• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oyuncakta subliminal (25.kare) mesajı

Hocanın biri de " omo reklamlarinda kirlenmek guzeldir diyerek cocuklara kirlenmenin ve ahlaksiz yasamin normalligi asilaniyor." Demisti.
Ne iciyosunuz arkadas ya :))
Zaten ne cektiysek dis guclerden cektik.
Yoksa toplum olarak cok temiz ahlakliyiz.:37:

önemli olan zaten bu mesajların farketmemek yani direk göstermiyo ancak bilinçaltı farkediyomuş yani direk görseniz zaten bi zararını görmüyosunuz yada görece daha az zarar görüyosunuz

bi de herkeste aynı etkiyi gösterecek diye bişey de yok tabi işte bana bişey olmadı çocuğuma da olmaz yaklaşımıda çok yanlış sizi etkilememesi çocuğnuznda etkilenmeyeceğini göstermez

adamlar bi çizgi filme laf olsun diye penis çizmez heralde laf olsun diye herşeye bi sex yazısı sıkıştırmazlar

Ne demek istediginizi anliyorum efendim anlatma cabanizida saygiyla karsiliyorum tabiki ama size musadenizle soyle birsey anlatayim....
Bakin ben subliminal mesajlara hic onem veren birisi degilim ama belirttigim gibi cizgi film izlemeyi halada cok severim aslinda. Bugun bu konuya denk gelip 1-2 yorum yazinca tv de cizgi film izliyordum zaten ve bir an farkettim ki bu subliminal mesaj okadar zihnimi mesgul ediyor ki izledigimden hic zevk almadim ve hic gormesem bile acaba bu izledigimdede oyle birsey varmidir da ben farketmiyorum mu diye dusunup durdum...

Sanirim cocuklardan cok, anne babanin zihnini kurcalamak icin paranoyasini artttirmak icin acaba varmidir demek icin yapiliyor heralde bu tur oyunlar zira coku hanim gibi dogal olarak cocugunu korumak icin bazi seyleri izlettirmedikce yasak koydukca cocuklarin ilgisini cezbediyor...

Ben baskalarini tabiki bilemem etkilenmismi bilincalti bu mesajlardan ama benim tum kuzenlerim bir zamanlar kres arkadaslarimda benim izlediklerimi izliyordu hepside masallah duzgun insanlar..
Bakin annem zamaninda bana atiyorum bugs bunny izlemiceksin dese (ki bir cocuk icin gayet masumane ve cocugun izlemesini en cok sevdigi birsey bu) benim dahada cok izleyesin gelirdi... Siz birseyler gorseniz bile o cocuk gormedigi icin ve cizgi filmi sevdigi icin annesi kasten yapiyor sirf yasak koymak icin diye sancak... Ve asla unutmayin "orda subliminal bir mesaj var" diye bakan gozler orda hicbirsey olmasa bile yinede o mesaji gorur bugun bende aynen oldugu gibi hicbirsey yoktu ama acaba varmidir suphesi bile zihnimi yormaya yetti.. O yuzden cok ciddi dusunmek lazim acaba bu mesajlar ebeveyinler icin mi tehlike yoksa cocuklar icin mi? Hedef anne babalar mi cocuklar mi?

Hanımlar çizgi filmlerden ziyade saatlerce başından kalkmadığınız diziler çocuklar için daha tehlikeli.Malum,mesajı doğrudan veriyor.:51:
Neden hem bilinçli hem de bilinçaltı verilen mesajlara karşı tedbirli olmak varken sadece görünen tehlikeye karşı savunma gerçekleştirelim .

Tehlikeli olmasa, neden o kadar uğraşıp , bilinçaltını etkileyen görseller hazırlasınlar ki zaten açıkça verilen yığınla mesaj varken ?

Son düzenleme:
Neden hem bilinçli hem de bilinçaltı verilen mesajlara karşı tedbirli olmak varken sadece görünen tehlikeye karşı savunma gerçekleştirelim .

Tehlikeli olmasa, neden o kadar uğraşıp , bilinçaltını etkileyen görseller hazırlasınlar ki zaten açıkça verilen yığınla mesaj varken ?

Görünenleri hallettik de görünmeyenlere geldi sıra.Samimiyetsiz buldum bazı yorumları,o yüzden yazdım.

