, kayınvalide görümce elti vs problemleri yaşayanlar, eşin ilgisizliğinden yakınanlar çok fazla. Bu bir teselli mi bilmiyorum ilgi noktasında hiç bir eksiklik yaşamadım. Eşin ailesiyle ilk zamanlar birtakım soğukluklar yaşadım hep yanımda durdu hatta ailesiyle direkt mesafe koydu, görüşmeyi seyrekleştirdi. Bunları benim dememe gerek olmadan yaptı. Bir kağıda artıları eksileri yazdığımda artılarımız çok fazla, en başta birlikte gülebildiğim, ağlayabildiğim bir dostum, benimle sadece flört eden, romantiklikler yapan biri değil aynı zamanda gün içinde yaşadığımız ve hissettiğimiz her şeyi konuşabildiğim biri. Ya hâlâ aklım almıyor, zaten benimle her konuyu konuşabilen biri boş boş muhabbetler etmek için evliliğini tehlikeye atabiliyor... Şimdi burada her yazana ayrı ayrı hak veriyorum. Katlanılması çok zor bir durum benimki. Her ne kadar fiziksel olarak aldatmamış olsa da duygusal açıdan beni hayal kırıklığına uğrattı. Bu durumu kabullenmiyorum. Ve kabul etmediğim bu durumla yaşamaya çalışıyorum. Nasıl bir yol izlemeli neler yapmalı bilmiyorum.