Özel okul fiyatları

Ana okullarda özel gönderdim sonra bir tanıdığum hayat bu eğer işler ters gider devlet okuluna alırsan ilerde çocuklar çok zorlanır verdiğin paranın yerine devlet okullarından kaliteli yetkin bir öğretmene yardım parası adı altında okulla bağış yaparak yazdırabilir ( o zaman öğretmenini secebiliyorsun)sonrada başarısını seyredersin dedi öyle yaptım mükemmel ötesi bir öğretmenimiz var ve gerçekten özel okul konforundayız..bunu da düşünün derim ya da düşünenlere fikir vermiş olayım.
Büyük oğlumu aynen dediğiniz gibi yazdırdık ama okul saatleri sıkıntı oldu etütler sıkıntı oldu falan derken bağışlar dolayısıyla müdürde görevden alındı sonra da okul kolej havasından çıktı
Şuan büyük oğlum sürekli derece yapıyor sınavlarda oturup çalıştığından falan değil tamamen öğretmeninin verdiği sağlam temelden
Ama şöyle de bişey var özel okul çocuğa gerçekten vizyon da katıyor kendine güven aşılıyor oğlumun hallerinden de anlayabiliyorum. ortaokuldaki için hiç düşünmüyorum devleti, iyiki özele geçmiş diyorum ama küçük ilkokulu devlette okusa sanki daha iyi olurmuş
Oyüzden ilkokulda devlet ortaokulda özel okul sanki çok daha mantıklı bana göre

Konu Sahibi benim alanim değil ama bildiğim kadarıyla bir sınırlama olması gerekiyor diye biliyorum.
Senin için bakacağım. Yazarım buraya
Bu arada yorumlarda gördüm de Henüz anne değilim ama sırf kreşine yıllık 35000den fazla vermeye değer çocuk benden çıkmaz heralde ya.
Doguramam yani.
Yorumunuzu yeni yakaladım kusura bakmayın
Bu okulu fiyatlarında yarı yarıya indirimimiz var diye seçtim yalan yok, sonra da memnun kaldım büyüğü de devletten alıp oraya verdim
35000 lirayı veremem bir çocuğa şimdi bile ödeyeceğim paraya acıyorum diğerine dayanamam

merhabalar
Çocuklarım özel okulda okuyorlar geçen hafta bir zarf ile yeni kayıtların alınmaya başlandığı haberi iletildi. Neyse fiyatları öğrenmek için aradım biri 2. Sınıfa diğeri 6. Sınıfa geçecek. Yeni fiyatları görünce çok canım sıkıldı küçük için %25 büyük içinse %23 zam yapmışlar ödemeler kayıt ile başlayacak
Eğer ocak sonrasına kalırsak enflasyon farkını da yansıtacaklarmış
Geçen sene kayıt yenileme ve basamak değişimi dolayısıyla ödediğimiz fiyat farkı %13tü şimdi basamak farkı da yok
Okulları şikayet edebileceğimiz bir merci var mı?
Bu kadar zam normal mi? Bizim maaşlarımızda bile bu kadar artış öngürülmezken seneye okuyacakları eğitimin bedeli için istenen zam çok değil mi?
uçmuşlar bu ne ya hu...Valla özel de okutmak çok zor ama bazen mecburen okutuyorsun.Bence Milli eğitime şikayet et ya da cimer e yaz

Geçen sene ikinci dönem sırf okul ve öğretmen sıkıntısı yüzünden özele yolladım.Yaz tatilinde öğrendim öğretmeni gitmiş.Biz zaten sürekli öğretmen değişmesin diye vermiştik.Geri aldım çok iyi bir devlet okuluna verdim.Sınıf 18 kişi.Aşırı ilgili bi öğretmeni var.Çok çok memnunum.Ama büyük şehirlerde böyle okul bulmak zor.

