Özel üniversitede indirim oluyor mu?

cokguzelolsun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2017
3.456
11.586
bu yıl sınava girdim(çalışmadan) hukuk veya psikoloji için. özellerin %50 burslusunu kazanabiliyorum, çalışıyorum aynı zamanda derslere devam etmem çok da mümkün değil.hukuklarda devam zorunluluğu yok efsanesi doğru mudur?
bir de özellerdeki bu %50 burslu bölümlerin parası 20.000 civarı bu para üstünden de indirim yaptırmak mümkün mü? kredi borçları vs derken çok da ödeyebilecek halde değilim, zorlarsam öderim de yani sadece içimde ukde kalmasın diye okuyacağım için biraz havaya saçılmış para olacak. şimdiki mesleğim gayet güzel, vazgeçeceğimi sanmıyorum ama psikoloji ya da hukuk okumayı da çok istiyorum.cidden istiyorum ya :anne:

20binse normal fiyatı %50 bursla girerseniz 10 olur 40sa 20

Lakin siz puanınızın tutmasını değil yerleştirme şeklini düşünün
Kaç kişi burslu alıyo ? Kaçıncı tercihe kadar burslu kabul ediyo bunlar önemli

Ekstra indirimi başarı bursu alabilirsiniz üniversiteden üniversiteye değişir genel ortalama 4 üstünden en az 3 olmalıdır genel şart olarak bu kabul görülür
Genelde ekstra %25 indirim gelir bazı üniversitelerde tam burslu ya çevrilir

Bunu ünv. İle gorusmelisin

Ekstra indirimi başarı bursu alabilirsiniz üniversiteden üniversiteye değişir genel ortalama 4 üstünden en az 3 olmalıdır genel şart olarak bu kabul görülür
Genelde ekstra %25 indirim gelir bazı üniversitelerde tam burslu ya çevrilir

Bunu ünv. İle gorusmelisin

ama ilk yıl bu parayı kesin ödicem öyle değil mi:KK43:

Asıl mesleğin nedir çalışmadan yarı burslu kazanmışsin tebrik ederim

psikolojiyle hukuk çok farklı hangisini daha çok istersin

bu yıl sınava girdim(çalışmadan) hukuk veya psikoloji için. özellerin %50 burslusunu kazanabiliyorum, çalışıyorum aynı zamanda derslere devam etmem çok da mümkün değil.hukuklarda devam zorunluluğu yok efsanesi doğru mudur?
bir de özellerdeki bu %50 burslu bölümlerin parası 20.000 civarı bu para üstünden de indirim yaptırmak mümkün mü? kredi borçları vs derken çok da ödeyebilecek halde değilim, zorlarsam öderim de yani sadece içimde ukde kalmasın diye okuyacağım için biraz havaya saçılmış para olacak. şimdiki mesleğim gayet güzel, vazgeçeceğimi sanmıyorum ama psikoloji ya da hukuk okumayı da çok istiyorum.cidden istiyorum ya :anne:

Sevgilim ozelde hukuk bitirdi.
4 sene boyunca toplasaniz 5 derste devam zorunlulugu yoktu hatta birbirlerinin yerine imza atmasinlar diye herkes sisteme tanittigi telefonla yoklama aliyordu.

İndirim olmadi aksine her sene fiyat artiyor.

20binse 10 bini 1.donem diger 10bini ikinci donem aliyorlardi yanlis hatirlamiyorsam. Belki bu sure icinde 2.donem taksidini biriktirebilirsiniz

Asıl mesleğin nedir çalışmadan yarı burslu kazanmışsin tebrik ederim

psikolojiyle hukuk çok farklı hangisini daha çok istersin

liseden sonra sınava girdiğimde de gayet güzel bir derece yapmıştım. o birikimden kalanlarla yaptım hala lisenin ekmeğini yiyorum:halay:ikisi de olur aynı derecede seviyorum ikisini de. asıl mesleğimi söylemeyeyim :KK15:

Sevgilim ozelde hukuk bitirdi.
4 sene boyunca toplasaniz 5 derste devam zorunlulugu yoktu hatta birbirlerinin yerine imza atmasinlar diye herkes sisteme tanittigi telefonla yoklama aliyordu.

İndirim olmadi aksine her sene fiyat artiyor.

