• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel okul ve veliler

nevaeva

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2025
39
28
3
25
Herkese merhaba. Özel okulda öğretmenim ve gerçekten işimi severken artık sevemediğimi farkettim. Veliler ayrı idare ayrı çok yoruyor. Çoğunuzun anne olduğunu biliyorum ve sizlerden tavsiye almak istiyorum.
Öncelikle öğrencilerimi çok seviyorum ama çok küçük bebekleri de benim sınıfıma veriyorlar. 2 yaşına girmemiş bebekler var ve hastalıktan kırılıyorlar. Yine de her gün geliyorlar anneleri çalışıyor olabilir ama çalışmadıkları izinli oldukları günlerde de o çocuklar geliyor. İzinli olduklarını biliyoruz belirtiyorlar çünkü. Evde olan anneler de var ve oğlu hastalıktan dolayı nefes alamıyor uyuyamıyor yine de gelmediği bir gün yok. Yanlış anlamayın ben çocuğa bakmayayım demiyorum mecburlarsa göndermeye tabi ki seve seve bakarım ama onlardan dolayı hastalıklar yayılıyor ben de hasta oluyorum ve etkili olamıyorum maalesef. Ellerinde olmasına rağmen göndermeleri artık çok sinirimi bozuyor. Geçenlerde bir çocuğun atletini değişmedim çünkü hiç terlemedi zaten hava soğuk annesi aradı akşam neden değişmediniz diye. Yardımcım zaten yardımcı olmuyor bu konuda da bir şey yapılmıyor. Tek başıma bu kadar küçük çocuklara yetişemiyorum sınıfım kalabalık bir de. En ufak bir aksaklık olduğunda uyarılıyorum ben de insanım elimden geleni yapıyorum çocuklarım için ama yetmiyor. Uykularında bile gözlerimi ayırmıyorum üstlerinden bir dakika bile yemek yerlerken de aynı şekilde başlarına bir şey gelmesin hep iyi olsunlar istiyorum ama yetmiyor. Etkinlik yapıyoruz çocuklar 2-3 yaşlarında oldukları için düzgün yapamıyor haliyle ve veliler bunu bile sorun ediyor. Çok sıkıldım işe gitmek istemiyorum artık. Yanlış anlamayın hepsini ayrı ayrı çok ama çok seviyorum hepsi benim çocuğum gibi fakat yoruldum artık

Para veriyoruz diye karşıdakini satın aldığını düşünen bir veli grubu var... şahsen evde tek başına 1 çocuğa bakarken zorlandığım oluyor, öğretmenden her çocukla ekstra ilgilenmesini beklemek saçma geliyor bana. O kadar özen isteyen otursun kendi baksın diyeceğim ama yapan azdır.
Ayrıca hasta çocuk okula gönderilmez, diğer çocukları hasta etmeye kimsenin hakkı yok. Gerekirse veliler izin almak zorunda. Hastayken hiç göndermedim, gönderen olduğunda da ekstra sinir oluyorum.

Son düzenleme:
Ben de çocuğumu yeni kreşe başlattım. Bi kere bezini hiç değiştirmemişler bez doluydu ve çocuk pişik olmuştu. Hocam gözden kaçmıştır illa ki ama dikkat ederseniz sevinirim falan dedim. İnsanlar kreşe yollayıp 10 kişilik sınıfta tek kişilik ilgi bekliyor. İmkanım olsa bi sene daha yollamazdım. Şartları bilerek bazı konuları tolere edebilmek gerek. Oğlumun öğretmeni akşam falan da aklınıza bi şey takılırsa arayabilirsiniz dedi ama bi kere bile aramadım. Çocuk hastaysa babayla dönüşümlü izin alıp yollanmaması gerek. Yazık günah o hastalık diğer çocuklara da bulaşacak. Müdürle konuşun yardımcım görevlerini yapmıyor hepsine tek başıma yetemem deyin.

