Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

canim kagidin ustunde sadece one step yaziyor alirken hic markasina dikkat etmedim cünku daha öncede hamilelik testi almistim dogruydu bunuda denedim dogru calisiyor. ben 50 tanesini 16� siparis etmistim. zaten orda birsürü var oku gözat icine sineni al.:KK66:

tamam ben de aldım seninkinden. arkadaşım umarım hayrını görürüz.haberleşiriz.bakalım kaç günde gelicek:KK1:

Beta hcg nin lh ve fsh dan oluştuğunu hiç sanmıyorum canım. Beta hcg hamile kalınca salgılanan bir hormon, fsh ve lh ise sürekli siklus döngüsünde belli oranlarda salgılanan üreme hormonları. Beta hcg kadında her zaman olmaz ama diğer iki hormon farklı seviyelerde her zaman olur. Benim hormon sorunlarım olduğu için bu konuları çok araştırdım. Ama LH ile beta hcg arasında bir bağlantı olduğunu biliyorum. Bir de şöyle bir şey olabilir yumurtlama sonrası oluşan korpus luteumdan progesteron hormonu salgılanması LH hormonu ile sağlanır. Hamile olunca progesteronun arttığını düşünürsek ve progesteronu da LH hormonu sağlıyorsa LH daki yükselme progesteron yükselmesine işaret edebilir. Bu da hamilelik için çok iyi bir işaret. Ama her zaman yüksek progesteron hamilelik anlamına da gelmiyor. Benim geçen ay progresteronum 40 çıktı yani çok yüksekti ama hamile değildim. Ovulasyon testinde pozitif çıkması güzel bir işaret ama yine de gebelik testinde pozitif görene kadar kendini çok inandırma. Çok umutlanınca ve olmayınca insan çok üzülüyor kendimden biliyorum, en iyisi sakince beklemek. İnşallah hamilesindir.
doktoruma(allahtan yakin arkadasim her sacma soruma bile cvp veriyo:))) elimde bissuru testle gidip anlattim oda oyle dedi.onun yalancisiyim:)
ara ara kendimi telkin ediyorum cok umutlanma diye ama hersey kismet bakalim. insallah hepimizin bebekleri saglicakla dogarda ayri bi grup kurar bebeklerimizi tartisiriz:))

doktoruma(allahtan yakin arkadasim her sacma soruma bile cvp veriyo:))) elimde bissuru testle gidip anlattim oda oyle dedi.onun yalancisiyim:)
ara ara kendimi telkin ediyorum cok umutlanma diye ama hersey kismet bakalim. insallah hepimizin bebekleri saglicakla dogarda ayri bi grup kurar bebeklerimizi tartisiriz:))

Çok ilginç canım ben de dr. umdan aldığım bilgileri anlattım ve kendisi iyi bir prof. Bu ay kontrole gidince bu konuyu bir sorarım, eğer öyle bir şey varsa yanlış bilmeyeyim çünkü benim fsh hormonum yüksek ve bununla ilgili herşey ilgimi çekiyor. Sen yine kendini fazla kaptırma benim 2. denememde o kadar çok inanmıştım ki hamile olduğuma sonra regl görünce günlerce ağladım. Fazla inanınca insan çok kötü oluyor. Artık notr duruyorum ki üzülmeyeyim ve geçen ay hiç üzülmedim. İnşallah hamilesindir.

belgisel cnm senin neden olmuyo bebegin tedavidemisin yoksa calismalara yenimi basladin????

