Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Evet bi muayene ol, en azından kistin için bir kontrol olur. Hem kafan rahatlar.
Hayırlısı inşallah....
Bu ay sen epey panik oldun, moralsiz görüyorum ara sıra seni ama inşallah sonu hayırlara çıkar SevdeBilgecim.

anladım canım, bende bu ay ilk defa başladım da ovulasyon testine takip için soruyorum ne aşamada diye :)

benimde bugün 16. günüm ; 13. gün tek çizgi, 14. gün silik 2. çizgi, 15. gün 2. çizgi epey koyulaşmıştı ama diğeriyle eşit değildi, sanırım bugün 2 çizgi eşit çıkıcak

hayırlısııı artık....

Evet bblaucum ya, bazen diplerde geziyorum. Geçen ay 4 farklı testte pozitifi görünce nasıl sevinmiştim, adet olunca bile üzülmedim.:44: Acaba amaç o çizgileri görmek miydi? Bu ay 2 test yaptım, hayalet çizgi bile göremedim. Ve henüz adetim gelmedi. Aşırı akıntım var. Bazen beyaz, bazen sarı. Yani şuan adet yolda bile gözükmüyor. Ama ben çok üzgünüm. Testlerim negatif çıktı diye sanırım. Neden bu kadar gerginim, paniğim bilmiyorum. Geçen ay adetim geldiğinde bile çok sakin karşılamıştım. Bu ay adetim gelmeden nasıl üzgünüm anlatamam. Şubat'ta eşimden uzak olucam ondan mı acaba bilemiyorum ki. Haftasonları görüşebileceğiz ama. Hani hiç görüşmeyecek de değiliz. Ama ben direkt Mart'a kaldı bu iş, çok geç, aylar oldu, neden olmuyor, acaba bir sorun mu var moduna girdim. Hayırlısı diyorum tabi. Ama bazen senin de fark ettiğin gibi diplerde geziniyorum...

kaç gün sürüyor canım senin döngün?
ben ilk ovu.testi aldığımda adet bitiminden itibaren her gün bir tane yapmıştım, kaçmasın diye senin gibi silik, daha koyu derken 15. gün en koyu halini almıştı.
ama tahminim 15. gün en koyuyu göstermesine rağmen ovulasyon 19. gün olmuştu.(daha sonraki regle göre bakıyorum) hemen 24 saat içinde olmayadabiliyor. doktor da bana 72 saate kadar çıkabilir LH pikinden itibaren demişti.

31 - 32 arası döngüm... bende koyu renk çıkınca 24-48 saat sonrasın ovulasyon diye biliyordum demek değişiyormuş peki 2 çizginin eşit olduğu günün ardından yapmaya devam ettinmi? mesela tam ovulasyon gününde renk nasıl? sonrasında silikleşerek ve tamamen silinerek mi devam ediyor?

son sorum ilişki hergün mü ? günaşırı mı ?

Canım ara sıra insan sebebini bilmediği sıkıntılara, üzüntülere kapılıyor. Bazen bana da oluyor. Görünen bir sebep oluyor, ya da tetikleyen diyelim ama bilinç altında biriken, tetikleyen, sebep oluşturan neler var kimbilir.
Ben her zaman kendimi iyi analiz ettğimi düşünürüm. Depresyonda olurum ama, beni bu hale neyin soktuğunu da bilirim genelde, analiz ederim, tespit ederim. Ama zaman zaman da bilemiyoruz. Küçük küçük sandığımız birikimler, biz fark etmeden yıpratıyor psikolojimizi. Belki de bu durumunu görünen sebeple su yüzüne çıkaran başka birikmişliklerin vardır? Yorgunlukların, dolmuşlukların?
Bir de şöyle bir tespitim var benim. Sen bana benziyorsun, bu durum bende olsa ben de senin gibi hissederdim. Çünkü benim (ve belki de senin; yorumuna sunuyorum bunu) beslendiğim en önemli olgu umut. Daha doğrusu İHTİMAL. İhtimal varsa umut her zaman vardır. Geçen ay, evet regli karşılamak zordu ama bir döngünün bitimi aynı zamanda diğerinin başlangıcı. Yeni bir döngü yeni umutların, yeni heveslerin, yeni hayallerin başlaması demek. Hemen başlaması demek. Şimdi memlekete gideceksin, eşinle görüşemeyeceksin, marta kalacak çalışmaların. 1 veya 2 siklus. Regl olsan kendini avutacağın ihtimalin yok gibi görüyorsun şu an. 2 ay ertelenmiş görüyorsun. Bir yerde kısa süreli -yol sonu, olmazsa olmaz- görüyorsun şu an bu durumu. Şiirdeki gibi,

......''Bunca yükle öleceksin!'' dedim hamala
''Ölüm kolay! Sen umuttan haber ver.'' dedi.
''Umut var oldukça dünyayı ver sırtıma.''

