• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel kolej öğretmenliği mi kpss mi

Merhaba arkadaşlar bir kolejde öğretmen olarak çalısıyorum . Asgari ücret artışı ve kurumun artısıyla beraber 27 bin tl alıyorum . Branşım fizik . Eşimle doğudayız eşim devlette memur iyi bir konumda. _ ancak ben atanmak ve daha iyi bir maaş alayım ayrıca da devlet güvencesinde olayım diye düşünüyorum . Ancak eşim de bizim bölümde çok fazla atama olmadığını kendimi yıpratmamak gerektiğini söylüyor . 3 çocuğumuz var büyük çocuğum benimle aynı yerde diğerlerine annem bakıyor . Eşim de kendi branşımda kendimi daha çok geliştirmemi istiyor . Atanıp başka yere gitsen oraya kira vereceksin aile birliğimiz bozulacak diyor . Siz olsanız ne düşünürsünüz ya da hangi yolu izlerseniz ? Özel sektör de ayrıca yorucu
Doğudaymissiniz,zaten doğu ilk atama yeri,uzağa gitmezssiniz

Ben öğretmen olsaydım özelde çalışırdım mezun olduğum ilk günden itibaren. Devletteki veli-öğrenci profili,devlet okullarının imkanlarının azlığı gibi gibi binlerce sebep sayabilirim. Özelde çalışıp devlete atanan arkadaşlarım derslere dümdüz girip çıkıyorlar,öğrencilerin başarısı umurlarında bile değil. Özeldeki arkadaşlarım daha enerjik ve daha mutlular. Öğrencileri daha ilgili,veliler daha saygılı. Benim çevrem öğretmenlerden oluştuğu için iyi gözlem yapabiliyorum, büyük çoğunluğu devlete atanmayı boş oturmak için istiyorlar hatta, birkaç boş günümüz olsun düşüncesiyle,az çalışayım düşüncesiyle hareket edenler çoğunlukta. Şimdi sizi tanımadığım için ne istediğinizi bilemiyorum. 3 çocukla atanmanız ve sonrasındaki süreç sizi daha çok yıpratır bence.
Devlette çalışan öğretmenler boş oturmuyor,nasıl yorumlar bunlar!

İyi okumamışsınız,şimdi bir daha dönüp mesajımı tekrar okuyun,orada ben kendi arkadaşlarımdan bahsediyorum. Ve cümlemin sonuna da ekliyorum ki konu sahibini tanımıyorum ve neden atanmak isteyebileceğini de bilemediğim için belki 3 çocukla atanıp bir yerlere gitmesinin zor olabileceğini söylüyorum.

Pazar pazar kaos istiyorsanız başka birine sarın isterseniz 😊

İyi okumamışsınız,şimdi bir daha dönüp mesajımı tekrar okuyun,orada ben kendi arkadaşlarımdan bahsediyorum. Ve cümlemin sonuna da ekliyorum ki konu sahibini tanımıyorum ve neden atanmak isteyebileceğini de bilemediğim için belki 3 çocukla atanıp bir yerlere gitmesinin zor olabileceğini söylüyorum.

Pazar pazar kaos istiyorsanız başka birine sarın isterseniz 😊
Kaosluk bir durum yok,büyük çoğunluk boş oturmak için devlet istiyor (arkadaşlarımdan biliyorum demişsiniz)siz acaba bunlardan mısınız değil misiniz bilmiyorum demek istemissiniz tekrar okudum bunu anladım herkes de böyle anlar.

Boş oturmaktan kasıt boş dersler,ders saatini eksik tutan öğretmenler ise o ayrı bir şey.Brans öğretmenlerinin böyle bir lüksü var evet

Kaosluk bir durum yok,büyük çoğunluk boş oturmak için devlet istiyor (arkadaşlarımdan biliyorum demişsiniz)siz acaba bunlardan mısınız değil misiniz bilmiyorum demek istemissiniz tekrar okudum bunu anladım herkes de böyle anlar
İstediğiniz gibi anlayın o halde.
Ben konu sahibine kendi arkadaş çevremden bahsettim. Herkesin düşüncesi ve ideali farklı. Hatta öğretmen arkadaşlarımla her buluşmada ortaya karışık problem koyuyoruz ilk kim çözecek diye eğleniyoruz. Devlette çalışan 4 arkadaşım var hiç biri çözemiyor,özeldekiler de sürekli kendilerini geliştirdikleri için zihinleri daha sağlam kalıyor.

