- 3 Şubat 2010
- 11.306
- 5.495
- 773
- Konu Sahibi Safir Taht
dediklerinizde haklısınız bilinçaltı çok derin ve çok öenmli bir konu. neden demişsin ya o yüzden fikrimi belirtmek istedim. bazı insanlar bir çok şeye yoğunlaştıkları zaman hiç birinde başarılı olamıyorlar. Belki siz öyle değilsinizdir bilemiyorum tabiki. birde görülmeyen birşeye karşı önlem almak daha zordur bunu çok abartıp bununla uğraşırken aslında gözümüzün önündeki esas tehlikelerden uzaklaşabiliriz. Herkes sizin kadar bilinçli olabilse keşke. işte tam bilince ulaşmayan insanlar böyle birşeyi okuyup çokta fazla abartınca esas tehlike o zaman başlar diye düşünüyorum.Ne yapacağını bilemeyen insan aslında çok zararlıdır. yanlış adımlar atabilir.
Birde bilinçle yaşadığımız olaylarda bilinçaltında etki yaratır. İşte bunlarla uğraşmak daha kolay ve daha verimlidir. Çünkü çocuk bilinçli bir olay yaşadığından bilinçaltında oluşan etki çizgi filmde öylesine izlerken oluşan tepkiden daha fazladır. Bilinçaltıda sadece 25. kare mesajı işlemiyor ki. İnsanların gördüğü beyaz renk bile bilinç altına işleniyor ve belkide siyah şeklinde. Bilinç altı daha çok korku ve dürtüleri içerir. Olumlu bir olay bile olumsuzlaşabilir orada işte bu yüzden önce gözle görülene dikkat etmeliyiz. gözle görülen tamamlanınca görülmeyene sıra gelmeli diye düşünüyorum. Siz inanıyor musunuz ki burada yazan veya dışardaki her anne herşeye dikkat ediyor etmiyorlar ama lafa geldimi kimse çocuğuna çizgi film açmaz eline telefon verip susturmaz herkes dört dörtlük ilgilenir zaten çocuğuyla. Zaten o yüzden çok sağlıklı bireyler yetişiyor hiç bir çocuk her istediğine hemen ulaşamadığı için doyumsuz şımarık oluyor. Eminim burada içimizdede çok var öyle anneler. Kınamıyorum belki hayat şartları onları buna itiyordur bilemiyorum ama işte göz önünde daha önemli sorun varken burada yasaklanmış birşey için gereğinden fazla uğraşmak yanlış geliyor. Bakın gereğinden fazla diyorum tabikide göz ardı edilmemeli ama abartmadan. Ve şurda dün vah vah ne kötü diyen çoğu insan büyük olasılıkla yine bugün çizgi film açtı.
Bilinçaltı ile ilgili söyledillerinizde haklısınız . Benim üstünde durmaya çalıştığım şey , olumsuz davranış oluşturacak açıkça bilincimizle farkına vardığımız tehlikenin boyutu çok fazla ve günümüzde tamamen bunun önüne geçme imkanı yok .yapabildiğimiz başarabildiğimiz kadarıyla çocuklarımızı korumaya çalışıyoruz . Bunu yaparken bilinçaltını da es geçmeyelim o da önemli diye düşünüyorum . Abartma konusunda öyle olmadığımı düşünüyorum ama bilemem tabii, tamam abartmayalım ama önemsiz de görmeyelim .Nette gördüğüm her resme inanmıyorum tabii ki olmadık şeyler de var .
Ben yalnızca bu durumu yok sayamıyorum yoksa deli gibi her yerde mesaj aramıyorum .
Benim çocukluğum sokaklarda geçti hatta bazen geç saatlere kadar ya sokakta ya komşunun bahçesinde oynardık .şimdi ki çocuklar gibi saatlerce tv başında asla oturmadım.
Eskiden gördüğümüz her çocuğu sevip , öperdik . Markette adam -kadın ah ne tatlı diye bebeği öperdi kimse de bundan rahatsız olmazdı . Şimdi böyle mi ? Yabancıların küçük çocukları değil öpmesine başını okşamasına tahammül edemiyorum . İster abartı deyin , ister paranoya . Çocuğunuz varsa 4 kulağınız 4 gözünüz olacak bu devirde , çocuğu korumak çok zor .
Ben çok bilinçli olduğumu iddia edemem . Kim bilir ne yanlışlarım vardır ki çizgi film de izletiyorum Sadece kendi çapımda seçici davranmaya çalışıyorum . Elimden geldiğince , olabildiğince .
Tanımadığım biri çocuğuma izletmiyorum diyorsa ben doğru söylediğini kabul ederim . Burda çoğu anne zaten izlettiğini söyledi hatırladığım kadarıyla .