Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

kızlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar nabersiniz ne bu bolluk yahu kaç gündür kimsecikler yoktu iyi iyi eee son haberlerde ne var ???

cnm özel mesajına cevap yazamadım çünkü henüz hakkım yokmuş :KK43: yardımın için çok teşekkür ederim kontrol çizgisi pembe olsa da bu aylık işimi gördü ama bidaha kullanmam heralde :) hayırlısı...

cnm özel mesajına cevap yazamadım çünkü henüz hakkım yokmuş :KK43: yardımın için çok teşekkür ederim kontrol çizgisi pembe olsa da bu aylık işimi gördü ama bidaha kullanmam heralde :) hayırlısı...[/QUOT

inşallah gerek de kalmaz:KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49: tüm kullananlar için inşallah hayırlısıyla:KK64::KK49::KK64::KK49::KK64::KK49::KK64::KK49::KK64::KK49:

Hep bunu söylüyorum zaten. Özel durumu olmayanlar, regli sürekli düzensiz olmayanlar yani, ovulasyonu belirlemek durumunda değiller bence. 10-22. günler arası 2 günde bir çalışma...Ben bunu öneriyorum. Ya da siklus boyunca düzenli -yani haftada 2-3- çalışma...
Bu tip testler vs.ler stres yapıyor insanı. Ben 4 ay bıraktım geride bebek çalışmaları ile. Sadece 1 ay ölçüm yapmadım,gün saymadım, onda da hamile kaldım...Lütfen sözlerimi dikkate alın, biraz düşünün üstünde arkadaşlarım :KK34::KK34:
Üşengecin çoluğu çocuğu olmaz derler kızlar, üşenmeyin çalışın :KK9::KK9::KK37::KK37:
Bırakın testleri filan :KK34:

doğru söze ne hacet :) demekki sadece düşünmeden ve üşenmeden çalışmak lazım :KK34:

canım hormon terslerini mi yaptıracaksın ben de yarın gidicem hastaneye.sen nerde yaptıracaksın fiyatlardan haberin var mı?

evet canım, hormon testi yaptırcam ama fiyatları bilmiyorum henüz. ama burdaki devlet hastanesine gidip özelde dr bu testleri isted, deynce yazıyolar. öyle yapmayı düşünüyorum ama bakalım.

arkadaşlar günaydın, nasilsiniz? hepiniz iyisinizdir umarım ama benim canım çok canım sıkkın. bir aydır bekliyorum adetin 3. günü gideyim diye testler aç karna olcakmış onu ben bilemedim, sonra dr. hanım da ultrasonla bakmadı ama netten falan baktım, arkadaslara sordum, burdak arkadaslardan da öyle diyen oldu hep 3. günü beklemiş aslında dr.lar, ben de tıpış tıpış kendim gittim, öyle gerisin geri gönderdi beni. napcam şimdi sinir oldum. adetin bittikten sonra gel dedi ama hiç ona gidesim kalmadı şimdi... madden de sıkıntı sonuçta o kadar para verdim yani, uff ya herşey karıştı yine...:KK43::KK43:

arkadaşlar günaydın, nasilsiniz? hepiniz iyisinizdir umarım ama benim canım çok canım sıkkın. bir aydır bekliyorum adetin 3. günü gideyim diye testler aç karna olcakmış onu ben bilemedim, sonra dr. hanım da ultrasonla bakmadı ama netten falan baktım, arkadaslara sordum, burdak arkadaslardan da öyle diyen oldu hep 3. günü beklemiş aslında dr.lar, ben de tıpış tıpış kendim gittim, öyle gerisin geri gönderdi beni. napcam şimdi sinir oldum. adetin bittikten sonra gel dedi ama hiç ona gidesim kalmadı şimdi... madden de sıkıntı sonuçta o kadar para verdim yani, uff ya herşey karıştı yine...:KK43::KK43:

İstersen şöyle yap canım.Eğer yakın bir zamanda muayene olduysan,zaten kistin,problemin olmadığını biliyorsan, önce adetini bekle, sana yaptıracağın testleri söyleyelim, yaptır. Sonra yorumlarız burda.
Yada doktor sitesinden de sorarsın...
Eğer muayene olmadıysan yine önce testini yaptırır, sonra hem yorumlatmaya gidersin doktoruna, hem de muayeneni olursun.
Bu arada hamile kalırsan da gerek kalmaz tüm bunlara inşallah :KK34:

