Doğuma Hazırlık öz türkce veya türkce kiz isimleri

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

bengi cok güzelmis canim.acaba kiz ismi olarak da kullanilabilir mi? bi arastirayim ben.

ben de almula ismini acaip karizmatik buluyorum, böyle içi dolu dolu yani.. :)) inşllah bebeğim olursa bu tedaviler sonrası ve kız olursa bu ismi tercih edeceğim, gerçi eşim çok sıcak bakmıyor ama ikna olcak elbet.. kızıl elma demek, zaten kızıl elmanın da türk dünyasındaki anlamı malum, kulağıma da iyi geliyor. bir de kamer ismini düşünmüştüm ama arapça ve de erkeklerde daha yaygın kızlara konsa da o yüzden eşim onu hiç istemiyor. almulanın yanına da ikinci isim olsun isterim ama ne yakışır emin değilim. hala düşünüyorum, ortada fol yok yumurta yok bi de :))) laf olsun diye değil, gerçekten deyim anlamını buldu yani şu an.. bu arada ben de çift isimliyim, evlenince soyadımı bırakmak durumunda kaldım çünkü isimlerimde çok uzundu, bu da önemli gerçekten. ama tercih edilirse de 2 isim iki soyadı, o da çok havalı bence :))) imza x.... y.... Z.... H....... gerçekten hoş değil mi???

güneş ismini çok beğenirim ben.kızm olursa koyabilirim.şimdi yakışıklı mı yakışıklı bir oğlum var.

alara,ada, asya, ayperi, bengü,dalya,duru,evin,ışık,kuğu,yağmur,pamira,rüya,derin,deren,devin türkçe isimlerden..

Biz de mutlaka Türkçe diye ısrar edenlerdeniz eşimle.
Bu konu çok faydalı olacak özellikle site tavsiye eden arkadaşlara teşekkür ederim
Bizim bulduğumuz ama hala araştırdığımız isimleri yazayım belki düşünen olabilir:
Arya, Burçak, Duru, Yağmur, Irmak, İpek, Damla, İdil, Birce, Bilge, Ekin, Ekim, Gökçe, Gece..

umay ve hüma.
ikisi de türkçe.ikisi de talih kuşu demek
.umay orhun yazıtlarında geçen çocukları ve hayvanları koruyan kadın,tanrıça aynı zamanda geçtiği yerlere güzellik dağıtan kuş.
hüma (a yı uzatarak söylüyoruz) da aynı saadet mutluluk getiren devlet kuşu

enise isminin turkce olduguna eminmisiniz bosnak bir arkadasim bosnak ismi demisti de :26:
bence dila cok guzel bir isim dila koyabilirsiniz

canim ben de fikrimi yazmak istedim manolya bence cok kotu bir isim ipek cok guzel bir secim olurdu

benim dil öğretmenimin adı "silva" anlamını sorduğumda gerçekte silvan demişti babası böyle değiştirmiş diyarbakırda bi yer silvan ama silva olarak hoş bide ben kızda arya isminden vazgeçemiyorum operada orkestra esliğinde söylenen uzun sarkı

Burcin tabiki cok guzel anlami var

kuzucuğunun ismi ne oldu sevgili Bögürtlen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…