• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulundaki yılbaşı süsleri 'Hristiyan geleneği' denilerek toplatıldı

Canım benim, çok zekiler anlıyorlar ama işlerine gelmiyor...yorma kendini...hele hırsızlıkla,bu benzeme olayını aynı kefeye koyanlar var ki akıllara zarar...aslında yüzyüze anlatmayı çok isterdim...ya da hepsini toplayıp cuma sohbetlerine götürmeyi ama işte...
hepsinin nickini aldım,öte tarafta tekrar görüşme talep edicem kendileriyle :-)
Şimdi bir şey diyeceğim, bu niyetle giderseniz şoka gireceksiniz.
Siz evlenirken ya da çevreniz evlenirken beyaz gelinlik giydi değil mi?
Araştırın bakalım hangi toplumların adeti imiş beyaz gelinlik?
İslam dininde yeri var mıymış, yoksa aman Allahım hangi dinlerin ve soyluların tercihleri ile bizim başka renk olan gelinliğimiz yıllar içerisinde beyaza çevrilmiş ve düğün törenlerimiz aynı onlarınki gibi olmuş?
Aynı yılbaşı ağacı gibi neden sadece düğün töreninde giyiliyormuş yoksa biz de dinden mi çıkmışız bilmeden?

Sonucta bunlarin hepsi hristiyan olanlar tarafindan adet edinilmis ve 25 aralik icin yapilan hazirliklar.
Adet diyorum dikkatinizi cekerse dini rituel demiyorum.
Burada gidip gunah cikarmaktan veya vaftiz den falan bahsetmiyoruz.
Konuyu farkli yerlere cekmeyin.
Hristiyan adeti olmamasi pagan adeti olmasi da muslumanlarca da boyle kutlanilabilir hristiyan degilmis oh iyi denebilecek bir sey mi yani?
Siz ateistmissiniz gonlunuze gore takilabilirsiniz, dininin emirlerine onem veren bir musluman ne bileyim bir yahudi Yilbasini NOEL ADETLERIYLE kutlamaz.
Siz istediginizi anlatin. Bunlarin hepsi noel 25 aralik icin yapilir. Yilbasi icin degil.
Ben de hristiyan cogunluklu bi ulkede yasiyorum. 26-27 aralikta copler agac isiklandirma vs dolu oluyor. Bazisi subat hatta marta kadar tutuyor susleri ama bir cogu yilbasi gelmeden sokup atiyor.

Hangi ülkede yasiyorsun bilmiyorum fakat agac yilbasindan önce kaldirilmiyor. Ve agac asla cöpe atilmiyor. Gercekten cok komik. Cogu kisi zaten fake agac kullaniyor. Ve o isiklandirmayi her sene kullaniyorlar. Ve gercek agac olsa bile agac öyle atilmaz. Mecburen bir konteynir gibi bir yere götürülür. Bunun kurallari vardir.

Türk adetlerin hepsi türkmü yada müslüman mi? En basit sünnetin bile yahudilerden geldigi bile söyleniliyor. Bir arastir istersen adet gelenekleri. Ki kökü pagan adeti olabilir fakat onlarda simdiki gibi isiklara ile süsler ile degildi. Elma felan ile süslenilirmis. Ve daha cok 19-20'inci yüzyilda aslinda popüler oldu kapitalizmin sayesinde. Yani kökü önemli degil, sadece simdiki uygulanma sekli önemli ve bügün o agac ve süs tamamen kapitalizmdir. Yil sonu marketler, magazalara ekstra para getirmesi icin.

Burda hic kimse "gidin mecburen agac koyun evinize" demiyor. Herkes kendi evinde ne yaparsa yapsin, fakat masum cocuklarin sevinc kaynagini elinden almaya izinleri yok! Bi agac bir ho ho ho, cocuklari din'den cikarman. Ki o yasta önemli olan din degil. O yasta insan olmak, arkadaslarina iyi davranmak, paylasmak,.. bunlar cok daha önemlidir bence.

Hocam simdi biz cam agaci susledik, salonumuzun orta yerinde duruyor 2 haftadir.
Yalan soylemem, kul hakki yemedim, hirsizlik yapmadim ve haramla hic isim olmaz.
Sorum su, biz simdi onlardanmiyiz, sunlardanmiyiz yoksa bunlardanmiyiz:confused:
Canım sen zındık olmuşsun :KK70::KK70:

Normalde içki içen,eğlencelerden geri kalmayan bir yakınım var. Geçen gün konuşurken yıl başında ne yapacaksınız diye sordum,biz yıl başı kutlamıyoruz çok günah dedi :KK53: he dedim biz her sene partiler ve havai fişeklerle kutluyoruz sanki.

