İlköğretim Yorum ve Soruları Özel Okul mu? Devlet Okulu mu?

Ayxsxenur Amine Su

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2008
967
8
Arkadaşlar kızım 6 yaşında ve bu yıl ilköğretime başlayacak, anasınıfında özel okula gitti
ama okul hiçbir beklentimizi karşılamadı
yılın başında anlatılanlar yerine getirilmedi
kızım arkadaşlarından dolayı o okula gitmek istiyor
ama ben geleceğini düşünüyorum, iyi bir temel atılırsa gelecekte rahat eder diye düşünüyorum
bu nedenle devlet okullarını düşünüyorum
okul ve öğretmen araştırırken nelelere dikkat etmeli?
değerli fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim

benim eltim de bu arayış içinde Allah kolaylık versin..
devlet okullarında ne denli eğitim verildiği malumunuz.
ama bu demek değildirki tüm devlet okulları da kötüdür,yanlış anlaşılmasın..
özel okula verdiğinizde okul yönetimine hesap sorma hakkınız bulunuyor..devlet okullarında böyle bir şans yok.
hepimizin çocuğu çiçek..birilerinden ayırmak içinde söylemiyorum.
inşallah çocuğunuz en iyisini bulursunuz..

Benim çocuğum yok ama naçizane fikrimi paylaşmak istedim.
Bence okulun devlet veya özel okul olmasının farkları bir yana asıl önemli olan çocuğunuzun öğretmenidir.
İlkokulda atılan temellerin sağlamlığı ilerideki okul yaşantısının tamamını etkileyecektir.
Nice devlet okulunda çalışmakta olan öğretmen tanıyorum ki, özel okul öğretmenlerine taş çıkartırlar.
Mühim olan kendisini yetiştirmiş, gelişen ve değişen öğretim sistemine ayak uydurabilmiş, öğrencisiyle sağlıklı bir iletişim kurabilen, bilgisini olabildiğince veren öğretmeni bulmak.
Sadece özel okul diye eğitimin iyi olduğunu düşünmek bence hatalı olur.
Hele ki çocuk sadece akadaşlarından ayrılmasın diye aynı okula göndermek de bence çok doğru değil.
Başka bir okula da kısa sürede alışacaktır.
Önemli olan okul ortamının ve öğretmenin nasıl olduğudur.
Naçizane düşüncem budur.
Şimdiden Allah kolaylık versin..

benim çocuğum devlet okuluna gidiyor...bence önemli olan okl değil öğretmen diye düşünüyorum..çünkü bilgiyi öğretmen veriyor...özel okullar kötü diyemem ama her okulda bir olmuyor...iyice araştırmadan karar vermeyin..önceliğiniz öğretmen olsun....
sevgiler...

Avikap' a katılıyorum ....

Yeni okula başlayacak çocuk için öğretmen gerçekten çok önemli...
Okulun isim yapmış olması yada özel , devlet olması artık çokta önemli değil....

işin içine para girdiği zaman maalesef (ki genelleme yapmıyorum...)) beklentilerinize cevap alamıyorsunuz çoğu zaman...dediğim gibi benim kızım devlet okuluna gidiyor,bizlerde devlet okuluna gittik...en önemlisi çocuğun içindeki okuma sevgisiyle,o sevgiyi çoğaltan öğretmenidir...etikete önem vermeyelim...özel okuldaki ilkokul1.sınıftan itibaren görülen ingilizce dersini genele yaysınlar.taze beyinler herşeyi alır...eğitimde ayrımcılığa karşıyım ben...yani parası olan iyi eğitim alsın(verdikleri eğitim tartışılır...)) ,parası olmayan almasın mı....kısaca şunu söyleyim eğer çocuğunuzun içinde varsa,öğretmeni iyiyse ve evde sizde takviye yapıyorsanız o çocuk başarılı olur kesinlikle...
sevgiler...

ben devlet okulunda çalısıyorum... özel okulları da biliyorum..

oğlum daha bebek ama ben okul değil öğretmen arayısı içerısine girdim bile..

parayla hayat kazanılmaz olduğunu bilsin istiyorum.. ama çokta iyi bir eğitim alsın istiyorum..

hayırlısı olur isaallah

devlet okulunu bn pek tasvip etmiyorum özel okulunda züppe olanları var.ama pek savunmasamda su fetullah ın okulları varya izmirde yamanlar koleji fala ne yalan söliyim tam eğitim veriyolar galiba orları araştırsanız?

Ben özel okul devlet okulu diye ayırmak istemiyorum özel okulların sosyal olarak bir takım şeyler sunduğunun farkındayım ama , bir okulun kalitesi öğretmenleri ve öğrencilerinin kalitesiyle anlaşılır .Özel ya da devlet okuluda olsa alternatifleriniz vardır mutlaka bence o okulların öğretmenlerini ve öğrencilerinin başarılarını çevrenizden araştırın , bir de okula verdikten sonra önemli olan çocuğun takibidir yani öğretmenleri ile çok iyi bir diyalog kurulması mühim .

