• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel kolej öğretmenliği mi kpss mi

Bence aile birligi daha önemli, sonucta calisiyorsunuz geliriniz var.
Özel okulda yorucu olup devlette yorucu olmayan nedir? 🙄
çok fazla şey

devlette 15 saat derse girince maaşı hak eder, fazlasına girerse ek ders alır. nöbet tutsa ücret alır.
bu 15 dersi 2 hadi bilemedin 3 güne toplasa kalan günleri boş olur
boş günde illa okula geleceksin denmez (bayram resmi gün hariç)

fizikçi olduğuna göre liseli, minik çocuk olmadıkları için devlette hergün veli filan uğraşmaz - veli devlette de özelde de var tabii ama, özel okul velisi "para veriyorum ben" kafası yaşar. hani öyle çok leş bir ilçenin madde, şiddet, evden kaçan kız vs sorunları olan leş bir lisesine düşmezse (ki genelde düşmüyor fizikçiler, anadolu lisesi & fen lisesi işi çünkü fizik) velileri öğrencileri daha düzgün olur, işini yapar çıkar.

özelde okula dersin olmasan bile gider, dersin bitse bile çıkamazsın
yaz tatilinde sigortan olmayabilir
velilerin her birinin birer prensesi birer şehzadesi olduğu için sürekli veli idare etmen gerekir
özl okullar sürekli bir şeyler yapıyormuş gibi pozlardadır angarya bi sürü işi olur...

falan filan.

Tabiki devlete atanmalisiniz, daha az çalışıp daha çok maaş alacaksınız. Birde eğitim sisteminde sorun var diyorlar. Herkes cebine bakar olmuş, öğrencisine faydalı olmak adına birşey yapan yok. Devletteki öğretmenler de özeldeki gibi öğrencisiyle biraz ilgilense keşke.

Özelde konu anlattığınız için zaten alan sınavınız iyi geçer mantıken yani kendinizi yıpratsanız eğitim bilimleri ve gkgy ile yıpratırsınız. Asıl zorlayan kısım alan oluyor zaten.

Biraz saçma bir değerlendirme geldi yani bana.
Bir kaç yıl zorlansanız bile sonrası rahatlık yani.

Herkes özlük hakları sebebiyle çalışmak için devleti tercih ediyor, herkes çocuğunu özel okula vermek için yüzlerce lira harcıyor imkanı olmayan da imkanı olsa harcardı. Bu ne yaman çelişki değil mi.
Bugun tam bunu düşünüyordum.
Öğretmenler akademisyenler bile çocuklarını özele yolluyorlar. Halbuki dışarda o öğretmene özeldeyim desen seni beğenmezler. Geneli bu şekilde ama ille de özel okul olsun istiyorlar.
Sebepleri arasında tek etken eğitim değil, güvenliği daha iyi özel okulların ama eğitimi de iyi diyorlar.
Gerçekten büyük bir çelişki var ortada.

çok fazla şey

devlette 15 saat derse girince maaşı hak eder, fazlasına girerse ek ders alır. nöbet tutsa ücret alır.
bu 15 dersi 2 hadi bilemedin 3 güne toplasa kalan günleri boş olur
boş günde illa okula geleceksin denmez (bayram resmi gün hariç)

fizikçi olduğuna göre liseli, minik çocuk olmadıkları için devlette hergün veli filan uğraşmaz - veli devlette de özelde de var tabii ama, özel okul velisi "para veriyorum ben" kafası yaşar. hani öyle çok leş bir ilçenin madde, şiddet, evden kaçan kız vs sorunları olan leş bir lisesine düşmezse (ki genelde düşmüyor fizikçiler, anadolu lisesi & fen lisesi işi çünkü fizik) velileri öğrencileri daha düzgün olur, işini yapar çıkar.

özelde okula dersin olmasan bile gider, dersin bitse bile çıkamazsın
yaz tatilinde sigortan olmayabilir
velilerin her birinin birer prensesi birer şehzadesi olduğu için sürekli veli idare etmen gerekir
özl okullar sürekli bir şeyler yapıyormuş gibi pozlardadır angarya bi sürü işi olur...

falan filan.

