Oyun bağımlısı eş

Hb276

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2017
28
29
88
32
Eşim oyun bağımlısı evdeyse mutlaka oyun oynar gece bir ikiye kadar sabah işi yoksa uyur. Temel problemimiz bu aslında ancak başka bişeyden kavga çıktı. Geçen kaynım ve bi arkadaşları bize geldi akşam kalcaklardı. Benim 6aylık bebeğim var ve bu aralar uyku problemi var zor uyuyo sık uyanıyo dolayısıyla uykusuzum yorgunum. Geceyarısı onlar salonda oyun oynuyolardı bende odada bebeği uyutmaya çalışırken eşim geldi odaya giyinmeye başladı bu üçü başka bi arkadaşlarına gidecekmiş. Bende şaka yapıyosun dedim hayır gitme dedim. Sen bana karışamazsın dedi. Bende kapıyı çarptım. Ötekilerde duysun diye. Çünkü esas onlara da sinirlendim nereden çıkardılar bunu diye. Daha sonra gece boyu gelmedi ertesi gün kardeşiyle beraber öğlen geldiler. Yanlarına gitmedim. Ama bizimki burnundan soluyo çok sinirli. Neyse kardeşi evine gitti. Yanıma geldi konuşalım diye. Onun konuşalım demesi asla orta yolu bulalım diye değil dur seni güzel bi üzeyim amaçlıdır. Neden onlar varken kapıyı çarptın dedi bende gece yarısı bizi neden keyfine yalnız bıraktıysan o yüzden dedim. Ben üstünlük kuramazmışım işte kimmişim falan köpürdü.

Kavga tartışma illaki olur ama bi adabı var. küfür kıyamet bağırmak hemde bebek varken onu korkutması beni çileden çıkardı. Çok öfkeliydi. Evden çıktım kaynımı aradım. neden akşam böyle yaptınız beni yalnız bıraktınız kardeşine eşinin yanında ol neden demedin dedim. Kendi probleminiz dedi. Evet doğru bizim problemimiz Ama şunu söyliyim kaynımın bize gelme sebebi bi haftadır onun bi problemiyle uğraşmamızdı ve ben dostça onu kaç defa dinleyip teselli vermiştim. Mesafe koymam gerekiyor anladım. Her hafta gelir nedense o gelince bizimki değişir bi şekilde aramız bozulur sonrada banane sizin probleminiz.

Eşim bazen küsünce ayrı yatar en sevmediğim şeydir. Ama artık bende hep alttan alan kişi soğudum ayrı yattım dün.Konuşmayı düşünmüyorum. Aklını başına toplayıp sorumluluk sahibi bi baba gibi davranması lazım. Akşam işten gelip gece yarısına kadar oyun sonra arkadaşları ile takılma. Ne oyunu ya ben bebek doğdu doğalı oturup dizi izlemedim wc bile istediğimde gidemiyorum anne olanlarınız bilir. Ondan öncede eşşek gibi çalışıyordum ev iş beraber zordu. Şimdi iki ay sonrada işe başlycam ayrı bi zorluk beni bekliyo. Ben sorumlulukları alıp ev işi iş bebek yemek herşeyi halledince harika ama bi kere gitme deyince vay efendim kimsin. Neyse yazmak bile biraz rahatlattı...

Yaptığı saygısızlık, ailesi önceliği olmalı, körpe bebekle bir kadını tek başına koyup gitmek de ne demek? Ayrıca anlamıyorum bu oyun delilerini, çocuk gibi geliyorlar bana. Tavır koymakla iyi yapmışsınız, yaptığı öküzlüğü anlar umarım.

En sevmediğim tip sen kimsinciler
Kendi müthiş önemli bir zat çünkü sen kimsin diye sorguluyor

Eşinizin kardeşini arayıp niye evde kal abi demedin demeniz saçma olmuş. Eşiniz kendi demeliydi ben gelemem kusura bakmayın diye.
Kavgalara başkalarını karıştırmayın bence.