Ne olursa olsun devlet okulundan şaşmayın.Evet ,özel okulda öğrenci sayısı az,bu nedenle öğretmen daha iyi ilgilenebiliyor öğrenci ile,ancak bu ilgi öğretmenin sadece kendini paralamasından ibaret.Çocuklar birbirine bakarak şımarıyor,adeta kimlik değiştiriyorlar.Başarı derseniz ,gidin inceleyin özel okulların Öss sonuçlarını 1-2 kişi dışında hepsi özel üniversitelere devam ediyor.Akıtılan paralar havaya uçuyor ...Oks sonuçları da farksız.Benim çocuğum olsa asla özel okula göndermem.Bizler devlet okulunda okuduk ,ama en güzel yerleri kazandık.Yollarım çocuğumu iyi bir devlet okuluna,özel okula vereceğim paranın 4 te 1'ni verir çocuğuma özel ders takviyesi yaptırırım.

devlet okulu olupta özel okullardan çok daha iyi olan okullar var..her özel okul iyi diyede birşey yok.
bence önce okula karar ver sonrada iyi bir öğretmen araştır.

daha kızım ufacıkken böyle bir soruyla karşılaştığımda tek kelimeyle özel okul derdim ama şimdi durum değişti.isim yapmış bir kolejin kreşine gönderdim kızımı eğitimi iyiydi yemekleri ve temizliğide aynı şekilde fakat başta çok güler yüzlü gördüğüm öğretmenimiz kızım tarafından pek sevilemedi.şimdi kızım ağlıyor okula gitmek istemiyor.müdüriyete gidip şikayet edebiliyorsdunuz her istediğinizde arayıp çocuğunuzun durumunu sorabiliyorsunuz.o yönden iyi.kızımında öğretmeninden soğuma nedenine gelince legoları düşürmüş ve öğretmenin bakışlarından korkmuş bir arkadaşı çok afedersiniz geğirmiş öğretmen kızmış.ufacık bir çocuğun geğirmesi uyarmak için bir neden değildir ilköğretime başlamadan daha öğretmenlerin böyle çıkışmaları hiçte hoş değil biz çcuklarımızı okula alıştırmak için gönderiyoruz kreşe bu yüzden bu tip görgü kurallarını öğretmen öncelikle ailelere söylemeli çocuklara en uygun dille ve en iyi şekilde sonuç alabilmek için aile uyarısı daha iyi olur diye düşünüyorum.genel olarak söylemek gerekirse özel okullarda öğretmenlerin çocuk gelişimi ve okul öncesi eğitim derslerini almadığını düşünüyorum adı üzerinde özel okul.devlet okullarında baş şart olarak gösteriliyor bu dallardaki eğitimin olma gerekliliği.ilköğretim çağına gelmiş çocuklar için knuşmak gerekirsede özel okullarda okuyan çocuklarda derslerdeki başarı değilde onun şu marka ayakkabısı bu şuraya tatile gidiyor bizde gidelim gibisine yarışlar olduğunu çevremde gözlemledim.bu da ailelerden kaynaklanıyor tabii ki çocuğun eğitiminden ziyade yanlızca okuduğu okulun adı olsun diye düşündükleri için çocukta ister istemez kendini yüksekte görmek istiyor.geçenlerde bir fırında denk geldim kolejde okuyan bir çocuk daha ufacık bir gevrek versene dedi koskoca adama adam bile şok oldu devlet okulunda okuyan çocukların gevrek alabilirmiyim dediğini söyledi.benimde kızım gidecek önümüzdeki sene okula bu sene anaokuluna gitmesi gerekiyor ama istemiyor okul denildiğinde ağlamaya başlıyor.sözün kısası önemli olan ilk çocuğa okula alıştırabilecek bir öğretmen kendini ve okulu sevdirebilecek bir öğretmen karşımızda durupta ağlayan çocuğumuza ve bize bakarak kararlı bir veli olmamızı beklemiyecek bir öğretmen.genelde öyle diyorlar ağlayan çocuğunuzu bırakıcaksınız siz kararlı olursanız olur diyorlar.daha sonra eğitim çocuk okulu sevmediği sürece iyi bir eğitim alabileceğini sanmıyorum.

Benim okul delisi kızım 1.sınıfta ilk hafta devlet okuluna gitti.1.sınıflarda çok iyi bir öğretmen varmış ve herkes çocuğunun onda okumasını istiyordu.Veliler sınıfa akınediyor öğretmen hüngür hüngür ağlıyor.Kızım karın ağrısı bahanesiye okula gitmek istemiyordu.Başka okula gittik orada da aynı kavga gürültü..Başka bir okula gittik aynısı...Kızım okuldan çok soğumuştu.Son çadre olarak özel okula verdik.Tek sınıf ve 18 öğrenci.Çok temiz bir okul.En önemlisi de öğrenciye özel ilgi.Ders eğitimi dışında güzel ahlaka çok öenm veriyorlar.Birtek öğretmenin sigara içtiğini birtek öğrencinin küfür ettiğini göremezsiniz.Yine de herşeyden önemlisi öğretmen diyorum.Çok iyi devlet okulları da vardır.Ama biz denk gelmedi...

