- 11 Eylül 2018
- 483
- 788
- 34
-
- Konu Sahibi Jane Bennet
Zaten çocuğa üzülüyoruz ama annenin üslubu o kadar çirkin ki. Şunu dese hocam elimizden geleni yapıyoruz ama biz de mağduruz ortak bir çözüm bulalım dese zaten kızmam kadına. Ama kadın diğer çocuklar okula gelmesin umrumda değil önemli olan benim çocuğum diyor. Bu nasıl bir bakış acısıdır.Yalnız ben çocuğa çok üzüldüm
Inanın ben de çok arada kaldım . Bu kadar da bencil olunmaz herkesin evladı kendi için önemliÇok zor soru .... Bence çocuğun etrafa vereceği zarardan bu çocuğun çok daha fazla etkileneceğini anlatmalısınız. Nasıl anlatacağım derseniz işte onu bilmiyorum...
Okuloncesinde ne yazık ki özel eğitim okulu yok. Özel okullar var ama veli benim maddi durumum yok bu okula gelecek diğer çocuklar gelmezlerse gelmesin diyor .Peki neden özel çocukların olduğu okula gönderilmiyor?
Böyle hem çocuğa hem de diğer çocuklara yazık.
Onunla daha iyi ilgilenebilecek, gelişimi açısından daha faydalı olabilecek okullar varken bu tamamen çoçuğu başından savmak olmuş yeterki sosyalleşsin diyerek.
Benim idare arkamda ama bunu diğer velilere nasıl anlatacaksınız ki. Ben de olsam çocuğum zarar görsün istemem çocuk engelli olsun olmasinBizde stajyer öğretmen olmayinca kaynaştırma uygulamasi da bu özel çocukların arada öyle kaynayip gitmesine yol açıyor.
Yıllar önce ucretli öğretmenlik yaparken durtusel bi özel ogrencim inanılmaz zorlamisti beni, idare de yanimda olmadi . Ozel çocuklarin velileri de hassas, onlari da anlayabiliyorum ama her veli de anlayışlı olmuyor benim çocuğumun sucu nedir diye hergun bir veli baskına geliyordu ozel cocuk kavramini anlatana kadar dilimde tuy bitiyordu
Konunuzun takipcisiyim Allah yardimciniz olsun
Idare bir tane daha ucretli öğretmen talep edemiyor mu?Benim idare arkamda ama bunu diğer velilere nasıl anlatacaksınız ki. Ben de olsam çocuğum zarar görsün istemem çocuk engelli olsun olmasin
Hepsini tek tek anlatayım . Şikayet sebebi matematik etkinliğine onu katmamış olmam. Yanı önüne boyama koymam ki çocuk daha 3 yaşındaydı. Ana sinifi 48+ dir yani 4 yaşından başlar. Tek başıma yanımda hicbir yardimcim yokken o çocuğu alamazdım bu iki.Anne sizi neden şikayet etmiş Çocuk diğer çocuklara vururken siz ne yapıyordunuz başlarında değilmiydiniz
O çocuğun da eğitime sosyalleşmeye ihtiyacı var ve sizin okula alınmamasını istemeniz bir eğitimciye yakışan bir hareket değil
Hiç olacağını sanmiyoru m mevcutmuş 15 cunkuIdare bir tane daha ucretli öğretmen talep edemiyor mu?
Amin . Zaten benim asıl kızdığım ve diğer velilerin de sıkıntı çıkartacağı konu annenin üslubu . Dünyanın onun ve çocukları etrafında dönüyor zannetmesiBu cocuk kaynaştırma olamayacak kadar ciddi bir durumda ama.
Tamam ekonomik durumu yok ama bence yetkililere başvurup başka bir çözüm bulmak lazım.
Bu hem ögrencilere hem öğretmene eziyetten başka bi şey değil.
Allah kimsenin evladını sağlıktan ayırmasın.
Burda olay tamamen velinin sorumsuzluğu. Şöyle düşünelim siz tamamen o çocukla ilgilenirseniz diğer bir grup çocuk ne yapıcak ? Ya da diğer çocuklarla ilgilenirken o çocuk ne yapıcak ? Burda veli çocuğu belirli saatlerde okulda tutup gerekirse kendi de başında durup takip etmeli. Diğer çocuklar neden şiddet görsün ve etkilensin onların suçu ne ki ..Okuloncesinde ne yazık ki özel eğitim okulu yok. Özel okullar var ama veli benim maddi durumum yok bu okula gelecek diğer çocuklar gelmezlerse gelmesin diyor .
Kesinlikle ama bunu veliye anlatamıyoruz .Burda olay tamamen velinin sorumsuzluğu. Şöyle düşünelim siz tamamen o çocukla ilgilenirseniz diğer bir grup çocuk ne yapıcak ? Ya da diğer çocuklarla ilgilenirken o çocuk ne yapıcak ? Burda veli çocuğu belirli saatlerde okulda tutup gerekirse kendi de başında durup takip etmeli. Diğer çocuklar neden şiddet görsün ve etkilensin onların suçu ne ki ..