- 24 Eylül 2010
- 6.241
- 11
-
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #12.521
Henüz yükselişe geçmediği için ben de yorumlayamıyorum. FF not detected diyor. Zaten o ovu.dan 4 gün sonra gösteriyor ovu.yu. Eğer yükseliş olursa. Ben bugün yükselir mi ki derken tekrar düştü. Ona şaşırdım. Halbuki akıntım da vardı dün akşam. Ağrılarım da azaldı gibi. Cumartesi Pazar daha çoktu ağrım. Anlayamadım ovu. ne zaman olacak. Biz her gün ovu. oluyor diye çalışıyoruz. Yorulduk be ya.Bir gün ara verelim. Ovu.olursa bile napalım artık bu sabah yaptık en son çalışmayı. 48 saat ara verelim di mi?
İnşallah hayırlı haberlerimle gelirim SevdeBilgecim akşam. Yaptıracağım bakalım beta hcg.
Senin ateş tablon demin de yazdığım gibi çok inişli çıkışlı gitmiş, mevsim kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Benim bu ay 21.gün lekelenme ile birlikte gelmişti o beyaz akıntı. Ama o gün mü oldu ovulasyon, yoksa ertesi gün mü bilemiyorum. Ama o gün çalışma yapmamıştık. Bir öncesi ve bir ertesi gün yaptık. Sanırım tuttuYa da belki daha da geç yumurtlamaydı, ama o lekelenmenin geldiği gün inanılmaz kasık ağrılarım vardı...Bu kasık ağrıları tüplerin salınım hareketinden ise eğer, o zaman ovulasyon gerçekleşmiş ve oosit kanallardan hareket ediyor mu demek acaba?
Akşam iş çıkışı gideceğim canım. Zaten 2 saatte veriyorlar sonucu, o yüzden doktorumun olduğu hastaneye değil de başka bir yere gidiyorum
Ben bu ay, o lekelenmeyi gördüğümde acaba ovu. mu oluyor ki dedim, ama bir gün önce çalışmıştık yorgundum valla hiç kasamayacağım kendimi, ovulasyonsa da dünki çalışmayla idare etsin demiştim
Akşam iş çıkışı gideceğim canım. Zaten 2 saatte veriyorlar sonucu, o yüzden doktorumun olduğu hastaneye değil de başka bir yere gidiyorum
belgisel nerdesın
bblaucum inşallah güzel haberlerle gelirsin.Dualarımız seninle.
Oosit kanallarını da ilk defa duyuyorum. Şimdi araştırırım ben bunu. Sonra rüyamda salınan tüpler, oosit kanallarını görürüm, hiç de şaşırmam.Artık beni bebekli rüyalar kesmiyor. Bölünen hücreler filan görmezsem rahat edemiyorum. Bu ay ben de ne olduğunu anlamadım. Geçen ay ilk yarım o kadar düzgündü ki, ovu.gerçekleştiği gün ortalamın üzerine bir çıktı, adetten bir gün önce düştü. Bu ay biraz inişli çıkışlı ve de henüz ortalamanın üzerine hiç çıkmadı. Bu da henüz ovu. olmadığını gösteriyor. Kasık ağrılarım bugün azaldı. Akıntım var gibiydi sabah ama çalışma sonrası olduğundan emin olamadım. Biraz bekleyeyim, akşama doğru akıntım var mı bakıcam. Ovu.testlerim de bozuk çıkmasaydı iyiydi. Yorum yapmamız daha kolay olurdu. Gerçi ovu. her ne zaman olacaksa da biz çalışmaya devam ediyoruz. Bir ara tutar inşallah.
