özel yurdu devletten ayıran özellikler neler??

DeL_Ly

o artık üniversteli :)
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2009
74
0
86
34
Diyarbakır
arkadaslar özel yurtların devlet yurtlarından ne farkı var ne özelliği var bilen varmı ?yardımcı olursanız sevinirim a.s. a.s.

ben ikisindede kalmadım yani daha yeni başlıycam kalmaya..bu karşılaştırmayı genel olarak yapmak yanlış olur ama aklıma ilk gelenleri söyliyim parası , kapasitesi başka bir şeyde gelmiyo tecrübeli insanlara sormak gerek..yerimseniben

canım özel yurtta kalan kızım var. bende acemiydim geçen sene araştırıp ögrendim.özel yurtlar para sıkıntın yoksa daha iyi ama paran yoksa devlet ile idare etcen yemesi içmesi ucuz,temizlik karşılaştırması yaparsak özel daha iyi yerler halı devlet,te halı yok anlıcagın devlet sadece ucuz oldugu için iyi o kadar.

arkadaslar özel yurtların devlet yurtlarından ne farkı var ne özelliği var bilen varmı ?yardımcı olursanız sevinirim a.s. a.s.

evetttt ben bu konuda oldkca tecrübeliyim üniversiteyi sehir dışında okudum ve özel yurttaydım...annemlerle,kalmam için özel yurttları gezdik ve benim öğrenci hayatım boyunca bana yuva olan yurdu sectik...herşeyi ile mükemmeldi...isteğe bağlı olarak oda da ister tek ister 2,3,4,5,6,7,8 kişi kalabiliyorduk yani fiyata bağlı tabi...ben 3 kişilik oda tercih etmiştim tek başıma sıkılırdım 2 kişi ne bilim anlaşamazsak olmazdı en iyisi 3 dedik wc ve banyomuz odamızdaydı...yemekler yurttan dı saatler öğle güzel ayarlamalıydı ki hem 1.öğretimlere hem 2.öğretimlere göre düzenlenmişti...servisimiz vardı,okula çok yakındık ama 2.öğretimler için servis gelirdi isteğe bağlı gene...çamaşırhane lerde istedğimiz zaman çamaşırlarımızı yıkardık kurutma makinalarmız da vardı...intrnet kafe ve odalarda wireless ve televizyon...kantin...kapıda7/24 güvenlik hergün konuşurduk annemle babamla bazı günler konuşmayınca takılırdım nie aramıyosun die..o da bana ''5 yıldızlı oteldesin rahatın yerinde içim rahat derdi''arada sırada arkadaşlarımızın yanına devlet yurduna giderdik ve hayretler içerisnde kalırdık...ben yapamazdım en azında o yurtta çamaşır makinalrı falan parayla temizlik desen nerdeeebanyolar zemin katta asker ocağı gibi hemde erkek yurdu ile kız yurdunu ayıran hiç bişey yok yurdun kafeteryası aşıklar çay bahçesi gibi...ne bilim ters bana...yemekler desen o biçim yani akılları sıra devlette kalıyolar...benim yukarda saydığım herşey fiyata dahildi...ama devlet yurdun da attığın herşey para idi...ben çok titizimdir o yüzden temizlik yönü bakımından herşey çok iyiydi....diğer yönlerini de saydım zaten okulu değil ama yurt ortamını çok ama çok arıyorum o kadar severdikki birbirmizi hoş biz mezun olduktan sonra hiç eski tadı kalmamış öyle dedilerkaydirigubbakcemile3arkadaşım durumun varsa hiçç düşünmeden şimdi aç kazandığın okulun şehrinde özel yurt aramaya başla tebrik ederim...opuyorumnanaktan

kızlar telefonlarını falan koridorlardaki güyya kililtli dolaplarda şarj ederlerdi...ısıtıcı falan hep sorun yasak iki aramada el koyarlarmış...bizde öyle bi sorun da yoktu...arkadaşın dedği gbi devamlı sıcak su vardı...bizde halı falan sermiştik....ev gibi olmuştu....çooookkk özledim yaaamafoldumbenmafoldumben

ben 1 sene devlet yurdunda kaldım wc ve banyo her odaya 1 tane vardı odamızda prizde vardı 6 kişi kalıyorduk ama odamız hergun siliniyordu hatta yataklarımızın demirlerini bile siliyorlardı 24 saat sıcak su ,odalarda internet vardı zaten yurt kampüste olduğu için kampüsün bağlantısınıda kullanabiliyorduk yurt 6 bloktan oluşuyordu kocaman bir bahcenin içinde spor salonumuz kuaförümüz, kırtasiye, internet cafe , çamaşırhane , tenis kortları vardı ben yurt bakımından çok şanslıydım özel yurtta kalan arkadaşlarımız hergun binbir şikayetle bize dertlenirlerdi
bence iline göre değişiyor devlet yurdu yada özel yurt tercih edilebiliyor mesela sinopta 5 yıldızlı bir tatil köyünü satmışlardı kyk ya deniz kenarında hemde öğrenciler ellerinde havlu şezlonglarda güneşlenenler şok olmuştum oranın yurt olduğunu öğrendiğimde sinopta okuo olsam tatil köyü dururken özel yurtta kalmazdım şahsen

eğer maddi durumun iyiyse özel yurtta kal derim...ben de devlet yurdunda kaldım arkadaşın dediği gibi telefonunu kolidorda şarj ediyorsun...su ıstıscısı yasaktı bizim zamanımızda...sıcak su belli günlerde belli saatlerde vardı...duş için sıra beklerdik...odalar 8 kişilik..şimdilik aklıma bunlar geldi...

