Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Bugun 2 doktorla daha görüştüm. Biri tüp bebek uzamanıydı ve aynen benim doktorum gibi, izlenmesi gerektiğini söyledi.
Pozitif hcg.lerde en büyük oran normal gebelikten yanadır dedi. Sanırım tüm tüp bebek uzmanları son ana kadar normal gebelik ihtimali üstünde duruyorlar. Gebeliği hemen sonlandırmak taraftarı değiller.
Diğer doktor ise, biyokimyasal gebelik üzerinde durdu. Dış gebelik değil gibi dedi. Metotrexat denen ilaçtan fayda görebileceğimi söyledi. Bu ilaç gebelik materyalinin eritilmesini sağlıyormuş sanırım….

Yapma canım ya, daha hiç bir şey net değil. Hala regl görmedin demek ki gebelik devam ediyor. Bu gün büyük olasıkla durum şekillenecek. Gebelik meteryali ne demek bilmiyorum ama çok duygusuz bir kelime. O gebelik sürdükçe o bir bebektir ve dış gebelik yoksa da düşecekse de kendi düşer zaten. Yok eğer hayata tutunacaksa tutunur. Bu doktorlara bazen kızıyorum daha netleşmiş bir şey yok hemen eritmeden fazla söz ediyorlar. Lütfen kendi dr. unu dinle, sonuçta tüp bebek uzmanı ve şimdiye kadar neler görmüştür. Allah'ın izniyle değerin bugün iyi bir yükselse de birlikte rahatlasak.

Kızlar preseed ıle ılgılı bılgısı olanbana aktarabılırmı

Ben kullandım canım ve çok araştırarak aldım. Kadınla ilgili sorunlarda pek etkisi yok ama erkekle ilgili sorunlarda işe yaradığını düşünüyorum. Özellikle morfolojisi olanlar için çok iyi bir ürün çünkü daha fazla sağlıklı spermin rahme ulaşmasına yardım ediyor. Ayrıca ilişkide vajinayi kayganlaştırdığı için normalde bile kullanılabilecek bir ürün. Kullananlar genelde memnun, benim eşimde sorun olmadığı için işime yaramadı ama aldığıma da pişman olmadım. Burada fiyatı çok pahalı 130 TL ama ebaydan alırsan orada daha ucuz. Ben denemeni öneririm.

Canım gebeliklerin 20. Haftasından önce, bebek daha 500 gr. Ağırlığa ulaşmadan önce (20. Haftadan önce) bebek (fetus), plasenta (eş kısmı), amniyon kesesi ve amniyon zarından oluşan rahim içi içeriğe gebelik materyali veya gebelik ürünü diyorlar.
Elbette ben de hemen müdahale ettirmeyeceğim. Ama yükselmesi illa da sağlıklı gebelik anlamına da gelmiyor. Risk sürüyor. Eğer yükselirse, ultrasonda görünecek seviyeye gelene kadar bekleyecekler, ultrasonda görünmezse bhcg yükseldiği halde, o zaman dış gebelik denebilirmiş.
Ama bu arada tüpler de zarar görebilir tabi. Artık Rabbimden hayırlısını diliyorum…
Bugün biraz daha netleşir herhalde. En azından biyokimyasal olup olmadığı çıkar sanırım.

Ben yine de sevmedim canım meteryal kelimesini, bana duygusuz geldi. Bence de bugün netleşecek, eğer iyi bir yükselme olursa olay sağlıklı gebelik lehine dönecek. Eğer değer az artar yada düşerse o zaman kimyasal gebeliği düşünmeye başlayacağız. Ben dış gebelik ihtimalini düşünmek istemiyorum ama olursa da erken takipten dolayı tedavi ile kolaylıkla sonlandırılacağını düşünüyorum. Bu akşam sonucu alınca kaç olursa olsun buraya yaz, gerçekten bu gece meraktan uyku uyuyamam :26:

Canım benim ya. Tabi yazarım. Ama eğer değer yükselirse, halen dış gebelik riski sürüyor olacak....Daha sonraki takiplerde düzenli katlarsa herhalde ekarte edilecek bu olasılık. Şu mübarek günde Rabbim bana yardım etsin. Beterin beteri varmış, ben onu gördüm ve onu anladım. Eğer bu gebelik sonlanırsa, daha sonraki denemelerimde çok daha farklı yaklaşacağım olaya. Regl olduğumda hezeyana kapılmayacağım...Bana gerçekten büyük bir tecrübe oldu bu...