Yılbaşı işe noeli ayıramadık gitti.

seytan ayrıntılarda gizlidir kucuk gibi görunen seyler birgun karsına daha buyuk sorun olarak doner

Hangi ülkede yasiyorsun bilmiyorum fakat agac yilbasindan önce kaldirilmiyor. Ve agac asla cöpe atilmiyor. Gercekten cok komik. Cogu kisi zaten fake agac kullaniyor. Ve o isiklandirmayi her sene kullaniyorlar. Ve gercek agac olsa bile agac öyle atilmaz. Mecburen bir konteynir gibi bir yere götürülür. Bunun kurallari vardir.

Türk adetlerin hepsi türkmü yada müslüman mi? En basit sünnetin bile yahudilerden geldigi bile söyleniliyor. Bir arastir istersen adet gelenekleri. Ki kökü pagan adeti olabilir fakat onlarda simdiki gibi isiklara ile süsler ile degildi. Elma felan ile süslenilirmis. Ve daha cok 19-20'inci yüzyilda aslinda popüler oldu kapitalizmin sayesinde. Yani kökü önemli degil, sadece simdiki uygulanma sekli önemli ve bügün o agac ve süs tamamen kapitalizmdir. Yil sonu marketler, magazalara ekstra para getirmesi icin.

Burda hic kimse "gidin mecburen agac koyun evinize" demiyor. Herkes kendi evinde ne yaparsa yapsin, fakat masum cocuklarin sevinc kaynagini elinden almaya izinleri yok! Bi agac bir ho ho ho, cocuklari din'den cikarman. Ki o yasta önemli olan din degil. O yasta insan olmak, arkadaslarina iyi davranmak, paylasmak,.. bunlar cok daha önemlidir bence.
http://www.netmums.com/coffeehouse/...unge-18/510791-taking-xmas-tree-down-all.html

Buyrun bakin bakalim ne zaman kaldiriyorlarmis agaclari cogunluk?
Ayrica siz nerede yasiyorsunuz bilmiyorum muhtemelen tutumlu! Bi memlekettir. Buradaki cogunluk her yil yeni suslemeler aliyor.

kucuklukten beri yılbası agacı suslerdi bizimkiler owww hıristiyanmı oldum yoksa hayır :)) ki olanlar da isterse olur o ayrı bir mevzuda biz yılbası agacı suslerken bunu dini bir rituel olarak yapmadık ki hic o tarafa yonelelim yeni cıktı vay efendim hıristiyanmısınız agac susluyorsunuz vs demeler ..

pes :KK70:
dinden cıkmak bu kadar kolaymıs madem...
ben evde koltugun ustunden hıc ınmeden yasamıma devam edım soyle kosede,alımallah her an dınden cıkabılırım...

bu din adı altında dini saptıran dinciklerle dıger dunyada aynı yerde olmayacagımıza emınım :KK66: gecen sene plastık kagıt karısımı degısık bı maddeden; kucuk sevımlı agac taklıtı yapan bı agac aldık susledık ısıklandırdık...gece antirenın ısıgını acmadan uyuyabıldık guzel bı ısıklandırma oldu valla :KK66:

Ağaç süslemesi aslında eski Türk devletlerinden kalma bir gelenektir. Bizim geleneğimizi almışlar, bizde de zamanla sadece Hristiyanlara özeldir düşüncesi yerleşmiş. Şunun gibi hani Avrupa ülkeleri için ne derler; eskiden hijyen, temizlik vs. onlar için sıfırmış; hatta Fransızlar için parfümü kötü kokularını yok edebilmek için buldukları söylenir. Bizden görüp öğrenmişler temizlik için kullanılan ürünleri. Yani Noel ağacı falan değildir o.
antepde yasayanlar bılır dıger sehırlerde varmı bılmıyorum
antebın caddelerınde yol kenarlarında , kaldırım kenarlarında , heryerde ! sıra sıra agaclar vardır ve hepsı ısıklıdır
:KK70:
yaz kış sureklı aksam 6 dan sonra yanarlar (hergun) !
tum antep dinsiz olduk bak gordun mu :KK70:

http://www.netmums.com/coffeehouse/...unge-18/510791-taking-xmas-tree-down-all.html

Buyrun bakin bakalim ne zaman kaldiriyorlarmis agaclari cogunluk?
Ayrica siz nerede yasiyorsunuz bilmiyorum muhtemelen tutumlu! Bi memlekettir. Buradaki cogunluk her yil yeni suslemeler aliyor.

