Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

teşekkürler ben ovülasyon testi yapayım ozaman garanti olsun.sıvı almadan duramıyorum o nedenle yapmak istemiyordum ama yapcaz artık

Bana da hastanedeki kız var diye sevinmeyin, bu şekilde olup sonra 2-3'e düşebiliyor, bekleyin, artarsa vardır demişti. Burada birçok örnek var. Küçük değerlerle başlayıp yükselen. Ben onları okuyunca ümitlenmiştim. Benim de artabilir diye. Ama nasip olmadı. Umarım seninki artar canım. Ateşin güzel gidiyor. Adetin henüz gelmedi. Umut var, inşallah sağlıklı bir şekilde artar. Bekleyip göreceğiz, inşallah en güzeli olur.

Evet canım artık beklemekten başka çare yok. Ama ilginçtir, kan testini yaptırmadan önceki kadar gergin değilim şu an. Gerçekten bilmediğin şeyden daha fazla korkuyorsun. Eğer bu bir gebelik değilse kendimden fazla eşim için üzülürüm, labaratuvardaki çocuk sonucu verirken, "Hamilelik var, ama çok yeni, değer henüz referans değerin az üzerinde." dedi. Görmen lazımdı SevdeBilge çocuk gibi sevindi eşim, "Ben sana bişey demedim ama, bana zaten var gibi geliyordu, içime öyle doğuyordu." dedi. Ben durumu bildiğim için sevinemedim. Eşim bilmiyor tabi bu değeri değerlendirmeyi. Anlattım,bunun bir gebelik olmayabileceği ihtimalini. Ama laborant çocuğun dediğini duyduya ona inanmak istedi. Hemen kutlamaya gitmek istedi, baktı keyfim yok ciddiyeti anladı. Eve geldik, doktora gidecektik ki, anlattığım gibi gelişti olay...

Evet haklı olmasına haklı Belgiselcim. Ama direkt gecikmen kaç gün, belirtin var mı vs. demeden gebelik yok demesi ilginç Belki kendi hastası olmadığımdan. Ateş takibi yapıyorum vs. dedim dinlemedi bile. Yardımcısı kız da, sanırım hemşiresi, aynen sizin yorumlarınız gibi yaklaştı. Aynı sözler, hatta olumlu yaklaştı yükselir bence gibisinden...
Ben kendim gayet iyiyim. Çok ilginçtir, tahlil sonucunu elime aldığımdan andan itibaren üzüntü filan hissetmedim. İdrar testi negatif çıktığında bile daha çok üzülmüştüm öyle diyeyim. Doktorla konuştuktan sonra da üzüntü yoktu.Sadece başım ağrıyordu ve uyumak istedim. Biraz uyudum çok iyi geldi. Belki de vücudun üzüntüden kaçış mekanizmasıdır.
Şu anda da hiç bebek bana tutunacakmı, ya da bu bir gebelik mi acaba şeklinde endişeli bir bekleyiş içinde değilim. Normal bir gündeyim sanki. Eskiden olsa forumda filan benim durumumda olup değeri yükselen varmı diye yanıp tutuşurdum, şimdi yeni aklıma geldi...Herhalde bu tip şeylere de alışıyorum.
Kadın olmak zormuş azizim

Son düzenleme:

Rahat olmana sevindim canım. Zaten 2 gün sonra hala regl görmemiş olursan o değer artmış olacak bence. Ben burada çok kişide okudum çok daha düşük değerler bile yükselebiliyor. Sen kendine iyi bak ve hamileymişsin gibi davran. İnşallah 2 gün sonra çok daha yüksek değerler çıkarda ağzınızın tadıyla bir kutlama yaparsınız.

İnşallah canım. Şimdi forumda baktım da, bana da nedense hep bu civarda değerleri olup da düşük yapanlar denk geldi...Hayırlısı diyeyim...Artık bekleyeceğiz...