Bir de insan sürekli olumsuz sonuçla karşılaştığında, acaba bir sorun mu var, neden olmuyor psikolojisine de giriyor. Hepsi çok insani, çok doğal duygular...Doğal üzüntüler. Makina değiliz. Duygularımız var, kaygılarımız, isteklerimiz, hedeflerimiz...Bunlar bizi insan yapan, diğer canlılardan ayıran.
Ama bu duyguların bir birikmişliğin eseri. Bunu ayırt ederek atlatmaya çalış canım. Sevdiğin başka şeylere odaklan, bu gecikmeyi de bir fırsata çevirebileceğini düşün, kilo vermek gibi, vs...
Allahın izniyle, bizim dualarımız kabul olacak inşallah. Kaybettiğimiz birşey yok, yolun başındayız. Bir problemimiz olsa, elbet bir şekilde sinyal verirdi bünyemiz. Adetimiz gecikirdi, tüylenme olurdu, ara kanama olurdu...
Bizim sadece sabır sorunumuz var.
Herşey çok güzel olacak, lütfen üzülme.

Evet ettim. Silikleşerek kayboldu. Ama tam ovulasyon günü yaptım mı onu hatırlayamıyorum. Ama 2 gün filan aynı çıktı sonuç.Kontrol çizgisinden daha koyuydu.
Daha sonra, 3. gün,kontrol çizgisine yakın ama daha silikti.
Sonra bıraktım sanırım, en koyuyu görünce yapmana gerek yok dediler forumda. (Silikleşip kaybolduğunu nerden biliyorsun dersen, arada 3-4 gün yapmadım, sonra bi meraktan yaptım birkaç kez çok çok silikti, sonrada hiç çıkmadı)
Bu ay devamlı yapayım bakalım tam ovu. gününde nasıl olacak. Ateş de ölçüyorum, onunla çakıştırarak bakayım

son sorum ilişki hergün mü ? günaşırı mı ?

Bence gün aşırı. Ben gerçi daha çalışmalara başlayamadım griptim de
Ama evelki ay, ovu günü öncesi ve ovu.dan sonra 1-2 gün her gün denedik.
Olmadı, tabi kısmet...
Geçen ay, ne test yaptım ne ateş ölçtüm sadece gün aşırı çalıştık. Kafamı rahat tuttum önemsemedim.Ovulasyon geçmiştir nasılsa diye bırakmadım regle 3-5 gün kalasıya devam ettim çalışmaya. Öyle hamile kaldım

anladım canım, teşekkürler

nbr kizlar nasilsiniz?
bugun alısveris merkezinde gezerken bir suru hamile yada bebegi olan kadin gordum icim sıkıldı birden kötu hissettim kendimi boyle kiskanmak degilde uzuldum galiba benim niye yok bebegim diye( sonra elbet olacak saglikli olsun zamani gelecek elbet dedim:)
kendime soz verdim kan vermeye gitmiycedm artik:)oluruna birakcam azcik.(boyle diyorum ama gelecek ay gunum gecerse kosa kosa gidebilirim garantisi yok)
benimle ayni duygulari yasayan insanlarin oldugunu bilmek rahatlatiyor beni sizin yazdiklarinizi okuyorum ve kendimi cok yakin hissediyorum size insallah saglikli bebeklerimiz olur:))

