Özel kolej öğretmenliği mi kpss mi

Baloglusunannesiii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
1.180
788
123
34
Merhaba arkadaşlar bir kolejde öğretmen olarak çalısıyorum . Asgari ücret artışı ve kurumun artısıyla beraber 27 bin tl alıyorum . Branşım fizik . Eşimle doğudayız eşim devlette memur iyi bir konumda. _ ancak ben atanmak ve daha iyi bir maaş alayım ayrıca da devlet güvencesinde olayım diye düşünüyorum . Ancak eşim de bizim bölümde çok fazla atama olmadığını kendimi yıpratmamak gerektiğini söylüyor . 3 çocuğumuz var büyük çocuğum benimle aynı yerde diğerlerine annem bakıyor . Eşim de kendi branşımda kendimi daha çok geliştirmemi istiyor . Atanıp başka yere gitsen oraya kira vereceksin aile birliğimiz bozulacak diyor . Siz olsanız ne düşünürsünüz ya da hangi yolu izlerseniz ? Özel sektör de ayrıca yorucu

Aslında kendinizi geliştirseniz fizikten çok iyi para kazanırsınız. Özel derse çok açık bir alan.
Ama atanırsanız da şu an çalıştığınızın yarısını çalışıp 8-9 bin lira daha fazla kazanacaksınız, tatilleriniz çalışma saatleriniz net olacak. Alan bilginize güveniyorsanız kpss çalışmalısınız.
Olduğunuz şehire ilk atama yok mu? Olmazsa bile en fazla 3 sene ayrı kalacaksınız, sonrasında rahat bir hayat.

Hocam zümrenizim, kesinlikle devlete atanmanizi tavsiye ederim. Cevremde çok fazla arkadaşım var, evet evli olanlar için zor bir süreç ama zaten doğudaymışsınız eşinizle aynı şehre atanabilirsiniz, ömür boyu özeldeki zorluğu çekip üzerine emeginizin karşılığını alamamaktansa atanip birkaç yıl zorluk çekmek daha mantıklı bence

Hocam siz atandınız mı ?

Kpss ye çalışıp tercih zamanı karar verseniz daha iyi aslında. Ben sınavlara girmeyi severim mesela. O yüzden sınava girmeden önce düşünmek yerine puana göre ve tercih zamanı düşünmek daha mantıklı bence.

Hocam çalışmak için zaman vermem lazım bu süreç yıpratıcı olduğu için düşündüm

Bence aile birligi daha önemli, sonucta calisiyorsunuz geliriniz var.
Özel okulda yorucu olup devlette yorucu olmayan nedir?

Ders saati.

Benim 30 saat derse girdiğimde aldığım maaş 15 saat derse giren devlet öğretmenin yarısı.

Sınavlara hazırlık süreci, etkinlikle vs devletten daha çok oluyor.

Bence devlette olmak çok güzel. Atanırsanız bi iki sene dişinizi sıkarsınız en kötü. Bir şekilde zaman geçiyor :)

İyi bir üniversiteden mezunum eğitim dilim İngilizce idi ne işim var devlette kendimi köreltirim diye düşünüp mezun olduğum sene KPSS ye gitmedim bile. Bir yıl özel okulda çalışıp dayanamayıp KPSS’ye koşarak girdim. Sadece yorulmak da değil öğrenciye gram faydası olmayacak saçmasalak şeyleri sırf veliye reklam olsun diye yapıyorduk. Anlamsız mesai israfından başka hiçbir işe yaramayan saçmalıklar bütünü.. iyi ki atanmışım diyorum şimdi. Kendinizi bilirsiniz başarabilirim diyorsanız en azından bir yıl deneyin derim. Mesajı 15 yıl sonra devlete atanan arkadaşımın sözü ile kapatayım “aklınız varsa evlenmeden atanın onu yapamıyorsanız çocuktan önce atanın”

Maaşınız var çalışıyosunuz bence risk almaya gerek yok

Ben sizin yerinizde olsam özelden devam ederim gayet yolunda görünüyo her şey heyecan aramaya gerek yok bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…