Biz de sizin bildiğiniz kadar biliyoruz aslında. Eğitim kadrosu buna dahil...Merhaba hanımlar bu yıl okullar açılacak mı sizce, aramızda öğretmen olup bu konuyu daha yakından bilenler vardır belki.
Geçen yıl Devlet okulları açılıp kapandığında bile özel okullar açık mıydı, 2gün yerine 4 ya da 5 tam gün mü gidiyorlardı, bilginiz varsa benimle paylaşırsanız mutlu olurum.
Bu yıl ilkokul 2.sınıfa gidecek kızımı özel okula yazdırmak istiyorum ama uzaktan eğitime dönüş yapılıp bilgisayar karşısından ben bir şeyleri öğreteceksem de o kadar parayı da boşa dökmek istemiyorum çünkü geri de alamıyoruz bildiğim kadarıyla.
Okuyan,fikir veren, yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler
ŞekleBu sene kızımı koleje gönderecektim 5 e geçti ama maddi imkanım olmayacak kira gelirlerim kesildiği için. Ortaokul 1 i devlette okuması kayıpmıdır? Endişeliyim bu konuda. Kendim ingilizce biliyorum onu hallederim ama diğer derslerde sıkıntı olur mu? Çocuk aklı başında azimli bir çocuk. Geçen yıl tüm canlı derslere katıldı okula hiç gitmedi pandemi başından beri. Benim desteğimle yeterli olur mu ne dersiniz?
Evden desgeklenip degisik kaynaklardan sorular görürse hic te kayıp olmaz .Bu sene sıkı çalışıp özel okul.bursluluk sınavlarına da hazırlanabilir, gerçi çoğu çok fazla vermiyor ama %40 %50 alsa elinizi epey rahatlatır.Bu sene kızımı koleje gönderecektim 5 e geçti ama maddi imkanım olmayacak kira gelirlerim kesildiği için. Ortaokul 1 i devlette okuması kayıpmıdır? Endişeliyim bu konuda. Kendim ingilizce biliyorum onu hallederim ama diğer derslerde sıkıntı olur mu? Çocuk aklı başında azimli bir çocuk. Geçen yıl tüm canlı derslere katıldı okula hiç gitmedi pandemi başından beri. Benim desteğimle yeterli olur mu ne dersiniz?
Burs kazanırdı ben kronik hasta olduğumdan sınavlara sokmadım. Bu sene aşılıyız girecek sınavlara . Veren oldu glrmeden de yüzde 25 . Okul uzaktı istemedikKayıp değildir bence evden de
Şekle
Evden desgeklenip degisik kaynaklardan sorular görürse hic te kayıp olmaz .Bu sene sıkı çalışıp özel okul.bursluluk sınavlarına da hazırlanabilir, gerçi çoğu çok fazla vermiyor ama %40 %50 alsa elinizi epey rahatlatır.
Benimki de 5.sinifa geçti gecen baharda bursluluk sınavlarına girdi indirim alamasa gonderemeyecektim. Bu şekilde ilerleyebilirsiniz .hepimize kolay bi sene olsun inşallah
Hepimizin çocuğu için aynı dileklerimHer sene sinavi tekrarlayan okullar var size yakın şubelerde girip tekrar denecek o zaman ,başarılar kolaylıklar şimdiden
Öğretmen değil ilkokul öğrencisi velisiyim. Kızım özel okulda (her şehirde bir çok şubesi olan bir okul). Yüzyüze eğitime geçildiği dönemlerde 4 gün gidildiği de oldu 2 gün gidildiği de. Çoğunlukla 4 gündü. Bakanlık izni olduğu söylendi. 2 günlük olduğu dönemde filyasyonda sıkıntı yaşanması neden gösterildi. Online da da yüzyüze eğitimde de dersler 9’dan 15:30’a kadar devam ediyordu. Başka okullara giden çocukları olan arkadaşlarım da var, onlar da böyle eğitim veren vardı. Yazan arkadaşın reklam amacıyla böyle yazdığını düşünmüyorum. Devlet okullarında online eğitimin öğretmenin özverisine bağlı olduğunu düşünüyorum. Biz akademik olarak eksik kalmadık. Evde özellikle de ilgilenmemiz gerekmedi. Devlet özel ayırmaksızın çocuğunun geride kaldığını düşünen arkadaşlarım var.@Carolyn ?? Cevap yok galiba. Çünkü doğru değil bence. Özel okullara kayıt yaptırılsın diye sosyal medyada ortaya atılan söylentilerden ibaret olduğunu düşünüyorum bu haftada dört beş gün öğrenci alan özel okullar olayının. Reelde hiç duymadım. Tabii ki özel sektör de kazansın ama böyle spekülasyon yaparak değil...
