Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Evet, okuyorum canım...Bugün okuyacağım...Uzaklaşmayı becerebilir miyim bilemiyorum ama habersiz ortalıktan kaybolmak istemedim...
Oluruna bırakmak, sabretmek...İnsan sonunda olacağını bilse belki bunları başarır ama, içlerdeki o kuruntu, zamanı bizlerin ızdırap olarak algılamasına sebep oluyor sanırım....
Şu an hormon testlerini ve eşimin sperm testini yaptırmakla, bir ay kendime izin vermek arasındayım...
Bir o işlere dalıp yine vesvese kuruntu yaşamayayım diyorum, bir de varsa bir durum boşuna bir ay daha kaybetmeyeyim....
Sanırım birkaç güne kadar netleşeceğim.
Zaten henüz regl olmadım....Bugün de olmayacağım galiba...
Geçen aylara göre iyiyim. Bu ay olmadının üzüntüsünü yaşamıyorum artık. Hayalkırıklığı yok, o safhaları çoktan geçtim. Daha rahatım. Hüzün olsa da, hafiflemiş hissediyorum...
Eskiden yaşadığım üzüntüler yavaştan yerini "zaman geçiyor,acaba bir sorun mu var" kaygılarına bırakmaya başladı....
Allahın izniyle, inşallah bir sorun olmasın diliyorum...

Canım seni çok iyi anlıyorum. Bu fikirden nasıl uzaklaşırız ben de bilmiyorum. Bu ay kendimi başka şeylerle oyaladığımda fark ettim ki günler çabuk geçiyor. Ne zaman 21.güne geldim ben de bilmiyorum. Bu ay öğrendiğim en azından bu var. Bebek fikrinden tamamen uzaklaşamasak bile günleri sayıp belirtileri dinlemek bize zarar veriyor, en azından bunu başarabiliriz umarım. Ben randevumu geçen aydan almıştım, adet olduğumda hormon testlerini yaptırmak istiyorum. Kafam rahat olsun diye. Onları yaptırmazsam sürekli bir soru işaretiyle yaşayacağım. En azından onları bir görmek istiyorum. Sen de istersen yaptır ki bu açıdan kafan rahat olsun. Kendimize neyin iyi geldiğini deneyerek öğrenebiliriz. Ben en azından bunu anladım ki eve tıkılıp kaldığımda sadece bebek düşünüyorum. Ama dışarı çıkar gezersem, sevdiğim kişilerle buluşur sevdiğim şeyleri yaparsam günlerin nasıl geçtiğini anlamıyorum, bebek fikrini ötelemiş oluyorum. Sen de sana ne iyi gelecekse onu yap ki rahatla biraz. Allah'ın izniyle bir gün evlatlarımıza kavuştuğumuzda bugünleri, üzüntülerimizi, sıkıntılarımızı unutacağız inşallah. Dua ile canım...

Yaptır canım sen o testleri yaptırmazsan hep aklında olacak bir sorun mu var düşüncesi. En azından ne olduğunu öğrenirsin. Ayrıca emin ol ne kadar uzaklaşsak da aklımızın bir yerinde oluyor ovulasyon geldi mi düşüncesi. Ben önümüzdeki ay dr. a gitmeyeceğim ve kesin kararlıyım zihnimi boşaltmaya ama şimdi durum bu. Ovulasyon yaklaştıkça yumurta takibi de yaptırmayacağım için elimde ovulasyon testiyle kendimi tuvalette yakalama ihtimalim olduğunu biliyorum. Bu nedenle tüm irademe rağmen bu konuda aldığım kararlara güvenmekte zorlanıyorum. Sen en iyisi testlerini yaptır ve bir sorun varsa zaman kaybetmeden gerekeni yaparsın. Sorun yoksa da en azından kafan rahat eder nasılsa olacak dersin.

Ben aslında son birkaç gün kalana kadar çok rahatım...Yani test yapma zamanları gelene kadar, ama regle 2-3 gün kala dengem bozuluyor, tuhaflaşmaya başlıyorum. Ama başlangıca göre yine de iyi konumdayım...
Ben de hormon testlerini yaptırma fikrine doğru yaklaşıyorum canım.
Hormon testi yaptırırsam, eşimin sperm analizine de baktırırım zaten.
Belki böylece bir nebze daha rahatlarız...

Evet testleri yaptıracağım sanırım canım.
Ovulasyon testi yapmayacağımdan eminim, zira testleri bitirdim ve almayacağım.
Ateş de ölçmem çünkü güvenmiyorum ateşe...Pek itibar etmiyorum artık.
En güzeli, hormonlara bir baktırmak, sonra rahat etmek herhalde...

kızlar fikirlerinize ihtiyacım var :97:

kızlar fikirlerinize ihtiyacım var :97:

Şansın yok diyemem çünkü 12. gün birlikte olmuşsunuz ve spermlerin ortalama 3 gün yaşadığını düşünürsek 15. gün ovulasyon olmuşsa şansın devam eder. Bazı spermler 1 hafta kadar yaşayabiliyor yani şansın var ama fazla olduğunu düşünmüyorum çünkü ilişki zamanı ile ovulasyon arasında 2 günden uzun süre olursa şans düşer. Bence şansın devam ediyor ama bu ay çok fazla da umutlu olma. Gerçi belli olmaz hiç beklemediği ay hamile kalan bir çok insan var belki seninki de öyle olur.

