Özensiz KV

Nişanlinizin ailesi ile bu kadar yakın ilişki ve lakayıt durumlardan uzaklaşarak olaya başlayabilirsiniz bence Ne münasebet aç da olsam tok da olsam ne evine giderim ne birşey beklerim.Bir an önce beklentiyi azaltın,mesafe koyun ve size kim ne kadar değer veriyor ise siz de onlara o kadar değer verin.İleride hem mesafe koymadığınız için ve size verilen değerin fazlasını saçtığınız için çok pişman olursunuz.

Oturup ağlıyorum derken ciddi misiniz. Ailenize yalan söylemenize gerek yok . O da öyle demekki olduğu gibi kabul edin

çok şaşırtıcı ya neden komşu kızının önüne koyup da senin ordan almanı bekliyor ki? Benim kayınvalidem ve hatta bazen kayınpederm bile evlerine gittiğimde utanmazlar o yaşta çayımı bile doldururlar, utanıp sıkılırım ama yapıları öyle. Kayınpederim yemeğini bana koydurmaz kayınvalideme koydurur ısrar etmeme rağmen. Yemek desen önce benim önüme doldururlar. Kız ben okuyunca hayret ediyorum bazı insanlara.

Anneniz yemeğe çağırdığında da sadece salata mı yapıyorsunuz?
Annenin evinde misafir olmuyor insan genelde 20 sene falan yaşadığın ev ya hani. Herkes kendi annesinin evinde iş yapıyor bizde, kvye gidince eşim çay vs koyar bizim evde de ben. Yemeğe karışmayız.

Zeytin ekmek nedir ya hani maddi durum olmasa amenna ama var diyorsunuz gezen tozan kadin bunu yapiyorsa buz gibi sogurdum ve bidaha gitmemek icin elimden geleni yapardim

Yorumları okudum da.Sizin yerinizde olsam ayrılırım.Degersiz hissettirme, görgüsüzlük ve cimrilik var.Ama siz ayrilmazsiniz,en azından mesafe koyun

Konu sahibi niye ölü taklidi yapıyorsun ? İnsanlar sana sayfalarca yorum yazmış . Ailenden gizliyorsun burda cevap vermiyorsun . Saklanmak sence problemlerini çözecek mi ? Dört kere gittiğin evdeki yaşadığın problemlere bak. Yıllardır gelin olan kadınlarin çoğu yapmamıştır baklava. Üstelik karşılaştığın tavira bak. Sen bunları göz ardı edince düzelecek mi saniyorsun . Dağ gibi bir problemle bogusacaksin. Bence gözun kapalı gittiğin bu evliliğin sonu olmayacak . Bu adamla evleneceksen bile bu kadar pasif olmayı bırak. Bu adamın da seni her şeye eyvallah ettirmeye çalıştığını anla oncelikle . Ana sorun zaten nişanlın o sana saygı duysa el üstünde taşısa sen orada prensesler gibi agirlanirdin .

Hiç polyana olmaya gerek yok..

Kadın güngörmemiş maalesef.. Artı cimri bunun yanında Oğluna değer vermiyor o yüzden size de aynı tarifeyi uyguluyor..
Cimrilik ten yapıyor bencede herşeyi varmiş

Evet ben annemin evinde de salata yapıyorum . Genelde anneler çocukları geldiğinde özel yemekler yaparlar. Eşimin annesi de çeşit cesit buzluğa atar. Çok yemek yapıldığı için de büyükler yapar ben salata yaparım birlikte kurar toplarız .

Evime gelen 10 yaşında çocuğun önüne bile zeytin ekmek koymam küfür eder gibi O ne demek ya kardeşim daha 9 yaşında bazen bize geliyor Evde ne var ne yok çıkartıyorum Hiç olmazsa insan bir yumurta pişirir getirir yanında kahvaltılıklarla falan ya da bir tost yapar Hiç anlam veremedim vallahi zeytin ekmeği çok iyi niyetli olduğunu da düşünmüyorum millet gelin kızlarına 2 masa sofra hazırlıyor bu bu Bence özensizlik değil önemsememek

Gitme:) poaça falan yapma:) boynunu büküp içine atma:) aç kalma:) mutfağa gidip kendine tabak yapıp ye yoksa yenisini sipariş ettir:)

Çok üzgünüm ama sizi evde istemiyor daha nasıl belli etsin ki?