evet haklısınız, farklı şeyler söylemiyoruz zaten. kimi devlet okulları proje okulları olmaları veya şehir merkezinde olmaları veya idarecilerinin üst kademelerle bağlantıları sayesinde kaynak açısından daha şanslı. devlet okullarında bile bir standarttan söz etmek mümkün değil bu anlamda. o yüzden gene dediğim gibi iş okulda bitiyor özel devlet fark etmeksizin. benim herhangi bir zorunluluğum olmamasına rağmen her öğrencimin ders takibini tek tek yaptım, online derslerde devamsızlığı olanlarla birebir iletişime geçtim, sıkıntılarını elimden geldiğince çözmeye çalıştım ve idarem de bu konuda destekledi. Desteklemese elbette daha zor olurdu ama gene de elimden geleni yapardım. Ama sırf adı özel okul diye her okul bu işi layığıyla yürütemiyor. Bunun farkına varmak gerek kurum seçerken. Konu sahibi özel mi devlet mi diyor ama hangi özel okul hangi devlet okulundan bahsediyoruz onlar önemli. Benim oturduğum ilçedeki devlet ilkokullarına çok büyük talep var mesela her yerden veliler geliyor kayıt ettirebilmek için uğraşıyorlar. İnşallah yüz yüze eğitim kesintiye uğramaz da bir takım eşitsizlikler en aza indirgenebilir. Göreceğiz...Evet okul yönetiminin disiplini, öğretmenlerle planlı çalışma anlamında haklısınız. Ama devlet okulunda ki idealist öğretmen bile kendisine sağlanan teknolojik imkan çerçevesinde çabalayabildi. Devlet okulunda öğretmen olan bir arkadaşımda bire bir şahit olduğum konular ve sıkıntılar oldu. Eğitime sağlanan ödenekler, imkanlar zaten içimizde hep yara. Bunun başka bir konuda konuşulması gerekiyor.
Bunun birde öğrenci boyutu var hocam. Özellikle lise öğrencilerinin geçirdikleri ergenlik dönemi.
Online eğitim sürecinde inanın o dönemde anne babanın takibinin, çocuğun bilinçlenmesi için konuşmasının yetersiz kaldığı evler oluyor. Çocukta bir bakıma haklı çünkü o atmosferi solumuyor yüz yüze eğitime göre daha çabuk koyveriyor.
14-17 yaş grubu çocukların biz yaştakilerin bilincinde, sabrında olması beklenemez de zaten.
Oğlumun önünde ablası vardı. 9 ve 10. sınıf konularının üniversite sınavının ilk basamak konuları olduğunu, istediği mesleğini elde edebilmek için gecesini gündüzüne katacağı bir sınavdan geçmek zorunda olduğunu deneyimledi.
Ama uyuyakaldığın da girmediği her ders için bile aranması, yapmadığı ödev için uyarı alması da koyvermesini engelledi.
Orada espri yaptım zaten, hani bu kadar canla başla açıklama yapıyorsun hayırdır babındaYazan arkadaşın reklam amacıyla böyle yazdığını düşünmüyorum
Ay hocam konuşulacak ve umutsuz olduğumuz o kadar şey var ki.evet haklısınız, farklı şeyler söylemiyoruz zaten. kimi devlet okulları proje okulları olmaları veya şehir merkezinde olmaları veya idarecilerinin üst kademelerle bağlantıları sayesinde kaynak açısından daha şanslı. devlet okullarında bile bir standarttan söz etmek mümkün değil bu anlamda. o yüzden gene dediğim gibi iş okulda bitiyor özel devlet fark etmeksizin. benim herhangi bir zorunluluğum olmamasına rağmen her öğrencimin ders takibini tek tek yaptım, online derslerde devamsızlığı olanlarla birebir iletişime geçtim, sıkıntılarını elimden geldiğince çözmeye çalıştım ve idarem de bu konuda destekledi. Desteklemese elbette daha zor olurdu ama gene de elimden geleni yapardım. Ama sırf adı özel okul diye her okul bu işi layığıyla yürütemiyor. Bunun farkına varmak gerek kurum seçerken. Konu sahibi özel mi devlet mi diyor ama hangi özel okul hangi devlet okulundan bahsediyoruz onlar önemli. Benim oturduğum ilçedeki devlet ilkokullarına çok büyük talep var mesela her yerden veliler geliyor kayıt ettirebilmek için uğraşıyorlar. İnşallah yüz yüze eğitim kesintiye uğramaz da bir takım eşitsizlikler en aza indirgenebilir. Göreceğiz...
Ögretim üyesinde Demet Akalın kafası var te Allahımmesajını bulamadım yazan kişinin ama ayrıca home schooling lise ve üst kademelerdeki öğrenciler için mantıklı olabilir ama ilkokul kademesinde bir çocuğun sosyal ve psikolojik gelişimi için çok kötü bir eğitim şekli. özellikle çocuk arkadaşlarının sınıf içerisinde ders görüyorken kendi evde kalmak zorunda olduğunu gördüğünde inanılmaz kötü etkileniyor bu durumdan, geçtiğimiz sene hibrit eğitimde şahit oldum, şu anda da dua ediyorum umarım tüm öğrencilerim okula gelir diye. aile kendi isteği sebebiyle okula öğrenciyi göndermediğinde ve öğrenci sınıfa bağlandığında ne kadar ağlamaklı olduğunu anlatamam size. arkadaşlarından tamamen uzakta home schooling gören bir çocuk ise daha da yalnızlaşacaktır ve maalesef hayat boyu izini taşıyacağı yaralar alacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?