aslında hiç umudum yoktu ama son 2 3 gündür bağzı değişiklikler fark ettim aklıma düştü yine gerçi bu kadar erkende belirti olmaz ama ilk defa ben kendimi dinlemeden bişeyler fark ettim korkuyorum hayal kırıklığına uğramaktan kendimle çelişip duruyorum teşekkür ederim cevabın için (beklenmeyen a.t 20 şubat) hayırlısı inşallah ...

belirtilerin neler canım bende bugün adet olucam galiba bu ay ovülasyon testiyle birlikte preseed kullanmıştım ama gene olmadı

kızlarrrrr mrb;;

giremedim dün nete. kötü bir gün geçirdim. sizinle paylaşayım istedim şimdi.

dün kontrole gittim. pzt 740 olan değerim 1800 küsür bişey olmuştu çok güzel bir artış ama doktor keseyi göremedi bir türlü ve bu dış olabilir diye beni bir güzel korkuttu. yarında göremezsek hemen operasyona alırız dedi. allahım kimseye yasatmasın o duyguyu nasıl bir haldeydım sıze anlatamam. ağlama krizine girmişim eşim falan geldi başka doktora gittik hemen. ben biliyosunuz zaten 4+4 oldum bugun gittiğimiz doktor dedi delimisin niye üzülüyosu sen daha cok erken gorunmeyebılır korkma dedı. hemen o baktı ve keseyı gordu. aksamı rahat gecırdık cok sukur.
bugunde kendı doktoruma gıttım oda gordu keseyı. ıyce rahatladım.

allah kımseye yasatmasın ınsallah cok kotu bırseymıs. allaha emanet olalım hepimiz.

Geçmiş olsun canım, gerçekten çok üzücü birşey yaşamışsın. O doktora ne denir bilmiyorum Allah bundan sonra güzel şeyler yaşatsın inşallah

belirtilerin neler canım bende bugün adet olucam galiba bu ay ovülasyon testiyle birlikte preseed kullanmıştım ama gene olmadı

belirtilerimi yazmıyayım canım utanırım bi gebede olmayacak kadar çok belirtiye sahibim Olursanda üzülme en azından adet olabiliyoruz

ÇOK GEÇMİŞ OLSUN BÜYÜK KORKU YAŞAMIŞSINDIR EMİNİM ÇOK İYİ YAPMIŞSIN BAŞKA DOKTORA GÖRÜNMEKLE ALLAH YAŞATMASIN BİRDAHA BÖYLE KORKULAR SAĞLIKLA KUCAĞINA ALIRSIN İNŞALLAH

çok üzüldüm tatlım... ama çok şükür ki sorun hallolmuş. bence yapılması gereken en doğru şeyi yapmışsın ve 2. bi doktora daha görünmüşsün. bir arkadaşım da benzer bişi yaşamıştı. biraz kanaması olmuştu gittiği doktor kalbi atmıyolar bebek ölmüş kürtaja alalım demiş, o izin vermemiş çıkmış ordan hemen başka bi doktora gitmiş ve o doktorda kalp atışları duyulmuştu. şuanda da sağlıklı bi oğlu var... böyle şeyler malesef çok yaşanıyor o yüzden 2. bi doktor bence en iyisi... tekrar çok geçmiş olsun canım...

Geçmiş olsun canım, gerçekten çok üzücü birşey yaşamışsın. O doktora ne denir bilmiyorum Allah bundan sonra güzel şeyler yaşatsın inşallah

ÇOK GEÇMİŞ OLSUN BÜYÜK KORKU YAŞAMIŞSINDIR EMİNİM ÇOK İYİ YAPMIŞSIN BAŞKA DOKTORA GÖRÜNMEKLE ALLAH YAŞATMASIN BİRDAHA BÖYLE KORKULAR SAĞLIKLA KUCAĞINA ALIRSIN İNŞALLAH

teşekkür ederim kızlar. gerçekten çok zor bir durumdu. atlattık şükür. daha doğmadan anne olmanın nasıl bir güç gerektirdiğini anladım.
sen ne yaptın mylife gittinmi doktora. keseyi görene kadar ihmal etme cnm. hatta bblau da test yaptırsın fikrim değişti bu olaydan sonra.erken teşhis bu durumlarda önemli gerçekten. kan takibi kimyasal gebelikten dolayı bize ağır geldi ama takip etmek gerekirmiş. allah korusun neyle karşılaşacağımız belli olmuyor malesef. allah sağlklı gebelik nasip etsin hepimize.

amin canım ben cumartesi ye aldım randevuyu, inşallah gidip keseyi görücez. sonraki randevumu bile aldım 19 mart ( doktor biraz yoğun da )
gerçi yüksek ihtimalle ben arada yine bi doktora giderim ben kalp atışını duymak için :90:

umarım herşey yolunda gider

Son düzenleme:
geçmiş olsun inşallah hamileliğinde bi daha sorun yaşamazsın

kızlar aranızda wondfo marka ovulasyon testi kullanan varmı, ben salı günü ovulasyonda çift çizgiyi yaladım, dünde bahsettim, dün yine ovulasyon testi yaptım, idrara değdirmemle çift çizgiler görünmeye başladı. Hatta 3 tane çizgi çıktı, ilk defa ovulasyonda böyle bir durumla karşılaştım. üstelikte dün kassıklarım çok ağrıdı, yürümekte bile zorlandım, belkide dün akşam çatladı. ama 3 çizgi çıkması tuhaf geldi, test bozuk olabilir mi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…