Tedavi görüyorum sayılır canım. Allah'a şükür bir kızım var, ikinciyi istedik ama benim yaştan kaynaklı olsa gerek hormonlar dengesizleşti. Tüm doktorlar tüp bebek dedi ve ben de artık tüp için hazırlanıyordum ama son gittiğim ve bana çok güven veren bir prof. normalde olur dedi. 2 aydır yumurtlamayı uyaran ilaç kullanıyor ve çatlatma iğnesi oluyorum. Bir ay daha ilaç verir sanırım sonra aşılama yada tüp der. Ama ben yine de normal yolla olacağına inanıyor ve bütün olumsuz şartlara rağmen inancımı yitirmiyorum. Ama bakalım ne olacak yada nasıl olacak :26:

07ocak.jpg

Günaydınlarrr. :KK71: Ateş tablonu neden bu topiğe koyuyorsun derseniz, alt kısmında OPK yazan bir yer var. Ovulasyon testi o kısım ve bende ne zaman pozitif çıktığını gösteriyor. Daha önceki yaptıklarım bozuk çıkmasaydı belki daha anlamlı bir tablo olabilirdi de neyse, doğru çıkan testlerle ateşim bu şekilde. Sanırım 17.günün son pozitifini yakalamışım. İnternetten biraz araştırdım. "first positive, last positive" diyor. Yani muhtemelen 16.gün de test yapmış olsaydım o zaman ilk pozitifi görecektim. Son pozitifi gördüm ben ki ertesi gün silikleşti. 17.günki test 2 saatlik idrarla yapılmasına rağmen oldukça koyuydu. 18.gün yaptığım 4 saatlik idrarlaydı ve daha koyu çıkmasını beklerken çok silik çıktı, bunu da ovulasyonun olmasına bağlıyorum. Demek ki 17.gün LHnin yükselmesinin ardından düşüşe yakın bir zamanında ben yapmışım ve o ara ovulasyon olmuş. Onu tahmin ediyorum. Ayrıca dün bütün gün adet sancısı gibi ağrım oldu. O kadar şiddetliydi ki bir ara gidip ped filan mı koysam, adet olucam herhalde dedim. Baktım akıntıdan başka bir şey yoktu. Sanırım ovulasyon ağrısı adet ağrısı gibi birşey. Daha önce yaşadığım kasık ağrıları da yumurtanın büyümesiyle yaşadığım şeyler olabilir diye tahmin etmeye başladım... Tabi bunlar benim yorumum. Kesin bildiğim birşey yok. OPK yapan ve ateşini ölçen arkadaşlara örnek temsil eder diye paylaşayım dedim. Hepinize güzel günler. :KK71:

Kızlar, moralim gerçekten bozuk. Dış gebelikle alakalı biraz araştırma yaptım. Benim gibi düşük hcglerle de dış gebelik geçirenler var. Reglimin halen gecikiyor olması da beni gerçekten korkutmaya başladı.
Of Allahım çok zor bir durumdayım. Bebeği bu kadar isterken, bu durumlara düştüm :KK5:

Kızlar, moralim gerçekten bozuk. Dış gebelikle alakalı biraz araştırma yaptım. Benim gibi düşük hcglerle de dış gebelik geçirenler var. Reglimin halen gecikiyor olması da beni gerçekten korkutmaya başladı.
Of Allahım çok zor bir durumdayım. Bebeği bu kadar isterken, bu durumlara düştüm :KK5:

Canım lütfen üzülme kendini her şeye hazırla yine de .Ama ben kimyasal gebelik geçirdiğimde de dış gebelik olabilir denmişti.Nasıl adet olayım diye dua ettiğimi görmeliydin.Ağlaya ağlaya dua ediyordum her gün Allahım adet olayım diye.Adetim 5 gün gecikti ve geldi sonunda kimyasal gebelik geçirmişim.Değerlerim de çok düşüktü senin gibi.Bebek o kadar isterken birden olayların böyle ters dönmesi insanı çok yıpratıyor.
İnşallah senin de ya kimyasal gebeliktir ya da sağlıklı bir gebelik.Bir de canım ben bu forumda dış gebelik geçirenleri okudum çok fazla ağrıları vardı.Senin var mı çok ağrın ve lekelenmeleri oluyormuş .Sen de sanırım lekelenme yok.Umarım hakkında her şeyin en hayırlısı olur.