Herkese merhaba. Özel okulda öğretmenim ve gerçekten işimi severken artık sevemediğimi farkettim. Veliler ayrı idare ayrı çok yoruyor. Çoğunuzun anne olduğunu biliyorum ve sizlerden tavsiye almak istiyorum.
Öncelikle öğrencilerimi çok seviyorum ama çok küçük bebekleri de benim sınıfıma veriyorlar. 2 yaşına girmemiş bebekler var ve hastalıktan kırılıyorlar. Yine de her gün geliyorlar anneleri çalışıyor olabilir ama çalışmadıkları izinli oldukları günlerde de o çocuklar geliyor. İzinli olduklarını biliyoruz belirtiyorlar çünkü. Evde olan anneler de var ve oğlu hastalıktan dolayı nefes alamıyor uyuyamıyor yine de gelmediği bir gün yok. Yanlış anlamayın ben çocuğa bakmayayım demiyorum mecburlarsa göndermeye tabi ki seve seve bakarım ama onlardan dolayı hastalıklar yayılıyor ben de hasta oluyorum ve etkili olamıyorum maalesef. Ellerinde olmasına rağmen göndermeleri artık çok sinirimi bozuyor. Geçenlerde bir çocuğun atletini değişmedim çünkü hiç terlemedi zaten hava soğuk annesi aradı akşam neden değişmediniz diye. Yardımcım zaten yardımcı olmuyor bu konuda da bir şey yapılmıyor. Tek başıma bu kadar küçük çocuklara yetişemiyorum sınıfım kalabalık bir de. En ufak bir aksaklık olduğunda uyarılıyorum ben de insanım elimden geleni yapıyorum çocuklarım için ama yetmiyor. Uykularında bile gözlerimi ayırmıyorum üstlerinden bir dakika bile yemek yerlerken de aynı şekilde başlarına bir şey gelmesin hep iyi olsunlar istiyorum ama yetmiyor. Etkinlik yapıyoruz çocuklar 2-3 yaşlarında oldukları için düzgün yapamıyor haliyle ve veliler bunu bile sorun ediyor. Çok sıkıldım işe gitmek istemiyorum artık. Yanlış anlamayın hepsini ayrı ayrı çok ama çok seviyorum hepsi benim çocuğum gibi fakat yoruldum artık
Aile sosyal politikalara bağlı bir kreştesiniz sanırım.
Toplantı yapın ve bu durumları nedenleriyle beraber dile getirin. 1-2 kişiyse etkinlikleri eleştiren göz ardı edin zaten, yani ağzı olan konuşur. Ama çoğunluksa toplantıda beklentilerini anladığınızı ama yaş dönemi nedeniyle çocukları sıkmanın anlamsız olduğunu, yapılan etkinlikten ziyade bol eğlence, oyun ve mutluluk odaklı olduğunuzu belirtebilirsiniz. Hastalıkla ilgili de neden göndermemeleri gerektiğini, o döngünün kısır döngüye dönüştüğünü belirtebilirsiniz. Tam iyileşme sağlanmadan sürekli hastalık döngüsü sizi de yoracaktır diye tane tane, açıkça anlatabilirsiniz.

Size öğretmen değil bakıcı muamelesi yapıyorlar ve tatmin edici maaş verdiklerini de sanmıyorum. Bakıcılık yapmayı düşünmez misiniz? Mahalle teyzeleri çocuk bakarken binbir naz kapris yapıp 30k kazanacaklarına.. hem tek çocuk sizi sınıf ortamından daha az yorar diye düşünüyorum hem de çocuk için mahalle teyzesinden eminim çok ama çok daha fazlasını verirsiniz.

Ya vallahi kimse kusura bakmasın ama yazacağım bunu . Oğlum 5 yaşında devlette geçen sene de devletteydi . Geçenlerde oğlumu okula bıraktım o gün bir arkadaşın çocuğunun hasta olduğunu öğrendim bir önceki hafta da hastaydı acaba atlatamadı mı diye düşündüm. Arkadaşla da sohbet ediyorduk arada bende msj yazdım . Konuşurken dedi ki ( kendi öğretmen eşi asker ) bıktım artık çocuğun sürekli hasta olmasından siz ev hanımları çocuk hastayken okula yollamayın sonra biz izin alamıyoruz perişan oluyoruz bilmem ne . Ben çocuğumu hastayken okula yollamadım ve zaten onun çocuğu hasta olarak okula geldiği için sürekli bizim çocuklar hasta olup okula gidemiyorlar. Anne baba dönüşümlü izin alıp çocuğa bakacak veya komşu vs birisi hep ekstra hazır olacak başka çare yok maalesef ki . Sizde bebek ve hasta bakıcısı değilsiniz. Doğru düzgün bir maaşta almadığınıza eminim. Başka bir okulda iş baksanız ?

2 yaşında kaç bebekle ilgileniyorsunuz? Çok zordur eminim. Ne etkinliği yapılabilir ki o kadar küçük bebekle? Maaşınız nasıl? Yukarda bir arkadaş yazmış, evde bebek bakıcılığı bile daha kolay ve maaş açısından daha iyidir eminim. Allah kolaylık versin

2 yaş ve 3 yaşı ortak sınıfa veren okulda çalışmayın hocam, daha 2 yaşına girmemiş bebek de varmış üstelik
başka okul bakın derim
normalde bu yaşları hep ayırıyorlar
yeğenim 4 yaşında ona rağmen 8-10 kişi filanlar, 2-3 yaşta bir de yüksek mevcutla nasıl çalışacaksınız ki - ha yüksek mevcut olur birden fazla hoca olur ve kimse aman aman bi etkinlik filan beklemez. bazı ülkelerde öyle bir mantık var, ama sizinki özel
özel velisi çocukları uzaya çıkarın diye bekliyor.

sizin okulda sıkıntı var
küçük yerde misiniz?