Ne demek istediginizi anliyorum efendim anlatma cabanizida saygiyla karsiliyorum tabiki ama size musadenizle soyle birsey anlatayim....
Bakin ben subliminal mesajlara hic onem veren birisi degilim ama belirttigim gibi cizgi film izlemeyi halada cok severim aslinda. Bugun bu konuya denk gelip 1-2 yorum yazinca tv de cizgi film izliyordum zaten ve bir an farkettim ki bu subliminal mesaj okadar zihnimi mesgul ediyor ki izledigimden hic zevk almadim ve hic gormesem bile acaba bu izledigimdede oyle birsey varmidir da ben farketmiyorum mu diye dusunup durdum...

Sanirim cocuklardan cok, anne babanin zihnini kurcalamak icin paranoyasini artttirmak icin acaba varmidir demek icin yapiliyor heralde bu tur oyunlar zira coku hanim gibi dogal olarak cocugunu korumak icin bazi seyleri izlettirmedikce yasak koydukca cocuklarin ilgisini cezbediyor...

Ben baskalarini tabiki bilemem etkilenmismi bilincalti bu mesajlardan ama benim tum kuzenlerim bir zamanlar kres arkadaslarimda benim izlediklerimi izliyordu hepside masallah duzgun insanlar..
Bakin annem zamaninda bana atiyorum bugs bunny izlemiceksin dese (ki bir cocuk icin gayet masumane ve cocugun izlemesini en cok sevdigi birsey bu) benim dahada cok izleyesin gelirdi... Siz birseyler gorseniz bile o cocuk gormedigi icin ve cizgi filmi sevdigi icin annesi kasten yapiyor sirf yasak koymak icin diye sancak... Ve asla unutmayin "orda subliminal bir mesaj var" diye bakan gozler orda hicbirsey olmasa bile yinede o mesaji gorur bugun bende aynen oldugu gibi hicbirsey yoktu ama acaba varmidir suphesi bile zihnimi yormaya yetti.. O yuzden cok ciddi dusunmek lazim acaba bu mesajlar ebeveyinler icin mi tehlike yoksa cocuklar icin mi? Hedef anne babalar mi cocuklar mi?

Kim 3- 5 yaşındaki çocuğuna şu çizgi filmde mesaj var , sana izlemek yasak diyor ?
Dikkatini dağıtmak , unutturmaya çalışmak bir sürü yolu var bunun . Kaldı ki o yaş grubu yasak ne onu bile bilmeyebilir ?

İnanan dikkat eder , inanmayan aynı şekilde devam eder . Daha evvelde yazdım , bana okuduklarım mantıklı geldi ve elimden geldiğince önemsiyorum .

Algıda seçicilik oluşuyor bir süre sonra , daha detaylı inceliyorsunuz . Çoğu zaman dikkatinizi çekenleri paylaştığınızda insanlar sizin gördüğünüz şeyi tastikliyor bazen tersi .

Mesela ben ilk resimde farklı bir görüntü daha görüyorum. Fakat eşim çok benzetemedi .

Görünenleri hallettik de görünmeyenlere geldi sıra.Samimiyetsiz buldum bazı yorumları,o yüzden yazdım.

Açıkça görünenleri ortadan kaldırma şansımız yok ama en azından ne olduğunu görüyoruz , çocuk takıldığı şeyi soruyor .elimizden geldiğince önlem almaya çalışıyoruz ve belli bir yaşa kadar izleyeceklerini biz belirliyoruz .
Ya görünmeyen
Aynı zaman da görünmeyene karşı dikkatli olmaktan zarar gelmez .
4 yaşındaki kızımın izlediği çizgi filmin arka planında çıplak birbirine sarılmış vs heykellerin ne işi var diye sorguluyorum ben ya da birbirini boğazlayan insan resimlerinin ve izletmemeyi tercih ediyorum .

Yorumları samimi bulup , bulmamak kişisel algı , ona bir şey diyemem.

Kim 3- 5 yaşındaki çocuğuna şu çizgi filmde mesaj var , sana izlemek yasak diyor ?
Dikkatini dağıtmak , unutturmaya çalışmak bir sürü yolu var bunun . Kaldı ki o yaş grubu yasak ne onu bile bilmeyebilir ?

İnanan dikkat eder , inanmayan aynı şekilde devam eder . Daha evvelde yazdım , bana okuduklarım mantıklı geldi ve elimden geldiğince önemsiyorum .

Algıda seçicilik oluşuyor bir süre sonra , daha detaylı inceliyorsunuz . Çoğu zaman dikkatinizi çekenleri paylaştığınızda insanlar sizin gördüğünüz şeyi tastikliyor bazen tersi .

