feministic, amin inşallah, Rabbim hepimizi umduklarımıza kavuştursun. Ben evlendiğimin 20.günü bir bayan doktora gittim. Bebek istiyoruz, tahlil filan gerekli ne varsa yaptırayım dedim, kan tahlili yaptırdım, smear testi yaptırdım. Sonra kistim ortaya çıktı onun için de birkaç defa daha gittim. Yaklaşık 9 aylık evliyim ve ilk 7 ayı bu sebeplerden 4-5 kez gitmişimdir o doktora. Her seferinde ultrasonla muayene etti ama o fark etmedi Pcos'u. Sonra ilgisizliğinden şikayetçi olarak aynı hastanede başka bir doktora gittim. Geçen çarşamba ilk kez gittim ona ve ilk muayenede Pcos teşhisi koydu. Hormon testlerimi yaptırdım. Lh Fsh den yüksek çıktı. Şimdi de üniversitede
tüp bebek uzmanı bir hoca var ona muayene olacağım Salı günü. Onun da onayını alırsam Metformin tedavisine devam edeceğim. Yani herhangi bir şikayetim yoktu benim, bebek istiyoruz diye gitmiştik. Pcos olduğumu öğrendim. İnşallah doğru tedavi ile sonuca ulaşabilirim. Rabbim hepimizin yanında olsun.
azra2206 ben de biliyor olsam sorularını cevaplarım ama ben zaten 2 ay ovulasyon testi kullandım, çok fazla da bir şey anlayamadım çünkü aldığım testlerin yarısı bozuk çıktı. (Laboq..ck marka) Ben de bu başlığı o zamanlar keşfettim ve bütün sorularımı tecrübeli, bilgili arkadaşlarımız yanıtladı sağolsunlar. Yani bu başlığa takılan herkes ovu.testleri konusunda uzman değil. Sorunu bilmediğimizden yanıtlamamış olabiliriz. Ben bildiğim bir şey olursa cevaplarım ama dediğim gibi kendi testlerimi bile yorumlayamıyordum, fotoğrafını çekip arkadaşlara gösteriyordum, onların yorumlarına göre hareket ediyordum. Ayrıca Pcos için verdiğin bilgilere teşekkür ederim. Bu konuda hiçbir bilgim yok ve sağolsun bblau'cum da benden çok araştırma yapmış ve paylaşmış, çok sağolsun. Ben sanırım şaşkınlığımı atamadım üzerimden ve biraz durgunluk var üzerimde. İster istemez etkiledi beni bu teşhis, üzgün değilim ama demir gibi semsert de değilim, bazen tedirginlik yaşıyorum, bazen hüzünleniyorum, bazen korkuyorum. Alışma evresindeyim ve kolay bir süreç değilmiş... Allah kaldıramayacağımız yük vermez elbette... Hamd olsun O'na. Rabbim başka dert vermesin. Bunu da atlatacağız inşallah.