özellikle avukatlar ve ik'cılar bakabilir mi?

axsxkgxuxl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2008
45
10
merhaba benim bir sorunum var.
bir işe girmeden 3 yıllık sözleşme imzalatılıyo. Eğer 3 yıl içinde çıkarsan tazminat ödüyorsun..
eğer ben evlenip başka şehire gidersem bu tazminatı yinede ödüyor muyum?
ve ya; bu gideceğim şehirde bölge müdürlüğü mevcutsa oraya transfer olsam yinede o tazminatı öder miyim?
lütfen cevap bekliyorum bilgili kişilerden..
şimdiden çok teşekkürler..

özel sektör mü devlet kurumu mu. eğer devlet kurumuysa kurumun tayin yönetmeliğine bakarak ya da burdan o kurumda çalışanlar varsa öğrenebilirsin

özel sektör içinde öyle mi bilmiyorum

özel sektör mü devlet kurumu mu. eğer devlet kurumuysa kurumun tayin yönetmeliğine bakarak ya da burdan o kurumda çalışanlar varsa öğrenebilirsin

özel sektör içinde öyle mi bilmiyorum
özel sektör..
neden tanzimat ödiceksin..öyle birşey yok..

sözleşmede yazıyo ..

imzaladağı sözleşme de yazılı olması gerekiyor
örneği aldınız mı
sözleşmeyi henüz imzalamadm araştırma yapıyorum..

özel yerler kendi şartlarına göre hazırlıyorlar
araştırma yapmanız boşa kopyası var mı diye sorsanız verirler belki
özel yerler de oluyor çocuk yapıp zorunlu ayrılınca da alıyorlar tazminatı maalesef
yazılı sözleşme de ki şartları görüp okumanız lazım

kısa bi sözleşme okudum görüşmeden önce netlik yok zaten duruma göre işe girecegım..

Evlendikten sonra esim calismami istemiyor diyip ise birakip tazminatini da alabiliyorsun.Bana kalirsa boyle bir durumda sirkete birsey odemek zorunda kalmaya bilirsin ama yinede bilene sormak lazim.

Bankalar ıse alımda ımzalatıyorlar genelde bu tur sozlesmelerı ,
bende ımzalamıstım sonra tazmınat odememek ıcın gttım heyet raporu aldım hıc bu ıslere gırmeyın bence 3 yılın garantısını kım kıme verebılır basınız agrımasın sonradan

işe ihtiyacım var ama ya

yakın zamanda işten evlilik nedeniyle bi bayan çıkışı yaptım tam tersi çalıştığım kurum tazminat ödemesi yaptı ama 3 yıllık yaptığın sözleşme maddelerinde evlilikle alakalı bir madde varsa o zaman çıkış yaparsınız ama firma size çıkıştaki haklarınızı vermeyebilir (evlilik yüzünden ayrılma işten atılma gibi bi şeydir firma tazminat öder) , siz tazminat ödemezsiniz. Sözleşme fesihlerinde çalışana net bir maddi tazminat yüklenmez genelde çünkü maddi zararı önceden hesaplanılamaz.

Çıkmak istediğinizi sözleşmede yazılan önceden haber verilme süresinde belirtir, yerinize başka eleman bulur, onu işe uygun hale getirir öyle çıkarsınız maddi zarar da vermezsiniz...ama bunlar benim genel tecrübelerimden. Özel sektörde patronlar malesef ki farklı farklı.. imzaladığınız sözleşme maddelerine bağlı her şey.
Yürürlükte olan hazır iş sözleşmelerinden ise dediklerim geçerli onlarda evlilikle alakalı madde yok.

3 yıl içinde işten çıkarsam tazminat ödeyeceğim yazıyor ayrıntılı sözleşmeyi okumadm daha. firmadan firmaya değişiyor yani?

3 yıl içinde işten çıkarsam tazminat ödeyeceğim yazıyor ayrıntılı sözleşmeyi okumadm daha. firmadan firmaya değişiyor yani?

tabi ki farklı farklı benim 4 yıl önce iş başvurusu yaptığım bi kurumda açık ve net önümdeki 4 yıl evlilik düşünmediğime dair madde vardı.. bana kalırsa aksi belirtilmiş mi ona dikkat edin ..mesela sağlık sorunu, evlilik vs diye aynı madde içerisinde veya sonda parantez içerisinde aksi durumlar belirtilir.

aksi durum belirtilmemişse iş sözleşmesinden uzak durun bence çünkü her yöne açık bir madde kasıtlı yapılmıştır.

evlilik maddesi kalktı dıye bılıyorum artık..
off ya olumlu olursa bile kabul edemicem halbuki çok iyi fırsattı

Onlarda biz seni 3 yıl çalıştıracağız işsiz bırakmayacağız yasal haklarını vereceğiz gibi bir yazı imzalıyorlar mı? Hep keseri kendilerine göre biçiyorlar.

Onlarda biz seni 3 yıl çalıştıracağız işsiz bırakmayacağız yasal haklarını vereceğiz gibi bir yazı imzalıyorlar mı? Hep keseri kendilerine göre biçiyorlar.

İş sözleşmelerine kanuna aykırı madde konulamaz, konulursa da madde geçersizdir. Bu nedenle evlilik nedeniyle işten geçerli nedenle ayrılırsan, tazminat ödemez, hatta kıdem tazminatını alırsın.

Ayrıca Ayrıntısını çok anlatmamışsın ama, tek taraflı cezai şart geçersizdir. 3 yıllık sürede sözleşmeni feshedemezsin anlamında bir cezai şart ise, yalnızca haksız nedenle sözlelmeni feshedersen cezayı ödersin. İş kanununda yazan haklı yada geçerli fesih nedenlerinden biri ile her zaman işten çıkabilirsin ceza ödemeden.

tam olarak sözleşmeyi okumadm kısa bısey okuttular daha işe alınmadım alınırsam başıma ne gelir diye araştırmak istiyorum. eger öyleyse çok iyi ya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…