- 21 Haziran 2010
- 49
- 1
-
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #14.181
anlıyorum seni tatlım ama bu testlerde sorun görürlerse önleyici tedavi uygulamıyorlar mı?
Yumurtlamadan sonra 7-10 gün içinde deniyor ama bazı kaynaklarda 5-7 gün içinde bilgisini de gördüm. Bu nedenle ortalama bir hafta ama daha önce yada daha sonra da olabiliyor.
Katılıyorum. Bu testlerde belirlenecek anomalilerden bazıları, henüz anne karnındayken tedavi edilebiliyor. Önlemler alınıp çözüm üretilmeye çalışılması yanlış değil. Elbette, ( Allah esirgesin ) kalıcı bir engel olduğu tespit edilirse bu durumda verilecek karar hiç kolay değil. Vicdan muhasebesi, anne baba sevgisi, manevi değerler vb... hepsi birden insanı düşündürecektir.
Burada sorulması gereken soru şudur diye inanırım hep; evet, anne ve baba hayatta olduğu sürece kendisini çocuğuna adar ve tüm ihtiyaçlarını karşılamaya devam eder. Hayatından vazgeçer. Fakat sürekli karşısında sağlıksız ve kendine yetemeyen bir evlat görmenin acısını yaşar. Ve onlar öldükten sonra o çocuk ne olur, kim bakar, nasıl yaşar? Sonuçta engelli bir insanın hayatta kalma mücadelesi, kimi engellerde tek başına başaramayacağı türden olabiliyor. Bu nedenle asıl önemli olan hamile kalmadan önce tüm tetkiklerin olabildiğince tam yapılması ve bu sürece kişinin kendini hem ruhsal hem bedenen hazırlaması. Varsa genetik rahatsızlıklar değerlendirilip, önlem alınması. Hamileliklerde tüm testlerden geçip ne ile karşılaşacağını bilmesi çok önemli. Elbette, doğumdan sonra da gelişebilecek terslikler olabilir. Yine de önce Allahın izniyle sonra aklımızla, ruhumuzla, bilinçle planlamalıyız.
Allah her isteyene sağlıklı bebekler nasip etsin ve kimseyi gücünden fazla dertlere mahküm etmesin.
Katılıyorum. Bu testlerde belirlenecek anomalilerden bazıları, henüz anne karnındayken tedavi edilebiliyor. Önlemler alınıp çözüm üretilmeye çalışılması yanlış değil. Elbette, ( Allah esirgesin ) kalıcı bir engel olduğu tespit edilirse bu durumda verilecek karar hiç kolay değil. Vicdan muhasebesi, anne baba sevgisi, manevi değerler vb... hepsi birden insanı düşündürecektir.
Burada sorulması gereken soru şudur diye inanırım hep; evet, anne ve baba hayatta olduğu sürece kendisini çocuğuna adar ve tüm ihtiyaçlarını karşılamaya devam eder. Hayatından vazgeçer. Fakat sürekli karşısında sağlıksız ve kendine yetemeyen bir evlat görmenin acısını yaşar. Ve onlar öldükten sonra o çocuk ne olur, kim bakar, nasıl yaşar? Sonuçta engelli bir insanın hayatta kalma mücadelesi, kimi engellerde tek başına başaramayacağı türden olabiliyor. Bu nedenle asıl önemli olan hamile kalmadan önce tüm tetkiklerin olabildiğince tam yapılması ve bu sürece kişinin kendini hem ruhsal hem bedenen hazırlaması. Varsa genetik rahatsızlıklar değerlendirilip, önlem alınması. Hamileliklerde tüm testlerden geçip ne ile karşılaşacağını bilmesi çok önemli. Elbette, doğumdan sonra da gelişebilecek terslikler olabilir. Yine de önce Allahın izniyle sonra aklımızla, ruhumuzla, bilinçle planlamalıyız.
Allah her isteyene sağlıklı bebekler nasip etsin ve kimseyi gücünden fazla dertlere mahküm etmesin.
