- 24 Eylül 2010
- 6.241
- 11
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #12.141
Günaydııııın. Hadi hayırlısı canım. İnşallah güzel şeylerin işaretleridir bunlar.
İnşallah canım, artık belirtilere güvenim pek yok....Kendimi herşeye hazırlamaya çalışıyorum...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Günaydııııın. Hadi hayırlısı canım. İnşallah güzel şeylerin işaretleridir bunlar.
Anladım tşk ederim .. Benim korktuğum bugün yarın yumurtlama dönemine giricem acaba ters etki yaparmı .. Olurmu olmas mı ..
Ufak tefek belirtiler var. Yorgunluk, halsizlik, hafif bulantılar, kasık/karın ağrıları gibi...
Ama dediğin gibi güvenilmiyor belirtilere.
Bugün 30. gün...Perşembe, büyük gün...
Gerçekten çok az kalmış. Lütfen test yapma canım o testler sadece insanın canını sıkıyor. En azından bir gün geçsin sonra test yaparsın. Biliyorum çok zor geçen ay benim de içim içimi yedi, eczanelerin önünden geçerken kafamı çevirdim ama başardım. Bende heyecanla bekliyorum inşallah bu ay güzel bir haber gelsin
Gerçekten çok az kalmış. Lütfen test yapma canım o testler sadece insanın canını sıkıyor. En azından bir gün geçsin sonra test yaparsın. Biliyorum çok zor geçen ay benim de içim içimi yedi, eczanelerin önünden geçerken kafamı çevirdim ama başardım. Bende heyecanla bekliyorum inşallah bu ay güzel bir haber gelsin
bblau hayırlısı istediğin olur seninde bizimde inşallah :)
Kızlar bugün benim adetimin 15. günü 9. günde çıkan çizgi kadar koyu hiçbir çizgi olmadı elimde bir tane kaldı onu kulalnsam mı bilemedim. galiba ben erken yumurtluyom yada yumurtlamıyorym kafam karıştı
canım peki akıntın nasıl? Uzayan şeffaf akıntı geldi mi?
Kızlar bugün benim adetimin 15. günü 9. günde çıkan çizgi kadar koyu hiçbir çizgi olmadı elimde bir tane kaldı onu kulalnsam mı bilemedim. galiba ben erken yumurtluyom yada yumurtlamıyorym kafam karıştı
9. Gün geldi canım birde dün sanki
Exporter aslında ben ilk geçen ay ölçmeye başladım ve 24 tane test aldım çünkü ilk ay hiçbir fikrim olmadığı için ovulasyonu kaçırmıyım dedim. Sen de eğer daha önce böyle bir şey denememişsen her gün yaparak ovu.gününü bu şekilde kaçırmamanı tavsiye ederim. Ben eğer akıntıma baksaydım sadece, kaçıracaktım 1 gün ile. Ateşime baksaydım sadece, yorumlamam zor olacaktı, FF bile kesik kesik çizgi gösterdi. Ovulasyon testi de C çizgisinin aynı koyuluğunda değildi. Ama sonuçta yaptığım bütün testlerde en koyu halini 14-15.günler gördüm. Ateşim 17.gün 0.2 C yükseldi. 17.gün akıntım geldi. Bütün bunları bir araya getirince 16.gün ovulasyon günüm olduğunu anladım. Ondan bir hafta sonra yerleşme kanaması, mide bulantısı vs. başlayınca da 16.günü teyit etmiş oldum. Yani diyeceğim o ki ovulasyonu sadece teste bakarak, sadece ateşe bakarak ya da sadece akıntıya bakarak yorumlamamız zor. Bunların 3ü bir araya gelince daha kolay oluyor. Tavsiyem hepsini bir arada kontrol etmen varsa imkanın ardarda test yapman. Umarım bu ay hayırlara vesile olur tüm bunlar. Kolay gelsin. Sevgiler...
Bu ay takip yapacak mısın canım?
Aslında bu ay yapmak istemiyordum ama ben sadece geçen ay yaptım ve 16.gün ovulasyon günüm olduğunu öğrendim. Her ay aynı gün olacak diye bir kaide yok ama düzenli adet oluyorum. Geçen ayı teyit etmek için ateşimi ölçüyorum ve 13.gün test yapmaya başlayacağım. Geçen ayki gibi olacak mı onu merak ediyorum. Bu aydan sonra test filan yapmak istemiyorum, beni strese sokuyor sanırım. Bakalım bu ay da hayırlısıyla bir geçsin... Senin durumun nasıl? Az kaldı. Hayırlı bir sonuç alırsın inşallah. Dualarım seninle...
Benim beklenmeyen regl tarihim 30 Aralık canım. Yani perşembe.
Ovülasyona kadar, ve ovülasyon aşamasını rahat geçirdim. Takınsız, sıkıntısız, stres yapmadan.
Ve hatta diyebilirim ki, ovülasyon sonrasını da en rahat bu ayda geçirdim, geçirmekteyim.İçimde test yapmaya zorlayan o his yok. Fazla bir umut yok. Kendimi inandırmaya yönelik duygu ve davranışlara girmekten çekiniyorum. Hatta regl olursam kilo verebilmek için bir ayım daha olacağı için rahatlayan bir tarafım da var. onunla teselli olacağım diyorum.
