-
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #12.561
he ozaman sımdı baktırsam kanda cıkmaz dıyosun cnm
cok tesekkurler opuyorum
ınsallah hayırlı haber verırsın
GEÇMİŞ OLSUN
BENDE GRIBIM
Geç yumurtlamaya geç döllenme deniyor canım ama embriyonun rahme ulaşması ve tutunması süresi de kişiden kişiye değişim gösterebiliyor yani herşey geç yumurtlama ile ilgili değil.
Ben de bu olayı tam bilmiyorum ama testte pozitifi görünce 24 saat içinde ovulasyon gerçekleşebiliyor. Ovulasyon gerçekleşirken pozitif olmuyor yani bunu anladım ben. Sıralama şöyle herhalde; OPKde pozitifi görüyorsun, sonra ateşin düşüyor, ovulasyon gerçekleşiyor, ertesi gün de ateş yükseliyor. Öyle anladım ama tabi bu benim yorumum. Yanlış anlamış da olabilirim.Tek emin olduğum bugün ovu. olursa yarın ateşim yükselmeye başlayacak. Testlere güvenmiyorum, bir daha o testten almam umarım test almama gerek kalmaz önümüzdeki aylarda.
Ben de nedense yalnız almak istiyorum sonucu. Sanırım negatif olursa diye önce kendim alayım, kendimi hazırlayayım, duygularımı filtreleyeyim, sonra eşime aktarayım istiyorum. O ilk anki halimi görsün istemiyorum. Sanki ne oluyorsa o an suratımda!
Bir doktor bana ovu.kitinde pozitifi gördükten sonra ovulasyonun gerçekleşmesi 72 saate kadar çıkabilir demişti. Benim bu işlerde bildiğim ve inandığım tek şey gün aşırı çalışma. Eğer hamileysem de tutan tek tezim bu olacak
İngiltere'de yayımlanan bir makalede ovu. öncesi "verimli" günlerde gün aşırı çalışılırsa hamile kalma ihtimali %33. O "verimli" günlerde her gün çalışılırsa %37, eğer o "verimli" günlerde sadece 1 kere çalışılırsa ihtimal %15. O verimli günler de ovulasyon günü ve öncesindeki 5 gün. Yani "ovulasyon haftası" tabir edilen günler. Eğer gün aşırı çalışırsak %33 gayet yüksek bir oran. Keşke %100 olsa.
İngiltere'de yayımlanan bir makalede ovu. öncesi "verimli" günlerde gün aşırı çalışılırsa hamile kalma ihtimali %33. O "verimli" günlerde her gün çalışılırsa %37, eğer o "verimli" günlerde sadece 1 kere çalışılırsa ihtimal %15. O verimli günler de ovulasyon günü ve öncesindeki 5 gün. Yani "ovulasyon haftası" tabir edilen günler. Eğer gün aşırı çalışırsak %33 gayet yüksek bir oran. Keşke %100 olsa.
% 100...Ah ah keşkeAslında %33 çok acımasız bir rakam
Keşke spermler 1 ay filan yaşasalar
%33 çok iyi bir rakam ama bu işin istatistiğine pek inanmiyorum ben canım. Ben bir doktora gitmiştim bir hastası varmış, kadın tamamen menopoza girmiş tek bir yumurtası bile kalmamış. Artık tüp bebek şansı bile yokmuş yani, kadını mecburen göndermiş dr. Kadın 6 ay sonra nasıl olduysa bir kere yumurtlamış ve o da tutmuş, kadın hamile olarak gelmiş doktora. Yani bu işler hiç belli olmuyor en olmaz denen oluyor, hiç sorunu olmayanların çocuğu olmayabiliyor. Allah yaratacaksa yaratıyor yani canım bu nedenle sen takılma o sayılara.
Elbette herşeyi yaratan Allahu Tealadır. İhtimalleri yaratan da O'dur. Buna kesinlikle inanıyorum. Ortada bilimsel bir çalışma var. Sağlıklı kadınlar ve erkekler arasında yapılmış bir araştırma. Göz ardı edilemeyecek bir gerçek. Öyle durumlar vardır ki Rabbim mucizelerini ihsan eder ve doktorların imkansız dediği kadın hamile kalır ve evlat sahibi olur. Sağlıklı insanlar arasında, çoğunlukta meydana gelen gerçekler ne bu mucizeyi inkar etmemize sebebiyet verir, ne de bu tür mucizeler de bilimsel çalışmaları çürütür. Ben sadece okuduğum bir makaleyi aktardım. Yoksa ben de Allah'ın izin vermesiyle herşeyin gerçekleşebildiğine inanıyorum.