Cocuga mal birakmaktansa , iyi bir egitim ve vizyon vermek daha onemli diye dusunuyorum
Tabi ki sizin bileceginiz is ama cok iyi ozel okullar var , cocuklar bambaska yetisiyor
Ben napsam kı habıre bu konuya sarıyorum ben . Yıllık 30-40 bın ödeyemem sahsen , yanı odersem bıle bır sene sonra devamını getırebılır mıyım garantısı olmadığı ıcın cok kararsızım .

Devlette okuyor

2 gun ozel ogretmen geliyor eve ,
1 gün yabancı dil okuluna gidiyor
1 gün basket kursuna gıdıyor
2 gun futbola gıdıyor
ayretten bılım merkezıne gıdıyor ,
bunların hepsını ozel okul sağlıyor ve zaman harcamıyor, ama gonderebılecegım okullar ya akademik başarı olarak çocuklara tuzak kuruyorsa, kolay sorularla yüksek puan aldırıyorsa, gercegı yansıtmıyorsa .

Obur yanım devlet okuluna gıdıp , bu falıyetlere devam etsın dıyorum ve dersaneye ver dıyorum hanı 5 kısılık sınıflı ozel dersaneler var , onlarında yıllığı 6000 bın lıra olduğunu duymuştum .

Ne bılım cok karısıgım .

Onun dışında bızım kı yabancı dıl için gittiği yerde yeni seneyı ocak ayında alıyoruz . Yarım donemde sonrakı seneyı odemıs oluyor pesın olarak, demek ozel okullarda da böyle bısey var ogrenmıs oldum suanda

Bu sene geldiyse bilmiyorum geçen sene yoktu
Hatta benim oğlum satranç dersi bile almadı kursa gönderdik
Okuldan okula değişiyor sanırım ama wushu dersi aldılar :)
İstanbuldaysanız İbb nin spor istanbul şirketinde 42 ye yakın tesisi var ve çocuklar ücretsiz spor yapıyorlar .Devletin iyi bir okuluna (pilot okul) gönderip ilerde de özel ders aldırabilirsiniz bence.O kadar parayı özele vermek yerine birikim yapıp ilerde yabancı ülkeye gönderebilirsiniz.Robotik eğitim için kurslar var onları araştırın gerçekten artık bilgiye ulaşmak çok kolay

İstanbuldaysanız İbb nin spor istanbul şirketinde 42 ye yakın tesisi var ve çocuklar ücretsiz spor yapıyorlar .Devletin iyi bir okuluna (pilot okul) gönderip ilerde de özel ders aldırabilirsiniz bence.O kadar parayı özele vermek yerine birikim yapıp ilerde yabancı ülkeye gönderebilirsiniz.Robotik eğitim için kurslar var onları araştırın gerçekten artık bilgiye ulaşmak çok kolay
Özel okulu seçme nedenim tam gün çalışıyor olmam devlet okuluna giderken çocukların giriş çıkış saatleri kullandıkları servis ile ilgili bir sürü sıkıntı yaşadık okulun yarım gün oluşu öğretmenle görüşebilmek için işyerinden izin almak zorunda kalmam hep sıkıntıydı şimdi kafam rahat ortaokula giden oğlum için verdiğim paraya acımıyorum da ilkokula giden için acıyorum:)

Özel okulu seçme nedenim tam gün çalışıyor olmam devlet okuluna giderken çocukların giriş çıkış saatleri kullandıkları servis ile ilgili bir sürü sıkıntı yaşadık okulun yarım gün oluşu öğretmenle görüşebilmek için işyerinden izin almak zorunda kalmam hep sıkıntıydı şimdi kafam rahat ortaokula giden oğlum için verdiğim paraya acımıyorum da ilkokula giden için acıyorum:)
pilot okullar yemekli ,etütlü tam gün oluyor sıkıntı olacağını sanmam bende fulltime çalışıyorum seneye pilot bir okul düşünüyorum

Ben napsam kı habıre bu konuya sarıyorum ben . Yıllık 30-40 bın ödeyemem sahsen , yanı odersem bıle bır sene sonra devamını getırebılır mıyım garantısı olmadığı ıcın cok kararsızım .