Son düzenleme:
Canım lütfen üzülme kendini her şeye hazırla yine de .Ama ben kimyasal gebelik geçirdiğimde de dış gebelik olabilir denmişti.Nasıl adet olayım diye dua ettiğimi görmeliydin.Ağlaya ağlaya dua ediyordum her gün Allahım adet olayım diye.Adetim 5 gün gecikti ve geldi sonunda kimyasal gebelik geçirmişim.Değerlerim de çok düşüktü senin gibi.Bebek o kadar isterken birden olayların böyle ters dönmesi insanı çok yıpratıyor.
İnşallah senin de ya kimyasal gebeliktir ya da sağlıklı bir gebelik.Bir de canım ben bu forumda dış gebelik geçirenleri okudum çok fazla ağrıları vardı.Senin var mı çok ağrın ve lekelenmeleri oluyormuş .Sen de sanırım lekelenme yok.Umarım hakkında her şeyin en hayırlısı olur.

Yok canım.Lekelenmem yok. Çok hafif ağrım dışında ağrım da yok...
Ama adetim 8-9 gün gecikti, korkum o.
Eğer dış gebelikse de iyi takipteyiz, Allah izin verirse tüp zarar görmeden gebelik materyalini eritiriz dedi doktorum. Ama tıpra hiçbirşey %100 değil.
Tek tesellim bhcglerin düşük olması. Ama adetin gecikmesi kafamı karıştırıyor.

Canım ya doktoruna danış bence. O ihtimal verirse zaten gerekeni de yapar. Sen ihtimaller üzerinden kendini yıpratma. Benim de adetim az geldiğinde bu ay korkmuştum, günümde adet olmama rağmen içime bir kuşku düşmeye görsün hemen evham yapıyorum. Bence kendini şimdiden boşuna üzme, doktorun beklemeni ve testi tekrar etmeni söylemişti. Bence bu akşam teste kadar sakin olmaya çalış. Kötü şeyleri düşünme. Belki yükselecek değerin. Bir sürü örnek var bununla ilgili, en kötülerine bakıp üzülme lütfen. Dua edip beklemekten ve doktoruna güvenmekten başka şuanda yapacağın herşey seni üzecektir. Lütfen akşam teste kadar kötü şeyler düşünme. Sonucunla da doktorun bakalım ne diyecek. Onu bekleyelim.

Canım ya doktoruna danış bence. O ihtimal verirse zaten gerekeni de yapar. Sen ihtimaller üzerinden kendini yıpratma. Benim de adetim az geldiğinde bu ay korkmuştum, günümde adet olmama rağmen içime bir kuşku düşmeye görsün hemen evham yapıyorum. Bence kendini şimdiden boşuna üzme, doktorun beklemeni ve testi tekrar etmeni söylemişti. Bence bu akşam teste kadar sakin olmaya çalış. Kötü şeyleri düşünme. Belki yükselecek değerin. Bir sürü örnek var bununla ilgili, en kötülerine bakıp üzülme lütfen. Dua edip beklemekten ve doktoruna güvenmekten başka şuanda yapacağın herşey seni üzecektir. Lütfen akşam teste kadar kötü şeyler düşünme. Sonucunla da doktorun bakalım ne diyecek. Onu bekleyelim.

Canım Allah bilir en iyisini ama ben artık yükselsin istemiyorum. Yükseldikçe benim için tehlike devam ediyor çünkü. Biran önce adet görmek ve bhcg düşmesi için dua ediyorum...

Canım Allah bilir en iyisini ama ben artık yükselsin istemiyorum. Yükseldikçe benim için tehlike devam ediyor çünkü. Biran önce adet görmek ve bhcg düşmesi için dua ediyorum...