ne güzelmiş...ben 5 sene önce bitirdim ünvrsteyi böyle değildi

hepinize öncelikle tşk ederim. Devlet uyrduna basvurdum yedekteyim gelme olasılığı düşük ilk yıldan ev tutmak birine güvenmek zor bu yüzden özel yurt düşünüyorum bakalım napacam

özel yurtta verdiğin paranın hakkını ararsın sözleşmedeki şeyleri yapmak zorundalar. ama devlette aza kanaat getireceksn ve de ucuz ama sağlığın bozulduktan sonra ne işe yarar ucuzluğu lmaz: kazandığın şehire göre yurtlar değişio bazı devlet yurtları özel yurtlardan çok daha ii. hepsini gözden geçirmekta yarar var. aman ha ilk sene eve çıkmak gibi bişi düşünmeyin kimin ne olduğu sonradan çıkıo

evet haklısın.. ama inş devlet yurdu cıkar :Saruboceq: özel yurt bütcei cok zorlar :1no2::1no2:

canım ben 2sinde de kaldm we oldukça tecrübelym bu konuda. geçen yıl okulu ilk kazandğmda parası fazla olsn ama ii olsn die özel yurda kayıt oldm odam 2 kişilkti int wardı banyomz koridordaydı hergn temzlk yapılcğı söylenmşti ama haftada 1 temzlk yapılıodu we tabi ona temzlk denilrse.. yemekler dersen berbattı kahwaltnn açık büfe oldğu söylenmşti ama sanırm açık büfe anlayşları biraz farklydı anlycğnz kahwaltı akşam yemeği hiçbişe yiemedm o lanet yerde bide üstüne tonla para werdm bu yurdn sornları anlat anlat bitmez tabi net fln war dedm ama sürekli kopuodu bitürlü yapılamadı sora dewlet yurdna geçtm arkadşlar heryern dewlet yurdu çok farklı şuanda ben afyonda okuorm we afyonda okuycksnz ya ewde ya dewlet yurdnda kalmalsnz odalrmz 4 kişlk hergn temzlk yapılıo gerçktn temz çok güwenli 2 kantinmz war günde 20 30 çeşit yemek we yemekler de güzel tatlısndan salatasna herşey we makul fiyatlar daha ne olsn

kalacğnz yeri dewlet weya özel çok ii araştrmanz lazm bol şans diliorm...

Ben özelde kalıyorum tek kişilik odada banyosu tuvaleti içinde kendim televizyonda getirdim bu sene büro buzdolaplarından da almayı düşünüyorum. Özellikle ders çalışma konularında çok rahatım çünkü devlette kalan arkadaşlarım hep ses olduğu için çalışamamaktan rahatsız.Ama özel çok pahalı oluyor benim yurtta yemek yok o yüzden her öğünü dısarıda yiyorum bu da çok pahalıya geliyor devlette yemek falan daha ucuz.

ben harran üniverstesini kazandm oranın devlet yurdu dışardan süper görünüodu ama içerisini bilemem :)) devlet yurdu cıkarsa maddi acıdan pek zorlanmaz ailem onları zorlamak istemiorum acıkcası

güzelim kesinlikle özel yurdu tercih et. özel yurt rahatlık açısından çok iyi. devlet yurtlarında odalarda kapı bile yok. belki heryerde öyle değildir ama benim okuduğum ünv.deki devlet yurdunda öyleydi. eşyaların çalınıyor devamlı devlet yurdunda. demin kapı yok dedim ama kapının kilidi yok demek istemiştim. o nedenle de eşyaların çok rahat çalınabiliyor. çıkan yemeklere yemek demeye bin şahiy gerekli devlette. gerçi özellerde de çok iyi yemek çıkmaz ama yinede idae edersin.devlette banyo yapmak bir sorudur.şuan aklıma gelenler bunlar. eğer tercih edeceksen gözün kapalı özeli tercih et canım

devlet yurtları bulundukları ile göre de değişir ...ama odada ki kişi sayısı bakımından genelde her ilde
aynıdır...yani ders çalışma bakımından ve odalarda az kişi olsun koğuş gibi olmasın dersen maddi olanakları biraz zorlayıp özel yurtta kal derim...
özel yurtlarında odadaki kişi sayısına göre fiyatı değişir...odalar tek,iki,dört en fazla beş kişilik olur..
fiyatlarını bi araştır istersen uygun olabilir tabi gene şehire göre ve özel yurdun açıkçası adına yani namına diyim buna göre de fiyatı artabiliyor...

yazdıklarını yeni gördüm ...umarım iyi bi yer olur doğru karar vermişsin..

az öğrencisi olan yeni açılan illerde devlet yurtları pek kalabalık olmadığı için temiz olabiliyor. maddi sorunun yoksa özel yurdu tercih et ama iyi araştır hepsi 4x4lük değil. hatta hiiiç yoksa maddi sorunun güzel bi eve çık tek başına. belki sonra 1 ev arkadaşın olur..

kampüsteki öğrenci evlerinde kalıyorum
24 saat sıcak su, internet, odanın içinde tuvalet banyo buzdolabı var
oda 2 kişilik yerlerde halıfleks, yataklar bazalı, dolaplarımız gayet geniş, binada asansör var, her katta mutfak var, mutfakta dolaplarımız var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…