Devlette okuyor

2 gun ozel ogretmen geliyor eve ,
1 gün yabancı dil okuluna gidiyor
1 gün basket kursuna gıdıyor
2 gun futbola gıdıyor
ayretten bılım merkezıne gıdıyor ,
bunların hepsını ozel okul sağlıyor ve zaman harcamıyor, ama gonderebılecegım okullar ya akademik başarı olarak çocuklara tuzak kuruyorsa, kolay sorularla yüksek puan aldırıyorsa, gercegı yansıtmıyorsa .

Obur yanım devlet okuluna gıdıp , bu falıyetlere devam etsın dıyorum ve dersaneye ver dıyorum hanı 5 kısılık sınıflı ozel dersaneler var , onlarında yıllığı 6000 bın lıra olduğunu duymuştum .

Ne bılım cok karısıgım .

Onun dışında bızım kı yabancı dıl için gittiği yerde yeni seneyı ocak ayında alıyoruz . Yarım donemde sonrakı seneyı odemıs oluyor pesın olarak, demek ozel okullarda da böyle bısey var ogrenmıs oldum suanda
Büyük oğluma devlet okulunda ilk basamağı tamamlattım gittiği okul kalbur üstü ve bağışla yazdırdığımız bir okuldu eğitiminden de çok memnundum ama bir sürü aksama oluyor etütler 15-20 gün olmuyor çocuklar erken çıkıyor işyerimden izin alamıyorum başkalarına rica edemiyorum gerçekten büyük sıkıntı oluyor bize
Haftasonumuzda kurslarla geçiyordu satranç müzik spor şimdi sadece satranç var gerisini bıraktım inanın çok rahatladık okulda ata biniyor ve yüzüyor bence gayet yeterli
Ama şunu da net söyleyebilirim ilkokulda özel okul gayet gereksizmiş ama ortaokulda çocuğu gönderdiğime çok memnunum
Çözdükleri testler girdikleri sınavlar ve yaratılan sosyal imkanlar ergenliğe hazırlanan çocuk için bulunmaz nimet bana göre

Büyük oğluma devlet okulunda ilk basamağı tamamlattım gittiği okul kalbur üstü ve bağışla yazdırdığımız bir okuldu eğitiminden de çok memnundum ama bir sürü aksama oluyor etütler 15-20 gün olmuyor çocuklar erken çıkıyor işyerimden izin alamıyorum başkalarına rica edemiyorum gerçekten büyük sıkıntı oluyor bize
Haftasonumuzda kurslarla geçiyordu satranç müzik spor şimdi sadece satranç var gerisini bıraktım inanın çok rahatladık okulda ata biniyor ve yüzüyor bence gayet yeterli
Ama şunu da net söyleyebilirim ilkokulda özel okul gayet gereksizmiş ama ortaokulda çocuğu gönderdiğime çok memnunum
Çözdükleri testler girdikleri sınavlar ve yaratılan sosyal imkanlar ergenliğe hazırlanan çocuk için bulunmaz nimet bana göre
Pekı ortaokulda ozele gıden çocuk lıseyı de ozelde mı devam etmek zorunda , yanı bocalamaması ıcın soruyorum

Geçen sene ikinci dönem sırf okul ve öğretmen sıkıntısı yüzünden özele yolladım.Yaz tatilinde öğrendim öğretmeni gitmiş.Biz zaten sürekli öğretmen değişmesin diye vermiştik.Geri aldım çok iyi bir devlet okuluna verdim.Sınıf 18 kişi.Aşırı ilgili bi öğretmeni var.Çok çok memnunum.Ama büyük şehirlerde böyle okul bulmak zor.
Benim çocuk Öğretmeni gitse de çok umursamaz o mutlu olmaya bakar ama büyük için de tam tersidir
Pekı ortaokulda ozele gıden çocuk lıseyı de ozelde mı devam etmek zorunda , yanı bocalamaması ıcın soruyorum
Ben lisede iyi bir okul kazanırsa devlette devam etmesini istiyorum
İyi bir lise iyi bir üniversiteyi de genelde beraberinde getiriyor bence

