Özel okul sözleşme iptali

Mini_mini

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2007
3.895
4.106
Kızlar merhaba,
Aranızda muhakkak konu hakkında bilgi sahibi vardır diye düşünüyorum.
Özel okula birkaç gün önce kaydımızı yaptırdık ve sözleşme imzaladık lakin ücretini henüz odemedik.
Okul da zaten bir ay sonra başlayacak.
Ücretini odemedigimiz için ve okul baslamadigi için sozleşme iptali yada kaydı sildirme yapabilir miyiz ?
Başına bu tarz birşey gelen var mı yada bilgisi olan ?

Kızlar merhaba,
Aranızda muhakkak konu hakkında bilgi sahibi vardır diye düşünüyorum.
Özel okula birkaç gün önce kaydımızı yaptırdık ve sözleşme imzaladık lakin ücretini henüz odemedik.
Okul da zaten bir ay sonra başlayacak.
Ücretini odemedigimiz için ve okul baslamadigi için sozleşme iptali yada kaydı sildirme yapabilir miyiz ?
Başına bu tarz birşey gelen var mı yada bilgisi olan ?

Sözleşmede 14 gün içersinde sözleşme sıkıntısız iptal edilebilir maddesi var mı? Sözleşme elinde mi şuan bir bak orada bu konuyla ilgili açıklama vardır

Yarın gidip isteyin. Orada yazıyor maddelerde iptal durumlarıyla ilgili madde. Mutlaka yazıyordur. Genelde ilk 14 gün sıkıntısız sözleşme iptal ediliyor.
başka okulların yorumlarını okudum ama hep yüzde on pay istemisler çok adaletsizce bir uygulama olmuş umarım dediginiz gibi olur

başka okulların yorumlarını okudum ama hep yüzde on pay istemisler çok adaletsizce bir uygulama olmuş umarım dediginiz gibi olur

Genellikle ödeme sonrası hemen para alıyorlardı, çoğu yer kredi kartına taksit diye cart parayı çekiyorlar karttan.

Siz gidince iptal vs demeyin. Sözleşmeyi eşim tam okumamış, bir tam okuyalım içim rahat etmedi dersiniz. Öyle fotoğrafını çek sayfaların. O maddeye gelince iptal konusunu aç.

Genellikle ödeme sonrası hemen para alıyorlardı, çoğu yer kredi kartına taksit diye cart parayı çekiyorlar karttan.

Siz gidince iptal vs demeyin. Sözleşmeyi eşim tam okumamış, bir tam okuyalım içim rahat etmedi dersiniz. Öyle fotoğrafını çek sayfaların. O maddeye gelince iptal konusunu aç.
Evet bizden de alacaklardı ama kart limiti yetersiz old için on gün sonra yatiralim demiştik

Normalde 14 gün içinde iptal hakkına sahipsiniz. Ama 15 günü geçince yüzde on kesinti hakları var.

Biz gecen sene kayıt yaptırdıktan sonra taşınmak zorunda kaldık. Sağlıkla ilgili bir durum da vardı. Bizim okul mecburi bir durum olduğu için kesinti yapmamıştı. Ama arkadaşım başka bir okuldan kayıt alınca kesinti yaptılar.

Okulla görüşmek en mantıklısı.

Evet bizden de alacaklardı ama kart limiti yetersiz old için on gün sonra yatiralim demiştik

Kartla ödeme süreci başlamadığı için sıkıntı çıkarmazlar. Ama siz iyi bir bahane sunun. çocuk anneanne/babaannr yakınında okula gidecek, buraya gelmesi çok zor, ben çalışıyorum vs dersiniz belki kendinize göre bir şey diyin.

Ablacım sözleşmede ne yazarsa odur, yetişkin bir insansınız o sözleşmeyi kabul ederek imzaladınız şimdi neye yan çizip karşı tarafı suçluyorsunuz🤐Beğenmiyorsanız imzalamayacaktınız. Herkes sizin gibi yapsın o zaman, gelsin kayıt yaptırsın, kontenjanı doldursun sonra da bedavaya caysın gitsin okulu mağdur etsin. Çocuk oyuncağı değil ki bu.

