Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Bblaucum saolasın..akıntı yoğunsa bebişte olabilir derim ben umarım öledir tatlım:) ay ne güzel olur valla şöle arka arkaya hamiş haberleri alsak..

arkadaşlar bişey sormak istiyorum ben şubatın 26/27 sinde pozitifi yakaladım ve değerlendirdik öncesini ve sonrasını...şimdi bugün meraktan tekrar yaptım testi ama negatif çıktı hamile olunca pozitif çıktığını sölemişti arkadaşlar yani bende ovulasyon testinin negatif çıkması hamilelik yok anlamınamı geliyor kesin

kızlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar nabersiniz ne bu bolluk yahu kaç gündür kimsecikler yoktu iyi iyi eee son haberlerde ne var ???

Canım selam...Daha geçmedi mi senin soğuk algınlığı...Hay Allah...
İnşallah atlatırsın...
Aslında aç tok fark edermi bilmiyorum. Ben beyin MR'ı çektirmiştim bir ara, o zaman da bana hormon tahlili yapmışlar bugun elime geçti sonuç belgesi de, hatırlıyorum akşam üzeri yaptırmıştım....Toktum...
Bu arada şu an 3,70 olan TSH o zaman 1,65miş :26:
Belgiselden hiç haber alamadım ne zamandır. En son hormon tahlillerime yorum yapmıştı, ondan beridir yok ortalarda....

Arkadaşlar ben de dün ve bugün pozitifi yakaladım. Ama dun bi calısma yapmadk buaksam yapıcaz :) ben suna kanaat getirdmki bu ovulasyon testleri herhangi bi ozel durumu olmayanlar icin cok da gerekli degil. 2 gunde bir iliskiye girmek yeterli oluyor, gerisi Allahın takdirine kalmıs; cunku spermler ztn 72 saate kadar canlı kalabiliyomus. Biz uzerimize duseni yaparsak Rabbim de nasip eder insallah. 3 aydır bebek istiyoruz ve cok ugrastık ama nasipten oteye gecilmiyo sizlerin de soyledigi gibi oluruna bırakmak en iyisi... Rabbim hepimizin gonlune gore versin insallah

Hayır canım gelmiyor. Bunu pek çok defa konuşmuştuk bu başlıkta. Bazen gebelik olmadığı halde pozitif olduğu durumlar oluyor. Bazen gebelik olsa da negatif çıkıyor. Bazen de aynı kişide (örneğin ben) bir ay gebe iken silik-pozitif çıkıyor. Sonraki ay gebe değilken koyu-pozitif çıkıyor.
Bence kullanmayın şu ovulasyon testlerini artık gebelik tespiti için,nolur. Sıkmayın bu kadar kendinizi. İnanın sonucu direkt ve OLUMSUZ yönde etkiliyorsunuz.
Ayrıca, senin ovulasyon üstünden muhtemelen 7-8 gün geçmiş. Şu an kanda bile çıkmaz, kaldı ki idrarda görünsün canım.

Hep bunu söylüyorum zaten. Özel durumu olmayanlar, regli sürekli düzensiz olmayanlar yani, ovulasyonu belirlemek durumunda değiller bence. 10-22. günler arası 2 günde bir çalışma...Ben bunu öneriyorum. Ya da siklus boyunca düzenli -yani haftada 2-3- çalışma...
Bu tip testler vs.ler stres yapıyor insanı. Ben 4 ay bıraktım geride bebek çalışmaları ile. Sadece 1 ay ölçüm yapmadım,gün saymadım, onda da hamile kaldım...Lütfen sözlerimi dikkate alın, biraz düşünün üstünde arkadaşlarım
Üşengecin çoluğu çocuğu olmaz derler kızlar, üşenmeyin çalışın
Bırakın testleri filan

Sevdebilge geçmiş olsun canım ..bol bol bitki çayları tüket c vitamini al arkadaşım ..kısa zamanda iyileşirsin umarım..

evet cnm 8.gün ovulasyondan sonra,ya çok saol olcak diye bişey yok tabi ama içimi rahatlattın pko var bende yaklaşık 1yıldır istiyoduk ama 14-18.günler çalıştık hep meğer ben 19.gün yumurtluyomuşum bakalım inş. bu ay olur.ilgilendiğin için çok saol çalışırken dışardan bilgi almak çok zor oluyo:)

