Özel okul ve pandemi

Yok göndermeyenlere şu süreçte ceza verilmedi. Para cezası var normalde ama üstünde durulmadı diye biliyorum ben. Ha aşısız tiplerin çocukları gelmesin bizim çocuklarla muhatap olmasın daha iyi. İnşallah yakında avm market cafe yasağı gelir aşısızlara.
 
Evet sinif mevcuduyla doğrudan ilişkili
Ama şöyle bisey var çalıştığım okulda mevcudu 15 olan sınıflar oldu yuz yuze devam eden .
4 gün devam etme kararına sıcak bakmadı idare 2 ye bölünmesi lazım 4 gün olmaz diyerek .Ama özeller kılıfına uydurdu bir şekilde.
 
Özelin yaptığı doğru bence. 8 çocuk niye bir de 2 ye bölünüyor?evdekiler sıfır İngilizce sıfır din dersi aldı bu seferde. Bunların hesabını soracağız bir gün inşallah. Gerisini yazamıyorum malumm
 
Normal yüz yüze eğitimde bile devlet okulu/özel okul farkı, imkanları yadsınamaz bir gerçek.
Kimse böyle olmasın ister ama malesef öyle.
Öğrenci sayısı, öğretmeninde bir üstü tarafından takip ediliyor olması, öğretmene ve öğrenciye sağlanan teknolojik imkanlar, okulun öğrenci kaybetmemek için projeler geliştirmesi, çözümler bulması vs vs.
Bunların hepsi kabul etmesekte eğitimin kalitesini etkiliyor malesef.
İmkanım vardı ben gönderdim ama gönderemeyen ailenin çocuğunun yaşadığı eşitsizliğin de farkındayım ve üzülüyorum.
 
Son düzenleme:

Kızımın okulu ilk dönem beş gün ikinci dönem bi ara iki bi ara dört gün açık kaldı , online eğitim döneminde de günde 8-9 saat online dersleri vardı, kurumsal bi okul olduğu için takipi de oldukça iyiydi benim kızım da kolay uyumlu başarılı bi çocuk ama onun da hakkını yemeyeyim, akademik anlamda bi eksiğinin olduğunu düşünmüyorum nitekim sınıfça telafi dersleri bile olmadı pek gerek duyulmadı istenmedi veliler olarak. Yine özel okuldan devam ediyor şuan, ben tavsiye ederim
 
haksızlığa uğramış çocuklar çok yazık.. benim çalıştığım okulda böyle degil ama yine başka bir öğretmen arkadaşımın çalıştığı özelde bu şekilde okula gelen öğrencilere yüz yüze ayrı, online bağlanan öğrencilere ayrı ders ataması yapılarak telafi ediliyor eşitliğin sağlanması için, 30-35 saat kadar derse giriyor bir özel okul öğretmeni (branşlardan bahsediyorum) ve bunun için bir ek ücret yok. sonuc olarak ülke içinde eşitsizlik doğuyor hem çocuklar hem meslekler arasında. çok yazık
 
Evet bence de öyle daha akla uygun .Ama aslında sistem öğrenci 2 gün okulda olsun 5 gün evde olsun ki eğer hastalık kaparsa 5 günde belirtisi ortaya çıkar ve izole edilir diye bu şekilde yapılmış. Başta evet doğruydu olması gereken buydu ama zaman ilerledikçe vaka yoğunluğuna göre sinif mevcudu göre guncellenebilirdi .olmadı.
 
Biz de çocuğun sınıfına canlı yayın sistemi kuruldu, pandemiden korkup okula gitmeyen çocuk canlı yayınla direk sınıfa bağlandı sınıftaymış gibi derse katıldı, cevap verdi doğal olarak karantınada olan öğrenci de online eğitime katılırken bişe kaybetmedi, ben hiç uğraşmadım veli olarak hatta bile isteye takip etmedim kızımla öğretmeni götürdü süreci. Kurumsal bi okul tercih edin. Arkadaşım nispeten patron şirketi olan bi özel okula yolladı kızcağız hergün aynı dersleri çocuğa bi daha anlattı en son delirmek üzereydi özelden özele de çoookkk fark var
 
Okullar zaten az Bi süre açık kaldı, kapandı. O zaman özeller de yine devletle aynı gitmiş,devlet online eğitime geçtiğinde onlar da online a geçmiş demek
 
Okullar zaten az Bi süre açık kaldı, kapandı. O zaman özeller de yine devletle aynı gitmiş,devlet online eğitime geçtiğinde onlar da online a geçmiş demek
Pandeminin ilk senesi günde 1 saat ders verdi öğretmen sonra ne aradı sordu ne de ödev verdi . Bir iki veli kızınca ebadan ödev vermeye falan başladı . Her öğretmen çocukları düşünmüyor maalesef. Ama geçen yıl gelen işini hakkıyla yaptı . Emekleri ödenmez
 