Mesela ben ilk resimde farklı bir görüntü daha görüyorum. Fakat eşim çok benzetemedi .

Valla üçü bilmem ama 5 yasindaki bir cocuk gayet yasak nedir algilar.. Ki sebebini belirtmeye gerek yok subliminal mesaj ne demek bilmez zaten, yasak demek yeterli...Hem neden sadece o yas grubuna indirdiniz ki 8-9 yasindakide cocuk 10-11 de cocuk....
Herneyse dediginize katiliyorum inanan dikkat eder, inanmayan bkz: Ben, aynen devam eder;)

bence siz olaya çok yanlış yerden bakıyorsunuz.

bir insanın bilinci saniyede 24 kare algılayabiliyor. 25.kare direk bilinçaltına gidiyor. 25.kare tekniği de buradan geliyor. yani o görüntü kareleri bilinçaltında depolanıyor gibi düşünün.

tabiki olay çocuklar 2 çizgifilm izledi sapık olacak değil. ama burada amaç toplumun ahlaki yapılarını bozmak.

tehlike elbette çocuklar için. çocukların bilinçaltına belli düşüncelerini empoze etmeye çalışıyorlar bu şekilde.

böylece de ahlakdışı yaşayan yeni bir nesil ortaya çıkacak. amaç bu.

ben de çok net anlatamadım ama böyle bir şeyin var olduğuna inanıyorum şahsen.

bu mesaj ıcerıklı cızgı fılmlerı,reklamları,fılmlerı,klıplerı çocuklarımız degıl,en cok bızler ızledık..

eee sonuç?

evet böyle bı teknık var amaç ınsanları yoldan çıkarmak..
ama göruyoruzkı işe yarar bıse degıl..

bence dıkkatı buna cekıp,başka yerden vurcaklar..

Son düzenleme:
Valla üçü bilmem ama 5 yasindaki bir cocuk gayet yasak nedir algilar.. Ki sebebini belirtmeye gerek yok subliminal mesaj ne demek bilmez zaten, yasak demek yeterli...Hem neden sadece o yas grubuna indirdiniz ki 8-9 yasindakide cocuk 10-11 de cocuk....
Herneyse dediginize katiliyorum inanan dikkat eder, inanmayan bkz: Ben, aynen devam eder;)
Yaş grubu çok önemli değil takılmaya gerek yok , önemli olan çocuk olması haklısınız . Kendi çocuğumdan yola çıkarak yazdım.
Bilmeyebilir dedim ihtimalli konuştum yani .
Yine , yasak bu demiyoruz farklı yollarla izletmiyoruz yazdım . Herkes kendi çocuğunu az çok tanır .

bence siz olaya çok yanlış yerden bakıyorsunuz.

bir insanın bilinci saniyede 24 kare algılayabiliyor. 25.kare direk bilinçaltına gidiyor. 25.kare tekniği de buradan geliyor. yani o görüntü kareleri bilinçaltında depolanıyor gibi düşünün.

tabiki olay çocuklar 2 çizgifilm izledi sapık olacak değil. ama burada amaç toplumun ahlaki yapılarını bozmak.

tehlike elbette çocuklar için. çocukların bilinçaltına belli düşüncelerini empoze etmeye çalışıyorlar bu şekilde.

böylece de ahlakdışı yaşayan yeni bir nesil ortaya çıkacak. amaç bu.

ben de çok net anlatamadım ama böyle bir şeyin var olduğuna inanıyorum şahsen.

Anliyorum dediklerinizi ama bendede soyle bir soru olusuyor bu dediklerinize karsilik... Bir kac yil once vidyolar cikti su filmlerde su vidyolarda subliminal msj var diye ve bunlarin hepsini benim senelerce izledigim seyler kemal sunal olsun tum cizgi filmler olsun.. Ben 91 dogumluyum 22 yasindayim peki 90dan sonraki nesil neden bu amaca ulasamadi ahlak disi yasamaya baslamadi(bazi arkadaslar dedi ki siz belki etkilenmediniz fln o yuzden diyorum). Ortaya cikti ki bu mesajlar ben cocukkende varmis tabi o zamanlar kimse bilmiyordu...
Bence cocuklarin ahlakini etkileyen dedikleri 25.kare degil cok daha farkli seyler..

Ama tabiki yinede herkesin gorusune saygim var burda birilerine muhalefet oluyorum sanmayin lutfen sadece bazi noktalar bana mantikli gelmiyor mantigimin kabul etmediginide algilamak cok guc.