Her meslekte her türlü insan var,duyar kasmaya gerek yok,benim çevrem de bu şekilde. Sizin çevreniz çok daha çalışkan,çok daha dürüst,çok daha helali haramı bilen kişilerden oluşuyordur belki bilemem. Ne mutlu size.

Ben devlette 17 yıllık sınıf öğretmeniyim . Özel der, kurs , derken kazancım fena değil, çok küçük bir şehirdeyim . Şehrin en iyi okulunda olmama rağmen kalite düşük , eğitim zayıf . Ben kendi branşım için söylüyorum etkinlik, bol hol değişiklikler severim ama devlette zor bunlar.

Kendi rahatımız için devler ama mesleki gelişim için kesinlikle özel .
Özel derken merdiven altı okullar değil köklü vakıf eğitim kurumları . Ben devlette yılımı doldurup öyle okullara geçemeyiz planlıyorum .

Merhaba arkadaşlar bir kolejde öğretmen olarak çalısıyorum . Asgari ücret artışı ve kurumun artısıyla beraber 27 bin tl alıyorum . Branşım fizik . Eşimle doğudayız eşim devlette memur iyi bir konumda. _ ancak ben atanmak ve daha iyi bir maaş alayım ayrıca da devlet güvencesinde olayım diye düşünüyorum . Ancak eşim de bizim bölümde çok fazla atama olmadığını kendimi yıpratmamak gerektiğini söylüyor . 3 çocuğumuz var büyük çocuğum benimle aynı yerde diğerlerine annem bakıyor . Eşim de kendi branşımda kendimi daha çok geliştirmemi istiyor . Atanıp başka yere gitsen oraya kira vereceksin aile birliğimiz bozulacak diyor . Siz olsanız ne düşünürsünüz ya da hangi yolu izlerseniz ? Özel sektör de ayrıca yorucu
Kendinizi geliştirin derim sonuçta kpss’te 1-10 sıralamalarda olsan atan derim sadece yaşadığın yerinde tercih yaparsın.. hem çalış, geliştir hem de oku

Bugun tam bunu düşünüyordum.
Öğretmenler akademisyenler bile çocuklarını özele yolluyorlar. Halbuki dışarda o öğretmene özeldeyim desen seni beğenmezler. Geneli bu şekilde ama ille de özel okul olsun istiyorlar.
Sebepleri arasında tek etken eğitim değil, güvenliği daha iyi özel okulların ama eğitimi de iyi diyorlar.
Gerçekten büyük bir çelişki var ortada.
Ben öğretmenim, çocuğumu özelden devlete aldım, okulun eğitimi çok daha kaliteli olduğu için.
Birçok kişi özel okulu tercih ederken eğitimi değil, çocukların okulda kalma süresini düşünüyor maalesef. Çalışan anne babalar için el mahkum, bir şey diyemiyorum. Bir de tabii yemek vs konuları var, devlette olursa çocuğunuz bunların hepsini siz ayarlayacaksınız. Ben özele gönderdiğim süreçte kafam çok rahattı, ne yiyecek ne içecek telaşım yoktu. Şimdi iki çocuğum da devlette, her akşam bir saat beslenme hazırlıyorum yok kahvaltısı yok öğlen yemeği vs vs. Ama eğitimlerinden yana içim çok daha rahat.
Bunlar biraz yaşanılan bölgeyle de alakalı. Çevrede iyi bir devlet okulu varsa ( özellikle mülteci öğrenci sorunu olmayan) butik özel okullar akla bile gelmemeli. Ha köklü okullara gönderenler var tabiki onlar bu kapsamların dışında.

Alanım İngilizce. Köklü bir kolejde calisirken devlete atandim. Şu anda aynı kolejde devam ediyor olsam devlette kazandigimdan daha iyi kazanirdim. Oğlumu da ucretsiz okuturdum aynı okulda. Mesleki anlamda kendimi çok daha fazla gelistirirdim. Tabii daha yoğun olurdu tempom. Tatilim daha az olurdu. Ben keske ozelde kalsaydim diyorum. Her şeyin artisi ve eksisi var. Sizin için önemli olan neyse onA göre karar verin.