Bence yapmanız gereken şey öncelikle kvnin evinde iş yapmamak, görüşmeyi minimuma indirmek, size geldiğinde aynı şekilde zeytin ikram etmek ve mesafeli konuşmak.

Mesafe iyidir.

başta bende aile olarak görgüleri böyledir o yüzden öyle davranmıştır diye düşündüm ama fırında yemek varken zeytin ekmek koyması gerçekten iyi niyetli gelmedi bana. özensizliğini yüzünüze yüzünüze vurur gibi olmuş. yine de kendinizi üzmeyin, misilleme yapacak olursanız şöyle güzel sofralar kurup herşeyi önüne abartılı ölçülerde çeşit çeşit koymak onda bir farkındalık yaratabilir. bak ben ne koydum o ne koyuyor diyebilir.

örnek verecek olursam ben babanneme geleceğimizi haber verdiğimde kadın dertleniyor daha ne pişirsem diye, çeşit çok olsun ayıp olur diye düşünüyor o haliyle. gelinlerine karşı daha hassas saatler öncesinden hazırlık yapar.

keza kayınvalidemde daha öncede burada bahsettim önüme koyar önümden alır, sürekli gözüyle beni kontrol eder her yemeğe erişebiliyor muyum, ekmeğim bitmiş mi, içeceğim var mı, çayım bitmiş mi. onunla ilk tanıştığım günden beri böyle. şok olmuştum hizmet etme isteğine. sonuçta kendini ağırdan alabilir ama hiç, hala dört dönüyor etrafımda. ev işi beklemez, sadece yediğim tabağı kaldırırım, sofrayı önceden kurar, ayağa kalksam otur der, her gün pişirdiği yemeklerden tatlılardan birer tabak bize yollar. ailem geldiğinde yemeklerde bana çok destek olur, pek yemek yapmasını bilmiyordum, hem kendi yemeklerimi yapmama yardım eder hem kendisi evinde yapıp getirir içli köfte vs. nişanlıykende oturmaya gittiğimizde bin bir çeşit hazırlardı çok özenirdi bu kadar yorma kendini derdim.
değişik bir kadın zaten böylesi nadir olur da öylesi de olmaz.

Konu sahibi niye ölü taklidi yapıyorsun ?
Çünkü çok kötüyüm. Çok bunaldım. Çok daraldım. Kendimi bir çıkmazın içinde hissediyorum. Her yorum o kadar haklı ki bu haklılık karşısında ezilip büzülüp neden benim sevdiğim adamın ailesi böyle, şimdi ben bu aile için sevdiğim adamdan nasıl vazgeçerim muhasebesi yapıyorum. Haliyle bu da kolay olmuyor ve herkese tek tek cevap verecek mecali bulamıyorum. İnan ki çok ağır geliyor, ağrıma gidiyor.

Kayinvalde konu sahibinin önüne ekmek zeytin koyarken nişanlı neredeydi mesela ben merak ettim. Eşimi düşünüyorum kesin annesine başka bir şey yok mu der, kalkar kendi bir şeyler getirirdi. Ailem kendilerine gidecek olsa konulan yemekler, ikramla da ilgilendirdi.
Zamanında ailelerimizin tanışma sürecinde, eşimin ailesine yemeğe gittiğimizde, tatlıyı eşim yapmıştı, annesinin yaptıklarının da yanında ev yapımı şeyler almıştı. Kayinvalidem özensiz değildir ama eşim çeşit, masada zenginlik sevdiği için dahil olmuştu öyle annem böyle yapıyor diye konuyu kapatmazdi konudaki gibi bir durumda hele.
Aynı eşim, kendi evinizde misafir ağırlarken de her şeye dahildir. Koltuğa geçip hizmet beklemez, yapım aşamasından ikram edilmesine kadar dahildir.
Bazı şeyler gelecekte yaşayacakların da habercisi oluyor aslında. Konu sadece kayinvalide değil.

Annem sağolsun bana hiç bir şey yaptırmaz ama kayınvalidede yapmadığım işi annemde yapmama kim ne diyebilir?

Biri annem diğeri 25-30 seneden sonra tanıdığım ve eşimin annesi olmasa ilişkim olamayacak biri. Eşim yapsın annesine babasına istediğini, benim ailemin de ondan öyle bir beklentisi yok.

Kimse erkeklerin eş ailesine yapmadıklarını konuşmuyor nedense.

Herkesin misafir ağırlama anlayışı farklı. Biz yapıyoruz diye karşısan beklemek hata. O da öyle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…