Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

selamlar herkese,
kafam çok karışık arkadaşlar nolur bana bi fikir verin. hatırlarsınıız belki ben 4 aydır bebek istiyorum ama olmadı henüz. bu dört ay başlamadan önce dr.a gitmiştim miyom var demişti ve bazı testler yaptı. tsh , çıkmıştı, ben o zaman bilmiodum ama daha sonra başka bi problemden gittiğim dahiliye dr.u bunun bebek olmamasıyla alakası olabilecegini söylemişti. şu an tsh ne durumda hiç bilmiorum. bunun için yapılacak ne var acaba bilio musunuz? bir de ben bu ovulasyon testlerinde koyu çizgiyi yakalayamadım hiç :KK43:
sizce ne yapmalıyım ben, bi dr.a gidip işlemleri başlatmalı mıyım bi an önce? yoksa erken mi? yahu durdukça evham yapıyorum galiba:KK59: bi an önce bi yol haritası çizmem lazım, hepiniz o kadar iyi niyetlisinizki size danışmak istedim, etrafımda böyle şeyleri pek anlayan yok maalesef :KK43:

Canım benim TSH 3,70 çıktı danıştığım 7-8 civarı doktor da normal dedi. Acaba Serbest T3 ve T4'te mi sıkıntı var ki? Çünkü bunlar birlikte yorumlanıyor. Bence adetinin 2. veya 3. günü tekrarlat testlerini. FSH, LH, E2, total T3, serbest T4, prolaktin baktır...
Ben de 4 ay denedim, 1 biyokimyasal ve 3 başarısız sonuçtan sonra kafam karışacağına, hep aklımda soru işareti olacağına yaptırayım kurtulayım dedim yaptırdım.
Yaptırmanı öneririm, çünkü kafanı kurcalıyor anladığım kadarı ile.
Bu stres de gebeliği engelliyor, olacağı varsa da olmuyor.

kızlar bişey sormak istiyorum ben de eğer bu ay hamile kalamazsam ki adetime 2 gün var, ben de ovulasyon testi almak ve kullanmak istiyorum şimdi internetten araştırıyodum da gg.com ve hb.com da çeşitli markalarda ürünler var tecrübeli arkadaşlarımız varsa AGENS marka testi kullanan var mı hiç gg.com da satılıyor yanında gebelik testleri ile birlikte tavsiye edermisiniz ne kadar güvenilir yoksa daha iyi bir marka mı almalıyım MediSmart ın var bir de ama onun da içince sadece 5 tanecik varmış ve yetmezse tekrar almak lazım fiyatı da 30 lira yani bu işi daha uyguna nasıl halledebilirimmm kullandığınız markaları ve tavsiyelerinizi bekliyorum :)))

Selam. Bence ucuz testlerle başlamalısın. Vücudunu tanıman için adet biter bitmez test yapmaya başlamanı öneririm, bunun için de bol test lazım. GG'den alabilirsin, birçok marka var. Birkaç arkadaş bir marka testten muzdarip oldular ama,ben kullandım pek sorun çıkmadı. İstersen özelden marka vs. bildireyim birkaç tane...

Günaydın kızlar. Nasılsınız?

Ben iyiyim, heyecanlıyım. Yarın yeni doktoruma gideceğim inşallah. Biraz stresliyim ama olabildiğince rahat olmaya çalışıyorum. Güzel bir haftasonu geçirdim. Rahatladım. Önümüzdeki haftaları stressiz geçirmeyi planlıyorum. Evde olduğum günler kitap okuyarak, müzik dinleyerek, yemek yaparak, sevdiğim programları izleyerek geçireceğim. Okula gittiğim günler zaten vakit nasıl geçiyor anlamıyorum. Baharın geleceğini düşündükçe içim kıpır kıpır oluyor. Sanki güzel şeyler olacak diye içime doğuyor. Doğa kışı üzerinden atıyor ve bahara bürünüyor ya ben de sanki üzerimden kışı atıyorum, bahar çiçekleri açıcam inşallah.Böyle bir umut var içimde. :KK16:

Rabbim'in lütfu, bereketi, selamı bu baharda bizlerin üzerine olsun. İnşallah umduklarımıza nail olmak duasıyla...