Zaten tek sıkıntı dış gebelik riski, kimyasal gebelik bile anlamlı bir sonuç. Ben umudumuzu kaybetmeyelim diyorum canım. Biliyorum şu andaki tablo fazla umut vermiyor ama yine de aklının bir yerinde herşeyin olumluya dönebileceği ihtimali olsun. Senin için çok zor bir deneyim oldu biliyorum ama sonuçta hamile kalabildiğini gördün ve bu olmazsa bile bundan sonraki denemelerinde çok rahat olacaksın. Bu bile çok önemli bence.

Evet eğer dış gebelik problemi olmazsa, benim için duygusal olaak yıpratıcı ama çok öğretici bir deneyim olacak. Gerçekten büyüdüğümü hissettim desem yalan olmaz...
Bugünkü tahlilin sonucu da önemli yorum yapmak için ama ben pek dış gebelik üzerinde durmuyorum zaten. Yani gebelik materyali onlarda mevcut olduğundan bhcgler daha yüksek gidiyor.
Benim tahminim geç döllenme ve kimysal gebeliğin bir arada olması.
Ya da sadece geç döllenme, çok geç döllenme hatta

Tesekkurler cancazım

Son düzenleme:

Geç döllenmedir inşallah canım. Benimde öyleydi ve hiç bir sorun olmadan hamileliğimi geçirdim ve doğurdum. Geç döllenme seni korkutmasın, belirlenen tarihten biraz geç doğum oluyor o kadar. Merakla testinin sonucunu bekliyorum.

İnşallah be canım. Eğer sağlıklı bir bebekse ve doğum yaparsam elini öptürmeye getiricem

bende bekliorum cnm ya
gerçekten yaz lütfen
dualarımız seninle
sen ii ol, sen zarar görme yeter.
Gerisi sadece HAYIRLISI inşallah

bende bekliorum cnm ya
gerçekten yaz lütfen
dualarımız seninle
sen ii ol, sen zarar görme yeter.
Gerisi sadece HAYIRLISI inşallah

Canım inşallah. Allahın izniyle bunu da atlatacağım inşallah.
Bugün 2 doktorla görüştüm. 2si de beni rahatlattı. Biri pozitif bhcglerde en yüksek ihtimal sağlıklı gebeliktir bunu unutma dedi.
Diğeri de dış gebeliğe benzemediğini, muhtemelen biyokimyasal olduğunu söyledi.
Elbette gönül ister sağlıklı olsun. Kim istemez. Ama bir de kantitatif değerler var ortada, açık ve net olan...
Ama her iki yorum da, içimi rahatlattı diyebilirim.
Sonucu yazacağım size.
İnsan yaşadıkça öğreniyor, 2 gün önce değer katlamayınca dış gebelik korkusuyla soluğu acilde aldım. Ne yapacaklarsa orda. Başına geldikçe öğreniyorsun işte...

hayat işte
ne garip ne gereksiz şeyler öğretiyor
bbalu bu da güzel sonuçlanacak arkadaşım emin ol
ya bebeğin senle olacak ya da diğer aya taşıyacağın tecrübelerin
"duygu sömürüsü yapmak istemem yanlış anlaşılmasın :)"
hiç diilse tüp le olmayacak bebeğin
doğal olacak
bak belli ki fizyolojik bi sorunun yok
bu çok önemli unutma
gönlün hep ferah olsun canım hep...

Tüp bebek de doğal kadar olmasa da çok farklı değil bence. Yumurta senin yumurtan, sperm eşinin spermi sonuçta donasyon değil bu sizin bebeğiniz. Sadece döllenme içerde değil dışarda oluyor o kadar. Ben tüp bebeğe sıcak bakıyorum canım hatta bayılıyorum ikizlere
İnşallah hayırlısıyla bebeğin yada bebeklerin olacak, sonuçta o da bir tedavi şekli.

Evet, en azından olumlu bakabileceğim bir tarafı da var. Ben hep hamile kalamazsam diye korkuyordum ama hamile kalabiliyormuşum. Bu da önemli benim için.
İnşallah da dediğin gibi hayırlısıyla iyi sonuçlanacak. Desteğin için teşekkür ederim.
İnan en ufak bir moral desteğinin benim için çok motive edici olduğu bir süreçten geçiyorum.
İnşallah hepimiz dilediğimiz mutlu sonlara ulaşırız hayırlısıyla

Katılıyorum ben de Belgisele. O da bir tedavi yöntemi, belki biraz meşakkatli ama, çok da farklı değil bence. Üstelik daha önce de belirtmişti Belgisel, senin şansın epey yüksek. Allahın izniyle güzel haberlerini alacağız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…