Kpss deneyin bence sıkı bir çalışmayla olur inşallah en azından aklınızdada kalmamış olur.

Bir çocuğum bizimle ikisi annemle kalıyor derken diğer iki çocuğunuz sizden uzakta mı?

Eğer öyleyse şuanda da bir aile birliğiniz yokmuş zaten.
Eşiniz sadece kendi birliğini düşünüyor o zaman. Siz de kendinizi düşünün madem, devlete atanın, devlet kapısı daha güvenilir ve garantidir sonuçta.

Tatiliniz ve boş gününüz de daha çok olur diye düşünüyorum bu durumda eşinizin bahsettiği aile birliğinize daha çok vakit ayırırsınız.

Alanım İngilizce. Köklü bir kolejde calisirken devlete atandim. Şu anda aynı kolejde devam ediyor olsam devlette kazandigimdan daha iyi kazanirdim. Oğlumu da ucretsiz okuturdum aynı okulda. Mesleki anlamda kendimi çok daha fazla gelistirirdim. Tabii daha yoğun olurdu tempom. Tatilim daha az olurdu. Ben keske ozelde kalsaydim diyorum. Her şeyin artisi ve eksisi var. Sizin için önemli olan neyse onA göre karar verin.
Neden özelde kalmak istiyorsunuz hocam

Bir çocuğum bizimle ikisi annemle kalıyor derken diğer iki çocuğunuz sizden uzakta mı?

Eğer öyleyse şuanda da bir aile birliğiniz yokmuş zaten.
Eşiniz sadece kendi birliğini düşünüyor o zaman. Siz de kendinizi düşünün madem, devlete atanın, devlet kapısı daha güvenilir ve garantidir sonuçta.

Tatiliniz ve boş gününüz de daha çok olur diye düşünüyorum bu durumda eşinizin bahsettiği aile birliğinize daha çok vakit ayırırsınız.
Hayır hocam annem yanıma geldi ikizler için burda da bir evi var zaten

Ben öğretmen olsaydım özelde çalışırdım mezun olduğum ilk günden itibaren. Devletteki veli-öğrenci profili,devlet okullarının imkanlarının azlığı gibi gibi binlerce sebep sayabilirim. Özelde çalışıp devlete atanan arkadaşlarım derslere dümdüz girip çıkıyorlar,öğrencilerin başarısı umurlarında bile değil. Özeldeki arkadaşlarım daha enerjik ve daha mutlular. Öğrencileri daha ilgili,veliler daha saygılı. Benim çevrem öğretmenlerden oluştuğu için iyi gözlem yapabiliyorum, büyük çoğunluğu devlete atanmayı boş oturmak için istiyorlar hatta, birkaç boş günümüz olsun düşüncesiyle,az çalışayım düşüncesiyle hareket edenler çoğunlukta. Şimdi sizi tanımadığım için ne istediğinizi bilemiyorum. 3 çocukla atanmanız ve sonrasındaki süreç sizi daha çok yıpratır bence.
Hocam siz de çalışıyor musunuz ?

Burada özel okul diyenlerin özel okulda hiç çalışmadığını düşünüyorum.
Çalışma şartları, özlük hakları olsun kesinlikle devlet okulu diyorum.
Yıllardır özel okul, özel kurslarda çalışan bir öğretmen olarak bizim mesleğimizde maalesef ki özeldeyken hakkını alamıyorsun bu bir gerçek. Aile şartlarınız, çocuklarınız, kpss ye çalışma durumunuz şahsi konulara giriyor çalışsanız da olmama ihtimali var evet ama seçenek olarak devlete atanmak kesinlikle daha iyi bir durum.

Hatta özelden daha iyi çalışıyor çoğu.İyi bir özel okulda 25 senelik çok iyi , tecrübeli , bir öğretmendi kızımın öğretmeni.Zümreydik.Kaynak kitap sorar etkinliklerimizi nereden bulduğumuzu öğrenirdi benden.Devletteki öğretmenler , özellikle sınıf öğretmenleri işlerini zevkle yapıyorlar.Öğretmenler odasında 2gün boyunca karne süsü pano bilmem ne hazırladık.Ki iki hafta önceden hazırlıklara ,araştırmalara başlanır.Karne günü yemeğe çıktığımızda 23 Nisan ı konuştuk.Çoğu sınıf öğretmeni 23Nisan etkinliklerine sınıfını kendisi hazırlar..Üstelik bütün bunları bedava yapıyoruz.Tabiki her emeğin karşılığı olmalı.Özel okuldaki arkadaşlarımız da bizim kadar maaş almayı hak ediyorlar.Görev tanımına girmeyen işlere zorlanmayı asla hak etmiyorlar.Ama Biz bunları reklam için bir şahıs için kurum için yapmıyoruz.Okul müdürü istese de istemese de yapıyoruz.Veliyse idareyse biz de nelerle uğraşıyoruz.O yüzden devlette çalışan öğretmen kolay para kazanıyormuş gibi gösterilmesin lütfen.