Cidden bir forum konusmasini mi örnek ve delil olarak gösteriyorsun? Bunu gercekten ciddiye almami beklemiyorsun degil mi? :KK53:

Ve ben avrupada yasiyorum, ve evet cogu seyleri her yil kullanmaya calisiyorlar. Ara sira yeni seyler alirlar, fakat cogu sey sabit kalir. Sonucta isiklar bozuk degilse niye kaldirilsin?

kim bı ınsana sen dinsizsin dinden çıktın derse sahadet getırsın zira o kısı dinin busbutun temellerınden uzaklasmıstır.
cok dinliler bunu bılmelı halbukı hay allah !!!

ıyıkı hafız bı dedenın torunuyum :D komsularımız her dınden degısık kulturlere sahıp ınsanlardı;dedem her bayramda seyranda ve onlarında her bayramında seyranında arar kutlardı ve onlarda bızımkını...oruc tutmayan dıger dınden komsularımız bız orucluyken yanımızda bıze saygıdan bırsey yıyıp ıcmedıklerı gıbı;dedem onlarla sohbet ederek, onlarla konusarak, onlarla bayramlasarak dınden cıkmamıstır...

namaz kılamayacak kadar hasta olup ölumunu beklerken gozlerıyle namaz kılıp, kuranı ezbere okurken ölmus bı ınsandır.
gozunuzu sevım bu din işlerını herkes kafasına gore yazmasın!!!dınımız bukadar yobaz bı din degıl en modern en guzel dindir.

kotu lanse edılıyor muslumanlık ya !!!

Eşim yabancı ve çevremde bir çok farklı dine mensup insan var...
Birbirine benzer bir çok ortak yönümüzde mevcut...
Kimse kimsenin inancını yargılamıyor benim çevremde aksine ayak uydurup saygı gösteriyor..
Hepimiz insanız ve bereber olduğumuz için her şey daha anlamlı.
Dilediğimi kutlarım kimse beni bu yüzden yargılayamaz..
Mutlu noellerrr :)

şimdi kalkıp ben dersem öbür taraf yok bana göre,sen yanılırsan nolacak,kızarsınız size sizin silahınızla karşılık verdik diye değilmi.

siz edin biz susalım bu lafları. ama yok öyle dava.
Sakin ol oky...
Öte taraf yoksa,yaşadığım ahlaklı hayat bana kar kalır...arkamdan ananlar iyi bilirdik dese yeter...
Silah falan ne yaa :-) öte taraf yoksa hadi yine iyisin benden kurtuldun demektir ama varsa varyaaaaaa :KK62:ensenizdeyim :rolleyes:

Cidden bir forum konusmasini mi örnek ve delil olarak gösteriyorsun? Bunu gercekten ciddiye almami beklemiyorsun degil mi? :KK53:

Ve ben avrupada yasiyorum, ve evet cogu seyleri her yil kullanmaya calisiyorlar. Ara sira yeni seyler alirlar, fakat cogu sey sabit kalir. Sonucta isiklar bozuk degilse niye kaldirilsin?
Niye o forumdakiler android mi?
Burada bilimsel bi calisma mi yapiyoruz?
Toplumun gercek kesiminin gercek fikirlerini yansitan bir anket sayilir bu.
Hem de noel agaci "iski bir turk gilinigidir" den daha ciddiye alinasi ;)

Buradan antep'i alkışlıyorum bu şehir'in her köşesinde bir sanat eseri var , sanata saygı var nede olsa belediyenin başında aydın düşünen bir kadın var ! Darısı diğer kentlerin başına
antepde yasayanlar bılır dıger sehırlerde varmı bılmıyorum
antebın caddelerınde yol kenarlarında , kaldırım kenarlarında , heryerde ! sıra sıra agaclar vardır ve hepsı ısıklıdır
:KK70:
yaz kış sureklı aksam 6 dan sonra yanarlar (hergun) !
tum antep dinsiz olduk bak gordun mu :KK70:

Sakin ol oky...
Öte taraf yoksa,yaşadığım ahlaklı hayat bana kar kalır...arkamdan ananlar iyi bilirdik dese yeter...
Silah falan ne yaa :-) öte taraf yoksa hadi yine iyisin benden kurtuldun demektir ama varsa varyaaaaaa :KK62:ensenizdeyim :rolleyes:
bekliimm şeker.. göreceğiz bakalım:))

kim bı ınsana sen dinsizsin dinden çıktın derse sahadet getırsın zira o kısı dinin busbutun temellerınden uzaklasmıstır.