Yaş grubu çok önemli değil takılmaya gerek yok , önemli olan çocuk olması haklısınız . Kendi çocuğumdan yola çıkarak yazdım.
Bilmeyebilir dedim ihtimalli konuştum yani .
Yine , yasak bu demiyoruz farklı yollarla izletmiyoruz yazdım . Herkes kendi çocuğunu az çok tanır .

Hmmm anliyorum sizi..

Oyledir kesinlikle kimsenin cocugunu yetistirme sekline dil uzatmam uzatamam zaten haddim degil...
Keske bunlari yapan herkimse yapmasada cocuklar rahatlikla cizgifilm izleyebilseler.

Hmmm anliyorum sizi..

Oyledir kesinlikle kimsenin cocugunu yetistirme sekline dil uzatmam uzatamam zaten haddim degil...
Keske bunlari yapan herkimse yapmasada cocuklar rahatlikla cizgifilm izleyebilseler.

Neyse uzatmıyorum.

Size iyi akşamlar.

Anliyorum dediklerinizi ama bendede soyle bir soru olusuyor bu dediklerinize karsilik... Bir kac yil once vidyolar cikti su filmlerde su vidyolarda subliminal msj var diye ve bunlarin hepsini benim senelerce izledigim seyler kemal sunal olsun tum cizgi filmler olsun.. Ben 91 dogumluyum 22 yasindayim peki 90dan sonraki nesil neden bu amaca ulasamadi ahlak disi yasamaya baslamadi(bazi arkadaslar dedi ki siz belki etkilenmediniz fln o yuzden diyorum). Ortaya cikti ki bu mesajlar ben cocukkende varmis tabi o zamanlar kimse bilmiyordu...
Bence cocuklarin ahlakini etkileyen dedikleri 25.kare degil cok daha farkli seyler..

Ama tabiki yinede herkesin gorusune saygim var burda birilerine muhalefet oluyorum sanmayin lutfen sadece bazi noktalar bana mantikli gelmiyor mantigimin kabul etmediginide algilamak cok guc.

sizin bakış açınızı da anlıyorum hemen hemen aynı nesil sayılırız ben de 24 yaşındayım.

ancak bu konuyu bireysel ya da sadece çevremizle düşünemeyiz. ben de kendimde öyle bir etki görmüyorum ama bu böyle bir şey olmadığı anlamına gelmiyor.

toplumları yozlaştırmak gibi bir amaçları var ve bunu deniyorlar. beyin yıkamak derler ya bir şekilde çocukların daha küçük yaşta belli şeyleri bilinçaltına yerleştiriyorlar. ne derece başarılı oluyordur ne kadar kişiyi etkiliyordur bunu bilemeyiz tabi.:34:

herkes aynı şeyi düşünmek zorunda değil zaten. farklı bakış açıları olabilir.:31:

Neyse uzatmıyorum.

Size iyi akşamlar.
Tesekkur ederim sizede iyi aksamlar.

sizin bakış açınızı da anlıyorum hemen hemen aynı nesil sayılırız ben de 24 yaşındayım.

ancak bu konuyu bireysel ya da sadece çevremizle düşünemeyiz. ben de kendimde öyle bir etki görmüyorum ama bu böyle bir şey olmadığı anlamına gelmiyor.

toplumları yozlaştırmak gibi bir amaçları var ve bunu deniyorlar. beyin yıkamak derler ya bir şekilde çocukların daha küçük yaşta belli şeyleri bilinçaltına yerleştiriyorlar. ne derece başarılı oluyordur ne kadar kişiyi etkiliyordur bunu bilemeyiz tabi.:34:

herkes aynı şeyi düşünmek zorunda değil zaten. farklı bakış açıları olabilir.:31:

Evet bu konuda simdi siz soyleyince katilmamak elde degil sanirim biraz dar pencereden bakmisim ki sadece kendimle ve cevremle bagliyorum olayi ama yinede mantigimin tamamen kabul etmesi icin belkide daha cok arastirma yapilmasi gerekiyor cunku yinede bazi arkadaslarin baktigi gibi bakamiyorum olaya.. Anlayisin icin tesekkurler canim:)

bazi kisiler cok abartili yazmis ama hicde abartili degil heleki su videoyu izleyin cinsel organlardan hertürlü figur cikariyorlar o yüzden ben cocuklarima pek cizgi filim baktirmiyorum eskiden pepee olsun keloglan olsun izletirdim ama bunlari ögrendikten sonra noktayi koydum cizgi filimler yasak! :)