Ve hocam , tabiki devlete atanmak daha iyi.saatleriniz belli.mesainiz bitince kimse size nereye demez.ekstradan girdiğiniz her dersin parasını alırsınız.Özel dersi boş günlerinizde veya haftasonu da verebilirsiniz.Sadece para olarak değil, özlük hakları, izin vb. durumlarda devlet daha avantajlı.

Bir de siz tabiki daha iyi bilirsiniz.o sektörün bire bir içindesiniz.bu kadar fiyat artışları ile köklü özel okullar hariç bu kadar özel okulun kalacağını düşünmüyorum.İnsanlar tekrar devlet okuluna yöneliyor.ben de çocuğumu iyi bir özele yolluyorum.Ama sanırım lisede yollayamayacağım bu gidişle.Etrafımdaki insanlar da başladık bitirelim o zaman diye tutuyor özellerde çocuğunu.

Hatta özelden daha iyi çalışıyor çoğu.İyi bir özel okulda 25 senelik çok iyi , tecrübeli , bir öğretmendi kızımın öğretmeni.Zümreydik.Kaynak kitap sorar etkinliklerimizi nereden bulduğumuzu öğrenirdi benden.Devletteki öğretmenler , özellikle sınıf öğretmenleri işlerini zevkle yapıyorlar.Öğretmenler odasında 2gün boyunca karne süsü pano bilmem ne hazırladık.Ki iki hafta önceden hazırlıklara ,araştırmalara başlanır.Karne günü yemeğe çıktığımızda 23 Nisan ı konuştuk.Çoğu sınıf öğretmeni 23Nisan etkinliklerine sınıfını kendisi hazırlar..Üstelik bütün bunları bedava yapıyoruz.Tabiki her emeğin karşılığı olmalı.Özel okuldaki arkadaşlarımız da bizim kadar maaş almayı hak ediyorlar.Görev tanımına girmeyen işlere zorlanmayı asla hak etmiyorlar.Ama Biz bunları reklam için bir şahıs için kurum için yapmıyoruz.Okul müdürü istese de istemese de yapıyoruz.Veliyse idareyse biz de nelerle uğraşıyoruz.O yüzden devlette çalışan öğretmen kolay para kazanıyormuş gibi gösterilmesin lütfen.
Kolay para kazanmıyorlar. Hele ki işlerini iyi yapanlar hemen hemen hiç kazanmadı bugüne kadar. 30 yıl devlet görevi yapmış olan annemin emekli maaşı 15bin. Rahmetli babam da yaşasa aynısını alacaktı. Artık 2 emekli öğretmen açlıktan beraber ölürlerdi herhalde. Bu da madalyonun diğer yüzü. Bu saydıklarım iyi çalışan öğretmenlerdi. İkisi de çok başarılıydı. Ama ya sınıfın kapısını kapatıp içeride video açanlara ne diyeceğiz? Şiveli konuşan öğretmen var. Oturduğu yerden ders anlatan,asla tahtanın önünde ders işlemeyen öğretmenler var. İşini berbat yapan çok var özetle. Şu bir gerçek ki,işinde başarılı,iyi bir öğretmen özelde hak ettiği değeri görüyor. Devlette de harcanıyor. Bütün zümrenin işi onun üstüne kalıyor. Daha da binlerce olumsuz durum sayabilirim. Ben de devlet okulunda öğrenciydim. Ama 32 yıl önceydi. Şimdi kendi çocuğumu cesaret edip de gönderemiyorum kendi mezun olduğum okula çünkü aynı okulda çalışan arkadaşlarım var,benim kadar matematik yapamıyorlar. Hadi güvenip de göndereyim değil mi ama? 😊

Back