:KK16:

Ben iyiyim, heyecanlıyım. Yarın yeni doktoruma gideceğim inşallah. Biraz stresliyim ama olabildiğince rahat olmaya çalışıyorum. Güzel bir haftasonu geçirdim. Rahatladım. Önümüzdeki haftaları stressiz geçirmeyi planlıyorum. Evde olduğum günler kitap okuyarak, müzik dinleyerek, yemek yaparak, sevdiğim programları izleyerek geçireceğim. Okula gittiğim günler zaten vakit nasıl geçiyor anlamıyorum. Baharın geleceğini düşündükçe içim kıpır kıpır oluyor. Sanki güzel şeyler olacak diye içime doğuyor. Doğa kışı üzerinden atıyor ve bahara bürünüyor ya ben de sanki üzerimden kışı atıyorum, bahar çiçekleri açıcam inşallah.Böyle bir umut var içimde. :KK16:

Rabbim'in lütfu, bereketi, selamı bu baharda bizlerin üzerine olsun. İnşallah umduklarımıza nail olmak duasıyla...

günaydın, maşaallah diyelim nazar değmesin :) ben de seni okuyunca umutlandım bi an Allah dualarını, dualarımızı kabul etsin iinş:KK61:

Günaydın canım :KK16:
İnşallah baharla birlikte umutlarımız da yeşerir, güzel şeyler olur, hayatlarımıza can gelir :nazar:

Merhaba kızlar. Bende bu ay ovulasyon testi kullanmaya başlayanlardanım. Benim durumum biraz karışık iki aydır bebek istiyoruz ama iki aydır ara kanamam geliyor. Geçen sene de deneme yapcaktık o zamanda gelmişti dr gittim hormonumda sorun vardı klomen kullandım düzene girdiama gebelik oluşmadı sonra erteledik biz. Neyse geçen ay ara kanama geldi gitti yumurtlamam dedim ama reglimi beklerken yumurtlama akıntısı geldi denedik ama tutmadı. Bu ayda ara kanama olunca bende yine yumurtlama akıntısı gelebilir sonra diye yumurtlama günü mü bileyim diye aldım 2 gündür yapıyorum çok çok silik çizgi çıkıyor. Bu çizgilerden bir 10 gün sonra koyulaşıyormuş sanırım. 30 tane testim vardı görene kadar yapıcam. Akıntılarım çizgilerden önce gelirse denemelere başlıcam görünmesi yakın demektir. Yalnız testi hiç gün aksatmadna yapın. Çünkü en koyu çıktığı günden bir gün sonra hemen yine çok silik hale dönüyormuş hala yumurtlamadınız zanneder çalışma yapamadan regli olursunuz yanınızda bir yere giderken bile taşıyın..

Canım benim TSH 3,70 çıktı danıştığım 7-8 civarı doktor da normal dedi. Acaba Serbest T3 ve T4'te mi sıkıntı var ki? Çünkü bunlar birlikte yorumlanıyor. Bence adetinin 2. veya 3. günü tekrarlat testlerini. FSH, LH, E2, total T3, serbest T4, prolaktin baktır...
Ben de 4 ay denedim, 1 biyokimyasal ve 3 başarısız sonuçtan sonra kafam karışacağına, hep aklımda soru işareti olacağına yaptırayım kurtulayım dedim yaptırdım.
Yaptırmanı öneririm, çünkü kafanı kurcalıyor anladığım kadarı ile.
Bu stres de gebeliği engelliyor, olacağı varsa da olmuyor.

canım t3 ve t4 le alakalı bi durum diil sanırım çünkü bunun gebeliği etkileyeceğin söyleyen dr.a tsh'nin 3,5 oldugunu ben söylemiştim. yani başka bi test falan görmemişti. hatta sonra kendi istediği test 2,7 gibi bişey cıktı. sen de iyot eksikliği var galiba deyip multivitamin verdi bana. gebe kalman icin önemli falan dedi. ben de önce gittiğim jinekolog bişi demedi bi de prof üstelik die, ona kızıodum :KK43:

canım t3 ve t4 le alakalı bi durum diil sanırım çünkü bunun gebeliği etkileyeceğin söyleyen dr.a tsh'nin 3,5 oldugunu ben söylemiştim. yani başka bi test falan görmemişti. hatta sonra kendi istediği test 2,7 gibi bişey cıktı. sen de iyot eksikliği var galiba deyip multivitamin verdi bana. gebe kalman icin önemli falan dedi. ben de önce gittiğim jinekolog bişi demedi bi de prof üstelik die, ona kızıodum :KK43:

ilginç...ben tek doktora da yorumlatmadım, 2si prof. olmak kaydıyla en az 7-8 jinekologa ve bir de endokrin uzmanına yorumlattım. Hepsi normal dedi.