Ablacım sözleşmede ne yazarsa odur, yetişkin bir insansınız o sözleşmeyi kabul ederek imzaladınız şimdi neye yan çizip karşı tarafı suçluyorsunuz🤐Beğenmiyorsanız imzalamayacaktınız. Herkes sizin gibi yapsın o zaman, gelsin kayıt yaptırsın, kontenjanı doldursun sonra da bedavaya caysın gitsin okulu mağdur etsin. Çocuk oyuncağı değil ki bu.
Ne güzel konusmussun güzel kardesim ama başa gelmeden anlaşılmıyor.
Biz kayıt yaptırırken limit arttirimi isteyecegiz dedik ve ona göre söyledik durumumuzu lakin banka limit arttirimini yüksek meblagada kabul etmedi. Mecburiyetten yani keyfi degil.

Biz kayıt yaptırırken limit arttirimi isteyecegiz dedik ve ona göre söyledik durumumuzu lakin banka limit arttirimini yüksek meblagada kabul etmedi. Mecburiyetten yani keyfi degil.
Tamam da cherry ondan bahsetmiyor. Siz okula kayıt yaptırıcaz gibi anlaşıp sözleşmeyi de bir güzel imzalayıp kontenjanlarını 15 gün işgal edip , 15 gün sonraki iptalde %10 kesintiye aman ne haksızlar diyemezsiniz. Adamlar lafınıza istinaden para almamış beklemişler, alsalardı 15 gün işletirlerdi o parayı.

Tamam da cherry ondan bahsetmiyor. Siz okula kayıt yaptırıcaz gibi anlaşıp sözleşmeyi de bir güzel imzalayıp kontenjanlarını 15 gün işgal edip , 15 gün sonraki iptalde %10 kesintiye aman ne haksızlar diyemezsiniz. Adamlar lafınıza istinaden para almamış beklemişler, alsalardı 15 gün işletirlerdi o parayı.
Ben mi anlatamiyorum konu mu kendi dışında çıkıyor anlamadım.
Eğer aradan iki üç gun geçmesine rağmen, okula baslanmamis ve ücreti yatirilmamis olmasına rağmen iptal edilmez ise haksizlar dedim 15 gün müddet benim durumum dışında.

Ben mi anlatamiyorum konu mu kendi dışında çıkıyor anlamadım.
Eğer aradan iki üç gun geçmesine rağmen, okula baslanmamis ve ücreti yatirilmamis olmasına rağmen iptal edilmez ise haksizlar dedim 15 gün müddet benim durumum dışında.
Evet siz anlatamıyorsunuz bu cümlede böyle demiyorsunuz ;

Yukarda babaaane ıvır zıvır bir şeyler uydur demişler ama okuldakiler muhtemelen o tip bahanelere alışkındır. Bence dimdirdkt doğruyu söyleyin parayı da affetsinler madem ödeyemeyeceksiniz.

Evet siz anlatamıyorsunuz bu cümlede böyle demiyorsunuz ;
Evet sikayet sayfasinda okudum daha çocuk okula baslamamis yaptirali üç beş gün olmuş hatta aynı gün bil iptal için yüzde on pay istemişler.
Bende biliyorum bunun oyun olmadığını, her önüne gelenin iptal ettiremeyecegini merak etmeyin kocaman insanlarız. 15 günden fazla bekleyip canim istedi paramı geri ver olayı zaten olmamalı ama benim durumum bambaşka. O yüzden yargilarken ona göre yargılayan.

Ben okula da söyledim limitim o kadar yok pahalı bir düşünelim dedim, halledersin banka hemen yükseltiyor bütün veliler aynı sorunu yaşıyor vs dediler imzalattilar sözleşmeyi. Lakin banka da 250 bin limit malesef ha deyince vermiyor.

X