Hah amma yaptın. Meslek lisesinde de var fizik ve ilk atamalara genelde oralar açılıyor
Aynen ilk atamada Anadolu lisesi cookk zor, Fen liseleri zaten proje okulu, ilk atamaya açılmaz

Ben kpss girmedim hiç. Dershanede 1 sene kadar çalıştım. Hatta part time çalışmama ragmen 1 sene sonunda koşarak kaçtım. Emek sömürüsünden başka bir şey değil. Dersin olsa da olmasa da mesai saatlerinde ordasin, memnun etmek zorunda olduğun bir ton şımarık öğrenci ve onların leş velisi var, idare desen velilere müşteri gözüyle baktığı için her an üzerinde müşteri memnuniyeti baskısı var. Tüm bunların üstüne emeğinin karşılığını asla alamazsın. Ek derse girersin ücret yok, yazın sigortan yatmaz. Yaşadığınız şehre atanma fırsatınız varsa sizin için mükemmelin de ötesi olur

Aynen ilk atamada Anadolu lisesi cookk zor, Fen liseleri zaten proje okulu, ilk atamaya açılmaz
bulunduğum şehire eş durumu da çok zor benim mesela sınıfçılar bile gelemiyor o kadar imkansıza yakın.
fakat genel olarak bakarsak, fizikçiler için iyi lisede çalışma şansı yüksek - etrafımdaki en düzgün öğrenci profiliyle çalışanlar 1- fizikçiler 2- almancacılar
yoksa bulunduğu ile toptan hiç atama bile olmayabilir o kadar nokta atışı bir şey söylediğimi düşünmüyorum, soru çok daha geneldi özele göre kamu nasıl, şeklindeydi...

bulunduğum şehire eş durumu da çok zor benim mesela sınıfçılar bile gelemiyor o kadar imkansıza yakın.
fakat genel olarak bakarsak, fizikçiler için iyi lisede çalışma şansı yüksek - etrafımdaki en düzgün öğrenci profiliyle çalışanlar 1- fizikçiler 2- almancacılar
yoksa bulunduğu ile toptan hiç atama bile olmayabilir o kadar nokta atışı bir şey söylediğimi düşünmüyorum, soru çok daha geneldi özele göre kamu nasıl, şeklindeydi...
Zaten sınıfçılar en zor yer değiştiren branş ki. 12 yıllık öğretmenim hala ücra bir meslek lisesindeyim..

Zaten sınıfçılar en zor yer değiştiren branş ki. 12 yıllık öğretmenim hala ücra bir meslek lisesindeyim..
Fizikçilerin ve iki saatlik diğer lise branşlarının da yer değiştirme ihtimali düşük. İyi bir liseye kapak atan emekliliğe kadar kıpırdamıyor ve emeklilik yaşı oldu 58. Sirkülasyon sadece meslek liselerinde oluyor. Ama tabii bir numarada sınıf öğretmenleri var yer değiştirememe konusunda

Fizikçilerin ve iki saatlik diğer lise branşlarının da yer değiştirme ihtimali düşük. İyi bir liseye kapak atan emekliliğe kadar kıpırdamıyor ve emeklilik yaşı oldu 58. Sirkülasyon sadece meslek liselerinde oluyor. Ama tabii bir numarada sınıf öğretmenleri var yer değiştirememe konusunda

Düzenledim tekrar bakın lütfen
Kesinliklee, iyi liselerde çalışan öğretmenlere bakıyorum en az 25 yıllık öğretmen, kadrom meslek lisesinde ama görevlendirme bi anadolu lisesindeyim öğretmenlerimizin hepsinin yaş ortalaması yüksek,yerine geldiğim fizikçi 32 yıllık ve hala emekli olmuyor mesela. İldışında da eeen kötü meslek liseleri açılıyor hep, ailemin yanina gidebilsem meslek lisesine de raziyim ama o da olmuyor maalesef