Sonucu alır almaz yaz canım. İnan kendim test yaptıracak gibi heyecanlıyım. Pozitif çıkarsa kutlamaya falan dalıp bizi unutma burada
slm kızlar bu ovulasyon testlerinden bende almıştım yaz başıydı sanırım ama o ay kullandım bi daha kullanmadım şimdi tekrar başlamayı düşünüyorum elimde 4-5 adet var nasıl yapılıyordu sabah idrarıylamıydı yoksa idrarını 4 saat tuttuktan sonramıydı? birde silik çizgi çıktığında yumurtalama olmuş demekmi oluyor yoksa daha olmamış mı bilgilendirirseniz sevinirim..
Unutur muyum hiç Belgiselcim, siz benim en zor günlerimde en büyük desteği verdiniz. Az evvel kendi doktorumla konuştum. Durumu anlattım. Değeri duyunca anlamlı bir değer değil, bugün veya yarın tekrar bakalım dedi. Ama diğer nöbetçi doktor gibi gebelik yok demedi. Testi yaptır tekrar konuşalım dedi.Onun direkt olumsuz konuşmaması beni motive etti. Ama belki gebeliği onunla takip etmem. Yani gebelik varsa. İlgi bir doktor ama net ve kısa açıklamalar yapıyor. Kısa ve öz yani. Uzun uzun konuşmayınca ilgilenmiyor gibi geliyor bana
Uzun uzun sorsa, anlattırsa, her detayın altına girse
Hani yumurta hücresi (oosit) serbest kaldıktan sonra fallop tüplerinin ucundaki püskülümsü yapılar yumurtayı yakalayıp fallop tüplerinin içine alıyor ya. Eğer burda da sperm var ise, döllenme gerçekleşiyor. İşte yumurtayı yakalamak için tüpler salınım hareketi yapıyor o püskülümsü yapılar yumurtayı tutup içeri alsın diye. Sanırım kasık ağrılar o sebepten...
Biyolog dr.bblau
Doktorun mutlaka bir bildiği vardır ama benim için 5 çok anlamlı 0.100 değerini gördüm hep, 5 görsem herhalde beni kimse hamile olmadığıma ikna edemezdiBu yüzden senden çok umutluyum canım. Şu hamileliğin hayırlısıyla bir kesinleşssin şöyle uzun uzun açıklama yapan bir doktor mutlaka bulursun.
Unutur muyum hiç Belgiselcim, siz benim en zor günlerimde en büyük desteği verdiniz. Az evvel kendi doktorumla konuştum. Durumu anlattım. Değeri duyunca anlamlı bir değer değil, bugün veya yarın tekrar bakalım dedi. Ama diğer nöbetçi doktor gibi gebelik yok demedi. Testi yaptır tekrar konuşalım dedi.Onun direkt olumsuz konuşmaması beni motive etti. Ama belki gebeliği onunla takip etmem. Yani gebelik varsa. İlgi bir doktor ama net ve kısa açıklamalar yapıyor. Kısa ve öz yani. Uzun uzun konuşmayınca ilgilenmiyor gibi geliyor bana
Uzun uzun sorsa, anlattırsa, her detayın altına girse
Benimkiler iyi süpürüyor herhalde. Maşallah.Dün ağrısından canım çok yandı. Özellikle çalışma esnasında. Ayh bir işe yarasın da razıyım ben o süpürgelerin benim kasıklarımı ağrıtmasına. Yeter ki buluştursun yumurtayla spermi. Yumurtam çatladı mı onu merak ediyorum ben. Çatlasa ateşim yükselirdi. Gerçi şöyle bir şey oldu. 36.0idi benim ateşim ve dün 36.2ye yükseldi. Bugün her zaman ölçtüğüm saatten 15 dkk önce uyandım ve ölçtüm 36.1 çıktı. Kalktım lavaboya gittim. O zaman ölçtüm yani her zamanki saatimde 36.2 olmuştu. Ama ben yataktan kalmadan çıkan ateşimi yazdım. Acaba 15 dkk sonra uyansaydım 36.2 mi çıkacaktı? Eğer öyleyse bugün düşmüş sayılmaz. Aynı kalmış dünle diyebiliriz. Ayyy amann ne zormuş bunları yorumlamak. Test yorumla, ateş yorumla, akıntı yorumla, belirti yorumla. Yoruldum be ya!
