Evet bblaucum ya, bazen diplerde geziyorum.
Geçen ay 4 farklı testte pozitifi görünce nasıl sevinmiştim, adet olunca bile üzülmedim.:44: Acaba amaç o çizgileri görmek miydi?
Bu ay 2 test yaptım, hayalet çizgi bile göremedim. Ve henüz adetim gelmedi. Aşırı akıntım var. Bazen beyaz, bazen sarı. Yani şuan adet yolda bile gözükmüyor. Ama ben çok üzgünüm. Testlerim negatif çıktı diye sanırım. Neden bu kadar gerginim, paniğim bilmiyorum. Geçen ay adetim geldiğinde bile çok sakin karşılamıştım. Bu ay adetim gelmeden nasıl üzgünüm anlatamam. Şubat'ta eşimden uzak olucam ondan mı acaba bilemiyorum ki. Haftasonları görüşebileceğiz ama. Hani hiç görüşmeyecek de değiliz. Ama ben direkt Mart'a kaldı bu iş, çok geç, aylar oldu, neden olmuyor, acaba bir sorun mu var moduna girdim. Hayırlısı diyorum tabi. Ama bazen senin de fark ettiğin gibi diplerde geziniyorum...
Canım ara sıra insan sebebini bilmediği sıkıntılara, üzüntülere kapılıyor. Bazen bana da oluyor. Görünen bir sebep oluyor, ya da tetikleyen diyelim ama bilinç altında biriken, tetikleyen, sebep oluşturan neler var kimbilir.
Ben her zaman kendimi iyi analiz ettğimi düşünürüm. Depresyonda olurum ama, beni bu hale neyin soktuğunu da bilirim genelde, analiz ederim, tespit ederim. Ama zaman zaman da bilemiyoruz. Küçük küçük sandığımız birikimler, biz fark etmeden yıpratıyor psikolojimizi. Belki de bu durumunu görünen sebeple su yüzüne çıkaran başka birikmişliklerin vardır? Yorgunlukların, dolmuşlukların?
Bir de şöyle bir tespitim var benim. Sen bana benziyorsun, bu durum bende olsa ben de senin gibi hissederdim. Çünkü benim (ve belki de senin; yorumuna sunuyorum bunu) beslendiğim en önemli olgu umut. Daha doğrusu İHTİMAL. İhtimal varsa umut her zaman vardır. Geçen ay, evet regli karşılamak zordu ama bir döngünün bitimi aynı zamanda diğerinin başlangıcı. Yeni bir döngü yeni umutların, yeni heveslerin, yeni hayallerin başlaması demek. Hemen başlaması demek. Şimdi memlekete gideceksin, eşinle görüşemeyeceksin, marta kalacak çalışmaların. 1 veya 2 siklus. Regl olsan kendini avutacağın ihtimalin yok gibi görüyorsun şu an. 2 ay ertelenmiş görüyorsun. Bir yerde kısa süreli -yol sonu, olmazsa olmaz- görüyorsun şu an bu durumu. Şiirdeki gibi,
......''Bunca yükle öleceksin!'' dedim hamala
''Ölüm kolay! Sen umuttan haber ver.'' dedi.
''Umut var oldukça dünyayı ver sırtıma.''
Bir de insan sürekli olumsuz sonuçla karşılaştığında, acaba bir sorun mu var, neden olmuyor psikolojisine de giriyor. Hepsi çok insani, çok doğal duygular...Doğal üzüntüler. Makina değiliz. Duygularımız var, kaygılarımız, isteklerimiz, hedeflerimiz...Bunlar bizi insan yapan, diğer canlılardan ayıran.
Ama bu duyguların bir birikmişliğin eseri. Bunu ayırt ederek atlatmaya çalış canım. Sevdiğin başka şeylere odaklan, bu gecikmeyi de bir fırsata çevirebileceğini düşün, kilo vermek gibi, vs...
Allahın izniyle, bizim dualarımız kabul olacak inşallah. Kaybettiğimiz birşey yok, yolun başındayız. Bir problemimiz olsa, elbet bir şekilde sinyal verirdi bünyemiz. Adetimiz gecikirdi, tüylenme olurdu, ara kanama olurdu...
Bizim sadece sabır sorunumuz var.
Herşey çok güzel olacak, lütfen üzülme.