• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel sektör süt izni hakkında

mllen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2021
2.333
4.393
83
Merhabalar. Özel sektörde süt izni kullanmış veya bilgisi olanlar aydınlartırsa sevinirim.

1 yaşına kadar günde 1.5saat süt izni hakkı varmış, haftada 7.5 saat yapar.

Benim öğle molam 1 saat, sabah ve ögleden sonra da 15er dk yani toplam 30dk günlük kahve molası hakkım var. Yani günde 7.5 saat çalışıyorum.

Patronumla süt izni konusunu konuştum, her pazartesi toplu kullanmak isterim dedim. Onu bi araştırayım size haber veririm dedi.

Eşim internetten bakmış toplu kullanmak yasakmış, ya 1.5 saat geç gelerek ya da 1.5 saat erken çıkarak kullanabilirmişim. Ama bazı forumlarda haftada 1 gün ek izin yaparak kullanıldığını okudum. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?

Toplu kullanmak yasaktır diye bir ibare yoktur. Bunun yanı sıra toplu kullanılır diye bir ibare de yoktur. Çalıştığınız yer evinize uzaksa, sürekli bir ulaşım aracınız yoksa iş yeri ile anlaşarak bu şekilde kullanabilirsiniz. Eğer ben işi birakmasaydim ben de bu şekilde yapacaktım. Siz bir talep dilekçesi yazmalısınız çalıştığınız yere. Onlar da size uygun olduğuna dair cevap yazmalı. Ek izin işini anlamadım ama

Toplu kullanmak yasaktır diye bir ibare yoktur. Bunun yanı sıra toplu kullanılır diye bir ibare de yoktur. Çalıştığınız yer evinize uzaksa, sürekli bir ulaşım aracınız yoksa iş yeri ile anlaşarak bu şekilde kullanabilirsiniz. Eğer ben işi birakmasaydim ben de bu şekilde yapacaktım. Siz bir talep dilekçesi yazmalısınız çalıştığınız yere. Onlar da size uygun olduğuna dair cevap yazmalı. Ek izin işini anlamadım ama
Ek izinden kastim sut iznini toplu kullanip haftasonuyla birlestirmek. C.tesi pazar calismiyorum. P.tesi de sut iznimi kullanmak isterim ama home office calistigim icin 1.5 saat gec veya erken gibi kullanin der diye korkuyorum. Haftada 3 gun izin yapmak daha cazip geliyor. Patronuma soyledim arastirip bilgilendirecegim dedi. Kucuk bi sirket ama genel olarak yasalar ne derse uyguluyor. Burada dedigim sekilde toplu kullanan var mi diye merak ettim ama cevap gelmedi. Cevremde de bilgi alabilecegim kimse yok maalesef. Patrondan gelecek cevabi bekleyecegim artik.

Ben kurumsal bir şirkette çalışmaktayım. Biz de tüm annelik hakları yasalardaki gibi birebir uygulanmakta gebelik boyunca 30 dk erken çıktım ya da geç girdim işe. Çocuk 1 yaşına gelene kadar yine aynı hakkım varmış. Süt izni ile ilgili bilgilendirme formunda gün gün alınabileceği gibi tek seferde de 1 aylık şeklinde birleştirilerek kullanılabilir yazıyordu. Bizim şirkette zaten anne olunca isteğe bağlı 2 ya da 3 gün çalışılabiliyor,ancak bu süt izni sizin dediğiniz gibi kullanılamıyormuş ben pazartesi yalnızca çalışıp salı dahil çalışmasam 1 günü süt izni şeklinde dediğimde o şekilde olmuyor süt izni toplu ya da saatlik kullanılıyor dendi. Anca 149 ve üstü kadın çalışan sayısı olan yerlerde kreş yok ise annelik hakkı olarak tazminat hakkınız doğuyormuş bu da ek bilgi

Back