Diğer tüm konularda sonuna kadar haklısınız.
Bir zararı dokunmadığı halde kendi kocama bile öyle dört dörtlük olmam ben böyle adama herhalde hiçbir iş yapmazdım.

Oyun bağımlılığı nefret birşey, benimde eşim tutkuyla bağlıydı oyunlarına. Ben kavgasız gürültüsüz herşey süper olduğu bir akşam sürekli oyun basında olması ve bana hissettirdiklerini söyledim anlattım; çözüm ne bulabiliriz ne olur diye konustuk ve çözdük. Bu tarz konuları sağlıklı bir iletişim ile görüşmek yerine akrabalar evdeyken yükseltmek çözüm olmaz, aksine ona koz verip konuyu saptırmasına neden olursunuz.
bu konuyu konusmaya basladığınızda sizin kavga etmeye çalıştığınızı sanacaktır; gerilmeden sinirlenmeden niyetinizin bu olmadığına inandırarak konusun bence.

Çok haklısınız o an kendime hakim olamadım yoksa gerçekten bizim sorunumuz bu doğruya doğru, fakat oyun dediğim utanarak söylüyorum şu pubg oyunu, ve kardeşi arkadaşları beraber oynuyorlar. bu kardeşi sürekli gel oynayalım diye çağırıyor. Sizce psikyatriste gidip destek alıp ona yardımcı olmaya mı çalışsam yoksa değmez mi dersiniz.

Cocuk değil bunlar, kardeşini arayip neden cagiriyorsun denmez, akli basinda olsa cagirmaz o ayri. Eşiniz gitmeyecek, zorla goturmuyorlar elbet sizin probleminiz der.

Eşiniz de baya havalara girmiş kesin milletin gazina geliyordur yok kimsin, yok ustunluk kuramazsin filan evli ve minicik bebegi olan adamin gece arkadaslariyla takilma lüksü YOOOK. Bunun oyun bagimliligiyla da hiç alakasi yok adam sizi saymiyor.

Evlendigini bir anlasin yahu, gece gidip öglen eve gelip bi de bana kufur edecek cidden boşarim bekar hayatina devam et derim.
Bu adam cocuk olunca boyle olmamiştir herhalde boyle birine cocuk yaptiysaniz da sucun buyugu sizde.

Teşekkür ederim yorumunuz için, peki nasıl sınırladınız oyunları, kaç saat ne zaman, beraber vakit geçirmeyi unuttuk biz bebekte olunca, mesela oyun yerine ne yapalım dediniz ve gerçekten bırakabildi mi

Yani insan bu yüzden kavga etmeye utanır yahu
Oyun bağımlılığı nedir ya? Çocuğun var baba olmuşsun arkadaşlarını toplayıp oyun gecesi yapıyorsunuz
Hızını alamıyorsun karını çocuğunu evde bırakıp ergen gibi arkadaşlarınla çıkıyorsun
O kadar rahatsız edici ki düşünürken iğrendim bu tipten
Ne yapsanız yeridir

evet haksızım bende saçmaladım onu arayarak, Çocuktan önce bu kadar oyun oynamazdı, ben bebek ile ilgileniyorum sürekli, arada o da altını değişrir uyutur ama çok nadir, iyice sardı oyuna

Ben burada okurdum bağımlıları inanamazdım oyun nedir derdim. İnanamıyorum başıma geldi otuz yaşındayız. Tavır koydum evet ama nereye gider ucu düşünmüyorum sadece bebeğime odaklandım.

Bir kere şunu kabul etmelisiniz ki gecenin bir yarısı eşinizin sizi yalnız bırakması kaynınızı asla bağlamaz onun da dediği gibi sizin probleminiz.. Kaynınızı arayıp ona söylemiş olduklarınız bence de çok gereksiz olmuş zaten Kaynınız da demesi gerekeni demiş size.. Kaynınızın peoblemiyle ilgilenmek de onu evinizde ağırlamakta sizin isteğiniz doğrultusunda gerçekleşmiş kaldı ki eşinizin zoru ile de bunu kabul etmek zorunda kaldıysanız yine Kaynınızı ilgilendiren bir durum yok tamamen eşinizle alakalı bir durum.. Kapıyı aslında onlara çarpmış olmanız falan baştan sona yanlış düşünce bence.. Sizin sorununuz eşiniz ve onun saçma sapan tavırları,oyun bağımlılığı.. Bu insanları çevresindeki insanlar bozmuyor karakter meselesi bozulmaya müsait olan bozuluyor..Bozulanla da bitmek bilmeyen bilmeyen bir mücadele içine girmek için bu hayat inanın çok kısa sizden değerli değil kimse.. O yüzden bence alın bebeğinizi gidin annenizin yanına..

