Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

11. gün erken... 15 - 20. gün arası olur ovulasyonun tahminen. test yapmaya devam etmelisin ve en önemlisi test yapmadan 4 saat önce yemek içmek tuvalete çıkmak yok. ayrıca sabah ilk idrarla da yapmıyorsun. bol şans

test yapmaya devam zaten ya ben ilk defa yapıyorum bu testi akıntıdan da anlayamıyorum.ben 10.gün falan yumurtladığımı sanıyodum demek ki öyle değilmiş yanılmışım.neyse hayırlısı bakalım.teşekkür ederim cevabın için

Dün akşam dayanamayıp, idrar testi yaptım negatif çıktı. Bu ay o kadar karmakarışık ki herşey. Adetin bittiği günden itibaren hergün birlikte olduk. Ve normalde düzenli adet oluyorum. Ovülasyon testi yaptım ama 15. günde başladım. 24. güne kadar devam ettim ve hiç çift çizgi görmedim. T çizgisi hep silikti. Sonra 25. gün doktora gittim. Progesteron yaptırdı, ben ısrar ettim kontrol testlerinin yapılmasında. Sonuç 3,22 çıktı. Bir daha ovülasyon testi yapmadım ve birlikte olma durumunu seyrekleştirdim. Neticede bu ay yumurtlaman olmamış dedi doktor. Dün yaptığım idrar testi ( evde yapılanlardan ) negatif çıktı. Sonuçta hamile değilim. Adet gecikiyor. Yumurtlama olmadı. Böyle karışık bir haldeyim.

Belki daha erken yumurtlamışsındır canım. Örneğin 13. günde yumurtlama olduysa progrsterona baktırman gereken gün 20. gündü. Bence reglin daha fazla gecikirse bir doktora git, kist de olabilir. Yumurtlamanın olmadığına emin olman bence zor ama hala regl görmediysen bir kaç gün sonra bir daha test yap yine negatif çıkarsa dr. a git. Bu konu ihmale gelmez. İnşallah hamilesindir de onun için reglin gecikiyordur.

Hamile olmayı çok isterim ama hiç sanmıyorum. Bu arada Aralık kontrolünde kistim olmadığını söylemişti doktor. Hamile olsam testte çıkmaz mıydı, dediğin gibi daha erken yumurtlama olduysa şuan hcg tespit edilebilecek düzeyde olurdu gibi geliyor. Ocak 1'de adet olmuştum. 6 gün kadar sürmüştü. 7. günden itibaren ilişkimiz oldu düzenli olarak. Bilemiyorum. Bende bir sorun olmasından çok korkuyorum. Yumurtlamam olmamış dediğinde doktor ( ki 25. gündü ve tarihi önemsemediği, bana sormamasından anlaşılıyor ) bıraktım herşeyi, düşünmedim bile. Rahattım yani ama adet gecikince sıkıntılar başladı yine.

kızlar dün dayımın gelinine misafirliğe gittik.
bebek 8 aylık olmuş.maşallah çok tatlı.gelişimi de çok güzel.
ikili test sonuçlarına baktım down send.olma olasılığı:1/50000
diğer iki testi de çok güzel.
ancak bebiş boynunu tartamıyor ve ayak ve ellerinde güçsüzlük var.
eşimle eve geldikten sonra konuştuk.
eşim 'herşeyin Allah tan geldiğine inanan insanlarız.dayının gelininin test sonuçları çok güzel çıkmış..en güzeli bebeğimiz olduğunda kalp atış seslerini duyduktan sonra ikili ya da üçlü testlere girme.sonuçta dayının gelininde de hiçbir sorun çıkmamış ama şimdi 'SP' li.eğer Allah bize bir bebek bağışlarsa testlere girdiğinde istenmeyen ihtimal söz konusu olursa bebeğimizi aldıracak mıyız?tabii ki hayır.' dedi.eşimin bana bu şekilde konuşması haklı geldi ve eğer tekrar hamile kalırsam ikili ve üçlü testi yaptırmayacağım.
Rabb'im inş. hepimizw sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip eder.

anlıyorum seni tatlım ama bu testlerde sorun görürlerse önleyici tedavi uygulamıyorlar mı?

İdrar testleri bazen regli 10 gün geçince bile pozitif verebiliyor yani evet hamile olabilirsin ve test göstermeyebilir. Eğer hormon sorunun yoksa ve kistte yoksa reglin gecikmesi için benim aklıma başka bir şey gelmiyor. Istersen bir kan testi yaptır böylece kesin sonucu alır ve negatit çıkarsa hemen dr. a gidersin sana bir adet sökücü verir en azından.

Evet ben de katılıyorum. Bence de kan testi yaptırılmalı...
Geç döllenme de olabilir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…