Elbette herşeyi yaratan Allahu Tealadır. İhtimalleri yaratan da O'dur. Buna kesinlikle inanıyorum. Ortada bilimsel bir çalışma var. Sağlıklı kadınlar ve erkekler arasında yapılmış bir araştırma. Göz ardı edilemeyecek bir gerçek. Öyle durumlar vardır ki Rabbim mucizelerini ihsan eder ve doktorların imkansız dediği kadın hamile kalır ve evlat sahibi olur. Sağlıklı insanlar arasında, çoğunlukta meydana gelen gerçekler ne bu mucizeyi inkar etmemize sebebiyet verir, ne de bu tür mucizeler de bilimsel çalışmaları çürütür. Ben sadece okuduğum bir makaleyi aktardım. Yoksa ben de Allah'ın izin vermesiyle herşeyin gerçekleşebildiğine inanıyorum.
arrkadaşlar merahabalar bu ovulasyon testlerinin çeşitleri baya var mesala tükürükle olan idrarla yapılan digital veya normal gebelik teesti gibi bide çok pahalı olan makineler var sizce hangini kullanmalıyım veya kullanan arkadaşlar varmı aranızda öğrenmek istediğim gerçekten bi faydası oluyormu?
arrkadaşlar merahabalar bu ovulasyon testlerinin çeşitleri baya var mesala tükürükle olan idrarla yapılan digital veya normal gebelik teesti gibi bide çok pahalı olan makineler var sizce hangini kullanmalıyım veya kullanan arkadaşlar varmı aranızda öğrenmek istediğim gerçekten bi faydası oluyormu?
Mucizeler deyince geldi aklıma. Ben bir yazıda aşure pişirilirken dua edilmesinin adetten olduğunu okumuştum. Geçtiğimiz ay Muharrem ayıydı biliyorsunuz, Muharremin 10’u da Aşure Günü. Bir çok peygambere, Muharrem’in 10’unda mucizeler bahşedildiği de yazıyordu aynı yazıda, Hz.Musa’ya, Hz.İbrahim’e, Hz.Adem’e…Ben de aşure pişirirken mucize diledim Rabbimden. Eğer bebeğim bana tutunabilirse, o benim mucizem olacak şimdi. Zor bir süreç olacak belki beklemek ama, onu bekleyeceğim. Onu istiyorum. Belki de umutsuz olmamalıyım. Bu akşam umarak, umut ederek gitmeliyim teste. Bu raddeye geldikten sonra belki de kendimi koruma mekanizmamı bırakmalıyım bir kenara… Hala üzülmemek için temkinli olmaya çalışmamalıyım… Benim yerimde kimolsa ARTIK umut eder, değil mi? Ve bu durumda, bu kadar kıyısına gelmişken kim olumsuz yanıt alsa üzülür artık…Kendimi serbest bırakıyorum ve istiyorum da, umut da ediyorum…
Yol arkadaşlarım beni dualarınızdan eksik etmeyin. Birazdan belki de hayatımın en önemli haberini almaya gidiyorum…Bana şans dileyin ki, benim yapamadığımı bebeğim yapsın, o bana inansın bana tutunsun…
Dualarımda kalbimde seninle birlikte canım. Allah duanı kabul eder ve bu gece hayatindaki en güzel gecelerden biri olur inşallah. Akşam kaç olursa olsun buraya yaz, ben bekleyeceğim. Eğer istediğimiz gibi sonuç alırsak zaten söylenecek bir şey yok ama eğer olumsuz bir şey olursa da lütfen o dualarının er geç kabul olacağına inan ve kendini çok üzme. Ben iyi bir haberle geleceğine inanıyorum, ortada ciddi bir gecikme ve 5'in üzerine çıkmış değer var. Şurada hamileyim diye bağırmanı çok istiyorum ve bebeğinin sana tutunmuş olduğuna tüm kalbimle inanıyorum. İnşallah bize güzel haberler vereceksin.
Bence öncelikle ucuz olan idrar kitleriyle başlayabilirsin. Yorumu diğer testlere göre daha kolay. Tükürükle yapılan testleri kullanmak ve yorumda bulunmak zor diye okudum forumda defalarca. Ama ben de SevdeBilgenin kullandığı markayı pek önermiyorum. Onun gibi bozuk miktar çıkmadı bende ama güvenimi yitirdim bende.