Geçmedi bblaucum ya. Ben biraz önemsemedim sanırım, soğuk ve rüzgarlı günlerde dışarı çıktım, dinleneceğim yerde. Sonra iyice şifayı kaptım. Siklusumun tam ortalarındayım. Tam da hastalanacak zamanı buldum. Aman zaten çok umursamıyorum. Kafamdan tam olarak attım diyemem ovulasyon oldu mu, tuttu mu, tutmadı mı vs. Ama çırpınsam da sonucun değişmediğini kabullendim ve elimden geleni yaparak beklemenin tek çare olduğunu anladım...

:97:

Kesinlikle katılıyorum. Ovulasyonu belirlemek sadece son 2 haftada tuttu mu, tutmadı mı, kaç gün geçti, test yapayım mı diye beklerken işe yarıyordu. Ama şimdi test filan da yapmıyorum. O yüzden ovulasyonu belirlemenin faydasını göremiyorum. Kaldı ki yumurta tembelliği teşhisi konulmuş bir insan olarak, ovulasyonum gerçekleşiyor mu bu bile şüpheli. Ama yine de gün aşırı çalışmanınve sonra sakince beklemenin tek seçenek olduğunu öğrendim. Daha neler öğreneceğiz bakalım. :97:

Sevdebilge geçmiş olsun canım ..bol bol bitki çayları tüket c vitamini al arkadaşım ..kısa zamanda iyileşirsin umarım..

Çok teşekkür ederim canım. Vitamin almaya çalışıyorum da pek iyi bakamadım kendime. Hava soğuk ve ben çok da uygun olmayan kıyafetlerle dışarı çıktım, iyice üşüttüm sanırım. Geçer inşallah en kısa zamanda. :97:

İnşallah Allah fazla bekletmeden, tez zamanda nasip eder canım. Ben de senin gibi ovulasyonumu 14-18 arası sandığım için bikaç ay kaybettim böyle. Ama vücudunu tanıdıktan sonra test yapmaya devam etmek insanı stres topu haline getiriyor.

amin cnm isteyen herkese versin allahım.evet cnm doğru sölyosun bende artık yavaş yavaş anlıyorum kasık ağrımdan ovulasyonu ama daha bu ay ilk defa kullandım bu testleri:)bir kere hamile kaldım geçen yıl ama malesef kürtajla sonuçlandı..inş. tez zamanda gelir bebişlerimiz...

Ben 2.yada 3. gün diye biliyorum canım ama bi sor doktoruna istersen.

dr.dan geldim arkadaslar, regl oldugum icin ultrasonla muayene olmaz dedi. kan tahlillleri de aç karna olcak 3.-5. günler arası olabilir dedi. hatta 6 bile olabilir dedi ama anlamadım ben. ben de madem öyle dedi artık çarşamba yani reglin 5. günü gidip yaptırcam tahlilleri cumartesi de kontrole gitcem inş tekrar. yumurta takibi yapacak mıyız dedim, bence gerek yok daha hele bi 6-7 ay deneyin falan dedi ama napsam bilmiyorum vakit kaybetmek istemiyorum sanırım:97:

anlamadım açıkçası
dr her defasında özellikle reglin 3. günü çaardı tüm hormon testlerini de vajinal ultrasonu da o gün yaptı

anlamadım açıkçası
dr her defasında özellikle reglin 3. günü çaardı tüm hormon testlerini de vajinal ultrasonu da o gün yaptı

yaaa ben de anlamadım zaten, ben de hep öyle duymuştum inşaallah boşuna yormuyordur bu kadın beni

canım hormon terslerini mi yaptıracaksın ben de yarın gidicem hastaneye.sen nerde yaptıracaksın fiyatlardan haberin var mı?

arkadaşlar bişey daha sora bilirmiyim ben bu ay yumurtlama testi kullandım ve pozitifi yakaladım ama ben pkoluyum ve bu hastalıkta sanırım yumurtlama olmuyomuş yani ara sıra oluyomuş ama ben geçen ayda yumurtlamıştım...bil,yorsanız biraz benide bu pko konusunda bilgilendirirmisiniz:))) şimdiden teşekkürlerrrrr:))))))))))))9

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…