ıyıkı hafız bı dedenın torunuyum :KK70: komsularımız her dınden degısık kulturlere sahıp ınsanlardı;dedem her bayramda seyranda ve onlarında her bayramında seyranında arar kutlardı ve onlarda bızımkını...oruc tutmayan dıger dınden komsularımız bız orucluyken yanımızda bıze saygıdan bırsey yıyıp ıcmedıklerı gıbı;dedem onlarla sohbet ederek, onlarla konusarak, onlarla bayramlasarak dınden cıkmamıstır...

namaz kılamayacak kadar hasta olup ölumunu beklerken gozlerıyle namaz kılıp, kuranı ezbere okurken ölmus bı ınsandır.
gozunuzu sevım bu din işlerını herkes kafasına gore yazmasın!!!dınımız bukadar yobaz bı din degıl en modern en guzel dindir.

nedense üstüme alındım sizin bu yazdığınızı :110:

benim yazdığım hadiste kimseye dinden çıktın demiyor bir kavme benzemeyin diyorki doğrudar diyor benzememek gerek

elbette onların kutladığı özel bi gün deyim kutlasınlar eğlensinler bi komşum olsa hristiyan ne bileyim hayırlı olsun mu denir bak bilemedimde şimdi:-)

bizlerin tartıştığı konu ;müslüman mahallesinde salyangoz satılması:-)gibi bişey

yoksa ALLAH ile kul arasındadır iman

bu arada gayrimüslimlerden alınan oldu ise ,surçi lisan ettik isek affola :KK66:

ıyıkı hafız bı dedenın torunuyum :KK70: komsularımız her dınden degısık kulturlere sahıp ınsanlardı;dedem her bayramda seyranda ve onlarında her bayramında seyranında arar kutlardı ve onlarda bızımkını...oruc tutmayan dıger dınden komsularımız bız orucluyken yanımızda bıze saygıdan bırsey yıyıp ıcmedıklerı gıbı;dedem onlarla sohbet ederek, onlarla konusarak, onlarla bayramlasarak dınden cıkmamıstır...

kimse kimseye dinden çıktın demiyor burda merak etmeyin.. Sizin dedeniz hafızmıs benim hem ablam hem ben hafızım hafız olunca bildiklerimiz kesin doğruysa eğer diye örnek verdim yani.. Arayıp kutlamak ayrı bişey benimde komşum hristiyan olsa tebrik ederim gerekirse bayramlarına özgü olan şeyi alıp hediye de ederim ama komşum hristiyan değilken adetlerini birebir uygularsam onlardan olurum bu doğrultuda hadis de var açıp okumanızı tavsiye ederim.. Kafaya göre yorumlanmaz din yani derin konudur ve genel olarak çoğunluk alimlerin dediği ile amel edilir .. Peygamber efendimiz şüpheli işlerden uzak durun diyor yani noeli kutlamak dinden çıkarır demiyoruz elbette ama çoğu alim bunu diyorsa şüphe ile yaklaşmakta fayda var.. Bu arada Allah rahmet eylesin dedenize..

Eşim yabancı ve çevremde bir çok farklı dine mensup insan var...
Birbirine benzer bir çok ortak yönümüzde mevcut...
Kimse kimsenin inancını yargılamıyor benim çevremde aksine ayak uydurup saygı gösteriyor..
Hepimiz insanız ve bereber olduğumuz için her şey daha anlamlı.
Dilediğimi kutlarım kimse beni bu yüzden yargılayamaz..
Mutlu noellerrr :)
Sizi yargılayan yokki ister noel kutlayın ister paskalya biz burda onu tartişmiyoruz siz çok yanlış anlamışsınız.. İsteyen istediğini kutlar yeterki başkalarının özel alanlarına müdahale etmesin .. Kendi özelinde yapsın yani bana zorla kutlama yapmayı dayatmasın mesela ..

Back