Özel kreşte çalışmak :(

Lisede cocuk gelisimi okumus biri olarak
2. Ve 3.sinif stajimi bir universite hastanesinin kresinde yapmistim orda kismen rahattim ama 10 yil once haftada 3 gune 120 lira maas aliyorduk
Bu devirde 500 lira neye yeter biz ogrenci oldugumuz halde yetistiremiyorduk
Daha sonra ozel kreslerde deneme suresi adi altinda bir kac gun calistim
Resmen rezaletti insanlari kullanmayi cok iyi biliyorlar
O zaman toyduk bugun olsa cok fena agizlarinin payini verirdim
Arkama bakmadan biraktim daha sonra sektor degistirdim o sartlarda yillarca calismak cok zor
Anaokullarinin icinde neler oldugunu bildigimden cocuklarini gonderecek olanlarin iyi secmeleri konusunda uyariyorum
Stajerlere bile sinifi birakip kendi keyifleri pesinde kosan ogretmenler var
Sonucta koca sinif o kadar yavru size emanet sorumluluk duygusu olmayan bir suru insan ogretmen oluyor

Son düzenleme:
Okul öncesi mezunu musunuz yoksa çocuk gelişimi meslek liselerinden mi? Soruyorum çünkü iyi bîr üniversitede çocuk gelişimi okumak çekici geliyor bana ama çevremde hiç mezun olmadığı için şartlarını bilmiyorum, hep bu seviyede mi maaşlar?

Buarada ablamın bakıcısı aylık 1200 alıyor tek çocuk için. Büyük bir şehirdeyseniz o tarz bir iş mi baksanız, okulu ve eğitiminizi referans gösterirsiniz

Sinif arkadaslarimin cogu okuloncesi ogretmenligini bitirdiler gazide selcuk universitesinde
Artik lise mezunu olmak bu bolumde hic ise yaramiyor 15-20 sene oncesindeymis
Hatta biri kiz meslek lisesine atandi cocuk gelisimi bolum hocasi olarak
Devlete ataninca inan super bir meslek anaokulunda yarim gun ogretmenlik yapiliyor sabahci grup yada oglenci oneririm

Staj yapmıştım kabus gibi geçmişti bitincede arkaama bakmadan kaçmıştım

Ayyynen bende.Hem sabahlara kadar oyuncaklar,hayvan suratlı yastıklar yaaappppp ertesi gün için. Hem hergün ezberletmek için ayrı çocuk şarkısı ezberle, hem de hakettiğin parayı kazanama... Ama onun haricinde güzeller güzeli yavrularla birarada olmak gerçekten büyük keyif veriyodu bana. Heleki 2-4 yaş grubu. Oyyy yerimm onların masumluğunuuu. Ama tabi ekmek parası kazanmak zor... Bu sektörde de maleesef hakettiğini veren nerdeyse yok

Okul öncesi mezunu musunuz yoksa çocuk gelişimi meslek liselerinden mi? Soruyorum çünkü iyi bîr üniversitede çocuk gelişimi okumak çekici geliyor bana ama çevremde hiç mezun olmadığı için şartlarını bilmiyorum, hep bu seviyede mi maaşlar?

Buarada ablamın bakıcısı aylık 1200 alıyor tek çocuk için. Büyük bir şehirdeyseniz o tarz bir iş mi baksanız, okulu ve eğitiminizi referans gösterirsiniz
Okul öncesini kazanmak çok zor artık maalesef puanlar tavan ve ilk zamnlardaki gibi atamada yapmıyor ben çocuk gelişiimi bitirdim lisede açıktan sosyal hizmetler okuyup çalışıyoum daha 18 yaşındayım yani gerçekten etrafımdaki her öğretmen ne kadar iyi olduğumu söylüyor ama dediğiniz gibi bunun karşılığını alamıyorum . Burası küçük bir ilçe olduğu için başka çalışma alanı yok ben de 1- 2 sene deneyim yapma amacındayım yoksa çekilmez . İlerde büyük şehre taşınıcam yani ileriyi düşünüyorum o yüzden katlanmaya çalışıyorum bu mesleği çok seviyorummmmm . Bir de bizim okulda ege çocuk gelişimi bitirmiş bir kız var yazık o da burda sürünüyo önemli olan iyi bi yer bitirmek değilde iyi bir çalışma yeri bulmak :KK61:

X