Lisede öğretmenim. Devlet okulu olmamıza rağmen idaremiz uzaktan eğitim sürecini çok güzel planladı. tüm öğretmenler de canla başla çalıştılar. Tek tük işi savsaklamaya meyilli arkadaşlar da idarenin etkisiyle bunu yapamadılar. Özel okul olup da bu işi kotaramayan okullar da biliyorum. Devlet olsun özel olsun fark etmez. Önemli olan okul idaresi ve öğretmenler. Ve elbette öğrenciler ve veliler. Bu iş ekip işi, biri eksik olursa başarı olmuyor bunu unutmamak lazım. Hangi okula gönderirseniz gönderin ilginizi çocuğunuzdan eksik etmemeniz lazım. Takibinde olmanız lazım. Bu yıl sene başında okullar yüz yüze açılır ancak ne kdar devam eder orası muamma, her şeye hazırlıklı olmak laızm
 
bilen var mı birinci sınıflar için uyum dönemi varmış . iş ve işleyiş nasıl acaba. devlete yazdırdım.
ben hiç ümitli değilim. online olsa da evde kim bakacak çocuğa nasıl derslere girecez bilmiyorum.
özelde aynı şekilde görüştük pandemi olursa nasıl işlersiniz diye online yapıyoruz vs dendi. yıne devlet okuluyla aynıydı. gerek duymadık bu nedenle özele.
 
Benim çocuğum geçen sene 1.sınıftı. 31 ağustosta okul başladı. Sınıf 2 ye bölündü ve herkes haftada 5 gün gitti. (yaklaşık iki aydı sanırım yanlıs hatırlamıyorsam) Online eğitime geçildiğinde süreç öğretmen ve rehberlikçi tarafından çok güzel yönetildi. Devlet okulunda 2 gün iken biz yine 5 gün gittik. Ayrıca 1 kişi pandemiden dolayı gelmek istemediği için canlı ders sistemi kuruldu, oda sınıftakilerle birlikte derse katıldı.. Bulunduğum ilde haftada 2 yada haftada 4 gün gidilen özel okullarda oldu. Gidilmeyen dönemde yemek ve servis ücretlerini iade ettiler. Öğretmen ve göndereceğiniz okulun sistemi, disiplini çok önemli.
 
Evet okul yönetiminin disiplini, öğretmenlerle planlı çalışma anlamında haklısınız. Ama devlet okulunda ki idealist öğretmen bile kendisine sağlanan teknolojik imkan çerçevesinde çabalayabildi. Devlet okulunda öğretmen olan bir arkadaşımda bire bir şahit olduğum konular ve sıkıntılar oldu. Eğitime sağlanan ödenekler, imkanlar zaten içimizde hep yara. Bunun başka bir konuda konuşulması gerekiyor.

Bunun birde öğrenci boyutu var hocam. Özellikle lise öğrencilerinin geçirdikleri ergenlik dönemi.
Online eğitim sürecinde inanın o dönemde anne babanın takibinin, çocuğun bilinçlenmesi için konuşmasının yetersiz kaldığı evler oluyor. Çocukta bir bakıma haklı çünkü o atmosferi solumuyor yüz yüze eğitime göre daha çabuk koyveriyor.
14-17 yaş grubu çocukların biz yaştakilerin bilincinde, sabrında olması beklenemez de zaten.
Oğlumun önünde ablası vardı. 9 ve 10. sınıf konularının üniversite sınavının ilk basamak konuları olduğunu, istediği mesleğini elde edebilmek için gecesini gündüzüne katacağı bir sınavdan geçmek zorunda olduğunu deneyimledi.
Ama uyuyakaldığın da girmediği her ders için bile aranması, yapmadığı ödev için uyarı alması da koyvermesini engelledi.
 
Kendim de özel okulda çalışmama rağmen çocuğumu bu yıl 1.sınıfta özele yazdırdığım için çok pişmanım. Arkadaşların devlet okuluna giden çocuklarından bile geri kaldılar bazı haftalar. Üstelik tam kapanma haricinde 5 gün gittiği halde. Çok köklü kurumsal bir okul kendini ispatlamış ama normal şartlarda tabi. Pandemide bütün sistem altüst oldu. Sınav gruplarına 8 ve 12 lere verdiler bütün önemi reklam amaçlı. Okuma yazma biliyorken birinci sınıfa başlattığım çocuk şuan aynı yerinde online eğitim hiçbirşey katmadı malesef. Üstelik normal okul ücretinin sadece 3bin tl si online oldğ için indirim oldu. Şuan devlet okuluna yazdıracağım.
 
Bu sene kızımı koleje gönderecektim 5 e geçti ama maddi imkanım olmayacak kira gelirlerim kesildiği için. Ortaokul 1 i devlette okuması kayıpmıdır? Endişeliyim bu konuda. Kendim ingilizce biliyorum onu hallederim ama diğer derslerde sıkıntı olur mu? Çocuk aklı başında azimli bir çocuk. Geçen yıl tüm canlı derslere katıldı okula hiç gitmedi pandemi başından beri. Benim desteğimle yeterli olur mu ne dersiniz?
 
Eğer bulunduğunuz ilçede sınavla alan puanı yüksek devlet okulu varsa oraya gönderin. Yoksa da yapacak birşey yok yine devlet okuluna gitsin bence. Ben normalde özel okul destekliyorum ama şuan pandemi sürecinde çok saçma buluyorum artık. Okulu özel yapan imkanların hiçbirinden faydalanamıyoruz. Ben lise öğretmeniyim bizim çocuklar bile zorlanıyor online eğitimde.
Kısacası pandemide herkes kendi çocuğunun öğretmeni olacak, olmalı. Yoksa çocuklar büyük kayıpta.
Önümüzdeki yıl ocak ayından itibaren de büyük kurumların burslu kayıt sınavları başlar. Çocuğunuzu o sınavlara hazırlayın itinayla.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…