arkadaşlar mrb yeniyim bende aranızda bişey merak ediyorum benim ovulasyon testim 2 gün pozitif çıktı bugün silik yani negatif.benim merak ettiğim bu hormon yumurtayıncamı yoksa yumurta çatlayıncamı yükseliyor?yani çatlamadıysa adetimmi geçikir kist falan oluşursa.yardımcı olabilirseniz sevinirim:)

Günaydınlar...

Ben bugün üniversitede bir hocaya muayene olacaktım. Bütün tahlillerimi, ultrason çıktısını, herşeyimi alıp gittim. Doktorum gelmedi ama. :KK43: Acil bir işi çıkmış sanırım, bütün randevuları iptal olmuş. Karnı burnunda bir kadın vardı, bugünlerde doğum yapacakmış, doktor nasıl olmaz diye şoklardaydı. Allah'tan bu kadar acil bir işim yok diye şükür ettim. Devlet hastanesinde de bu rahatlığı sevmiyorum. Tamam, daha güvenilir geliyor üniversite hastanesi ama doktorun böyle randevularını iptal edebiliyor. Özelde para veriyorsun ama en azından doktorunla görüşme, telefonlaşma şansın oluyor. Ayy ne zor. Rabbim kendisinden başkasına muhtaç etmesin kimseyi. Umarım en kısa zamanda uygun bir günde görüşürüm doktorumla da size yeni haberler getirebilirim...

:97:

arkadaşlar mrb yeniyim bende aranızda bişey merak ediyorum benim ovulasyon testim 2 gün pozitif çıktı bugün silik yani negatif.benim merak ettiğim bu hormon yumurtayıncamı yoksa yumurta çatlayıncamı yükseliyor?yani çatlamadıysa adetimmi geçikir kist falan oluşursa.yardımcı olabilirseniz sevinirim:)

Selamlar.Bu hormon yükseliyor, en yüksek seviyeye geliyor ve yumurtayı çatlatıyor. Çatlamayı sağlayan hormon LH. Ovulasyondan (yani çatlamadan sonra) düşüyor. Ama belli bir derecede salgılanmaya devam eder, silik çizgiler yumurtlamadan sonra da devam edebilir.

Günaydınlar...

Ben bugün üniversitede bir hocaya muayene olacaktım. Bütün tahlillerimi, ultrason çıktısını, herşeyimi alıp gittim. Doktorum gelmedi ama. :KK43: Acil bir işi çıkmış sanırım, bütün randevuları iptal olmuş. Karnı burnunda bir kadın vardı, bugünlerde doğum yapacakmış, doktor nasıl olmaz diye şoklardaydı. Allah'tan bu kadar acil bir işim yok diye şükür ettim. Devlet hastanesinde de bu rahatlığı sevmiyorum. Tamam, daha güvenilir geliyor üniversite hastanesi ama doktorun böyle randevularını iptal edebiliyor. Özelde para veriyorsun ama en azından doktorunla görüşme, telefonlaşma şansın oluyor. Ayy ne zor. Rabbim kendisinden başkasına muhtaç etmesin kimseyi. Umarım en kısa zamanda uygun bir günde görüşürüm doktorumla da size yeni haberler getirebilirim...

:97:

Günaydın canım. Hay Allah ya, ne zamana attı peki randevularını? Yani başka bir gün verdi değil mi?

Selamlar.Bu hormon yükseliyor, en yüksek seviyeye geliyor ve yumurtayı çatlatıyor. Çatlamayı sağlayan hormon LH. Ovulasyondan (yani çatlamadan sonra) düşüyor. Ama belli bir derecede salgılanmaya devam eder, silik çizgiler yumurtlamadan sonra da devam edebilir.

teşekkür ederim zaten benimde 2 gün koyuydu 2.çizgi sonra silik çıkmaya başladı:) inş. bu ay güzel haberler alırız hepimiz:)

Günaydın canım. Hay Allah ya, ne zamana attı peki randevularını? Yani başka bir gün verdi değil mi?