Bugun tam bunu düşünüyordum.
Öğretmenler akademisyenler bile çocuklarını özele yolluyorlar. Halbuki dışarda o öğretmene özeldeyim desen seni beğenmezler. Geneli bu şekilde ama ille de özel okul olsun istiyorlar.
Sebepleri arasında tek etken eğitim değil, güvenliği daha iyi özel okulların ama eğitimi de iyi diyorlar.
Gerçekten büyük bir çelişki var ortada.
yani şöyle iki oğlum var büyük olan anasınıfını ve şuan 1. sınıfı özelde okuyor. özelde okumasında ki amacım çok tuhaf şeyler değil aslında benim 25 yıl önce aldığım eğitimin benzerini alsın diye uğraşıyorum. yani şöyle şuan bulunduğum ilçede sınıf mevcutları 45 kişi en az oğlumun sınıfı ise 16 kişi. zırt pırt değişsen sistemden yine etkileniyorlar ama en azından okulun bir stratejisi oluyor. ihtiyaç halinde sınıf öğretmenine rehber öğretmene ulaşabiliyorum haaa dönem içinde kaç kez ulaşmaya ihtiyaç duydum bir elin parmaklarını geçmez. sınıfımızda mülteci sorunu da yok. evet öğretmen eziliyor mu özelde evet bunun için üzgün müyüm evet. özel okullar fazla ücret talep ediyorlar mı evet verecek miyiz yine evet malesef

konu sahibine gelecek olursam eminim devlet daha avantajlıdır ama 3 çocuğunuz var ikisi hala bakıma muhtaç anne bakıyor. sınava hazırlanmaya çalışacaksınız belki olacak belki olmayacak olursa başka bir ile çocuklarınızla gideceksiniz aileniz bozulacak eşiniz burda kalacak doğu mu olacak batımı belli değil büyük şehirlerde kira vs bir sürü sorun bekar olsanız hiç düşünmeyin derim ama şu durumda yerinizde olsam özelde kalırdım. nacizane kendi fikrim budur

konu sahibine gelecek olursam eminim devlet daha avantajlıdır ama 3 çocuğunuz var ikisi hala bakıma muhtaç anne bakıyor. sınava hazırlanmaya çalışacaksınız belki olacak belki olmayacak olursa başka bir ile çocuklarınızla gideceksiniz aileniz bozulacak eşiniz burda kalacak doğu mu olacak batımı belli değil büyük şehirlerde kira vs bir sürü sorun bekar olsanız hiç düşünmeyin derim ama şu durumda yerinizde olsam özelde kalırdım. nacizane kendi fikrim budur
Merhabalar hocam . Ben de bu konuyu annemle konuştum bugün eğrisi ile doğrusu ile karar verdik gibi . Ben hem özel okulda çalışıyorum hem de suan popüler olan bir yayının online sitesinde de soru çözümü yapıyorum .. başka bir ile de gitmek istemiyorum. Şimdilik alanımı ilerletmeye çalışayım diyorum . Cevabınız için de çok teşekkür ederim

Ben öğretmen olsaydım özelde çalışırdım mezun olduğum ilk günden itibaren. Devletteki veli-öğrenci profili,devlet okullarının imkanlarının azlığı gibi gibi binlerce sebep sayabilirim. Özelde çalışıp devlete atanan arkadaşlarım derslere dümdüz girip çıkıyorlar,öğrencilerin başarısı umurlarında bile değil. Özeldeki arkadaşlarım daha enerjik ve daha mutlular. Öğrencileri daha ilgili,veliler daha saygılı. Benim çevrem öğretmenlerden oluştuğu için iyi gözlem yapabiliyorum, büyük çoğunluğu devlete atanmayı boş oturmak için istiyorlar hatta, birkaç boş günümüz olsun düşüncesiyle,az çalışayım düşüncesiyle hareket edenler çoğunlukta. Şimdi sizi tanımadığım için ne istediğinizi bilemiyorum. 3 çocukla atanmanız ve sonrasındaki süreç sizi daha çok yıpratır bence.

Back