- 25 Aralık 2020
- 5.294
- 19.411
- 198
- 41
- Konu Sahibi Baloglusunannesiii
-
çok fazla şeyBence aile birligi daha önemli, sonucta calisiyorsunuz geliriniz var.
Özel okulda yorucu olup devlette yorucu olmayan nedir?
Hah amma yaptın. Meslek lisesinde de var fizik ve ilk atamalara genelde oralar açılıyorki genelde düşmüyor fizikçiler, anadolu lisesi & fen lisesi işi çünkü fizik)
Bugun tam bunu düşünüyordum.Herkes özlük hakları sebebiyle çalışmak için devleti tercih ediyor, herkes çocuğunu özel okula vermek için yüzlerce lira harcıyor imkanı olmayan da imkanı olsa harcardı. Bu ne yaman çelişki değil mi.
çok fazla şey
devlette 15 saat derse girince maaşı hak eder, fazlasına girerse ek ders alır. nöbet tutsa ücret alır.
bu 15 dersi 2 hadi bilemedin 3 güne toplasa kalan günleri boş olur
boş günde illa okula geleceksin denmez (bayram resmi gün hariç)
fizikçi olduğuna göre liseli, minik çocuk olmadıkları için devlette hergün veli filan uğraşmaz - veli devlette de özelde de var tabii ama, özel okul velisi "para veriyorum ben" kafası yaşar. hani öyle çok leş bir ilçenin madde, şiddet, evden kaçan kız vs sorunları olan leş bir lisesine düşmezse (ki genelde düşmüyor fizikçiler, anadolu lisesi & fen lisesi işi çünkü fizik) velileri öğrencileri daha düzgün olur, işini yapar çıkar.
özelde okula dersin olmasan bile gider, dersin bitse bile çıkamazsın
yaz tatilinde sigortan olmayabilir
velilerin her birinin birer prensesi birer şehzadesi olduğu için sürekli veli idare etmen gerekir
özl okullar sürekli bir şeyler yapıyormuş gibi pozlardadır angarya bi sürü işi olur...
falan filan.
Aynen ilk atamada Anadolu lisesi cookk zor, Fen liseleri zaten proje okulu, ilk atamaya açılmazHah amma yaptın. Meslek lisesinde de var fizik ve ilk atamalara genelde oralar açılıyor
bulunduğum şehire eş durumu da çok zor benim mesela sınıfçılar bile gelemiyor o kadar imkansıza yakın.Aynen ilk atamada Anadolu lisesi cookk zor, Fen liseleri zaten proje okulu, ilk atamaya açılmaz
Zaten sınıfçılar en zor yer değiştiren branş ki. 12 yıllık öğretmenim hala ücra bir meslek lisesindeyim..bulunduğum şehire eş durumu da çok zor benim mesela sınıfçılar bile gelemiyor o kadar imkansıza yakın.
fakat genel olarak bakarsak, fizikçiler için iyi lisede çalışma şansı yüksek - etrafımdaki en düzgün öğrenci profiliyle çalışanlar 1- fizikçiler 2- almancacılar
yoksa bulunduğu ile toptan hiç atama bile olmayabilir o kadar nokta atışı bir şey söylediğimi düşünmüyorum, soru çok daha geneldi özele göre kamu nasıl, şeklindeydi...
Fizikçilerin ve iki saatlik diğer lise branşlarının da yer değiştirme ihtimali düşük. İyi bir liseye kapak atan emekliliğe kadar kıpırdamıyor ve emeklilik yaşı oldu 58. Sirkülasyon sadece meslek liselerinde oluyor. Ama tabii bir numarada sınıf öğretmenleri var yer değiştirememe konusundaZaten sınıfçılar en zor yer değiştiren branş ki. 12 yıllık öğretmenim hala ücra bir meslek lisesindeyim..