Devlet okullarını araştırdığımızda ikametgahın olduğu yerdeki okula yazdırılabiliyormuş, çevremizde iki devlet okulu var daha doğrusu bu iki okulda iki öğretmen bulduk
ancak okul yönetimi bakalım sizin çocuğunuzu o öğretmene mi vereceğiz diyor
açıkçası bu konuda kafamı karıştırdı
kızım maşallah çok zeki
çocuğun körelmesini de istemiyorum
ne yapacağımızı şaşırdık
Geçen yıl özel okulu da gördük, satranç şampiyonu kızım için okulda santranç kulübü açılmasını istedik bir türlü açmadılar
aslında başka isteklerimizde oldu ama yapmadılar

Son düzenleme:
Canım çocuğunuzun içinde gerçekten okuma aşkı varsa heryerde okur ve başarılı olur.Okul kayıtlarında ikametgaha bakıyorlar ve evinize yakın okula gidebiliyorsunuz.Öğretmen seçimini de kura çekimiyle yapıyorlar.Bugünlerden biz de geçtik.Zor olduğu kadar heyecanlı ve güzel bir süreç.Hayırlısı olsun.Sevgiler...

arkadaslar ben sınıf öğretmeniyim ve sizlere yardımcı olabilirsem ne mutlu.2 farklı özel okulda çalıştım.biri 1. sınıftı.devlet okulundada çalıştım.ve gerek özel gerekse devlette çalışan bir sürü arkadasım ve akrabam var.özet olarak şuki eğitimde %70 öğretmense %30 okul bana göre önemli.devlette ne öğrt. gördüm kimileri bukadar kadar ekmeğe o kadar köfte hesabı oturduğu yerden kalkmıyo o çocuklar ziyan oluyo.kimileri ise eli öpülecek öğretm.yetersiz fiziki şartlarda neler üretip canlarını dişine takıyo.özelde ise sizlere tavsiyem reklama aldanmayın.genç öğretmenler herzaman daha azimli ve çalışkan ayrıca kaprissiz olurlar.emekli öğretmenler var özelde çalışan sözüm hepsine dil ama genelde çocukları artık kafaarı çekmiyo yoruluyolar.tecrübeli oldukları doğru ama genç öğretmenlerde artık eğitim fakültelerinden mezunlar ve gerekli donanıma sahipler.arastırın ve öğretmeninizi iyi seçin..

benimde çocuğum yok ama türkiyedeki devlet okularından şüpheliyim
ben hiç türkiyede okumadım ama gördüğüm kadariyla özel okullar daha başarılı
nedenmi? tutarsaniz ziraat mühendisini sinif öğretmeni yaparsanız o eğitimden ne beklersiniz?
okadar çok biliyorum ve taniyorumki hayatında hiç öğretmenlik dersi görmemiş ama öğretmenlik yapiyor
ama özel okullarda genelikle öğretmenler daha kalieteli
hepsi değiller bu kesin
ama en azindan çok kaliteli bir okula yolayınca ve hem okulu hem öğretmenlerini iyi araştırınca sorun olmaz gibi geliyor
anasıfından beklediğimi alamadık diyorsun ama anasifindan ne bekledinizki onu anlamadım?

eskiden maddi durumumuz iyi olmasına rağmen ben ve kardeşlerim hep devlet okuluna gittik ve ünv de gayet güzel bölümler kazandık.
özele gidince çocuk daha başarılı olacak diye birşey yok.
ilkokulda sınıf öğretmeni çok önemlidir.öğretmen araştırabilirsiniz.bulunduğunuz yerdeki merkez okullara verebilirsiniz.

çalışma hayatımdan da biliyorum ki köklü olan birkaç kolej dışında bazı kolejlerde şişirme notlar veriliyor,ve aileler de çocuklarını çok başarılı sanıyorlar. bu tamamen veliyi aldatmak oluyor.

maddi durumum yeterli olsa bile ben ilköğretimi kesinlikle devlet okulunda okuturum.

onun dışında siyasi bağlantısı olan kolejlere göndermenizi tavsiye etmem.

bir de şuna değinmek isterim.
özel okullar kazanma başarılarını açıklarken mesela %90başarılıyız diyor ama kazanılan ünvlerin çoğunun özel ünv olduğunu açıklamıyor.
belli başlı bazı bölümler dışında özel ünv ile devlet ünv lerinin arasında çok büyük puan farkı var.

emin olun devlet okullarından da çok başarılı öğrenciler çıkıyor.

ben dersanede öğretmenim. en başarılı sınıflardaki öğrencilerin neredeyse tamamı devlet okullarından.
kolejde olanlar da; devlet okulunda kendini göstermiş ve özel okula burslu kabul edilen öğrenciler oluyor.
okuldan önce öğrenci ve öğretmenlerde iş bitiyor.bunu unutmayın.

X