merhaba kızlar...
keys canım üzme kendini, inşallah en kısa zamanda hayırlısıyla kavuşursun bebeğine, biliyorum demesi kolay ama her ay aynı duyguları yaşadığım için anlıyorum seni de.
kızlar bu ay ilk defa gebeliğe dair belirtiler hissediyorum . şubat 16 da ov testi pozitifti ve sanırım o gün çatladı yumurtam( sancı ve akıntı). ve ovulasyon gününden itibaren hafif kasık ağrılarım devam ediyor. dün dpo 5. günümdü ve çok şiddetli kasık ağrılarım vardı tıpkı ovulasyon zamanı olan ağrılarım gibi, ve hala da ara ara devam ediyor, bu zamana kadar olmamıştı böyle sancılar, sadece ovulasyon zamanı olur ve kesilirdi. Bir umut işte bekliyorum...sizce de bu belirti olabilir mi?
Ben de belirtilere fazla takılınmaması gerektiğini düşünüyorum. Bunu önceden de biliyordum da bu ay daha fazla ayırdına vardım.
Hamile kaldığım ay, en ayırt edici belirtim bulantıydı. Daha önce hissettiğim bulantılardan çok farklıydı.
Daha sonra da göğüslerde kaşıntı. Bunlar çok belirgin ve daha önceden böylesini yaşamadığım tipte belirtilerdi.
Geçen ay da bunları, hem de hamileliğimdekinden de fazla yaşayınca, tamam dedim yine hamileyim!
Luteal faz boyunca süren kasık ağrıları da vardı…
Ama tüm bu belirtileri, hem de ilkinden de fazla yaşamama rağmen regl oldum. Adetim de gecikmişti hem de.
Şimdi artık adet gecikmesi de dahil hiçbir belirtiye inanmıyorum. (kastettiğim bir haftadan az gecikmeler)
Eğer ovulasyonu testle yada doktor takibinde saptamadıysanız geç yumurtlama olmuş olabiliyor. Gecikme tamamen bundan kaynaklanmış oluyor ama siz adetiniz gecikti sanıyorsunuz…
Hatta ovulasyon testinde de yanılma payı var. Mesela pik yakaladığınızda, “yarın” ovulasyon olacağını farz ediyorsunuz ya, bende öyle değil. 3 gün sonra ovulasyon oluyor ve hiçbir hormon problemim de yok. Sırf bu sebeple iki ay ovulasyonu kaçırdım.
İnsan yaşadıkça vücudunu tanıyor işte. Araştırsdıkça yorumluyorsun, aaaa aslında böyleymiş ya diyorsun.
Mesela kimyasal gebelik yaşadığımda, bhcg’min yavaşa yavaş ve sürünerek yükseldiğini düşünmüştüm. Adetim 3 gün geciktiği halde 5 çıkmıştı bchg.
Geç implantasyon diye yormuştuk. Yada kimyasal gebeliği bile normal dışı yaşıyorum ben demiştim kendi kendime….
Oysa araştırdıkça farkına vardım. 12dpo’da 5 çıkmış meğer. Tam gününde yani! Kadınların %85i gibi!Yani gayet normalmiş. Düşüşe geçene kadar da normal katlamış.
10 gün geciktiğini sandığım adetim 5 gün gecikmiş.
Yani geç yumurtlama.
Bu ay da aynısı, yine geç yumurtlama ve tam 14 gün süren luteal faz. Her şey tıkır tıkır…
Ama insan o karmaşık ruh hallerinde, yok ovulasyon yorumlayacağım, yok ateş tablom aslında nasıl, yok şu belirtim var bu var derken doğru dürüst mantık bile yürütemiyor.
Şimdi geriye bakıyorum ve diyorum bunları nasıl göremedim ki ben.
Kendime şaşıyorum.
İşte bu yüzden de her şeyi ölçmeyi bıraktım.
Kendimi dinlemeyi bıraktım.
Herkese de şiddetle tavsiye ediyorum.