Bana randevu vermedi çünkü biz üni.personeli olduğumuz için bizi herhangi bir gün çağırabilir. Eşim odasını arayacak öğleden sonra, belki yarın gelin diyebilir, bu haftaiçi çağırır ama günü belli değil. Üni. personeline randevu vermiyor. Arayıp sorduğunda gelin diyor. Bana Cuma gel demişti, gidememiştim, tekrar sormuştum, salı uygun demişti. Ama acil işi çıkınca randevularını ve benim gibi arada aldıklarını iptal etmiş. En yakın ama belirsiz bir tarihte tekrar gideceğim artık...

bblau, aklıma ne takıldı biliyor musun? Ben ovu.testi kullanıyordum ya benim 14.15.günler oldukça koyu çıkıyordu 2.çizgi ve sonra silikleşiyordu. Benim LH adetimin 3.günü 12.24 çıktı. Normalde de yüksek olsaydı o testlerde hep koyu çıkması gerekmez miydi? Ya da ben bu ay mı pco oldum? Kafam karıştı. LH testleri ne zaman koyu çıkıyor ki? Silik çıktığında kaç oluyor acaba? 12.24te koyu çıkar değil mi? Önceki aylarda ovulasyon dönemi dışında neden silik çıksın ki o zaman? :44::44:

12 Ocak 2011 adetimden 9 gün önce Ovulasyon testim şu şekilde;

Pcolularda bu LH hep yüksek olduğu için koyu çıkıyordu bu çizgi değil mi? Acaba bu silik haldeyken LH kaç olabilir?

Adetimin 3.gününde LH 12.24 çıkmıştı. Şimdi ovulasyon testi alsam acaba koyu mu çıkar çizgi? Ben bu ay mı pco oldum acaba ya?:26:

Bana randevu vermedi çünkü biz üni.personeli olduğumuz için bizi herhangi bir gün çağırabilir. Eşim odasını arayacak öğleden sonra, belki yarın gelin diyebilir, bu haftaiçi çağırır ama günü belli değil. Üni. personeline randevu vermiyor. Arayıp sorduğunda gelin diyor. Bana Cuma gel demişti, gidememiştim, tekrar sormuştum, salı uygun demişti. Ama acil işi çıkınca randevularını ve benim gibi arada aldıklarını iptal etmiş. En yakın ama belirsiz bir tarihte tekrar gideceğim artık...

bblau, aklıma ne takıldı biliyor musun? Ben ovu.testi kullanıyordum ya benim 14.15.günler oldukça koyu çıkıyordu 2.çizgi ve sonra silikleşiyordu. Benim LH adetimin 3.günü 12.24 çıktı. Normalde de yüksek olsaydı o testlerde hep koyu çıkması gerekmez miydi? Ya da ben bu ay mı pco oldum? Kafam karıştı. LH testleri ne zaman koyu çıkıyor ki? Silik çıktığında kaç oluyor acaba? 12.24te koyu çıkar değil mi? Önceki aylarda ovulasyon dönemi dışında neden silik çıksın ki o zaman? :44::44:

Canım bu benim de kafama takıldı. Şimdi hormon testlerimi açtım önüme, iyiki getirmişim bugün yanımda. Referanslar kısmına bakıyorum: Mid peak değer diyor, 17,0-77,00 yazmış. Yani yumurtlama zamanında bu şekilde oluyor demek ki. Bunlar kanda değerler, biz bi de idrarda ölçüyoruz.
Acaba bu hormon tahlillerini neden reglin 2-3. günleri yapıyorlar, acaba püf noktası orda mı?
Yoksa foliküler fazda silik çıkıyor senin, ya da luteal fazda....
Şimdi var mı elinde test bi yapsana...
Bu ay pcos olsan tesbih tanesi dizilim olmazdı ama, en az bikaç aylık olması gerekmez mi? Sonuçta onlar çatlamayan yumrutalar değil mi? Her ay 1 tane yumurta oluyor, hadi bilemedin 2, ekstrem durumlarda??

merhaba arkadaşlar dün internet üzerinden ovulasyon testi aldım bilinen bi site g.g ne zaman ulaşır kaç günde gelir bana bilen vvar mııı

X