İnşallah canım. Şimdi forumda baktım da, bana da nedense hep bu civarda değerleri olup da düşük yapanlar denk geldi...Hayırlısı diyeyim...Artık bekleyeceğiz...

Ben burada 1 olup yükseleni bile gördüm canım. 5 üzeri pozitif demektir, sadece kimyasal mı sağlıklı mı onu 2 gün sonra öğreneceksin. Lütfen kendini strese sokma şu aşamada senin için en zararlı şey stres biliyorsun.

Evet canım haklısın. Dış gebelik korkutuyor beni bir de...

Öncelikle ben de araştırdığımda negatif örneklerle de karşılaştım. Pozitif örnekleri de okudum. İkisine de alıştırdım kendimi ve aynı senin gibiydim kan testi sonucunu elime aldığımda. İdrar testlerini yorumlamakta zorlanmıştım, üzülmüştüm ama kan testinde senin gibiydim ve adetim geldiğinde de hiç üzülmedim. Benzer olduğumuzu biliyordum ama bu kadar değil. Eşlerimizin de tepkisi aynı olmuş. Yavrusu 7.07yi duyunca nasıl sevindi. Ama 0.10du demek ki 70 kat artmış dedi. Bu çok iyi dedi. Kendince iyiydi 7.07. Umutlanmıştı yavrucağım benim. İnsan kıyamıyor o hallerini görünce. Adet olunca ben onu teselli etmiştim. İnşallah bebiş haberini en yakında alırım da onu sevindiririm, kendimden çok onun için istiyorum. Umarım sen de hamilesindir bblaucum ve eşinle senin hevesiniz kursağınızda kalmaz. Rabbim en hayırlısını versin. İyi olmana sevindim. Rabbim en güzel zamanda versin. İnşallah sağlıklıysa 2 gün sonra artar zaten.

Kızlar bu arada benim ateşim düşmüştü ya bu sabah şuan kasıklarım ağrıyor. Adet sancısına benzer bir sancı. Ovu. gerçekleşiyor olabilir. Aklıma takılan geçen ay 16.gün ovu. olmuştu. Eğer yarın ateşim yükselirse bugün ovu.gerçekleşti diyebileceğiz. Peki bugün benim 13.günüm. Hatta 20 Aralık akşama doğru adet oldum ben. Şuan 13.günün başlarındayız yani. Bu kadar erken ovu. olursa kalitesiz yumurtlama oluyor diyebilir miyiz? Öyle bir şey okumuştum aklımın köşesinde kalmış. Zamanından erken ya da geç yumurtlama olduğunda kalitesiz oluyormuş. 32 günde adet gören birisi 12-13.günlerde ovu.oluyorsa yumurtası kalitesiz diyebilir miyiz?:44:

Sanmıyorum canım benim ovulasyonum tahminimce bu ay 11. günde oldu. Doktoruma sordum erken oldu döllenme şansı var mı dedim, elbette var dedi. Olmasa bana söylerdi. Ayrıca yumurta belli bir büyüklüğü ulaşınca çatlıyor ve bunu ayarlayan hormonlar. Yani erken olmasının kalitesini etkileyeceğini sanmıyorum.

Yapma canım nereden geldi aklına şimdi o Dış gebelik ihtimali bildiğim kadarıyla %1. Bu kadar düşük bir ihtimale aklını takıp stres yapma lütfen.

Aslında dış gebelik oluşması zor bir hadiseymiş. Tüplerin kanallarının spermlerin geçebileceği kadar geniş ama yumurtanın geçemeyeceği kadar dar olması gerekiyormuş. Ama forumda yorumları okudukça, insanın aklına herşey geliyor.
Bazen diyorum benim de çıkıverseydi şimdi 3000lerde, benim o çıkanlardan ne farkım var. Sonra isyan etmiş olurum diye silkelenip kendime geliyorum...
Zormuş be Belgisel...Bu da bizim sınavımız herhalde...

