• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları oyuncakların temizliğini nasıl yapıyorsunuz?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

satinezgi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2010
188
0
46
Denizli
oğluşum artık her bulduğunu ağzına götürüyor. dolayısıyla tedirgin oluyorum mikrop kapmasından. oyuncakların temizliğini nasıl yapmalıyız?

Canım benim kızım 5.5 aylık ve dr umuz oral dönemde ne bulursa ağzına atar normal dedi gerçektende öyle ne bulsa ağzına atıyo buğun yatağını kemirirken gördüm çok dikkat etmeliyiz çıngırak dişlik tarzı plastik benzeri malzemeleri ılık sabunlu suyla yıkayıp güzelce duruluyorum her yere düşürdüğünde peluş tarzı çıngırakalrınıda makinaya atıyorum önce çamaşırlarıyla birlikte sonra deterjansız extra durulama yapıyorum sırf oyuncak değil her akşam emzik biberon tenceremiz kaynıyo ben birde mikrodalga sterilizatörümüz var onda son temizliğini yapıyorum çook kolay gelsin sanada

kızım 3 bucuk aylık oyuncanlarının cogu bez tarzında koyuncuk kelebek fılan fisher priceın sanırım halası almıstı kızıma. onları makıneye atıyorum kıyafetlerle bırlıkte yumusatıcı olmadan,dıger oyuncaklarını da kaynak su olan legene atıyorum o kadar.

tuylu oyuncaklrini makinede yikayip kurutma makinesinde kurutuyorum,diger oyuncaklarini da onceden yikayip kaynatilmis suyla durulardim,simdi sadece ilik su ile yikiyorum.Bebegimin sadece mama icin kullandigimiz siselerini sterilize ediyorum,o da sutte bakteri uremesi olmasin diye.

çok da pimpirikli olmamak lazım biliyorum ama içi el vermiyor insanın. peki çekinde titreşen, yani içinde mekanizma olan oyuncakları nasıl temizliyorsunuz? sabunlu bezle silsek yeterli olur mu acaba?

arkadaşlar iyi hoş soylemişler de, bebegin oynadıgı oyuncagı her an dezenfekte edemeyiz ya. birini bırakyo digerine geciyo, ondan sıkılıyo digerine... her dokunmasında nasıl dezenfekte edicem? gercekten zor bi durum. Bir de gülben ergenin programındaki erkan beyin tarif ettigi temzilik urununu kullanan var mı? hani şu oyuncakları da temizlemek icin kullanılan?

arkadaşlar iyi hoş soylemişler de, bebegin oynadıgı oyuncagı her an dezenfekte edemeyiz ya. birini bırakyo digerine geciyo, ondan sıkılıyo digerine... her dokunmasında nasıl dezenfekte edicem? gercekten zor bi durum. Bir de gülben ergenin programındaki erkan beyin tarif ettigi temzilik urununu kullanan var mı? hani şu oyuncakları da temizlemek icin kullanılan?

Her akşam mı yıkıyorsunuz???

her an dezenfekte etmek mumkun mu zaten,arada bir yeterlidir,o da ilk bir yil ozellikle de herseyi agzina goturdugu donemde.kizim simdi 19 aylik oyuncaklarini ayda bir yikiyorum anca.hic bir reklam urunune kanmayin arkadaslar,en iyisi sirkeli suyla yikamaktir.

Ben de sirkenin çok iyi bir temizleyici olduğunu duymuştum.Çok mantıklı zaten yenilebilir özelliği de var.İlk aldığım dişlikleri kaynar suda eritmiştim:)artık kaynar suda yıkıyorum sadece:)

Back