Ama duygularım da çok çabuk değişiyor. Mesela Belgisele öğle saatleri gibi yazdığımda, çok rahattım, hatta zaman zaman kilo vermek için bu ay da hamile kalmasam daha iyi aslında diye bile düşünüyordum. Ama birkaç söz, birkaç konuşma, birkaç diyalog hemen etkiliyor ruh halimi. Test yapmaya, yada Perşembe gününü yaşamaya korkuyorum. İçimde korku var nedense.
Belirgin belirtilerim yok, zaten umutlanmak da istemiyorum. Ovulasyon testiyle bir baksam mı diyorum sonra birden içimi korku kaplıyor…
Bir yandan da acaba bu ay da olmazsa, acaba hormon tahlillerimi yaptırsam mı, eşiminkiyle beraber tabi, yoksa bir ay daha denesem mi diye düşünüyorum. Testleri yapıp stresli günler yaşamak istemiyorum, acaba erken mi diyorum. Bir yandan, kafam rahatlar diyorum. Bir tarafım da, eğer bir sorun varsa bir an önce çözülür git yaptır eğer bu ay hamile değilsen diyor…
Karışığım…
bblaucum aslında çok iyi anlıyorum. Geçen hafta hatırlarsan ben buraya belirtilerimi yazıyordum, arkadaşlar yorumluyordu, bu ateş tablosu boş değil, gebelik testindeki silik çizgiler anlamsız değil, evet zaten öyle de oldu, birşeylerin başlangıcıydı bu belirtiler ama devamı gelmedi. Benim de içimde o korku hep vardı. Bir önceki ay pozitifi gördüm ve ertesi gün adetim geldi. Geçen haftada öyle olacağı korkusunu çok taşıdım. Evet beklenen korku yine gerçekleşti, yine silik çizgilerin ardından adetim de geldi. Aynı şeyi üst üste 2 ay yaşadım. İkisinde de çok korktum. Korkulan başa da gelebiliyor. Ama dünyanın sonu değil. Şimdi nasılım? Gayet iyiyim. Kendimi bırakmadım. Neden korktuğum 2 ay üst üste başıma geldi demedim. Nasip değilmiş dedim. Hayırlısı olsaydı Rabbim nasip ederdi dedim. Tevekkül ettim. Bu ay adetim bitti ben yine umutluyum. Bu ay da korktuğum başıma yine yine yine gelebilir. Orasını Allah bilir. Biz neyin gerçekleşeceğini bilemeyiz. Sadece yaşar ve öğreniriz. Bazı kötü olaylar kendini tekrar edebiliyor. İmtihan dünyasındayız. Bekleyip göreceğiz devamını. Rabbim hayırlısı göstersin. Bizim 1. 2. ve 3. aşamalarımız var ya hepsinde de şükür halinde olmamız gerek. Sağlığımız yerinde olduğu için, bizi seven eşlere sahip olduğumuz için, sahip olduklarımız için, sahip olmayı umut ettiklerimiz için hep şükür halinde olmamız gerekiyor. Senin yaşadıklarını da çok iyi anlıyorum, benzerlerini hissediyorum. Ama korkuların hayatımızı ele geçirmesine izin vermememiz gerekiyor. Onlara teslim olmamalıyız. Umutla bekleyelim. Sonu güzel olur inşallah.
Aslında insanların söylediklerine daha az kulak assam daha mutlu ve daha rahat olabilirim. Çevremdekileri ve eleştirilerini, bazen beni üzmek için bile bile yaptıklarını da çok takıyorum kafama…Hem de tarzlarını, niyetlerini, amaçlarını bilmeme rağmen.
Etkileniyorum maalesef. Kişisel kaygılarım da var elbette. Kendi kendime sıkıntı yaptığım.
Ama şükürsüzlük içerisinde değilim. Allahıma şükürler olsun isyan haline hiç gelmedim. Bekleyip göreceğiz tabi, ama beklemenin, beklerken yaşanacak kaygıların, sıkıntıların korkusunu, endişesini de taşımıyor değilim.
Karar vermesi de zor…Sence hormon testlerimi ve eşimin sperm testlerini yaptırsam mı? Bu ay da olmamışsa, henüz 3 aylık bir denememiz olmuş olacak. Senin fikrin ne?
Eminim şükrünü eda ediyorsundur sahip olduklarının. Aslında orada ben kendime söylüyorum söylediklerimi. Çünkü kendimi o noktada yetersiz hissediyorum ve korku konusunda benzer hisleri yaşıyoruz demek istiyorum. Rabbim bizi bu kötü hislerden arındırsın ve en hayırlı zamanda en güzelini nasip etsin.
Hormon testi konusunda ben de kendime bir süre biçtim, yaza kadar olmazsa yaptırırım diyorum. En azından 1 yıl bebek istedik, denedik, olmadı dediğim vakit onları yaptırmak istiyorum. Senin durumunda benimkisiyle aynı sayılır. Ben daha uzun süre evlisiniz diye ordan yanılıyorum ama evli olduğunuz süre değil ne kadardır korunmuyorsunuz o önemli. Yaklaşık aynı bizimle biz de 3 aydır deniyoruz sayılır. Bence sen de yaza kadar bekleyebilirsin, olmazsa yaptırabilirsin. Ama bu içine sinmiyor, illa içim rahat etsin ben bir yaptırayım diyorsan vakit kaybetmeni istemem. Eşin ne düşünüyor bu konuda? Benim eşim yaza kadar dr'a gitmek istemiyor. 1 yılımız dolsun istiyor. Ondan sonra o da olmazsa dr'a gitmek lazım diyor. Seni ne rahatlatır? Ne içine siner? Bence içine sineni, seni rahatlatacak olanı yap.