Bu bizim fazla araştırmacı olmamızdan kaynaklanıyor bence. Hemşire bugün size olumlu şeyler söyledi. Eğer sen bu kadar fazla araştırmamış ve konuya hakim birisi olmasaydın çoktan hamileliğini kutluyor ve mutlu bir şekilde tadını çıkartıyordun. Sorun bizde canım, tatmin olmuyoruz, araştırıyoruz, okuyoruz, inceliyoruz sonra da aklımıza her türlü ihtimali getiriyor ve mutsuz oluyoruz. 3000 lerde çıkanlardan bizim farkımız bence bu

Sorma canım, aynen benim eşim de kendince iyi buldu sonucu. Tahlil sonucunda 0-1 hafta için referans değerleri vermişler 5-50 diye. E işte demek yeni, 1 haftalıktır, regle doğru olan çalışmalar tutmuştur diyor yazık Anlatana kadar bir hal oldum bebeğin şu an 4 haftadan fazla olması gerektiğini
En son konuştuğum doktor gebelik yok deyince de kızdı, hadi canım bişey bilmiyor bu doktor diye :95:

Ay umarım öyledir Belgiselcim. Şimdi biz 9.gün ve 11.gün çalıştık. Bu sabah da çalıştık yani 13.gün sabah. Şimdi benim kasıklarım çok ağrıyor. Şuan ovu.gerçekleşiyorsa sabah çalışmamız işe yaramış olabilir mi? Yani ovu.dan 8-9 saat önceki çalışma işe yarar mı? Dün akşam çalışsaydık daha mı iyi olurdu? Ya da biz şuandan 48 saat önce 11.gün akşam çalıştık ya o da işe yarayabilir mi? Çok soru sordum kusura bakma ama panik oldum biraz. 16.güne hazırlamıştım kendimi.:18:

Yarar tabi canım, spemler ortalama 72 saat yaşıyormuş ama benim doktorum bir hafta yaşayanı bile var dedi. Ayrıca yumurtladıktan sonra bildiğim kadarıyla yumurta 24 saat dölenebilir, siz bu gecede çalışın böylece garanti olur.

İlahi Belgisel beni güldürdün
Ama tespitin çok houma gitti gerçekten ne kadar doğru

Ovu.gerçekleştikten sonraki 24 saat içindeki çalışmalar da işe yarayabilir o zaman. Ya benim kafam şundan karışmıştı sanki ovu. olduktan sonraki değil önceki çalışmalar işe yarıyormuş diye okudum ya bugün ovu.gerçekleştiyse dünki çalışma önemli gibi anlamıştım. Bugün sabahki çalışmamızın bir önemi yokmuş gibi anlamışım ben. Yani her ihtimale karşı gün aşırı devam ederim ama olayı çözmeye çalışıyorum. O zaman ben ateşimi ölçmeye devam edeyim, gün aşırı çalışmaya da devam edelim. Nolur ne olmaz. Araştırmak, öğrenmek güzel ama dediğin gibi bazen stresin sebebi de bu. Her ihtimali bildiğimiz için korkuyoruz. Ben de korkmuştum dış gebelikten. Sonra ağrım sızım yok diye ve günümde adet oldum, ne olacak diye umursamadım. İnşallah başımıza gelmez de. Rabbim kimsenin başına vermesin.

Ovulasyondan 8-9 saat önceki çalışma işe yarar tabi, dün akşamkinden daha çok işe yarar. Hem sperm kalitesi sabahları daha iyi, hem de canlı kalma olasılığı daha fazla bence...Bence yani. Zira artık ne bilip ne bilmediğimden pek emin değilim, tüm sistem alt üst olmuş durumda bende

Zihnimin içinde beta hcgler cirit atıyor, spermler yumurtaları kovalıyor, ovulasyonlar ateş yakmış etrafında dans ediyor Gözerimi kapatınca sperm hücreleri oositler filan görüyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…