Cocuga mal birakmaktansa , iyi bir egitim ve vizyon vermek daha onemli diye dusunuyorum
Tabi ki sizin bileceginiz is ama cok iyi ozel okullar var , cocuklar bambaska yetisiyor
Yetisiyor da noluyorlar.
Diger basliga bakmani oneririm. 2000 tl maas.
Insalar super unvlerden mezun dil biliyorlar bolumler iyi ama is yok olsa da az ucret.
Ha cocuklari da bosverelim nolursa olsun demiyorum . Tabiki elimizden geleni yapacagiz.
Benim sitemim sisteme

Yetisiyor da noluyorlar.
Diger basliga bakmani oneririm. 2000 tl maas.
Insalar super unvlerden mezun dil biliyorlar bolumler iyi ama is yok olsa da az ucret.
Ha cocuklari da bosverelim nolursa olsun demiyorum . Tabiki elimizden geleni yapacagiz.
Benim sitemim sisteme

Ağzınıza sağlık...Yazmak istediklerimi yazmışsınız. Türkiye deki en iyi okullardan mezun olun, en iyi eğitimi alın, torpiliniz adamınız yoksa yapacağınız işler gayet belli işte.

Ben liseyi birincilikle kazandım, Anadolu lisesiydi, üniversiteyi onur öğrencisi olarak bitirdim dereceyle, tüm okul hayatım takdir dolu (teşekkür yok hep takdir), çok iyi derecede İngilizcem, başlangıç seviyesi Almancam, bunları kanıtlayan puanlarım, Kpss 90 puanım...Var da var...

Ne oldu biliyor musunuz? Girdiğim kamu kurumlarının tüm mülakatlarında elendim. Neden sizce?

Paraya ihtiyacım vardı, direkt bulduğum işe girdim bankacı oldum. Güya çalışırken tekrar Kpss hazırlanacaktım, yorgunluktan eve kendimi zor attım. Evlendim şu bu derken 8 senedir bankadayım. Kapasitemin, eğitimimin çok çok altında , pazarlama bazlı çalışıyorum. Akşama kadar türlü çeşit insanın ağız kokusunu çekiyorum. Bunu yapmak için bu eğitimi almaya gerek bile yoktu. Psikolojik destek, peygamber sabrı eğitimi, biraz da ekonomi ve bilgisayar bilgisi ile gene yapardım.

Kardeşim fen lisesi mezunu, ODTÜ yü dereceyle bitirdi, artı bir çok sertifikası, 3 yabancı dili var, yurtdışında çalışıyor, maaşı gayet düşük zira Türk.

Fiyat makul aslında. Önceki fiyatı bilmiyorum ama 2 çocuk için 35 bin bana uygun geldi zira bulunduğum yerde tek çocuk için istenen rakam bu..
Kızım özelde bakalım bizim fiyatlar ne olacak henüz bir bilgi gelmedi.
Fiyat okula göre makul normalde 2 çocuk için bu fiyatın 2 katını ödemem gerekiyordu dediğim gibi yarı yarıya indirim olduğu için yazdırdım. ama artış oranı bana makul gelmedi ödediğim fiyatı sormuyorum artış oranını soruyorum
Eğer çocuklarını özel okula gönderen veliler varsa seneye erken kayıt için ne kadarlık bir zam istendi kendilerinden onu merak ediyorum

Çalışınca çocukları devlet okuluna gönderemiyorsun sonrasında etüt ayarlamak servis yemek ücreti okul aidatı sonrasında yabancı dil kursu derken yine aynı parayı bulacak diye böyle bir seçim yaptık ama şuan canım sıkkın işin açıkçası
tabi artik özele de alışmışlar bundan sonra devlet zor olur. devlet + okul saatleri harici bakıcı ayarlasaydınız bence daha uyguna gelirdi

X