Canım anlıyorum endişeni. Hayırlısını dileyelim. Belgisel'in verdiği örneklerde sağlıklı gebeliklerin başınd bu tür orantısız yükselmeler olabiliyormuş. Endişeni anlıyorum fakat bence hayırlısını dileyelim. Dua kapılarının açık olduğu bir ana gelir. Dualarımız kabul olur. Eğer yükselmesi senin için hayırlıysa, sağlıklı bir bebekse ve sağlıklı bir hamilelikse yükselsin, eğer sana veya bebeğe zarar gelecekse, sağlıksızsa ve hayırsızsa en kısa zamanda adet görmeni nasip etsin Rabbim. Cuma vakti dualarımız seninle. :KK71:

Canım anlıyorum endişeni. Hayırlısını dileyelim. Belgisel'in verdiği örneklerde sağlıklı gebeliklerin başınd bu tür orantısız yükselmeler olabiliyormuş. Endişeni anlıyorum fakat bence hayırlısını dileyelim. Dua kapılarının açık olduğu bir ana gelir. Dualarımız kabul olur. Eğer yükselmesi senin için hayırlıysa, sağlıklı bir bebekse ve sağlıklı bir hamilelikse yükselsin, eğer sana veya bebeğe zarar gelecekse, sağlıksızsa ve hayırsızsa en kısa zamanda adet görmeni nasip etsin Rabbim. Cuma vakti dualarımız seninle. :KK71:

Doğru canım haklısın. Bu mübarek cuma gününde Allahımdan hakkımda en hayırlısını vermesini, eğer sağlıklı bir bebekse onu korumasını ve sağlıkla elime almayı nasip etmesini diliyorum.
Eğer sağlıksızsa, tehlikeli bir durum varsa da tez zamanda ve sağlıkla beni kurtarmasını.
Allah yardımcım olsun, bu mübarek saatlerde bunu diliyorum.

bblau
bugün tekrarlamayacakmısın cnm testi
ne zaman yaptıracaksın
değerlerine bi baksaydın
mübarek gün Allah hakkında hayırlısını versin

bblau
bugün tekrarlamayacakmısın cnm testi
ne zaman yaptıracaksın
değerlerine bi baksaydın
mübarek gün Allah hakkında hayırlısını versin

evet canım bugun tekrarlayacağım ama bugun de pek bir yorum yapamayız herhalde. doktorum böyle sürünerek artmaya devam ederse, eriterek düşürürüz dedi. ama bekleyelim belki bchg kendiliğinden düşer dedi. bu belirsizlik, bu ihtimaller beni yoruyor...korkuyorum. olacaklardan da değil de sonrasından.öyle bir noktadayım ki, ağrıdan,sızıdan ne bileyim operasyonlardan filan korkmuyorum. endişem bir daha gebe kalma şansımın azalması ve dış gebelikse tekrarlama riski.
gerçi dış gebeliğe dair bazı bulgularım da yok. bhcg dış gebelik için bile geç ilerliyor da...
bilemiyorum işte...

evet canım bugun tekrarlayacağım ama bugun de pek bir yorum yapamayız herhalde. doktorum böyle sürünerek artmaya devam ederse, eriterek düşürürüz dedi. ama bekleyelim belki bchg kendiliğinden düşer dedi. bu belirsizlik, bu ihtimaller beni yoruyor...korkuyorum. olacaklardan da değil de sonrasından.öyle bir noktadayım ki, ağrıdan,sızıdan ne bileyim operasyonlardan filan korkmuyorum. endişem bir daha gebe kalma şansımın azalması ve dış gebelikse tekrarlama riski.
gerçi dış gebeliğe dair bazı bulgularım da yok. bhcg dış gebelik için bile geç ilerliyor da...
bilemiyorum işte...

hayır anlamadığım neden hep olumsuz düşünüp olumsuz şeylere bakıyorsun ki
bence uzaklaştır aklını bu fikirlerden
hatta bebeği bile düşünme :KK43:

hayır anlamadığım neden hep olumsuz düşünüp olumsuz şeylere bakıyorsun ki
bence uzaklaştır aklını bu fikirlerden
hatta bebeği bile düşünme :KK43:

kafamdan atamıyorum canım. yine olabildiğince sakinim aslında.
ama ihtimaller hep kafamda nedense...

X