[video=youtube;DkhyVhq9OHo]http://www.youtube.com/watch?v=DkhyVhq9OHo[/video]

http://www.youtube.com/watch?v=DkhyVhq9OHo

Son düzenleme:

dediklerinizde haklısınız bilinçaltı çok derin ve çok öenmli bir konu. neden demişsin ya o yüzden fikrimi belirtmek istedim. bazı insanlar bir çok şeye yoğunlaştıkları zaman hiç birinde başarılı olamıyorlar. Belki siz öyle değilsinizdir bilemiyorum tabiki. birde görülmeyen birşeye karşı önlem almak daha zordur bunu çok abartıp bununla uğraşırken aslında gözümüzün önündeki esas tehlikelerden uzaklaşabiliriz. Herkes sizin kadar bilinçli olabilse keşke. işte tam bilince ulaşmayan insanlar böyle birşeyi okuyup çokta fazla abartınca esas tehlike o zaman başlar diye düşünüyorum.Ne yapacağını bilemeyen insan aslında çok zararlıdır. yanlış adımlar atabilir.

Birde bilinçle yaşadığımız olaylarda bilinçaltında etki yaratır. İşte bunlarla uğraşmak daha kolay ve daha verimlidir. Çünkü çocuk bilinçli bir olay yaşadığından bilinçaltında oluşan etki çizgi filmde öylesine izlerken oluşan tepkiden daha fazladır. Bilinçaltıda sadece 25. kare mesajı işlemiyor ki. İnsanların gördüğü beyaz renk bile bilinç altına işleniyor ve belkide siyah şeklinde. Bilinç altı daha çok korku ve dürtüleri içerir. Olumlu bir olay bile olumsuzlaşabilir orada işte bu yüzden önce gözle görülene dikkat etmeliyiz. gözle görülen tamamlanınca görülmeyene sıra gelmeli diye düşünüyorum. Siz inanıyor musunuz ki burada yazan veya dışardaki her anne herşeye dikkat ediyor etmiyorlar ama lafa geldimi kimse çocuğuna çizgi film açmaz eline telefon verip susturmaz herkes dört dörtlük ilgilenir zaten çocuğuyla. Zaten o yüzden çok sağlıklı bireyler yetişiyor hiç bir çocuk her istediğine hemen ulaşamadığı için doyumsuz şımarık oluyor. Eminim burada içimizdede çok var öyle anneler. Kınamıyorum belki hayat şartları onları buna itiyordur bilemiyorum ama işte göz önünde daha önemli sorun varken burada yasaklanmış birşey için gereğinden fazla uğraşmak yanlış geliyor. Bakın gereğinden fazla diyorum tabikide göz ardı edilmemeli ama abartmadan. Ve şurda dün vah vah ne kötü diyen çoğu insan büyük olasılıkla yine bugün çizgi film açtı.

bazi kisiler cok abartili yazmis ama hicde abartili degil heleki su videoyu izleyin cinsel organlardan hertürlü figur cikariyorlar o yüzden ben cocuklarima pek cizgi filim baktirmiyorum eskiden pepee olsun keloglan olsun izletirdim ama bunlari ögrendikten sonra noktayi koydum cizgi filimler yasak! :)

[video=youtube;DkhyVhq9OHo]http://www.youtube.com/watch?v=DkhyVhq9OHo[/video]

http://www.youtube.com/watch?v=DkhyVhq9OHo

ne kadar güzel tebrik etmek istedim sizi keşke herkes sizin gibi yapabilse. Zaten uzmanlar 3 yaşına kadar televizyon yasak diyor duygusal gelişimi açısından ki bu mesajları bir kenara bırakınca bile televizyon çocuğu olumsuz etkileyen bir araç günümüzde. içinde her türlü pislik var çünkü birde internet yasaklanmalı belli bir yaşın altındaki çocuklarda veya kullanılıcaksa belli saat aralıklarında nereye girdiği gözetilmeli diye düşünüyorum. bu çağda çocuk yetiştirmek gerçekten çok zor

İnsan doğası gereği en çok tepki verdiği konu cinselliktir. O da nerede yok ki gizliden ve açıktan çoğu şey teşhir...
Çizgi filmlerden diziler, dizilerden reklamlara, avatarlara...
Kimseye kızmaya gerek yok, herkes kendince bir ahlak tutturmuş gidiyor, kimine göre ahlaksızlığın adıdır özgürlük.
Allah temiz, edepli kalmak isteyenlere yardım etsin şu ahir zamanda.

Back
X