Siz kimsenin hizmetçisi, Çocuk bakıcısı, yatakta da partneri falan olmak zorunda değilsiniz.. Hem sizi yalnız bırakacak hem de tepki verdiniz diye sen kimsin gibisine getirecek, bir de oyun bağımlısı falan aman diyeyim yani kendinizi üzmeye değmez.. Üstelik çalışıyormuşsunuz kendi ayaklarınızın üzerinde durmanız daha kolay.. Nafakanızı alırsınız çocuk için.. Sizde hayatınızı yaşarsınız..

Burada temel soru evliliği devam ettirmek istiyor musunuz?
Oyun sorunu olmasa eşinizden memnun musunuz?
Bunlara evet diyorsanız evliliğinizi kurtarmak için uzman yardımı alın.
Yoksa diğer türlü tamamen boşa zaman kaybı

Kaynina olan tavrini koy esinede koy gerekirse o sekilde erkek erkege bir oyun ortamini asla kabul etme. Bekar evi degil orasi. Esin nasil davranmasi gerektigini bilmiyor birileri varken artislik yapmak falan cok cocukca malesef

Gerçekten şaka gibi geliyo evlenmeden önce merhametli bi insan sanıyodum bebekleri çok severdi güya şimdi Yardım istiyorum, beş dakika daha oynıcam diyo yarım saat kaldı bitmesine diyo derken ben uyutmuş yorgunluktan yatağa serilmiş oluyorum. Evet kendine gelmezse ayrı eve çıkmayı düşünüyorum şuan tek kelime etmek istemiyorum uzun bi süre

Oyundan önce beraber yemek yerdik bişeyler izlerdik ortak paylaşım vardı, ne zaman bebeğimiz oldu bana destek olacağına Oyuna arkadaşlarına sardı, Karantinada iyice geriyo beni bu durum. Eskiye dönermi bilmiyorum

Teşekkür ederim yorumunuz için, peki nasıl sınırladınız oyunları, kaç saat ne zaman, beraber vakit geçirmeyi unuttuk biz bebekte olunca, mesela oyun yerine ne yapalım dediniz ve gerçekten bırakabildi mi
Benim önerim sınırlama ya da öneri sizden gelmesin eşinize bırakın o bi düşünsün bakalım :) ben öyle yaptım. Durum ve hissettiklerimi söyledim, nasıl çözeriz diye topu ona attım. Sonra azalttı baya azalta azalta koptu, işi kimin dediği olacağından yarıştan cıkartınca mantıklı düşünme belirtleri olabiliyor beylerde :) Bir de sizde bebek var yaniii bebekle oynamak ilgilenmek varken ne manasız oyun peşinde olmak.

Benim eşim de pandemi döneminde oyun tutkunu oldu. Şu herkese musallat olan savaş oyunu varya Ama bebeğimiz uyumadan, benimle Bi çay içip zaman geçirmeden oyuna geçmez. Önce sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini anlatsanız güzel Bi dille. Yorgunluğunuzu ve mutsuzluğunuzu görmüyor mu

Evet kabul ediyorum mantıksız hareketti, O bekar, sürekli oyuna çağıran telefonuna yükleyen o olduğu için onuda suçluyorum içten içe.ama evet suçlu aramaya gerek yok otuz yaşında bi insanın biraz aklı olur karım çocuğum var ne yapıyorum der. Annem değil ayrı ev düşünüyorum işime yakın bi yerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…