Aynen 12 yıldır ailemin yanina gidemedim, bizde de yer değiştirmek cook zorFizikçilerin ve iki saatlik diğer lise branşlarının da yer değiştirme ihtimali düşük. Ama tabii bir numarada sınıf öğretmenleri var
Düzenledim tekrar bakın lütfenAynen 12 yıldır ailemin yanina gidemedim, bizde de yer değiştirmek cook zor
Fizikçilerin ve iki saatlik diğer lise branşlarının da yer değiştirme ihtimali düşük. İyi bir liseye kapak atan emekliliğe kadar kıpırdamıyor ve emeklilik yaşı oldu 58. Sirkülasyon sadece meslek liselerinde oluyor. Ama tabii bir numarada sınıf öğretmenleri var yer değiştirememe konusunda
Kesinliklee, iyi liselerde çalışan öğretmenlere bakıyorum en az 25 yıllık öğretmen, kadrom meslek lisesinde ama görevlendirme bi anadolu lisesindeyim öğretmenlerimizin hepsinin yaş ortalaması yüksek,yerine geldiğim fizikçi 32 yıllık ve hala emekli olmuyor mesela. İldışında da eeen kötü meslek liseleri açılıyor hep, ailemin yanina gidebilsem meslek lisesine de raziyim ama o da olmuyor maalesefDüzenledim tekrar bakın lütfen
yani şöyle iki oğlum var büyük olan anasınıfını ve şuan 1. sınıfı özelde okuyor. özelde okumasında ki amacım çok tuhaf şeyler değil aslında benim 25 yıl önce aldığım eğitimin benzerini alsın diye uğraşıyorum. yani şöyle şuan bulunduğum ilçede sınıf mevcutları 45 kişi en az oğlumun sınıfı ise 16 kişi. zırt pırt değişsen sistemden yine etkileniyorlar ama en azından okulun bir stratejisi oluyor. ihtiyaç halinde sınıf öğretmenine rehber öğretmene ulaşabiliyorum haaa dönem içinde kaç kez ulaşmaya ihtiyaç duydum bir elin parmaklarını geçmez. sınıfımızda mülteci sorunu da yok. evet öğretmen eziliyor mu özelde evet bunun için üzgün müyüm evet. özel okullar fazla ücret talep ediyorlar mı evet verecek miyiz yine evet malesefBugun tam bunu düşünüyordum.
Öğretmenler akademisyenler bile çocuklarını özele yolluyorlar. Halbuki dışarda o öğretmene özeldeyim desen seni beğenmezler. Geneli bu şekilde ama ille de özel okul olsun istiyorlar.
Sebepleri arasında tek etken eğitim değil, güvenliği daha iyi özel okulların ama eğitimi de iyi diyorlar.
Gerçekten büyük bir çelişki var ortada.
Merhabalar hocam . Ben de bu konuyu annemle konuştum bugün eğrisi ile doğrusu ile karar verdik gibi . Ben hem özel okulda çalışıyorum hem de suan popüler olan bir yayının online sitesinde de soru çözümü yapıyorum .. başka bir ile de gitmek istemiyorum. Şimdilik alanımı ilerletmeye çalışayım diyorum . Cevabınız için de çok teşekkür ederimkonu sahibine gelecek olursam eminim devlet daha avantajlıdır ama 3 çocuğunuz var ikisi hala bakıma muhtaç anne bakıyor. sınava hazırlanmaya çalışacaksınız belki olacak belki olmayacak olursa başka bir ile çocuklarınızla gideceksiniz aileniz bozulacak eşiniz burda kalacak doğu mu olacak batımı belli değil büyük şehirlerde kira vs bir sürü sorun bekar olsanız hiç düşünmeyin derim ama şu durumda yerinizde olsam özelde kalırdım. nacizane kendi fikrim budur
Hocam siz de öğretmen misiniz yoksa özel sektörde farklı branş mıŞahsi fikrim özel sektör iyidir, ancak Devlet'de çalışmakta iyidir. En iyi kararı sen vereceksin arkadaşım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?