Selam kızlar, nasılsınız? Yine sessiz forum...
Biraz önce başıma tuhaf bişey geldi...Paylaşmadan edemedim...Şirkette arkadaşlardan biriyle (erkek) konuşuyorduk, laf arasında ve alakasız bir anda sende hamilelik filan var mı diye sordu. Yooo dedim, ama şaşırdım. Kilo mu almışım ondan mı dedin dedim. Yok dedi, yüzüne bi nur gelmiş sanki, ifadenden öyle geldi dedi. Asla da bu tarz şeyler soracak filan bir insan da değil, mahcuptur. Bu tarz şeyler konuşmayız yani kesinlikle...Şaşırdım....Tuhafıma gitti...Normalde olsa hemen altında manalar arardım, malum oldu hamileyim herhalde filan gibi, ama kapılmayacağım bu tarz şeylere, kendime yazık...
Hamile siması diye birşey var demek ki, onu da öğrendik bu arada.:KK68:

Son düzenleme:
Biraz önce başıma tuhaf bişey geldi...Paylaşmadan edemedim...Şirkette arkadaşlardan biriyle (erkek) konuşuyorduk, laf arasında ve alakasız bir anda sende hamilelik filan var mı diye sordu. Yooo dedim, ama şaşırdım. Kilo mu almışım ondan mı dedin dedim. Yok dedi, yüzüne bi nur gelmiş sanki, ifadenden öyle geldi dedi. Asla da bu tarz şeyler soracak filan bir insan da değil, mahcuptur. Bu tarz şeyler konuşmayız yani kesinlikle...Şaşırdım....Tuhafıma gitti...Normalde olsa hemen altında manalar arardım, malum oldu hamileyim herhalde filan gibi, ama kapılmayacağım bu tarz şeylere, kendime yazık...

Canım selam ..valla öyle bişey geçenlerde bana da oldu bir arkadaşım aynen öyle söyledi..bblaucum bende kaptırmamaya çalışıyorum kendimden bu ay pek umudum yok ama senden umutluyum canım ..açıkçası içime hamişsin gibi doğuyor ..umarım hislerimde yanılmam tatlım..

:KK9: hadi inşaallah diyelim bakalım, Allah'ın yardımı yanında olsun canım, hem umudum hem kalbnde ferahlık olsun...

Son düzenleme:

Allah'ın yardımı seninle olsun canım, hem umudum hem kalbinde ferahlık olsun...

Canım selam ..valla öyle bişey geçenlerde bana da oldu bir arkadaşım aynen öyle söyledi..bblaucum bende kaptırmamaya çalışıyorum kendimden bu ay pek umudum yok ama senden umutluyum canım ..açıkçası içime hamişsin gibi doğuyor ..umarım hislerimde yanılmam tatlım..

Allah'ım inşaallah hepimizin yardımcısı olsun, umutlanmamak çok zor tabi ama inşaallah kalbinde ferahlık da olsun.

İstersen şöyle yap canım.Eğer yakın bir zamanda muayene olduysan,zaten kistin,problemin olmadığını biliyorsan, önce adetini bekle, sana yaptıracağın testleri söyleyelim, yaptır. Sonra yorumlarız burda.
Yada doktor sitesinden de sorarsın...
Eğer muayene olmadıysan yine önce testini yaptırır, sonra hem yorumlatmaya gidersin doktoruna, hem de muayeneni olursun.
Bu arada hamile kalırsan da gerek kalmaz tüm bunlara inşallah :KK34:

canım aslında ben kasım'da bi muayene olmustum başka bi dr.a. miyom var demişti, o yüzden aslında bi an önce muayene olmak istiyorum. hem zaten acıkcası şimdi parayı verdim ya bi hafta içinde sonraki kontrol ücretsiz, gideyim bari diyorum ama yarın yani adetin 5. günü testleri yaptırmanın bi anlamı var mı acaba?
bu arada istediği testler de:
tam kan sayımı, açlık kan şekeri
tsh, ft3, ft4,anti tpo, anti tg, e2, fsh, prolaktin, dhea-so4, serbest testeron

burda okudugum kadarıyla Lh de gerekiyo galiba di mi?

canım aslında ben kasım'da bi muayene olmustum başka bi dr.a. miyom var demişti, o yüzden aslında bi an önce muayene olmak istiyorum. hem zaten acıkcası şimdi parayı verdim ya bi hafta içinde sonraki kontrol ücretsiz, gideyim bari diyorum ama yarın yani adetin 5. günü testleri yaptırmanın bi anlamı var mı acaba?
bu arada istediği testler de:
tam kan sayımı, açlık kan şekeri
tsh, ft3, ft4,anti tpo, anti tg, e2, fsh, prolaktin, dhea-so4, serbest testeron

burda okudugum kadarıyla Lh de gerekiyo galiba di mi?

