ozelde hukuk mu devlette okul öncesi mi..

cikolatakizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
1.934
152
73
Tokat
Kizlar bu yil sinava giriyorum. Meslegi bırakmaya karar verdim . Ama üniversite bitince tabii... sizce ozel üniversitede hukuk mu okuyayim devlet üniversitesi nde okul öncesi mi..

hukuktan mezun olunca yapacağın işe ve o işi sevmenle alakalı mesela avukat olmayı çok istiyorsan kolaylıkla bitirirsin ama sadece meslek içinse zorlanırsın sıkar seni

okul öncesi mezunu çok, sevsen de şartları iyi olmayan işler mesleğinden soğutur bu yüzden elbette ki hukuk diyorum. biraz sabret sık kendini meyvesini güzelce alırsın.

buna biz karar veremeyiz ki tamamen sana kalmıs birsey. hangi meslegi severek isteyerek yapacaksan ona karar vermelisin.

1. siz kac yasındasınız
2.öncekı okudugunuz bölum neydi
3.hukuk okuyunca ne yapmak ıstıyorsunuz kamuda calısmakmı avukatlıkmı akademık kariyer mi? bunlara cevap alabılırsem bı yorum yapabılırım

Canm ozel mesaj nasil aticam
canım bende bu forumu çok kullanmadıgımdan bılmıyodum ama sana şöyle kısa bı cevap vereyım eger maası statusu bana yeter dıyosan okul öncesı oku yok ben çok para istıyorum özeldede herseyuı yapabılırım dersen hukuk oku.
ama su var benım kardesım okul öncesı okuyor bıldıgın yatıyor hiç ders calısmıyor ama eskı erkek arkadasımda hukuçuydu mezun oldu savcılıgı kazanamadı bı unıverstede calıstı o arada yuksek yaptı ayrıyız tabı şimdide doktora yapıyor ama düşün bunlar yüzünden ilişki yurutemedık uyumuyordu gunde 3 saat uyuyordu tum işini annesı yapıyordu ama yınede hayatı çok zordu özelde olsa hukuk çok zor
bende iibfliyim bende kurumlar sınavına hazırlanırken hukuk calısıyorum ama 23 yasımda olmama ragmen beyın algılamıyor o kıtap bıtmıyor bunları dusunerek secım yap

Ben hukuk mezunuyum.Şimdi bunun cevabı uzaktan verilmez çok klişe olacak ama kesinlikle insan kendi özelliklerini göz önüne alarak bu seçimi yapmalı.Aylık 5.000 kazanan avukat arkadaşlarım da var çok az maaşla hukuk bürolarında çalışanlar da var.Devlet özel ayrımına girmek istemiyorum çünkü üniversitelerde eğitim fotokopi üzerinden ilerliyor zaten.Kendini geliştirecek kadar azimli olan insan her ikisinde de bu imkanı bulur.Okul öncesi hakkında pek fikrim yok ama bildiğim kadarıyla iş imkanı olan bir bölüm.kendi kişisel özelliklerini düşünerek buna karar ver.

bence bu senin kişilik özelliklerinle alakalı

ben çocuk sevmem hayatta sevdiğim tek çocuk kendi çocuğumdur yani sevmem derken ilgilenmek anlamında beni sıkar boğar daralırım ölürüm biterim hayat enerjim tükenir hemde bi tane diil en az 15 tane hohohoyyyyyyyyyyy!!!!!!!!

o yüzden benim hayatta yapacağım en son meslek öğretmenlik özellikle okul öncesi
ben bu yüzden tercihimi hukuktan yana kullanırdım:)

Kizlar benim icin statü onemli yani hukuk okuduktan sonra az bi paraya buroda calissam da olur. Ailem de artk ogretmenligi n eski durumunun kalmadı gi gorusunde. Ama okuyabilir miyim dersleri cok mu agir

hukuk dersleri ağır tabiki ama yapılmayacak gibi birşey değil tabi bu üniversiteye göre değişir
ama sonunda yükselmek istiyosan sürekli çalışmaya devam edeceksin hakimlik savcılık sınavı da zor kazanamazsan özele yönleneceksin
kişisel özelliklerin devreye girecek o zaman ya yükseleceksin yada düşük maaşla hukuk bürosunda çalışacaksın
bence ailenle konuşarak bi karar ver rehberlikçiniz filan yok mu ona danış en azından

okul öncesiyle ilgili bilmiyorum ben yapamazdım mesela çocuklarla uğraşmayı hiç sevmem çünkü ama sen sen sevebilirsin
seçim senin

Kizlar sorun su ki hukuk okurken ayni anda çalışıyor olacagim hem ev hem is hemde hukuk nasi gidecek ayrica artik daha basit şeylerle ugrasayim diyorum hani esim ogretmen o yazin tatil yapacak ben davalarla ugrasicam vede ozel okul yilda yirmi bin gozden cikarcaz ya bitiremezsem dersler agir. Hadi diyelim bitirdim cevre lazim.. oyle kolay olmuyo bu isler

Kizlar sorun su ki hukuk okurken ayni anda çalışıyor olacagim hem ev hem is hemde hukuk nasi gidecek ayrica artik daha basit şeylerle ugrasayim diyorum hani esim ogretmen o yazin tatil yapacak ben davalarla ugrasicam vede ozel okul yilda yirmi bin gozden cikarcaz ya bitiremezsem dersler agir. Hadi diyelim bitirdim cevre lazim.. oyle kolay olmuyo bu isler

o zaman okul öncesi oku zaten eşin de öğretmenmiş daha mantıklı

Back