Uu aynı benim evliliğim gibiböylesiyle hayat geçmiyor İnan. Üstelik ben 2 üni mezunuyum o lise ona rağmen beni her konuda ezikliyor psikolojik baskı yani
Hizuran, çok güzel yazmışsınız. Bunları paylaşmak benim için zor öncelikle onu belirteyim. Hani insan eksik olan neyi varsa bir şekilde kapatmaya çalışır ya ben de uzun zamandır susarak kapatmaya çalışıyorum. Her neyse.Kendinizi kötü hissettiren biriyle beraber olmayın. Sürekli sizi aşağılaması, küçük görmesi kibirli davranması katlanilacak şeyler değil. Diploma cehaleti alır eseklik baki kalır derler. Gerçekmiş demek ki. Daha diploma da almamış gerçi. Benim eşim Boğaziçi üniversitesi'ni en prestijli zamanında dereceyle kazanmış. Bir kere bununla övündüğünü görmedim. Tanıdığım en zeki insandır bir kere yaptığı işle övünmez. Hiç de onun kariyeri yüzünden aşağılık kompleksine girmedim. Zaten aşağılasa ima bile etse onunla evlenmezdim. Bence ilişkinizi ciddi anlamda gözden geçirin.
Ben bunun farkındayım zaten çünkü aramızda muhabbet Yok beni duyuyor ama anlamıyor bende çok takılmıyorum. Her fırsatta dile getiriyor liseye dereceyle girmemden üni okumalarımdan çok iyi hastanelerde çalışmamdan hep bahsediyor ama ben hiç bir zaman konusunu bile açmam belki incinir diye. Bu arada benim 5 yılda alacağımı o 1 senedekazanıyor bende diyorum ya okuduk tamam da sen çok kazanıyorsun maşallah hayatım diyorum ama 2-3 haftada bir bu tarz girişimlerde bulunuyorAslinda kendini asagida gordugu icin sizi eziyor olmasin?
İnanın eskisi kadar güçlü hissedemiyorum zaten. Bir dünya yükü tek başıma omuzlardım; şimdi adım atarken “acaba” diyorum.Yol verin gitsin Allah ın ukalası. Sadece modunuzu düşürmekle kalmaz zamanla özgüveninizi de baltalayabilir. Hiç hazetmem böyle burnu havada,egolu,kibirli tiplerden. Aklı basinda biri gibisiniz hiç uzatmayın bence daha fazla. Kimsenin kahrını çekmeye, ukala tavırlarına katlanmak zorunda değilsiniz sonuçta.
İnanın cahil falan değilim. Zeki bir insanım hatta. Diğer arkadaşlarım birçok şeyi bana danışır benden yardım ister. Ama o sürekli aşağılama modunda. Acaba geçmişte yaşadıklarım zoruna gidiyor böyle mi almaya çalışıyor öfkesini anlayamıyorum.bir insan kendine neden es arar?
mutlu olmak icin?
mutlumusun?
huylu huyundan vaz gecermi?
diyelim sen gercekten cok cahilsin? peki o öyle biriyle beraberse ne kadar akilli?
Sınav stresinin bir sebebi de erkek arkadaşınızın üzerinize bu kadar gelmesi. İçinizi rahatlatması lazimken baskı kuruyor. Destek değil de köstek oluyor bu bir ilişkide olmaması gereken bir şey. Yanında rahat değilim kendimi kasmaya başladım demişsiniz. Bunun sonu bir yere varmaz.Hizuran, çok güzel yazmışsınız. Bunları paylaşmak benim için zor öncelikle onu belirteyim. Hani insan eksik olan neyi varsa bir şekilde kapatmaya çalışır ya ben de uzun zamandır susarak kapatmaya çalışıyorum. Her neyse.
Şu sınav için o kadar stres yapıyorum ki anlatamam. Bildiklerimi de yapamamaktan korkuyorum. Sırf onun yüzünden. Sadece alçak gönüllü olsun isterdim ama hiçbir şekilde değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?