Evet canım LH da lazım.
Benden istenenler, Total T3, TSH, Serbest T4, FSH, Prolaktin, LH.
E2 de istenebilirmiş ama doktorum muayene bulgularına ve yaşıma bakarak gerek duymamış. Soruşturdum, istememesi doğal diyor diğer doktorlar da.
Seninkisi tam teşekküllü tahlil istemiş. Tam kan sayımı da var...Tam kan sayımını neden istedi ki?
Açlık kan şekeri, serbest testesteron istemesine de bakılarak pko var mı yok mu onu da anlamak istiyor diyebiliriz yanılmıyorsam...

Merhaba bblaucum. Hadi hayırlısı, arkadaşının içine doğmuştur belki. :) Ben de kendimi kaptırmamaya çalışıyorum bu tür şeylere ama geçen gün aylardır görüşmediğim bir arkadaşım rüyasında beni hamile görmüş olmasında etkilenmedim dersem yalan olur. :KK16: Şunu da unutmamam lazım ki Eylül'den beri görüşmediğim ve bebek sahibi olmak istediğimizi bilmeyen kaç arkadaşımız rüyasında beni hamile olarak gördüğünü belirtmişti ama aylar geçti bende tık yok. :KK9: Nasip artık... Bir gün rüyalar gerçek olur elbet Allah'ın izniyle. :KK16:

Benim de bugün tahmini ovualsyon günüm ve dışarıdan geldiğimde pedimde bir damla pembemsi leke vardı. Devamı gelmedi. 16.günde neyin lekesi bu bilmiyorum. Ovulasyon lekesi mi desem bende nasıl yumurta tembelliği var, bilemiyorum. :KK19: Ateşimi ölçüyorum bu aralar, eğer yükselirse koşa koşa doktoruma gidip neden benim ateşim yükseldi diye soracağım. :KK19:

Merhaba bblaucum. Hadi hayırlısı, arkadaşının içine doğmuştur belki. :) Ben de kendimi kaptırmamaya çalışıyorum bu tür şeylere ama geçen gün aylardır görüşmediğim bir arkadaşım rüyasında beni hamile görmüş olmasında etkilenmedim dersem yalan olur. :KK16: Şunu da unutmamam lazım ki Eylül'den beri görüşmediğim ve bebek sahibi olmak istediğimizi bilmeyen kaç arkadaşımız rüyasında beni hamile olarak gördüğünü belirtmişti ama aylar geçti bende tık yok. :KK9: Nasip artık... Bir gün rüyalar gerçek olur elbet Allah'ın izniyle. :KK16:

Benim de bugün tahmini ovualsyon günüm ve dışarıdan geldiğimde pedimde bir damla pembemsi leke vardı. Devamı gelmedi. 16.günde neyin lekesi bu bilmiyorum. Ovulasyon lekesi mi desem bende nasıl yumurta tembelliği var, bilemiyorum. :KK19: Ateşimi ölçüyorum bu aralar, eğer yükselirse koşa koşa doktoruma gidip neden benim ateşim yükseldi diye soracağım. :KK19:

Benim hamile kaldığım ay, memleketten 2 komşumuz telefon edip rüyalarında bebeğim olduğunu gördüklerini söylemişlerdi. Peş peşe aramışlardı beni… Ama sonu gelmedi.
Bu sefer etkilenmedim doğrusu. Çünkü hissedilen duygular ya da fiziksel bir takım değişimler beynimizin ürünü. Bunu artık anladım. Olursa güzel olur, olmazsa da bu psikolojiyle, en fazla geçen aylar kadar yaralanırım, fazlası olmaz diyorum…
Senin akıntıya gelecek olursak, bence akıntın yumurtlama akıntısı…Ben sende müzmin bir yumurtlama sorunu olduğunu düşünmüyorum, baştan beri savunduğum bu biliyorsun. Evet çatlamamış yumurtalar gözlenmiş olabilir ultrasonda ama sürekli tekrarlamayan ekstrem bir durum bence seninkisi…Üniversitedeki doktorla ne zaman görüşeceksin peki SevdeBilgecim?

Canım inşallah…Sadece ben değil, burada bu yolda uğraşan tüm arkadaşlarımız hayallerine bir an önce kavuşurlar inşallah…:nazar:

X