Özgür Kadın Heykeli ‘sapkın ve ahlaksız’ ilan edildi

"ellerini ve yüzlerini gördügüm kadınlardan tahrik oluyorum,
hatta sokakta kadının örtünerek dahi olsa cinsiyetini bildigim icin içim kımıl kımıl oluyor,
bir de rüzgar estiyse... o koku basımı döndürüyor" diyebilecek bir erkekten ötürü mü hayatımı kısıtlayacagım?
eger oyleyse bu durum fotograftaki kadınlar icin de gayet gecerli.

örtünüyorsa - inancından veya baska bir nedenden dolayı farketmez- bence herkes istedigi gibi kendi bedeni üzerinde söz hakkına sahiptir, elbette diledigini yapsın
ancak kimsenin baska kadınlar icin sırf kendisi gibi degil diye teshirci demeye hakkı yok,
bunun yanında pankartlardaki hayvan tanımı bile -bilimsel degil hakaret amaclı kullanılmıs olsa dahi- daha masum kalıyor.

bu arada heykelin memesiz oldugunu hayal ediyorum, kalca bel kıvrımları da olmasın,
tarihte adı gecen veya gunumuzde de sokakta karsılasabilecegimiz uzun saclı bir erkekten ayırt edip edemeyegimden emin degilim.
hatta heykeltras neden burada cinsiyeti belirtmeyen bir tasvir yapmıs, tema "özgür insan" mı diye dusunurdum,
ama o da olmaz ki, kadın olsa örtünür, erkek olunca sacları savrulur diyip "insan" heykeline yanlıs diyenler de cıkabilirdi,
insan tanımımızı bile ortaklastıramıyor muyuz diye karalar baglardım ben de :/

kadın kadının en büyük düşmanı, neden heykele sadece heykel gözü ile bakamöıyoruz da kişiselleştiriyoruz...

kadına çömlem yap desen yapamaz ama heykele ucube diyebilme haddini kendinde görebiliyor? oysa eleştirmeninde bir üslubu olmalı.

Eylem yapmalarının sebebi heykelin kadın tasviri olması memelerinin olması değil ki bu eserine sanatçının özgür kadın heykeli demesi
Evet bedenin hakkında söz sahibi olmak özgürlüktür. Rüzgarı saçlarında hissetmek özgürlüktür. Bugün kimse kapalı birine yobaz seni çıkar kafandakini de özgür ol demez. Peki bunlar özgürlüğün tanımına karışma hakkını nerden buluyorlar?

Bunları yazarkende aklıma bi şarkı geldi eklemezsem olmaz :)

hayır aksine gurur duyuyorum elhamdülillah

ancak benim mahremiyetim benim özelim neden özgürlük kisvesi altında teşhir ediliyor

kadının oraya heykeli dikilince özgür mü olunuyor

ya da dikilmeyince esir

hangisi ?

Bence de... O heykel olunca özgür olunmaz, olmazsa esir de olunmaz.

Ama aynı zamanda o heykel yüzünden ahlaksızlık da olmaz sapıklık da. Ya da o heykel olmayınca ülkeden ahlak fışkırmaz.

Ne yani her tarafı meydanda olan mı özgür oluyor yani bunu göstermeye çalışıyorlar.ben kapalıyım o zaman esarettemiyim.aynı durumda çarşaflı bi kadın heykeli olsa ve ona özgür kadın heykeli dense yinede yanlış herkesin özgürlük anlayışı farklıdır.

Ne yani her tarafı meydanda olan mı özgür oluyor yani bunu göstermeye çalışıyorlar.ben kapalıyım o zaman esarettemiyim.aynı durumda çarşaflı bi kadın heykeli olsa ve ona özgür kadın heykeli dense yinede yanlış herkesin özgürlük anlayışı farklıdır.
evet işte sorun burda,herkesin özgürlük anlayışı farklıdır.neden karşı çıkılıyor:KK66:

Siz bu heykele baktığınızda hakarete uğradığınızı mı düşünüyorsunuz? Size kapalılar esarettedir mesajını mı veriyor?

evet işte sorun burda,herkesin özgürlük anlayışı farklıdır.neden karşı çıkılıyor:KK66:
Bakıldığında göze çok çarpıyor kadın olarak kimse yanliş anlamasın tahrik ediyor bence hem neden kadın ?hep kadın vücüdu kullanılıyo.bizim vücudumuz daha değerli kadın olarak.aslında oradaki karşı çıkmalarının nedenleri özgür kadın diye adlandırılması. ben mesala bi müslüman olarak kızımın o heykeli görüp özgürlüğü o şekilde anlamasını istemem.

Siz bu heykele baktığınızda hakarete uğradığınızı mı düşünüyorsunuz? Size kapalılar esarettedir mesajını mı veriyor?
Hayır açık saçık bi heykel var ve ismi özgür kadın heykeli siz olsanız ne anlardınız.

Bakıldığında göze çok çarpıyor kadın olarak kimse yanliş anlamasın tahrik ediyor bence hem neden kadın ?hep kadın vücüdu kullanılıyo.bizim vücudumuz daha değerli kadın olarak.aslında oradaki karşı çıkmalarının nedenleri özgür kadın diye adlandırılması. ben mesala bi müslüman olarak kızımın o heykeli görüp özgürlüğü o şekilde anlamasını istemem.
cidden tahrikmi ediyor neresi tam olarak tahrik unsuru acaba veya bi heykelden tahrik olmak normal bir durum gibi geliyomu size

herhalde baksana heykelın önünde turbana uzanan eller kırılsın falan
heykelın ustunde turbana ellerı uzatın mı yazıyor
ayy kusasım gelıyor artık su kadın bedenının boyle seylere malzeme olmasından ötürü yaa

Hayır açık saçık bi heykel var ve ismi özgür kadın heykeli siz olsanız ne anlardınız.

Ben ne anladığımı önceki mesajlarımda anlattım tekrarlamak istemem sizinde dediğiniz gibi kişilerin özgürlük anlayışı farklı olabilir. Kendinize karşı bir hakaret olarak ta görmüyorsunuz, bu durumda ortada bi sorun görünmüyor değil mi? :)

Bir müslüman olarak kızınızın bu tarz şeylerden etkilenmemesi gerektiğini düşünüyorsanız eğitimini verecek olan yine sizsiniz 3 yaşından itibare bedeninin ne kadar değerli olduğunu anlatırsınız okula başladığı zamana yakın başını örtersiniz. Hala etkileneceğini düşünüyorsanız eve kapatırsınız sorun hallolur :) Birde sakın ola büyüdüğünde güzel sanatlar üniversitesine falan göndermeyin :KK70:

Ben gittiğimden söylüyorum ordaki görecekleri bu şekilde büyüyen kızınızın gözlerini kör eder mazallah :KK70:
her yer çıplak heykel dolu :KK70:

Biz musluman degil miyiz yani
Tovbe yaa..
Sanat sanat... Azicik ucundan

X