Doğuma Hazırlık öz türkce veya türkce kiz isimleri

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
saol canim nasil isime yarar bu liste bi bilsen.kilavyen dert görmesin

enise ismini ilk fatmagülün sucu ne dizisinde duymustum.dizideki herkes bi ayri telafuz ediyodu.ama yinede aklimda bulunsun.saol tatlim.

enise ismi Arapça kökenli. enis isminin bayanlarda kullanılan şekli. bazı isimlere kulağımız çok alıştığı için Türkçe gibi geliyor ama çoğu Farsa ya da Arapça kökenli.

damla, doğa, duru, ırmak ve nehir bence de çok güzel isimler

bu konu çok hoşuma gitti. benimde bir bebeğim olacak inşallah. daha cinsiyeti belli değil
ama kız ismi olarak defneyi çok istiyordum. bu konuyu görünce içime kurt düştü bir araştırayım dedim
baktım kökeni yunanca olarak geçiyor vazgeçtim.
bu konuya dikkatimi çektğiniz için çok teşekkür ederim çok faydalı oldu benim için.
bu arada gökçe ismi çok güzel.

eger gercekten böyle biseye vesile olduysam ne mutlu bana.bizim bir dilimiz var neden baska dillerden isim koyalim degil mi ama?
ibadetimiz arapca olsun ama ismimiz türkce.anlami güzel olduktan sonra dinimizde arapcadan baska isim koymayin diye bisey de yok...

Benim eşimde kesinlikle Türkçe isim istedi. Biz kızımızın adını Gökçe koyacağız. Çok güzel bir isim

evet gökce cok güzel bi isim ama bu ismi zamaninda eltim kizina koymak istemis ama kayinvalidem illa tutturmus benim adim koncak diye.kadincagiz koyamamis kizina bu ismi.simdi ben koyarsam hic hos olmaz.onun icin bu ismi dirak eliyorum malesef....

canım ben kendi ismimi anereceğim sana: "istem"
türkçe sözlükte de geçer.anlamı: arzu,talep,istek...bana istem nur koymuşlar.iki ismim var yani...hem değişik,duyulmamış,hem de anlamı güzel...işine yarar umarım??
sağlıkçakla kucağına alırsın inşallah

canımcım aynı dert bende de var. kızım 10 gün sonra gelicek ben hala içime sinen bir isim bulamadım. önce manolya dedim, babamız beğenmedi. şimdi ipek isiminde geziniyorum bakalım. olmazsa bu ismi koyucaz. oğlum mert'e uygun bir isim olsun istedim ama bulamadım işte:)

Son düzenleme:

benim oğlumun adıda mert. Doktor kıza benzetti bebişimi abiside Melek koyalım anne diyor. Merve var birde ama arapça :44:

mrb hanımlar bende oğluma isim arayışı içindeyim türkçe isimleri terch ediyorum bende... turkadları.com diye bi site buldum bi bakın isterseniz..

isimarşivi.com sitesinde kökene göre arama yapılıyor ben çok aradım ama en güzeli burası
bi bakın derim

Ben de bebeğime Türkçe ya da en azından Türkçe'ye yerleşmiş isim koymakta hassas ve ısrarlı olanlardandım. cinsiyeti belli olmadan önce hem kız hem erkek isimleri araştırmıştım.
Bebeğim erkek oldu. O zaman araştırdığım isimler arasında en çok içime sinen Bengi idi. (Bengü değil.) Sonsuzluk demek, anlamı da söylenişi de çok güzel. Listemde İpek, Şafak, Ülgen, Gökçe, Gökçenaz, Yaren, Sıla, Duru, Defne, İnci, Sedef vardı. Duru ve Defne çok fazla bu aralar o yüzden onları elemiştim. Deniz ise çok yakınımızda olduğu için düşünememiştik, ama çok severim. Oğluma iki isim koyduk, son kalan ikisinden birini eleyemediğimiz için ama kız olursa iki isim koymam. Çünkü ileride benim gibi iki soysimini de kullanmak isterse zorluk yaşar. Kız bebeklere isim koyarken bunu da dikkate almak gerek.
Sağlıkla kavuşmanızı dilerim bebeğinize.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…