Özel üni

Toprak111

""Yasanmayan yaslar""
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
5.037
6.530
Arkadaşlar özel ünii ile ilgili bir şey sorcaktım, okulda çok değişik şeyler oluyor onun için ayrı konu açacağım,

Okulda dersten kalınca ders kredisi basına para ödeniyor dediler , mesela 10.000 lira para yatırıp 3 dersten muaf isek , muaf olduğumuz dersin ücretini geri bize ödüyorlar mı , yanı muaf olunan derslere de ücret ödemiş oluyoruz .. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar gerçekten bilgiye ihtiyacı var bazı arkadaşlarımın,

Okulun dönemlik ücreti 10000 TL ise dönem parası veriyorsun muaf OLdupun derslerin Parasını iade etmeleri gerekir ama bu okuldan okula göre de değişir .
En iyisi öğrenci islerine sor.

Okulun dönemlik ücreti 10000 TL ise dönem parası veriyorsun muaf OLdupun derslerin Parasını iade etmeleri gerekir ama bu okuldan okula göre de değişir .
En iyisi öğrenci islerine sor.
Öğrenci işleri bu konuda bilgi vermiyor sorun da burada işte ,

Ben ozel üniversitede okudum. Doguşta. Orda kredi diye bir sistem vardi. o dersten kalinca kaç krediyse ona göre para odüyordun. Mesela 4 kredi mi 500× 4 gibi. Muaf olduğun derse de para ödemiyordun. Tabii her okulun sistemi farkli. Öğrenci işleri veya buna bakan bir bölümdem bilgi alsan olmaz mı,? Her ozel okulun kuralı farkli oldugu için yanliş bir sey de söylemek istemem

Her okulun sistemi farklıdır.
Kimi kredi x kredi için belirlenen para şeklinde okul ücretini hesaplar,
Örneğin bir donemde 20 kredi aldın. 500 liradan 20x500= 10 000
4 kredilik dersten kaldın, sonraki sene eklenir bu dersin parası fazladan 2000 ödersin.
Bu durumda muaf derslerin parası verilmeli.
Üst donem olup dersten kalan varsa, derse ayrı para ödüyor mu bunu öğren
Bir de okula ödeme yaparken imzaladığın sözleşmeyi.

Kimi okulda dönemlik para alınır. 10 000 ise 5 derste alsan aynı, 3 ders alttan kalsa da aynı. Bu durumda muaf ders parası talep edemezsiniz

Çok teşekkür ederim

Doğuştan memnunmuydunuz, bir de öğrenci işlere para odaklı olduğu için hiç bişrye cvb vermiyorlar.

Evet eg8timinden memnundum. Bir cok okulun vermedigi dersi veriyodu derse okul mudürü giriyodu. Oğrenci islerini dee pek bilmezdim ben. Çok işim düşmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…