Bende ayni şeyleri çokça yaşadım çalışanı bırakın ev hanımları bile aynı durumda, çocuk hastalıktan kırılıyor gelip almanız lazım diyorum yok yatıp uyusa iyileşir evde bir şeyi yoktu diyor ateşten yanıyor çocuk, sonra haliyle bana da diğer çocuklara da bulaşıyor, atlet kıyafet değişme konusunda da çok sorun yaşadım, biz öğretmeniz bakıcı değiliz ama ozellerde çoğunlukla maalesef öğretmene bakıcı gözüyle bakılıyor hem veliler hem idare tarafından, geçen yıl çalıştım özel okulda ama asla yapamayacağımı fark ettim, mesleğimi sorguladım yanlış meslek mi seçtim kendime diye gerçekten. Zor çok zor....
O yüzden bıraktım bu yıl velilerim hala arıyor seneye gelseniz keşke diye ama yok gelmeyi düşünmüyorum hatta artık ogretmenlik yapmayı bile düşünmüyorum yani o kadar içim soğudu maalesef ki..

Kaç para alıyorsunuz bilmiyorum ama iyi bir aile bulsanız da evde çocuk bebek eğiticiliği/bakıcılığı yapsanız daha iyi bence. Benim imkanım olsa eve bakıcı değil eğitimli birisini tutar, çocuğum küçük yaş grubunu evde mahalle teyzesiyle tv izleyerek değil kaliteli zaman geçirerek atlatsın isterdim. Hem en kötü ihtimalle aynı parayı alırsınız

Kaç para alıyorsunuz bilmiyorum ama iyi bir aile bulsanız da evde çocuk bebek eğiticiliği/bakıcılığı yapsanız daha iyi bence. Benim imkanım olsa eve bakıcı değil eğitimli birisini tutar, çocuğum küçük yaş grubunu evde mahalle teyzesiyle tv izleyerek değil kaliteli zaman geçirerek atlatsın isterdim. Hem en kötü ihtimalle aynı parayı alırsınız
yani CV'de mi iyi durmuyor, kendileri mi beğenmiyor bilmiyorum

ama nedense okulda çalışmayı tercih ediyorlar,

ne biliyim karı-koca doktor vs. biriyle çalışsalar küçük 2 çocuğu olan aynı parayı alırlar, tüm illerde de devlet hastanesi var
biri referans olur diğerine geçerler

bu işin okulunu okumuş, iş tanımı bu, neden evde bakımvermeyi bu kadar azımsıyorlar anlamıyorum.

sonra millet mahalle teyzelerinin peşinden koşturuyor nazını çekiyor bebek baktırmak için.
özel okullarda iyi para verseler tamam da, vermiyorlar ki.

Hasta çocukların okula inatla gönderilmesinden dolayı kızımın kreşinde hastalık asla bitmiyordu. Öğrencisinden tutun öğretmenine kadar hasta oluyordu.
Benim bugün günüm var hastaysa yatıp uyur diye bağırıp çağıran veli gördü gözler.
En sonunda yönetim el koydu duruma, hasta çocukların gönderilmemesi kararı çıktı ancak öyle rahatladık.
Sizin okul değiştirme imkanınız var mı?

Ya yazık sana ya yanlış anlaşılacagim diye korkuma sürekli çok seviyorum diye belirtmissin, inan sorun sende değil, o kadar küçük çocukla ne etkinliği ya, hem o çocuğun annesi terlemedikce degistiriyor mu acaba evde atleti sürekli, bizm hastalardan da var çocuk hasta ısrarla okula gönderiyor, e ne yapalım evde durmuyor gitmek istiyor diyor, sen çocuk aklıyla mi iş yapıyorsun ya

Siz kaç çocuktan sorumlusunuz. O nasıl kurumki bir defa iki yaşından küçüklere ayrı özel bir oda olmalı.

Çok haklısın idare ile konuşman lazım. 2-3 yaş grubu nasıl bir arada uyumlu durabilir zaten, kızım 28 aylık bazen tek çocuğa bakarken yoruluyoruz takip edemiyoruz, bu veliler az yesinlerde kendilerine bi uşak tutsunlar.
Yine sabırlısınız ben mesela bu işi kesinlikle yapamazdım dakika bir veliyle papaz olurdum.

özel kreşlerde durum bu maalesef, çok zor şartlarda, mümkün olan en az sayıda personeli kuş kadar maaşa çalıştırıyor bu okullar. çocuklara ayrı yazık, sizlere ayrı yazık. sistemi değiştirmek pek mümkün değil maalesef. sizinle aynı durumda olan öğretmenlerle bir araya gelip idareyle konuşmayı deneyebilirsiniz. ekstra yardımcı alsınlar sınıflara. ama tabii en küçük yaş grubu sizde olduğu için en çok destek size lazım. laf arasında, çaktırmadan velileri de yardımcı öğretmen sayısının artması gerektiği ve bunu idareye iletmeleri konusunda örgütleyebilirsiniz.

Back