Aynen yaa. Benim doktorumu da bu yüzden sevmiyorum ve bu yüzden başka doktor arıyorum. Adamların ya da kadınların işleri başından aşkın. Her gün yüzlerce hastayla ilgileniyorlar. Bir de biz istiyoruz ki bizimle çok ilgilensin. Ama o kadar da para alıyorlar, işleri bu. İlgilensinler di mi?Sen inşallah sağlıklı bir bebişse sağlıklı bir şekilde hamilesindir canım da sonuç kesinleştiğinde sağlıklı bir doktor bulursun inşallah.
Aslında onlar da haklı SevdeBilgecim. Bu tip vakaları onlarca, yüzlerce kez görmüşler. Ezberden söylüyorlar artık, meleke haline gelmiş bu tip durumları yorumlamak. Fazla düşünmeden konuşunca acaba başından mı savıyor diyoruz biz, çünkü bizler ilk kez kendimizde görüyoruz bu durumu, koca dünyada bir bizim başımıza gelmiş sanıyoruz, bizim durumumuz herkesten çok farklı gibi düşünüyoruz, kendimizi ekstrem bir noktada sanıyoruz...Ama onlar şak diye cevap verebiliyor...
Sana da öğrencin bir soru sorsa, kimbilir meslek hayatında kaç kez karşılaşmış olsan o soruyla, öğrencilerinin sürekli hata yapıp takıldıkları bir nokta olsa o durum, şak diye cevap verirsin ezberden...
Herhalde onun gibi....
Biz içimiz rahatlasın, açık tek bir nokta kalmasın istiyoruz...Biz mi çok beklenti içindeyiz acaba doktorlardan
Kesinlikle katılıyorum. Onlar da insan ve çoğu kapasitelerinin üzerinde çalışıyorlar. Benim doktorumdan tek beklentim, suratıma bakarak konuşsun ve sorduğum sorulara "evet" ya da "hayır"dan biraz daha uzun cevaplar versin. Çoğu zaman önündeki kağıtlara bakarak konuşuyor ve cevapları çok kısa oluyor. Bir de özel hastaneye gidiyorum. Devlet Hastanesi de değil. E para veriyorsun seninle daha çok ilgilenirler diye. Karşılığında bu muameleyi görünce mutsuz oluyorsun doğal olarak. Yani sana her gün sorulan bir soruyu tekrar bir başkasından da duymuş olsan o kişinin gözlerinin içine bakarak cevaplayabilirsin. Bu bence ona saygı duyduğunu gösterir, önemsediğini gösterir. Başka doktorları bilmem ama benim doktorumdan bu açılardan şikayetçiyim. En son muayenede bir soru listesi hazırlayarak gittim. Elimde kağıt.Düşün artık ne kadar sorum var. İlk bir kaç tanesini sordum ki içeri başka hasta aldılar zaten. Bu da hiç hoş değil. İçeride ben varım sonuçta. Diğerlerini sormak bile istemedim. Çıktım hemen. Geldim bu forumda araştırdım, buradan öğrendim çoğunun cevabını. E yani haksız mıyım başka doktor aramakta? Ayrıca o doktorla ilgili negatif yorumlarla karşılaştım. 9 aylık hastasını başka bir doktora yönlendirmeden, haber bile vermeden tatile çıkmış. Kadın hiç tanımadığı bir doktorda doğum yapmak zorunda kalmış. E artık başka doktor aramak farz oldu bana.
belgısel dun yaptıgım oncekı gunden koyuydu
vede kurala uymadan yaptım yanı sıvı alımını fılan kısıtlamadım ıdrarımı da tutmadım
umarımhayırlı haber verırırım sıze