İdrar testleri bazen regli 10 gün geçince bile pozitif verebiliyor yani evet hamile olabilirsin ve test göstermeyebilir. Eğer hormon sorunun yoksa ve kistte yoksa reglin gecikmesi için benim aklıma başka bir şey gelmiyor. Istersen bir kan testi yaptır böylece kesin sonucu alır ve negatit çıkarsa hemen dr. a gidersin sana bir adet sökücü verir en azından.
Benim tahmini yumurtlamanın üzerinden 7 gün geçmiş.
Luteal fazdaki ateş kafamı karıştırmasa, diğer tüm belirtilerim ovulasyonu 19.güne işaret ediyordu.
Ya da 20.
17-19-20. günlerde de çalışma olduğu için kafam rahat olurdu ama, şu ateş kafamı karıştırdı.
Geçen ay bir sürü sıkıntılı zaman geçirdiğim için, artık adet gecikmesi de birşey ifade etmiyor benim için. Ondan herhalde acaba bu zamanlar ne belirtilerim olur diye pek bir araştırma içinde değilim, adet gününe kadar da günleri saymıyorum. Bekliyorum uslu uslu ama neyi beklediğimi de bilmiyorum
Belirtilerimi kıyaslıyorum. Bulantılarım ne zaman başlamıştı tam hatırlamıyorum ama, herhalde 3-4 gün kalaydı...Göğüste kaşıntı olmuştu, özellikle uç kısmında, o başladı şimdi birkaç gündür.
Ama düşükten sonra da devam etmişti o kaşıntı bende o yüzden pek kayda değer bulmuyorum...
Onun dışında da hiç belirti yok.
Kremsi bir akıntı var ama...Bilemiyorum...Daha önce de olmuştu o akıntı...Normal birşey de olabilir.
Sevgili Belgisel, tüm yanıtların için çok teşekkür ederim öncelikle.
Aslına bakarsan hormon sorunum olduğunu düşünmüyorum zira bu aya kadar tüm adetlerim düzenli oldu ve her adet öncesi klasik olarak göğüslerimde sancı olurdu. Hatta doktorunda ilk sorduğu bu oldu. Sanırım yumurtlamanın gerçekleşmesine bir kanıt teşkil ediyor. Bu ay ise göğüslerimde hassasiyet olmadı ama karnımda seyirmeler var ve iştahım fazla. Adet olunca 2. gün diğer testleri yaptıracağım. Sanırım yumurtalama bu ay gerçekleşmemiş olsa bile hormonlarda sorun var denmesi için çok erken. Dediğiniz gibi bu akşamda olmazsa yarın kanda baktırayım. Sonuca göre yol çizmek en doğrusu.
kesinlikle, katılıyorum...
akşam oldu ve eve gitme vakti, eve giderken gebelik testi almam lazım... aynı eczaneden... eczacının "yine mi" diyen suratını görmek istemiyorum....
İnşallah hamilesindir canım ama değilsen de üzülme Allah sağlık versin, zamanı gelince mutlaka olacaktır. Ben 35 yaşındayım ve bir sürü hormon sorunum var ama yine de pes etmedim, umudumu kaybetmedim. İnşallah hepimiz bir gün buradan o güzel haberi verecegiz.
günaydın kızlar, malesef dün test alamadım. bu sabah da işe gitme saati gelene kadar yakındaki eczane açılmadı. ama merak da ediyorum. iş yerine yakın bi eczaneden ayırttırdım. şimdi birine aldırıcam. umarım içine bakmaz :18:
sonuçlar az sonraaaaaa.........
kardeş avatarına bayıldım ya:)[/QUOTE .!.:banamı dedin bilmiyorum ama üzerime alındım bende çok sevdimmm
kızlar heyecandan ölücem... az önce test yaptım 2. çizgi çok çok silik. ama ışıkta filan bakınca görünüyo ki zaten adetime 2 gün var daha bu kadar silik olması normaldir herhalde.... ay inanamıyorum sanırım hamileyim. sevinmem için biraz erken biliyorum ama elimde değil..