20binse 10 bini 1.donem diger 10bini ikinci donem aliyorlardi yanlis hatirlamiyorsam. Belki bu sure icinde 2.donem taksidini biriktirebilirsiniz

wuuu korkuttun beni ben de parayı öderim sınavlara girerim diye duymuştum hep :eek:

normal fiyat 40.000 %50 20.000 tercih bursları genelde %50 ye uygulamıyolarmış :KK43:

Herokulun politikası farklıdır.
Kimisi ilk 3 terclh zorunlu tutar burs icin kimisi ek yerlestirmeyide bekler hepsi bitince kisi belli olur.
Burs kesilmeyide tercih edicgin okullardan arastir ortalama dusunce bursu kesebilirler

Devama gelince okuldan ziyade hocayla ilgili bu durum herokul hocaya birakir secimi
Eger calisiyosan hocalarinla konusabilirsin

Herokulun politikası farklıdır.
Kimisi ilk 3 terclh zorunlu tutar burs icin kimisi ek yerlestirmeyide bekler hepsi bitince kisi belli olur.
Burs kesilmeyide tercih edicgin okullardan arastir ortalama dusunce bursu kesebilirler

Devama gelince okuldan ziyade hocayla ilgili bu durum herokul hocaya birakir secimi
Eger calisiyosan hocalarinla konusabilirsin

çok teşekkürler:KK52:

wuuu korkuttun beni ben de parayı öderim sınavlara girerim diye duymuştum hep :eek:

Ozel okul dedigimiz sey hepsi vakif uni .
Devletteki gibi sinavda dose siraya yerin bile degistirilmesin durumu yok.
Bende vakifta okudum hicbir vize ve fonalde on sira haric oturdugum yerde sinav oldugumu bilmem.
Calistigim icin tum hocalarla konusmustum biri haric hepsi kabul etmisti derslere herzaman gelemiycegimi. Kabul etmeyen hocada psikopatin tekiydi kendisi ilkokul gibi yoklama yapardi

Ozel okul dedigimiz sey hepsi vakif uni .
Devletteki gibi sinavda dose siraya yerin bile degistirilmesin durumu yok.
Bende vakifta okudum hicbir vize ve fonalde on sira haric oturdugum yerde sinav oldugumu bilmem.
Calistigim icin tum hocalarla konusmustum biri haric hepsi kabul etmisti derslere herzaman gelemiycegimi. Kabul etmeyen hocada psikopatin tekiydi kendisi ilkokul gibi yoklama yapardi

devlette okudum çok iyi bir üniversitede, hiç öyle bir durum yoktu sınavda döşe falan hocalarımın nerdeyse hepsi alanında yetkin profesörlerdi. şahsi fikrim devlet üniversitesinin çoğunun özelden daha iyi olduğu yönünde kusura bakmazsanız.

devlette okudum çok iyi bir üniversitede, hiç öyle bir durum yoktu sınavda döşe falan hocalarımın nerdeyse hepsi alanında yetkin profesörlerdi. şahsi fikrim devlet üniversitesinin çoğunun özelden daha iyi olduğu yönünde kusura bakmazsanız.

Esimde devlette ilk 4-5te sayilacak unilerden birinde okudu. Okula gidis sayisi benim o okula gidisimle esit . Yoklamaya arkadaslari imza atiyodu . Sinavda hepsi siralara dosuyodu oyle bitirdi okulu dereceyle girdi dereceyle bitirdi
Keza o sekilde arkadasimda cok.
Iyi olmasi tartisilir kisinin bakisacisiyla ilgili diyim tartismayalim :)

Coookkk coook ders calisip fakultede derece yaparsan ilk 10 mu neydi bizim okulda %50 lik burs disinda para veriyorlar ama zor ya

O bolumden bolume degisir. Ozel okuldayim. Biz uygulama dersi gorurken devlette okuyanlarin cogu maketlerde deneyim sansi bile bulamamis. Staj yaptigimizda gecen konusmalara dayanarak soyluyorum. Bizim derslere meslegin ilk cikisi olan hocalar giriyor. Yani bu isi ticarete donusturen okullarda var. Iyi egitim verenlerde. Boyle yorum apabilmek icin tum okullarin derslerine girmis olmaniz lazim

Esimde devlette ilk 4-5te sayilacak unilerden birinde okudu. Okula gidis sayisi benim o okula gidisimle esit . Yoklamaya arkadaslari imza atiyodu . Sinavda hepsi siralara dosuyodu oyle bitirdi okulu dereceyle girdi dereceyle bitirdi
Keza o sekilde arkadasimda cok.
Iyi olmasi tartisilir kisinin bakisacisiyla ilgili diyim tartismayalim :)

herkesin kendi fikri tabii, tartışmam asla :)
kişi kendinden bilirmiş işi... özelden mezun meslektaşlarımla eğitimimiz arasındaki farkı gördüğüm için de böyle düşünüyorum.

herkesin kendi fikri tabii, tartışmam asla :)
kişi kendinden bilirmiş işi... özelden mezun meslektaşlarımla eğitimimiz arasındaki farkı gördüğüm için de böyle düşünüyorum.

Mesleğiniz aldığınız eğitimi bilmiyorum
Tartışılmıycak tekşey ekipman eğitimin uygulanma şekli imkan özelde çok daha fazla keza hocalarda .
Siz yarı bursla özeli kazanıcak puanı aldıysanız devlette iyi bi okula rahatlıkla girebilirsiniz gönlünüzde ondan yana :)

X