bblaucum yine aynaya bakabilmeme yardımcı oldun, vesile oldun. Biliyorum sebepsiz değil bunlar. Ben hatta benim, senin, Belgisel'in art arda 7li, 5li, 8li bHcg'ler görmemizi bile sebepsiz görmüyorum. Bir kader birliği yaşıyoruz. Paylaşımlarımızın, burada buluşmamızın bile sebepleri var. Ve benim ruh halimin elbette... Ben de çok şükür iç güdülerime güveniyorum, yani neyin neden olduğunu sezinleyebiliyorum. Ama bazen bunu bilsem de içinden çıkamıyorum. Ya da engelleyemiyorum durumu. Bebek sahibi olmak istiyoruz, çevremizdeki baskı bizi yoruyor, bazen daha güçsüzleşebiliyoruz ve bu baskılar bizi zayıflatabiliyor. Yani ben böyle bir dönemden geçiyorum sanırım. Belki en sevdiğim insanlar, farkında olmadan bana baskı yapıyor, bazıları kötü niyetli değil, biliyorum. Ama yine de duyduğum sözler, gördüğüm tavırlar, bazen ağır geliyor. Bazen daha güçlü oluyorum çünkü bu baskılardan biraz uzak kalabiliyorum ya da o anda dikkatim başka yerde olduğu için, o sinirimi bozacak durumları tabiri caizse, sallamıyorum. Ama bazen dikkatim zaten kendimde ya da bebek'te oluyor. O zaman da bu baskılar ya da baskı gibi görünen etkiler beni yıpratıyor çünkü zaten o anda hassas bir durumdan geçiyorum. Şükürsüzlük etmek istemiyorum, çok mutluyum, istediğim birçok şeye sahibim, bunların şükrünü eda etmeyi nasip etsin Rabbim. Üzüntülerim, yorgunluklarım, paniklemem umarım şükürsüzlük etmek değildir. Sen de çok güzel bir alıntı ile örneklemişsin halimi, o anda umut, ihtimal varsa ve ben umuda odaklanmışsan sırtıma dünyayı yüklesen umursamayacağım. Ama o an benim odağımda umut değil de başka şeyler varsa kendimi bile taşıyacak halim kalmıyor...

Allah umudumuzu bizden almasın, hayallerimizi bize bağışlasın ve en hayırlı olanlarına ulaşmamızı nasip etsin. Dua etmek en güzel ilacı ruhumun. Dindiriyor gönül sızılarımı. Bir de sizlerle hemhâl olmak sanal da olsa şuracıkta, iyi geliyor bana. Ahh be amma kederlendim. Arabesk bir hava esti sanki. Neyse, teşekkür ederim bblaucum. Her zamanki kapanış; iyi ki varsın.

aynen... bende bu forumu görmeden önce bunları sadece kendim yaşıyorum sanıyordum... şimdi biraz daha rahatım... hepinize teşekkürler...

Sen de iyi ki varsın canım. Burası sanal bir ortam olsa da, birbirimize verdiğimiz destek sahici. Ve bu bizlerin ruhlarına çok iyi geliyor, burda hemfikiriz
Arada sırada içimizden oryantal bir canavar böğürüyor ama olsun, o kadar kusur kadı kızında da bulunur

Merhaba canım.Evet çoğumuz aynı şeyleri istiyoruz, aynı şeyleri bekliyoruz.
Dualarımız, üzüntülerimiz, hayal kırıklıklarımız, sıkıntılarımız aynı.
Çünkü aynı şeyi umut ediyoruz, amacımız ortak...
Yalnız değilsin denizdecim, yanındayız, birbirimize hep destek olacağız burda

bugun sipariş ettiğim ovulasyon testi geldi.WONDFO marka ve mor ve ya lila renkte.okuduklarımdan çıkardığım bu renkte olanın kötü olduğu oldu.neden böle bi sonuca vardınız????

denizde hoş geldin. Demek sen de bizdensin. Sanki etrafta bu kadar bebek ya da hamile yoktu eskiden. Algıda seçicilik miydi, neydi bunun adı. Gözüme gözüme sokuyorlar sanki bunları. Kendim gibi bayanları burada görünce, normal olduğumu düşünüyorum. Umarım normalizdir.

bugun sipariş ettiğim ovulasyon testi geldi.WONDFO marka ve mor ve ya lila renkte.okuduklarımdan çıkardığım bu renkte olanın kötü olduğu oldu.neden böle bi sonuca vardınız????

Wondfo hiç kullanmadım canım.
Sanırım Belgisel kullanmıştı geldiğince bilgi verebilir belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…